gulcia77 29.05.23, 10:46 Nie skomentuję. To już jest śmiech przez łzy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spirit_of_africa Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 10:49 Prezydent? Marionetka Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only [...] 29.05.23, 10:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 10:50 To co? Robimy Majdan 2.0? Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 10:55 Eeee, az tak to nie. Lepiej zrobic grilla, jeszcze troche komunii jest itp., itd. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 30.05.23, 02:26 To przerażające, ale Ty masz rację. To #nikogo Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 10:52 w czym problem? niewinni nie muszą się przecież bać uha uha Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 10:57 Hahahahahahaha... A ktoś jest zaskoczony? Bo ja nie bałdzo. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:08 No ja na ten przykład myślałam, że ze względu na samego siebie i własna przyszłość nie podpisze… ale fakt, jak już sobie zaklepał ze będą rządzić wiecznie to nie musi się bać co z nim będzie po przegranej, czy teraz czy za 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 16:46 Eeee tam, optymistka z Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 10:57 Próbuję szukać pozytywów, może Europa sobie przypomni, że mamy Turcję w środku UE albo może za kilka lat jakaś kolejna władza wykluczy z życia cały ten pisowski pomiot na mocy ustawy, którą sami uchwalili. Wiem to wszystko nierealne, ale to co się dzieje jest straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 10:59 Ja myślę że UE jest jak Republika z Gwiezdnych Wojen. Albo jakiś populista weźmie to za mordę i zrobi porządek . Albo się to musi rozpaść, bo takim układzie to nie ma prawa przetrwać. Więc, nie, nic UE nie zrobi . Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 12:16 a co UE może zrobic poza ograniczaniem kasy, w ramach kar? UE nie jest od urządzania poszczególnych krajów, urzadza je sobie społeczeństwo. A że u nas społeczeństwo jest jakie jest (sprzedajne i widzące tylko tylko koniec własnego nosa, nawet nie swoich dzieci, które kiedyś będą żyły w tym szambie) to mamy co mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
s12345s Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:05 mava1 napisał(a): > A że u nas społeczeństwo jest jakie jest (sprzedajne i widzące tylko tylko koniec własnego nosa, nawet nie swoich dzieci, które kiedyś będą żyły w tym szambie) to mamy co mamy . Wszyscy ci którzy za tym głosowali, podpisali lub mają to w doopie, za jakiś czas będą uciekać z Polski na ten zgniły Zachód. Bo nie będą uciekać do Rosji czy katolickiego Salwadoru. Będą uciekać tam, gdzie jest to, czego nie chcieli w Polsce. Oni lub ich dzieci. Oczywiście będą uważać się za niewinnych, nie mających z tym nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:08 Przecież ich dzieci już w wielu wypadkach studiują na Zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
s12345s Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:15 triss_merigold6 napisała: > Przecież ich dzieci już w wielu wypadkach studiują na Zachodzie. I chodzą też w Polsce do prywatnych szkół, a nie do Czarnkowych. Zresztą żona Czarnka robi karierę na uczelni, córunia studiuje. Jakoś nie poszły do garów i rodzenia dzieci. A on sam ma tylko dwoje, a przecież antykoncepcja jest dla nich be 😬 Ale skala ucieczki z PL będzie dużo większa. Dotyczyć też będzie wyborców świętego PiS-u. 😠 Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:17 Może tylko dwa razy się poświęcił i miał ten przebrzydły seks... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:21 I chodzą też w Polsce do prywatnych szkół, a nie do Czarnkowych. to akurat dotyczy od lat dzieci polityków wszystkich opcji Lewica może sobie piskać o równości i niewykluczaniu, ale własne potomstwo zabezpiecza w szkołach o odpowiednim poziomie i z odpowiednio wyselekcjonowanym towarzystwem. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 15:36 > to akurat dotyczy od lat dzieci polityków wszystkich opcji Syn Trzaskowskiego kończy tę samą podstawówkę co moja córka. Prawda, że na Kabatach (więc z racji cen mieszkań poniekąd z "wyselekcjonowanym towarzystwem)), ale publiczną, nie prywatną. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 19:57 ale że jest z nią w klasie czy tylko kończy tę samą? bo jakoś średnio wierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 20:43 Wyraziłam się skrótowo: kończy w tym roku tę samą podstawówkę, którą skończyła trzy lata temu moja córka. Możesz wierzyć albo nie, córka mi w swoim czasie mówiła, a i Trzaskowski nie robi ze szkoły syna (fakt, że w klasie podstawówek publicznych w swoim czasie najlepszej w Warszawie, ale nadal publicznej) wielkiej tajemnicy. Gdzie chodzi córka Trzaskowskiego (zdająca obecnie maturę), natomiast nie wiem, prawie na pewno nie chodziła do tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 20:51 a nie, córka trzaski to chodziła do sp z moim synem, to akurat wiem, bo mam ją na polonezie nagraną. dlatego podpytuję o stan obecny. ale dzięki, że odpowiedziałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 20:52 dodam tylko, że mój syn nic nie wiedział, kosmitki go nie interesują w sensie dziewczyny, nie że dzieci polityków czy jeszcze coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 22:39 Córka się dowiedziała, bo z okazji jakiejś imprezy ogólnoszkolnej typu piknik dla rodziców było gadane. Inaczej by raczej nie wiedziała - uprzedzeń z racji płci nie ma, ale kolegami szkolnymi młodszymi o trzy lata mało kto się interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 22:36 Tak z czystej bezpodstawnej (bo w końcu nic mi do tego) ciekawości: piszesz o szkole prywatnej na Kabatach? Jednowyrazowej z nazwy? Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 22:47 nie, najwyraźniej o tej samej co ty Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 21:16 >Lewica może sobie piskać o równości i niewykluczaniu, ale własne potomstwo zabezpiecza >w szkołach o odpowiednim poziomie i z odpowiednio wyselekcjonowanym towarzystwem. dokładnie pracują też za granicą albo w zagranicznych corpo Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:22 s12345s napisała: > żona C > zarnka robi karierę na uczelni, córunia studiuje. Jakoś nie poszły do garów i r > odzenia dzieci. Moze dlatego, że Czarnek nie twierdzi, że kobiety tylko do garów i dzieci? Ale jeśli założenia nie pasują do faktów, to tym gorzej dla faktów Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:34 www.rp.pl/polityka/art9169651-posel-pis-przemyslaw-czarnek-kobiety-zostaly-stworzone-do-rodzenia-dzieci wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,26361580,przemyslaw-czarnek-tak-widzi-role-kobiety-ma-rodzic-dzieci.html Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:39 Czarnek jest nowoczesny i postępowy - ma rodzić, ale nikt przecież jej nie zabrania pracować zawodowo I co więcej, zdecydowana większośc kobiet realizuje ten model, a tu nagle oburz. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:45 ma rodzić, ale nikt przecież jej nie zabrania pracować zawodowo łaskawca Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:41 triss_merigold6 napisała: > www.rp.pl/polityka/art9169651-posel-pis-przemyslaw-czarnek-kobiety-zostaly-stworzone-do-rodzenia-dzieci > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,26361580,przemyslaw-czarnek-tak-widzi-role-kobiety-ma-rodzic-dzieci.html Znajdźcie państwo przykłady, w których mężczyzna zachowuje się jak ostatni wariat, przychodzi w nocy do domu pijany, zdradza gdzieś "na bokach" swoją żonę, nie dba o tą rodzinę. Ale kobieta wychowuję tą dwójkę dzieci, przyjmuje jeszcze tego męża z nadzieją, że on się nawróci po jakimś czasie - i wielokrotnie się nawraca, wraca do normalnych swoich funkcji. Już mocno sponiewierany przez życie, już widać po twarzy jego, że jest strasznie sponiewierany, ale wraca, nawraca się. Trzyma tą rodzinę kobieta i wyprowadza ją na prostą. Minister edukacji, Matko Boska. Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 10:57 Długopis a nie prezydent.. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:02 Ale się boją... W sumie wszystko w rękach Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:04 Czyli mają na niego lepsze kwity niż Amerykanie. Idealny instrument do wykluczenia z udziału w wyborach opozycyjnych samorządowców. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:07 Ustawy Norymberskie się kłaniają. A "o tym, kto jest Żydem" decyduje Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:19 E tam kwity. Strach dupę ścisnął, że będzie pierwszym zimpeachmentowanym prezydentem w historii III RP. Ta decyzja jest tylko kolejnym elementem układanki pod tytułem: PIS jest przekonany, że przegrają wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:26 Raczej pt. Pis tak sie organizuje, zeby nie przegrac wyborow. To nie Izrael, zeby ludzie protestowali do skutku w obronie sadow. Blizej Turcji, gdzie elektoratowi nie przeszkadza wiele tysiecy smiertelnych ofiar trzesienia ziemi i korupcji, bo sam akurat przezyl, a Erdogan rozdaje na ulicy zywa gotowke. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:38 Do zobaczenia 4 czerwca w Warszawie. Nie narzekaj, tylko rusz 4 litery. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:21 triss_merigold6 napisała: > Czyli mają na niego lepsze kwity niż Amerykanie. Ty serio twierdzisz, że znasz przynajmniej WOS na poziomie liceum? Duda już się szykuje gdzieś na posadę w NATO. NATO przewodzą Amerykanie, a ustawa jest robiona pod naszego jedynego sojusznika, jako wyraz lojalności i pokazówka, że dzielnie walczymy z zaciekłym wrogiem Zachodu, czyli ruskimi. Jedynym, który może tę ustawę zablokować, jest Brzeziński lub jakiś inny namiestnik. Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 12:18 >Czyli mają na niego lepsze kwity niż Amerykanie. jakby mieli to by już dawno gnił w wiezieniu. Sęk w tym, że nie mają niczego dlatego urządzą bezprawne dozynki Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:11 Przecież nie po to się ma kwity żeby wsadzać do więzienia tylko po to żeby szantażować. Odpowiedz Link Zgłoś
s12345s Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:19 mava1 napisał(a): > jakby mieli to by już dawno gnił w wiezieniu. A kto by PiS-owi podpisywał ustawy🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
s12345s Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:16 triss_merigold6 napisała: > Czyli mają na niego lepsze kwity niż Amerykanie. > Też tak uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:33 Owszem, podobno nawet Adriana potraktowali pegazusem, ale szczere wątpię, że mają lepsze kwity. Tam zakulisowo dzieją się różne rzeczy, o których nie mamy bladego pojęcia. Równie dobrze ruscy mogli postawić Bidenowi ultimatum, że albo odpuści Polskę, albo będą eskalować konflikt na Ukrainie. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:44 lauren6 napisała: > Owszem, podobno nawet Adriana potraktowali pegazusem, ale szczere wątpię, że ma > ją lepsze kwity. Następna. Duda chce roboty w NATO, więc liże podbrzusze Amerykanom, a ta ustawa to taka wazelina. Nie mógłby nie podpisać ustawy wskazującej paluchem ruskie onuce. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 18:26 triss_merigold6 napisała: > Czyli mają na niego lepsze kwity niż Amerykanie Czytałaś tę ustawę? Przecież nie trzeba mieć _zadnych_kwitow_. Wystarczy wskazać palcem, pod warunki, że to będzie TEN palec. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 18:55 Obawiam się, że nie zrozumiałas aluzji. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:12 Nie, walczą o życie. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:22 No to niech postawią Tuska przed trybunałem stanu, będzie spektakularnej (że się za bardzo kumał z Wladimirem to inna rzecz, ale całą Europa tak robiła). Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:25 ayelen40 napisała: > No to niech postawią Tuska przed trybunałem stanu, będzie spektakularnej (że si > ę za bardzo kumał z Wladimirem to inna rzecz, ale całą Europa tak robiła). Nikt tak się nie kumał z Putinem jak ludzie PiS u. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:28 Akurat Lech mówił prosto w oczy, co o nim myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:10 Lech nie żyje od ponad dekady. Odpowiedz Link Zgłoś
amast Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:18 I chciał 9 maja 2010 roku specjalnie polecieć do Moskwy, żeby mu to prosto w oczy na trybunie honorowej na Placu Czerwonym powiedzieć? A Jaruzelskiego chciał za świadka mieć Odpowiedz Link Zgłoś
balladyna Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 12:20 No, ja mam nadzieję, że Tusk rzeczywiście będzie mógł coś do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:51 Tak, powinien przyjść i opowiedzieć całej Polsce o ruskich wtykach. Tylko Piątek dostarczył materiału na dużo posiedzeń, a to ledwie wierzchołek góry lodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:40 Oni doskonale wiedzą, że opozycja zaraz rzuci im w twarz długą listę ruskich agentów, więc sami zaczęli tworzyć fake newsy i oskarżają o bycie ruskimi agentami Tuska czy dziennikarza TVN. Liczą, że temat się rozmyje i ludzie nie będą wiedzieli komu wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
s12345s Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 17:03 lauren6 napisała: > Liczą, że temat się rozmyje i ludzie nie będą wiedzieli komu wierzyć. Raz z Tuska robią człowieka Merkel, nazywajac Niemcem, a teraz chcą z niego zrobić człowieka Kremla. 😕 Myślę, że w tych swoich krętactwach święty PiS się pogubił. 😬 Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 21:23 jedno drugiego nie wyklucza Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 21:31 Pamiętaj, szary obywatelu, ciebie to też może dotyczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
agatha.trixie Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:11 A najśmieszniejsze jest to, że gdyby ta "komisja" działała uczciwie, to większość PiSu i obecnie rządzących poszłaby siedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:23 Wiadomo. Dziwne, że tajemnicy spowiedzi nie uchylili, mogłoby być ciekawiej 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:12 Wystraszył się zapowiedzi, że po wygranych wyborach opozycja sprawdzi, czy wybory prezydenckie nie były sfałszowane? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:12 Nie wiem o co pani ematce chodzi, przecież tropienie ruskich onuc jest słuszne i zbawienne. Metody, które chce wprowadzić Kaczyński, czyli wskazywanie palcem, hulają na forum od początku wojny Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:15 ciekawe czy konfiarzy wsadzą Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:22 No Najwyższemu Czasowi ABW już ograniczyła zasięgi i to bez "antyonucowej" ustawy. Ematka zadowolona, demokracja nie jest zagrożona Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:43 teraz Najwyższy Czas zapudłować Brauna, Bosaka i Mincena Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 19:07 dramatika napisał(a): > Nie wiem o co pani ematce chodzi, przecież tropienie ruskich onuc jest słuszne > i zbawienne. Metody, które chce wprowadzić Kaczyński, czyli wskazywanie palcem, > hulają na forum od początku wojny Teraz sie okaze, ile mamy w Polsce konfidentów . Donosicielstwo bedzie kwitło na potęgę. Tym bardziej, ze w tym kraju, jest mnóstwo osób, które są potomkami czerwonej zarazy, niekoniecznie polskiego pochodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:12 Kolejny temat zastępczy. Obie strony odgrywają teatrzyk od ponad 30 lat a ludziska nadal sie na to nabierają. Oni sobie krzywdy nie zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:19 no tak ale wstyd na pół świata - nie wiadomo, jak paszport wyciągnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:29 Dlatego lepiej mieć kilka 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:36 oraz uczyć się języków i pracować nad akcentem Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:53 Nie bój się. Polski paszport ma się dobrze i ma wysokie notowania. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:57 Gdzie? Na giełdzie w Moskwie? Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:57 Poczekaj arwenko, poczekaj. Jeszcze parę takich decyzji twojej umiłowanej władzy i będziesz sobie nim mogła zadek podetrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 12:01 Wśród tych uchodźców, co to ich nie chcemy? No i ja się nie boję, pisałam o wstydzie. Odpowiedz Link Zgłoś
s12345s Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 17:09 szafireczek napisała: > Wśród tych uchodźców, co to ich nie chcemy? > Oni u nas też nie chcą być. Polska jest dla nich tylko drogą do celu - na ten zgniły Zachód. 😠 Ciekawe, że wszyscy się pchają na ten zgniły Zachód, a nie do wspaniałej Rosji, Korei Północnej, Kuby, Salwadoru. 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 12:59 arwena_111 napisała: > Nie bój się. Polski paszport ma się dobrze i ma wysokie notowania. Z pewnością NIE u pani minister Moskwy. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:29 Potwierdzam, ma w Nigerii, Syrii, Afganistanie, Sudanie Południowym i Mjanmie. Nawet bardzo wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 16:47 Arwenka zaszlochała... Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:18 To już nie jest śmieszne , to jest po prostu niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:21 Przeczytałam co to za twór. Uprawnienia ma podobne a nawet szersze niż miało gestapo. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:30 Wiedziałam, że coś mi to przypomina... 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:31 sueellen napisała: > Przeczytałam co to za twór. Uprawnienia ma podobne a nawet szersze niż miało ge > stapo. Czerezwyczajka to raczej patent wziety od wschodniego sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:41 Obie strony tego samego medalu. Mnie ten cyrk coraz bardziej Hiszpanię przypomina. Zwłaszcza przez mieszanie do tego bałaganu pazernego kościółka. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:52 gulcia77 napisała: > Obie strony tego samego medalu. Mnie ten cyrk coraz bardziej Hiszpanię przypomi > na. Zwłaszcza przez mieszanie do tego bałaganu pazernego kościółka. > Tak, to też droga polskiej przedwojennej faszyzującej sanacji. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:56 Akurat to jest dla, miłościwie nam panujących, powód do dumy. Ale tak, tuptaliśmy tą samą drogą. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:56 Proces brzeski, Bereza i te sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 12:02 Ja że Śląska jestem. Mnie wystarczy historia Korfantego. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 12:16 po_godzinach_11 napisała: > Proces brzeski, Bereza i te sprawy Ale to słuszne i zbawienne było, bo przecież do Berezy trafiali narodowcy. Znowu - emama powinna być zadowolona. I podobnie jest teraz - ustawa ma być przede wszystkim straszakiem dla wszystkiego, co jest na prawo od PiS, a dopiero w dalszej kolejności jest to narzędzie do wzmożenia dwóch politycznych plemion i ustawienie kampanii pod obrzucanie się onucami. Kaczyński byłby idiotą, gdyby chciał Tuska na serio odsuwać, nigdy nie będzie miał lepszej "opozycji". Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 12:19 dramatika napisał(a): (...) Od czasu gdy upierałas się, że warszawiacy nie są Polakami nie widzę przestrzeni do dyskusji z tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 12:21 po_godzinach_11 napisała: > Od czasu gdy upierałas się, że warszawiacy nie są Polakami nie widzę przestrzen > i do dyskusji z tobą. No ale dla takich jak ty to chyba dobrze, że nie uznaje się ich za Polaków, tylko za obywateli świata? 🤔 Co by nie napisać, zawsze źle Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 12:07 gulcia77 napisała: > Obie strony tego samego medalu. Mnie ten cyrk coraz bardziej Hiszpanię przypomi > na. Zwłaszcza przez mieszanie do tego bałaganu pazernego kościółka. > Masz na myśli Hiszpanie za czasów Franco? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:44 gulcia77 napisała: > Mnie ten cyrk coraz bardziej Hiszpanię przypomi > na. Zwłaszcza przez mieszanie do tego bałaganu pazernego kościółka. > To jest kalka polityki rosyjskiej, tylko tam zamiast kościółka masz cerkiew. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 14:10 Ja o historii piszę. To wszystko już było. 100 lat temu. I zaczęło się podobnie. I, jakby się dobrze zastanowić, podglebie społeczne było podobne. I ofensywa prawicowa identycznymi hasłami się posługiwała... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 14:33 najciekawsze uprawnienie nowego tworu komisja ma prawo m.in. do: - dostępu do dokumentów archiwalnych, zawierających informacje niejawne oraz te dot. tajemnicy przedsiębiorstwa czy nawet działań operacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 14:34 z naciskiem na działań operacyjnych <dotyczy również wojska> Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 19:55 Działania operacyjne wchodzą również w skład zarządzania operacyjnego przedsiębiorstwem. Jak sądzę, o te działania tfurcą chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:29 Przewodniczącym powinien być Janusz Kowalski na zmiane z panem Mejzą. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:45 Nie dziwi mnie to w najmniejszym stopniu. A teraz mam pytanie - gdzie są te wszystkie, które jojczyły, by nie obrażać wyborców PiS? Bo oni nam wybrali dyktaturę. Czy już można na ich temat coś mówić, czy nadal nie?... Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:51 pursuedbyabear napisała: > Nie dziwi mnie to w najmniejszym stopniu. > > A teraz mam pytanie - gdzie są te wszystkie, które jojczyły, by nie obrażać wyb > orców PiS? Bo oni nam wybrali dyktaturę. Czy już można na ich temat coś mówić, > czy nadal nie?... Można, ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 11:53 Musisz im uprzejmym językiem przedstawić program opozycji... Ja to bym chętniej poczytała te, które różnic nie widzą...... Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 12:33 pursuedbyabear napisała: > A teraz mam pytanie - gdzie są te wszystkie, które jojczyły, by nie obrażać wyb > orców PiS? Bo oni nam wybrali dyktaturę. Co jest złego w tej ustawie dla wyborców antypisu? Przecież ci wyborcy też się prześcigają we wskazywaniu paluchem ruskich onuc. Spokojnie, nikt Tuska odsuwać nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 12:37 No skoro tak twierdzisz to z pewnością nikt tuskaodsuwac nie będzie, wsadzi się jeszcze przed wyborami a wdzięczny suweren będzie bił brawo. Ps już widamok kto z PiS ten węgiel z Rosji sprowadzał? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 12:54 71tosia napisała: > No skoro tak twierdzisz to z pewnością nikt tuskaodsuwac nie będzie, wsadzi się > jeszcze przed wyborami a wdzięczny suweren będzie bił brawo. O czym ty gadasz. Wy na serio wierzycie, że Kaczyński pozbędzie się swojego dobrodzieja Tuska przed wyborami? Pragnę przypomniec, że już są podobne narzędzia, uchwalone przez władzę PiS, do cenzurowania mediów za rusko onucyzm. Parę mediów, nazywanych przez was "skrajnie prawicowymi" już z tego tytułu poleciało, za rzekome szerzenie ruskiej propagandy. Czy TVN też poleciał? To co to za dyktatura ja się pytam? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 12:55 najwazniejsze zeby Konfiarzy odsuneli Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:03 woman_in_love napisała: > najwazniejsze zeby Konfiarzy odsuneli Łomasiek, i ty i ja wiemy, że o żadną Konfę nie chodzi (a tym bardziej o PO, lol) Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:52 dramatika napisał(a): > Łomasiek, i ty i ja wiemy, że o żadną Konfę nie chodzi (a tym bardziej o PO, > lol) To o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 14:02 malgosiagosia napisała: > To o co chodzi? O umocnienie systemu, w którym żadna partia stworzona oddolnie nie ma szansy startowania w wyborach. Między sobą będą się teraz okładać tymi ruskimi onucami aż do wyborów, których wynik już mniej więcej znamy, a ustawą usadzą każdego, kto chciałby ten system rozbić lub choćby namieszać. Niemniej główny cel jest taki, aby odwrócić uwagę od kwestii szkodzących Polsce, takich jak np. Fit for 55 czy zbytnia uległość w kwestiach polityki zagranicznej, brak rozliczenia kowida, w których PiS i PO się ze sobą zgadzają. Ja osobiście liczyłam na to, że wyciągną znowu elgiebety, ale w sumie 1 czerwca dopiero w czwartek, jeszcze jest czas Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 14:06 Czyli o to że wsioki chcą rządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 16:43 dramatika napisał(a): Niemniej główny cel jest taki, aby odwrócić uwagę > od kwestii szkodzących Polsce, takich jak np. Fit for 55 czy zbytnia uległość w > kwestiach polityki zagranicznej, brak rozliczenia kowida, w których PiS i PO > się ze sobą zgadzają. Naprawde myslisz, ze wyborcom pisu trzeba odwracac uwage od tych beznadziejnych decyzji? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 22:50 dramatika napisał(a): . > Ja osobiście liczyłam na to, że wyciągną znowu elgiebety, ale w sumie 1 czerwca > dopiero w czwartek, jeszcze jest czas Ale powiedz, jaka bylaby sytuacja Ukrainy i Polski gdyby u wladzy bylo PO z Tuskiem na czele? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 23:37 malgosiagosia napisała: > Ale powiedz, jaka bylaby sytuacja Ukrainy i Polski gdyby u wladzy bylo PO z Tus > kiem na czele? Myślę, że bez różnicy. PO reprezentuje interesy niemieckie, ale z drugiej strony muszą być lojalni wobec Amerykanów tak jak PiS, bo "wolne media" są w większości w rękach amerykańskiego kapitału. Dziś Tusk mógłby obrać bardziej rozsądną retorykę w/s Ukrainy, ale śpiewa tak samo jak PiS, a nawet bardziej, więc gdyby rządził, to byłoby to samo i też byłoby tropienie ruskich onuc. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 23:59 dramatika napisał(a): > > Myślę, że bez różnicy. PO reprezentuje interesy niemieckie, ale z drugiej stron > y muszą być lojalni wobec Amerykanów tak jak PiS, bo "wolne media" są w większo > ści w rękach amerykańskiego kapitału. Mysle, ze jestes optymistka i obawiam sie, a nawet jestem pewna, ze lojalnosc Tuska bylaby jednak wieksza wobec Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 30.05.23, 00:09 Ty, gazeciarz, to czemu nie wróciłeś do Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 30.05.23, 00:12 malgosiagosia napisała: > Mysle, ze jestes optymistka i obawiam sie, a nawet jestem pewna, ze lojalnosc T > uska bylaby jednak wieksza wobec Niemiec. Jakby był bardziej lojalny wobec Niemiec, to akurat w kontekście wojny na Ukrainie nie byłoby to takie złe dla Polski. Oczywiście w szerszym kontekście realizowanie niemieckich interesów jest tak samo szkodliwe jak realizowanie amerykańskich interesów, bo powinny interesować nas interesy polskie, a nie obce. Problem w tym, że nie jesteśmy w stanie realizować polskich interesów niezaleznie od partii i rządów, bo nie jesteśmy niepodległym państwem. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 30.05.23, 00:21 dramatika napisał(a): Proble > m w tym, że nie jesteśmy w stanie realizować polskich interesów niezaleznie od > partii i rządów, bo nie jesteśmy niepodległym państwem. > Nigdy nie bedziemy niepodleglym panstwem, ale realizowanie interesow USA poki co, jest znacznie lepsze niz realizowanie interesow Berlina czy Moskwy. Usa nas nie wchlonie, a Rosja czy Niemcy, owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 30.05.23, 00:34 malgosiagosia napisała: > Nigdy nie bedziemy niepodleglym panstwem, ale realizowanie interesow USA poki c > o, jest znacznie lepsze niz realizowanie interesow Berlina czy Moskwy. Operujesz fałszywą alternatywą. Węgry są o wiele bardziej suwerenne od nas, a nie są pod żadną ruską okupacją. Oczywiście są tak samo jak my uziemieni uczestnictwem w UE, ale nie ma u nich takich cyrków jak u nas. Wszyscy są oczywiście imperialistami (ruskie, Niemcy, USA), ale USA nie traktuje nas jako zwykły zasób do wykorzystania (choć to oczywiście też) - oni są o tyle dla nas niebezpieczni, że traktują nas jak zapasowe mięso do zmielenia w jakiejś wojence. Czytaj szybko, bo zaraz poleeeeeeecę Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 30.05.23, 00:37 Przeczytalam, a nawet skopiowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 30.05.23, 00:46 dramatika napisał(a): > malgosiagosia napisała: > > > > Nigdy nie bedziemy niepodleglym panstwem, ale realizowanie interesow USA > poki c > > o, jest znacznie lepsze niz realizowanie interesow Berlina czy Moskwy. > > Operujesz fałszywą alternatywą. Węgry są o wiele bardziej suwerenne od nas, a n > ie są pod żadną ruską okupacją. Oczywiście są tak samo jak my uziemieni uczestn > ictwem w UE, ale nie ma u nich takich cyrków jak u nas. > Wszyscy są oczywiście imperialistami (ruskie, Niemcy, USA), ale USA nie traktuj > e nas jako zwykły zasób do wykorzystania (choć to oczywiście też) - oni są o ty > le dla nas niebezpieczni, że traktują nas jak zapasowe mięso do zmielenia w jak > iejś wojence. Czytaj szybko, bo zaraz poleeeeeeecę To, ze Wegry sa sa bardziej suwerenne, to tylko chwilowa sytuacja. Nie dawalbym wiary w trwalosc tej niepodleglosci. Gdzie Usa wysle Polakow jako mieso do zmielenia. Na Pacyfik? Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 14:05 Taaak z pewnością chodzi o szpiegów rosyjskich w Polsce i wpływy Putina …. W sumie dobry żart! Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:45 PISowi o to chodzi by ludzie sobie skakali do gardeł. Bądź ponadto. To są biedni, zmanipulowani rosyjską propagandą, pożyteczni idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 12:06 Będziemy płacić… w Strasbourgu będą mieć sporo roboty Odpowiedz Link Zgłoś
balladyna Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 12:23 Ale bardzo mi się podoba, że komisja będzie mogła zwolnić wszystkich z tajemnicy służbowej. Poza księżmi, oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
s12345s Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 13:08 Jedyne co możemy zrobić to iść na marsz 4 czerwca. Mam nadzieję, że te marsze będą też w innych miastach, bo do Warszawy nie pojadę, Za daleko. 😔 I oczywiście iść na wybory i odpowiednio zagłosować. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 14:00 gulcia77 napisała: To już jest śmiech przez łzy... > Tusk takiej komisji sie domagal, to ma. Wy tutaj tez wszystkich wam niewygodnych w pogladach wyzywacie od ruskich onuc i pisiorow. Przydalaby sie komisja na forum, aby te onuce wepchnac wam do gardla. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Prezydent podpisze Lex Tusk 29.05.23, 14:00 malgosiagosia napisała: > Tusk takiej komisji sie domagal, to ma. Domagał sie niekonstytucyjnej komisji? Jakiś dowód na to? Odpowiedz Link Zgłoś