Dodaj do ulubionych

Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny sklep?

29.05.23, 11:22
Hej, gdzie polecacie kupić dobre krzesło biurowe do pracy biurowej z domu, z Home Office?
Obrotowe, najlepiej z regulowanym oparciem, siedziskiem, zagłówkiem, oparciami nadgarstków

Muszę zmienić krzesło (wzrost średni, sylwetka atletyczna smile).
Patrząc na to co jest na rynku to mam do wyboru:
- specjalistyczny sklep z takimi krzesłami (dużo firm ma firmę Profim). Krzesła takie kosztują sporo, bo 2-3 tysiące i trzeba czekać 2-3 miesiące, wiem, że jest prężna firma Nowy Styl chyba z Krosna, ale nie orientuję się gdzie i za ile sprzedają krzesła. Zniechęcają mnie te czasy czekania. Zniechęcają mnie też np. oparcia z siatki a nie miękkie oparcia.
- Ikea - tu jest duży plus, bo krzesła są dostępne od razu, bez czekania i kosztują mniej, bo najdroższe krzesło to chyba 1500 a za 700 już coś będzie, ale jak patrzyłem to nie mają tylu regulacji albo np. da się odchylić oparcie do tyłu ale nie można tego ustawienia na stałe zachować tylko oparcie wraca do pozycji pionowej - np. polecane przez Was ALEFJÄLL. Poza tym to taki trochę plastik fantastik
- Jysk - to akurat kojarzę z takim trochę badziewiem, więc nie biorę pod uwagę, ale może warto?

Podpowiecie coś? smile
Obserwuj wątek
    • bywalec2023 Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 11:24
      ....aha jeszcze dodam, że jeśli pamietacie mój wątek "Ikea zeszła na psy?", to że zauważyłem w Ikei wyraźne obniżenie jakości i podwyższenie cen (np. regały są oferowane chyba np. ze sprasowanego papieru takie lekkie i miękkie), więc jestem wobec poczynań tej firmy trochę sceptyczny.
    • ggrr.ruu Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 11:28
      No to pisze że chce mieć oparcie dla nadgarstków
    • ggrr.ruu Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 11:30
      Jak potrzebujesz specjalistycznego to wydaj kasę, kup porządne i nie oszczędzaj kilku stów, chyba Cię stać. Ja cenię styl ponad wszystko i mam elegancki biały fotel prezeski - oczywiście IKEA
      • bywalec2023 Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 11:44
        SKRUVSTA?
      • shellyanna Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 18:39
        O, taki ma moja córka. Całkiem wygodne smile
    • rosie Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 12:09
      Popatrz na krzesła gamingowe. W marketach typu mediaexpert są dostępne. Sprawdź też krzesło gamingowe z bodziomeble, są dwa rodzaje, to droższe ma regulowane oparcie i regulowaną wysokość podłokietników teraz w promocji za 700zł.
      • bywalec2023 Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 13:56
        dasz link?
        • rosie Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 17:43
          www.bodzio.pl/pl/meble/fotele/fotele-gamingowe/31363-fotel-gamingowy-tokio-8-czarny/
          • bywalec2023 Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 19:54
            Dziękuję, sprawdzę Bodzia.
    • krwawy.lolo Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 12:18
      Wzrost średni i atletyczna sylwetka, ergo tłusty kurdupel 1,75m.
      • bywalec2023 Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 13:57
        krwawy.lolo napisał:

> Wzrost średni i atletyczna sylwetka, ergo tłusty kurdupel 1,75m.

Ze zdjęć, które zamieszczałeś wynikają takie własności, ja nie jestem jednak tobą.
    • lu_na_be Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 14:12
      Mąż ma w homeoffice kinnarps, takim model z zagłówkiem, jest bardzo zadowolony. Synowi też wymieliśmy krzesło z ikea (popularnego markusa) na kinnarpsa jakiś niższy model, a sześciolatka z kolei ma kinnarps casper. Te krzesła to inna jakość. Katalogowo są drogie (to męża chyba ponad 6 tys.), ale nam się udało upolować jedno w outlecie (po prostu powystawowe) a dwa delikatne używki bez żadnych śladów za 1/3 oryginalnej ceny.

Najlepiej jak sobie sprawdzisz i na nim trochę posiedzisz. Mąż wziął też do wypróbowania w domu capisco (chyba jeszcze droższe niż ten kinnarps i mu zupełnie nie leżało). Ja z kolei jestem z tych, którym na większości krzeseł jest podobnie wygodnie smile
      • bywalec2023 Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 14:16
        ciekawe
    • dyzurny_troll_forum Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 15:59
      bywalec2023 napisał:

> Hej, gdzie polecacie kupić dobre krzesło biurowe do pracy biurowej z domu, z Ho
      > me Office?
      > Obrotowe, najlepiej z regulowanym oparciem, siedziskiem, zagłówkiem, oparciami
      > nadgarstków

Jeżeli budżet nie jest problemem to zasadniczo jest tylko jeden wybór - SecretLab.
      Mają trzy wielkości krzeseł do wyboru co już swojego rodzaju ewenementem. Jakość wykonania jest naprawdę bardzo wysoka. I jeżeli weźmiemy pod uwagę cenę/jakości to zaryzykowałbym stwierdzenie, że jest nawet tanio.
      Większość modeli dostępna w ciągu kilku dni.
      +5 lat gwarancji po zarejestrowaniu produktu

IKEA obecnie ot totlany, rozpadający się w rękach syf. Serio, nie powinno się popierać produkcji takich odpadów, dla dobra planety. Wiesz, że ja nie jestem bardzo eko sreko, ale to co robi IKEA to naprawdę przesada.
    • panna.nasturcja Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 16:05
      Fotele kinnarps. Drogie, ale warte każdej ceny.
      • bywalec2023 Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 01.06.23, 22:15
        czemu?
    • kropkacom Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 16:18
      www.steelcase.com/products/office-chairs/
    • mysiulek08 Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 17:52
      okamura, ergohuman, z gamingowych cougar np terminator wink
    • shellyanna Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 18:36
      My mamy Grospolu. Reklamowany tutaj model:
      qualitytest.pl/ergonomiczny-fotel-grospol-ioo/
      Jest bardzo wygodny.
    • princesswhitewolf Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 19:58
      Przepraszam ale musze, bo sie udusze...lol 😂

• bywalec2023 Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 20:07
        Lepsza była siedziba do 1978 smile
        • princesswhitewolf Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 20:14
          A nie.. Foregin Office to Home Office ( ministerstwo spraw wewnetrznych...niejako)

Ale fakt ci mieli ladniejsze biuro uncertain
          • bywalec2023 Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 20:17
            Oj Princes czytanie ze zrozumieniem się kłania:
            „Until 1978, the Home Office had its offices in what is now the Foreign and Commonwealth Office Main Building on King Charles Street, off Whitehall.”
            • princesswhitewolf Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 21:31
              W 1978 mialam 6 lat i chodzilam do Biedronek. Nuz potrafilam na rowerku smigac i to bez wsparcia bocznych kolek
              • krwawy.lolo Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 21:39
                Siostro, ja w 1968 roku też chodziłem do biedronek!
                • princesswhitewolf Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 21:43
                  Oo to ja jeszcze nie bylam w planach w '68
                  • krwawy.lolo Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 21:46
                    Jakby nie było, fajnie że jesteś.
                    • bywalec2023 [...] 29.05.23, 22:28
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • princesswhitewolf Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 23:30
                        A co wy sie tak nielubicie? W przewadze wrednych tu bab napadajacych stadnie facetow tylko dlatego ze sa samcami powinniscie trzymac sztame

( Tzn ja nie napadam. Uwazam ze facet to tez czlowiek) 😂
                        • bywalec2023 Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 30.05.23, 00:19
                          Nie napisze bo mnie znowu zbanują smile
                        • krwawy.lolo Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 30.05.23, 12:09
                          Znowu po pijanemu wpisałem się do wątku faceta. Z facetami, tudzież z damskimi katooszołomami programowo nie gadam. Na tym forum, oczywiście.
    • beaucouptrop Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 20:07
      Hag capisco. Wygodny, mały w porównaniu do krzeseł gamingowych i bardzo smart jak cały skandynawski design. Spojrzałam na polskie strony i jedynym ale są ceny. Mnie się udało go kupić w Belgii w promocji za 500 €. Nie wiem dlaczego w Polsce są takie drogie.
    • sylwiastka Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 21:46
      Jesli IKEA to to jest krzeslo skorzane dobrej jakosci i esteryczne. Mam je w bezowym kolorze. Jednak jest bez zaglowka, ale ja nie potrzebuje. Ma wiele poziomow regulacji oraz mozliwosc odchylenia i rozciagbieciaa do tylu. https://www.ikea.com/pl/pl/images/products/alefjaell-krzeslo-biurowe-glose-czarny__0724715_pe734598_s5.jpg?f=xl
    • ichi51e Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 29.05.23, 21:58
      Kup sobie gamingowe.
    • hukers Re: Krzesło do Home Office - Ikea czy specjalny s 30.05.23, 11:18
      Nie kombinuj z regulacjami i obrotami. Postaw na klasykę.
      W czasie telekonferencji używaj dalszego planu, dla zwiększenia efektu.

allegro.pl/oferta/zloty-stylowy-tron-fotel-krolewski-rzezbiony-78295-12254417331?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=test&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_krk_kis_antyki_pla_pmax&ev_campaign_id=18004415417&gclid=CjwKCAjwvdajBhBEEiwAeMh1U3Cx7FVbO7ddq17w0W3akCXY50_IfBZZyYsnznlvGjqX6Ul3k_kslxoC8PIQAvD_BwE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka