Dodaj do ulubionych

Modowo - buty, inspiracji szukam.

29.05.23, 11:57

Błagam polećcie jakieś sensowne buty, które są wygodne, można założyć do sukienki lub eleganckich spodni i nadają się na oficjalne wyjście. Sneakersy jakoś do mnie nie przemawiają, chociaż wiem że modne, ale nie potrafię się przełamać.
Zdarza mi się bywać w teatrach wyjazdowo, tzn jadę rano, trochę chodzenia po mieście, potem spektakl i powrót do domu. Zwykle ubranie musi być wielofunkcyjne, tzn tak żebym nie musiała się po drodze przebierać i też nie dojść do teatru jak fleja. To mam raczej opanowane, ale buty to jednak problem. Dwa ostatnie wyjazdy, w tym wczorajszy zmasakrowały mi nogi całkowicie. Zwykle wrzucenie butów torby i zmiana przed spektaklem też odpada.
Obserwuj wątek
    • mail-na-gazecie Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 29.05.23, 12:00
      Skórzane czółenka na max 5 cm obcasie.
      • clio_yaga Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 29.05.23, 12:08
        mail-na-gazecie napisał:

> Skórzane czółenka na max 5 cm obcasie.

No takie mi właśnie zmasakrowały stopy miesiąc temu, z firmy na R. Wczoraj skórzane sandały, też na około 5 cm, obcasie z firmy na W.
    • extereso Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 29.05.23, 12:10
      Mam mokasyny högl b wygodne, do spodni, szerszych, węższych ok, do części spódnic też
    • kotejka Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 29.05.23, 12:10
      tradycyjne, klasyczne loafersy w typie penny shoes
      ale nie te przeskalowane potworki-mokasynki na traktorach
      www.shoe-tease.com/how-to-wear-loafers-womens-outfits/
      tradycyjne chanelki

• szafireczek Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 29.05.23, 12:11
      Hogl - kup w kolorze nude - wygodne, w środku mięciutka skórka, zgrabne i długo się nie niszczą - są na płaskim obcasie (ok. 1 cm), na niewysokim obcasie i są szpilki - ładnie wyciągają stopę, no i rozmiarówka z połówkami.
      Moim zdaniem opłacalna inwestycja. W wyborze rozmiaru - przy wąskiej stopie - lepiej brać o 0,5 rozmiaru mniej.
    • kotejka Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 29.05.23, 12:15
      btw - bylam w weekend w teatrze i zalozylam szpilki, bo myslę ze w sneakrsach to jakos nie takos do teatru
      pelna sala babeczek (sztuka wybitnie babska)
      swietnie ubrane, jednak wiekszosc w sportowych butach
      do sukienek, marynarek, spodnic
      i bardzo fajnie wygladaly
      wchodza trampki na salony ;D
      sprobuj sie przekonac, to jest naprawde swietna rzecz taki sportowy but smile
      • simply_z Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 29.05.23, 13:37
        E nie, moim zdaniem noga wyglada w tym brzydko. Jakos tak masywnie.
        • woman_in_love Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 29.05.23, 18:38
          Jakos tak masywnie.

bo masz męską - to dlatego
          • simply_z Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 29.05.23, 19:40
            Chlopem to jestes akurat ty, i to zaburzonym.
            • woman_in_love Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 29.05.23, 19:45
              big_grinbig_grinbig_grin

spokojnie chlopie, nie obrazaj sie tak
              • simply_z Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 30.05.23, 00:09
                Wysylasz fotki pindola moderatorkom, ze cie nie banuja? 🤔
        • homohominilupus Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 29.05.23, 19:02
          simply_z napisała:

> E nie, moim zdaniem noga wyglada w tym brzydko. Jakos tak masywnie.
          >

Moja nie 😜

Jeśli chodzenie dużo to wszystkie buty oprócz sneakersow masakrują mi nogi.
          W opisywanej sytuacji nosiłabym sneakersy a na zmianę w torbie- szpilki.
          • ivaz Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 30.05.23, 07:57
            Moja też nie, ale rozmiar mojej stópki to 35, nawet w glanach wygląda subtelnie smile
      • clio_yaga Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 29.05.23, 16:11
        No właśnie ja też dużo kobiet widuję i mi się podobają, nie rażą a u siebie nie mogę się przekonać, tak jakby były niekompatybilne z całą resztą. Może to kwestia niskiego wzrostu, nie wiem, ale jakoś niezbyt się mogę odnaleźć w takim stylu.
        • kachaa17 Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 29.05.23, 18:36
          I ja też nie mogę. Dlatego też m.in. poszukuję mokasyn czy balerin. Wczoraj nałożyłam kolorowe adidasy do spodni na.spacer po mieście no i jakoś to nie mój styl tak w ogóle no i jeszcze jakoś torebka mi też nie pasuje - ta którą już mam.
      • mikams75 Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 30.05.23, 08:39
        ja wlasnie tez w weekend zaliczylam wizyte "na salonach" i sie przyjrzalam - zdecydowana wiekszosc byla w butach sportowych a jak nie w typowych sneakersach to w wiazanych plaskich polbutach. I tez uwazam, ze to pasowalo i nie ma co sie meczyc w innych butach.
    • jkl13 Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 29.05.23, 12:18
      Ecco. Tylko i wyłącznie. Moje stopy kochają Ecco.
      • clio_yaga Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 29.05.23, 16:13
        Moje też, tylko portfel ich nie kocha 😀 Miałam sandały 2 razy i mam botki i faktycznie są super, muszę poszukać może znajdę coś w cenie do zaakceptowania.
    • shmu Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 29.05.23, 13:33
      Polecam firmę Gabor. Od kilku lat kupuję baleriny i chodzę w nich przez cały dzień, nawet na gola stopę. Mają super wyściełany środek. Weź takie z porządną podeszwa, a nie kompletnie płaskie. Ostatnio kupiłam takie i są bardzo wygodne. Dodam, że buty zimowe od nich mnie nie zachwyciły.
      • clio_yaga Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 29.05.23, 16:15
        Dzięki , zapomniałam zupełnie o tej firmie a mam outlet niedaleko. Może faktycznie baleriny to będzie jakieś wyjście. Niezbyt formalne ale też nie całkiem na luzie a wygodne
    • andallthat_jazz Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 29.05.23, 13:46
      Moma maja charakter i taki artystyczny styl. Recznie robione, swietna jakosc, wygodne.
      • simply_z Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 29.05.23, 13:53
        Fajne ale maja cos co nazywam obcasem ze sklejki albo parkietu, moim zdaniem but wyglada wtedy malo elegancko.
        • woman_in_love Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 29.05.23, 19:46
          kup jakies porzadne meskie buty a nie dziadujesz
      • clio_yaga Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 29.05.23, 16:17
        Te ostatnie wyglądają jak moje które mi wczoraj stopy załatwiły, tylko moje są jasne. I były dotąd wygodne, nie wiem co się stało 🤔
    • mama-ola Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 29.05.23, 14:03
      Ja kupiłam te. Noszę i do spódnic i do spodni. Wygodne - chodzę 2 km do dworca i nic nie obciera.
    • aqua48 Re: Modowo - buty, inspiracji szukam. 29.05.23, 14:08
      Ja dzisiaj takie sobie kupiłam (bardzo wygodne) do biegania i elegancji na wyprzedaży: kazar.com/skorzane-czolenka-na-niskim-obcasie-77111-01-00.html. Niestety firma ma rozmiarówkę kompletnie od czapy - w jedne z kilku mierzonych ich butów mieściłam się w rozmiarze 37 a w inne tylko 38...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka