Dodaj do ulubionych

Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze macali.

29.05.23, 12:09
www.edziecko.pl/rodzice/7,79361,29810377,dyrektorka-szkoly-zglosila-ze-ksiadz-dotyka-dzieci-rodzice.html
Zastanawiam sie, gdzie w tym wszystkim są organy państwa.
Obserwuj wątek
    • la_mujer75 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:17
      Dramatika, jesteś wywołana!
      Broń biednego "ksiondza" !
      • dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:49
        la_mujer75 napisała:

> Dramatika, jesteś wywołana!

Proszę bardzo. Pani dyrektorka coś twierdzi, a to się rymuje wiadomo z czym, co potwierdziła prokuratura. O czym tu dyskutować? Chyba ze o etyce mediów lewicowo liberalnych tongue_out
        • woman_in_love Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:54
          przeciez prokuratura nic nie potwierdzala big_grin
          • dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:59
            woman_in_love napisała:

> przeciez prokuratura nic nie potwierdzala big_grin

A, masz rację. Z kurią chyba była tylko gadka.
            A czemu pani dyrektorka policji nie wezwała? Na moje to podpada pod paragraf 240 kodeksu karnego, czyli niezawiadomienie o przestępstwie. Przestępstwa typu molestowanie dzieci pod ten paragraf podpadają.

• woman_in_love Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 13:05
              bo się bała katolickich wieśniaków
              • dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 13:27
                woman_in_love napisała:

> bo się bała katolickich wieśniaków

Biedactwo.
                Tak czy inaczej łagodnie ją potraktowali, nie zgłaszając 240 kk.
                • woman_in_love Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 13:40
                  łagodnie też potraktowali kurie
                  i rodziców
                  • dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 14:36
                    Pogódźmy się. Ja myślę, że to przez wykluczenie komunikacyjne pani dyrektor nie dotarła na prokuratury, wiadomo jak to na podkarpackich wsiach jest. A prawda wiadomo jaka jest i żadne fakty tego nie zmienią!
                    • woman_in_love Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 14:38
                      ja myślę, że pan z kurii chciał tam coś ukryć
            • asia_i_p Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 16:46
              Wezwała, po spotkaniu z przedstawicielem kurii. Jeżeli to ta z wątku Hanusinej.
              • panna.nasturcja Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 18:20
                Z tego artykułu wynika, że nie zawiadomiła policji ani prokuratury i przestępstwie. Wyłącznie kurię.
                A powinna od policji zacząć.
                Pomijam już aspekt, że co za pedagog zaczyna taką sprawę od zbiorowego zebrania rodziców i dziecia,
                • iwles Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 18:22

Ale rodziców i dzieci, których sprawa dotyczy. Te dzieci się skarżyły na księdza.
                  To nie było zebranie ogólne dla wszystkich rodziców.
                • dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:08
                  panna.nasturcja napisała:

> Z tego artykułu wynika, że nie zawiadomiła policji ani prokuratury i przestępst
                  > wie. Wyłącznie kurię.
                  > A powinna od policji zacząć.

Już ustalone, że się bała i nie broń pedofila tongue_out
                  • iwles Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:23

Ciekawe więc czemu rodzice nie zawiadomili prokuratury.
                    Ja to oceniasz dramatik?
                    • triss_merigold6 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:27
                      Pewnie dlatego, że im upodobania księdza aż tak nie przeszkadzały.
                      • iwles Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:29

Ja to wiem.
                        Czekam, co dramatik na to powie.
                      • dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:32
                        triss_merigold6 napisała:

> Pewnie dlatego, że im upodobania księdza aż tak nie przeszkadzały.

Może dlatego, że pani się coś uroiło i żadnego molestowania nie było. Szok, wiem - katolicki ksiądz i nie pedofil? Ale może to akurat ten przypadek.
                        • woman_in_love Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:36
                          żadnego molestowania nie było

wiadomo big_grinbig_grinbig_grin
                        • triss_merigold6 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:42
                          I w małej wiosce, na Podkarpaciu, wśród kmiotków?Mało prawdopodobne.
                      • iwles Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:34

No widzisz triss, dramatik nigdy nie zawodzi 🤣
            • biala_ladecka Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 18:38
              dramatika napisał(a):

> woman_in_love napisała:
              >
              > > przeciez prokuratura nic nie potwierdzala big_grin
              >
              > A, masz rację. Z kurią chyba była tylko gadka.
              > A czemu pani dyrektorka policji nie wezwała? Na moje to podpada pod paragraf 24
              > 0 kodeksu karnego, czyli niezawiadomienie o przestępstwie. Przestępstwa typu mo
              > lestowanie dzieci pod ten paragraf podpadają.
              >

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
              A co z dyrektorem tarnowskiego liceum?
              Ten zgłosił zdaje się przemoc i byłaś mocno niezadowolona.
    • bajgla Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:22
      Organy mają takie samo zdanie jak wieś.
    • gdanskamarylka Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:28
      Rzygam. A jednocześnie w ogóle nie jestem zaskoczona. Ciemny lud...
    • awf-33 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:39

> Zastanawiam sie, gdzie w tym wszystkim są organy państwa.

Jakie organy państwa? Przecież to jeden organizm. Ręką, rękę myje. Serio nie wiesz, kto zakulisowo rządzi w tyk kraju?
    • woman_in_love Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:43
      Mi się podoba ta matka, która twierdzi ze zawsze tak bylo a nawet gorzej.

Czuje ze za mlodu obslugiwala proboszcza i jego gosci jak rasowa sex workerka big_grinbig_grinbig_grin
    • triss_merigold6 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:43
      Pani poszła z tym do kurii czy do prokuratury?

Volenti non fit iniuria, oczywiście dzieci szkoda, ale ich rodzicom i dziadkom to aż tak nie przeszkadza. Jeśli ktoś posła dziecko na katechezę i do kościoła, to wie czego może się spodziewać.
      • martishia7 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:45
        > Jeśli ktoś posła dziecko na katechezę i do kościoła, to wie czego może się spodziewać.

Amen.
      • panna.nasturcja Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 18:21
        Do kurii. I powinna za to odpowiadać.
      • skumbrie Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:59
        10/10

O to, to.
    • melisananosferatu Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:43
      Czekam az przyjdzie forumowy obronca zbokow i pedofili i wyjasni nam, ze jestesmy glupie kuchary a dyrektorka klamczucha.
      • natalia.nat Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 13:05
        Przyszła. 6 minut trzeba było czekać na wpis.
        • melisananosferatu Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 13:08
          Wlasnie widze. Jak zawsze: rzyg.
          • dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 13:20
            melisananosferatu napisała:

> Wlasnie widze. Jak zawsze: rzyg.

Ty się lepiej odnieś do faktu, że pani dyrektorka nie zawiadomiła policji czy prokuratury. Czy po to, aby później lewicowe media i ich czytelnicy twierdzili, że księża pedofile są przez państwo chronieni?
            • iwles Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 16:01
              dramatika:

> Ty się lepiej odnieś do faktu, że pani dyrektorka nie zawiadomiła policji czy p
              > rokuratury?

"Sprawa o molestowanie trwała, dzieci zeznawały, wzywani byli nauczyciele. Po jakimś czasie jednak została umorzona"

A to niby gdzie i przed kim te przesłuchania?

>Czy po to, aby później lewicowe media i ich czytelnicy twierdzili,
              > że księża pedofile są przez państwo chronieni?

Akurat tutaj jest mowa o durnych rodzicach, dla których ksiądz jest świętością.

• panna.nasturcja Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 23:12
                Z tekstu wynika, że w kurii. Niestety.
          • livia.kalina Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 16:13
            Przewidywalne i womitoryjne. To powody dla których po prostu wygasiłam.
    • anorektycznazdzira Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:44
      Widziałam tytuł na głównej i nie weszłam, bo się boję, że zwrócę śniadanie razem z wczorajszą kolacją.
    • melisananosferatu Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:48
      A! Uwazam, ze tym, ktorzy twierdzili, ze nic takiego sie nie stalo powinna sie przyjrzec prokuratura. Moze oni to robia swoim dzieciom i dlatego ksiezowskie macanie to 'no biggie'?
      • triss_merigold6 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:50
        Przyjrzeć na podstawie?
        • melisananosferatu Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 13:02
          Na podstawie p...lenia, ze macanie to nic takiego, napisalam wyraznie.
          • triss_merigold6 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 13:05
            Czy pani dyrektor złożyła zawiadomienie do prokuratury? (nie czytałam za paywallem, stąd pytanie)
            • dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 13:17
              triss_merigold6 napisała:

> Czy pani dyrektor złożyła zawiadomienie do prokuratury?

Nie jest to do końca jasne, ale chyba nie. Była tylko pogadanka w klasie i zgłoszenie do kurii, bo pani chciała sprawę załatwić "dyskretnie". Jest zdanie o umorzeniu sprawy, ale to chyba dotyczy postępowania w kurii.
            • livia.kalina Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 16:16
              Podkarpacie podlega pod kuratorkę Nowak. Jak wiemy z wydarzeń ostatnich dni, na Podkarpaciu robienie nieprzyjemności pedofilom i osobom znęcającym się nad nieletnimi, skutkuje postępowaniem dyscyplinarnym dla dyrektorów szkół.
              • daniela34 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 16:49
                Z całą sympatią chyba raczej nie - jeśli przez Podkarpacie rozumiesz województwo podkarpackie to tam kuratorem jest Małgorzata Rauch.
                • livia.kalina Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 17:30
                  Gorąco przepraszam i dziękuje za poprawienie.
                  mam nadzieję, że nawet pisowska kuratorka nie będzie brała przykładu z kuratorki Nowak.
                  • iwles Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 17:40
                    livia.kalina napisała:

> Gorąco przepraszam i dziękuje za poprawienie.
                    > mam nadzieję, że nawet pisowska kuratorka nie będzie brała przykładu z kuratork
                    > i Nowak.

Niestety, nie byłabym taka pewna, pani ma duże zadatki i predyspozycje, by być panią Nowak bis.
                    Juz groziła paluszkiem za udział w strajku kobiet.
            • panna.nasturcja Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 23:14
              Triss, z tekstu wynika, że nie zawiadomiła.
              Tylko kurię, rodziców (zrobiłam im zebranie razem z dziećmi, jako pierwsze informujące o problemie czyli na pedagoga się nadaje jak ja na baletnicę).
              • dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 23:22

>zrobiłam im zebranie razem z dziećmi, jako pierwsze info
                > rmujące o problemie czyli na pedagoga się nadaje jak ja na baletnicę.

Pisała to pewnie bezdzietna stażystka.

• iwles Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 23:41

> (zrobiłam im zebranie razem z dziećmi, jako pierwsze info
                > rmujące o problemie czyli na pedagoga się nadaje jak ja na baletnicę).

Nie sądzisz, że w pierwszej kolejności powinni dowiedzieć się rodzice?

• alicia033 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 30.05.23, 11:55
                  iwles napisała:

> panna.nasturcja napisała:
                  >
                  > Nie sądzisz, że w pierwszej kolejności powinni dowiedzieć się rodzice?
                  >

A to jakoś koliduje że sobą? Co stało dyrektorce na przeszkodzie, żeby tego samego dnia zgłosić sprawę organom ścigania i poinformować rodziców?
              • paszczakowna1 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 30.05.23, 14:40
                Z tekstu wynika, że zawiadomiła policję.
                • paszczakowna1 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 30.05.23, 14:44
                  Edit: w każdym razie wynikało. W obecnej wersji nie ma tego zdania.
    • po_godzinach_1 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 13:03
      Tak, Podkarpacie to stan umysłu.
    • dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 14:34
      No, na drugi raz się zastanów jedna z drugą czy mnie wywoływać po nicku, jeśli znowu zamierzacie zanieczyścić zbroję w odpowiedzi na rzeczowe argumenty i pytania.
      • woman_in_love Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 14:38
        a mnie ciekawi czemu pan z kurii nikogo nie zawiadomił, tylko pojechał na spotkanie, a potem odwołał księdza
      • melisananosferatu Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 14:41
        Ja cie po nicku nie wywolalam😀 napisalam: obronca pedofili i zbokow😀 co ja na to poradzr, ze sie odezwales😀😀😀
        • maslova Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 30.05.23, 11:12
          melisananosferatu big_grinbig_grinbig_grin
        • chicarica Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 30.05.23, 12:00
          Touché.
        • czerwonylucjan Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 30.05.23, 13:43
          10/10 😀
      • gdanskamarylka Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 20:01
        dramatika napisał(a):

> No, na drugi raz się zastanów jedna z drugą czy mnie wywoływać po nicku, jeśli
        > znowu zamierzacie zanieczyścić zbroję w odpowiedzi na rzeczowe argumenty i pyta
        > nia.

Zanieczyszcza tu tylko jedna istota - ty, trollu.
    • lajtova Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 14:57
      Chodzi o szkołe w Błędowej Zgłobieńskiej.
      • lajtova Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 14:59
        Sytuacja miała miejsce w 2021 roku.
      • yenna_m Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 15:17
        Ciekawe, że zboki często są oddelegowane do malutkich pipidówek na końcu świata...
        • triss_merigold6 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 18:50
          Ponieważ są z Pipidowek i rozumieją Pipidowki. Do stanu duchownego nie idą inteligenckie dzieci z dużych miast tylko właśnie proste kmiotki z Kaczych Dołów.
      • bajgla Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 16:04
        lajtova napisał(a):

> Chodzi o szkołe w Błędowej Zgłobieńskiej.
        >
        >
        >
        m.facebook.com/SzkolaPodstawowawBledowej
    • me-lissa Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 16:51
      No ja bym się uważnie przyjrzała rodzicom. Bo jeśli rodzic (publicznie!) stwierdza że macanie dzieci to nic takiego to chyba trzeba go odizolować pronto od dziecka???
    • panna.nasturcja Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 18:18
      Mnie ciekawi dlaczego ten artykuł w ogóle nie zwraca uwagi na to, że obowiązkiem dyrektorki było zawiadomienie policji a nie kurii.
      • skumbrie Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 20:01
        Bo inaczej nie można by pisać o taczkach pod szkołą.
    • kozica111 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 18:23
      Znam ludzi z Podkarpacia i takiego stanu tam nie ma.
      • aandzia43 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 30.05.23, 14:56
        kozica111 napisała:

> Znam ludzi z Podkarpacia i takiego stanu tam nie ma.

Stanu UMYSŁU tam nie ma powiadasz?
    • kozica111 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 18:24
      Ale może co kto zna i co ma w "znajomych"...
    • obrus_w_paski Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 18:32
      No właśnie. Dlaczego ludzie nie zgłaszają tego do jedynej oficjalnej instytucji czi do prokuratury. To tak, jakby sąsiad mi ukradł samochód, a ja zgłosiłabym sprawę do jego zakładu pracy a nie do prokuratury.
      • woman_in_love Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 18:34
        bo na Podkarpaciu Kościół jest oficjalną Instytucją równą państwowej
        • leosia-wspaniala Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:03
          W przeciwieństwie do innych regionów. Oh wait.
    • skumbrie Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:44
      <Kobieta, która postanowiła zachować anonimowość m.in. ze względu na bezpieczeństwo uczniów oraz swoje w wywiadzie z Gazetą Wyborczą wyznała, że nie żałuje tego, co zrobiła, zależało jej na dobru uczniów.

GW, anonimowa dyrektorka, taczki pod szkołą. Jasssne. Mała miejscowość i na pewno nie wiadomo, o których uczniów chodzi.
      Poziom artykułu na poziomie listów czytelniczek.

Sorry, w tę aferkę to chyba tylko "ateistki" po ślubie kościelnym i z przykładanie ochrzczonym bombelkiem uwierzą.
      • dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:48
        skumbrie napisała:

> Poziom artykułu na poziomie listów czytelniczek.

Pomóż drogie Bravo dla starych bab z internetu tongue_out
      • lajtova Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:55
        Znam sprawę i nie jest ona wymyślona.
        • skumbrie Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 20:04
          Nie znasz, w końcu dyrektorka - zdaniem GW - zadbała o anonimowość.
          Daj spokój , lajtova. Jak KK dzięki rodzicom omijam szerokim łukiem, tak na przekazy GW biorę poprawkę. Do pełnego dramatu zabrakło już tylko kupy gnoju leżącej pod najbliższą chatą tongue_out
          • lajtova Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 20:15
            Znam sprawę...Jest jak najbardziej prawdziwa.
            Artykuł powstał na bazie wpisu tej dyrektorki.
            Wiem jak się nazywa.
            • skumbrie Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 21:06
              >Znam sprawę...Jest jak najbardziej prawdziwa.
              Artykuł powstał na bazie wpisu tej dyrektorki.

Twoja zapewnienia są równie wiarygodne jak ten artykuł w GW.
          • dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 20:16
            skumbrie napisała:

> Do pełnego dramatu zabrakło już tylko kupy gnoju leżąc
            > ej pod najbliższą chatą tongue_out

Ja bym to rozwinęła jeszcze poetycko o nabrzmiałe od tanich win bezzębne twarze. Wpisujcie pomysły!
            • iwles Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 20:33
              "Wpisujcie pomysły!"

Towarzyszko skumbrie, to do ciebie dramatik apeluje!
              • skumbrie Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 21:05
                Ciekawe, że jako pierwsza zareagowałaś big_grin Ot, wyćwiczył cię batiuszka.
                Postaraj się w następnym watku bardziej wink
                • iwles Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 21:25

Lubię wyłapywac takie niuanse. Dużo mówią o piszącym.
                  • skumbrie Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 22:57

Ujadaj dalej, tyle potrafisz wink
      • gdanskamarylka Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 20:04
        Oho, już zaczynają. A jednak jest to potwierdzona informacja, śmierdzące trolliki. Może przeprowadźcie własne śledztwo? A nie, po co, przecież dostanie przekaz partyjny do wklejania tutaj.
        • dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 20:12
          gdanskamarylka napisała:

> A jednak jest to potwierdzona informacja

Faktycznie, lajtova potwierdziła tongue_out
          • gdanskamarylka Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 30.05.23, 11:29
            Nie, nie lajtova. Możesz sobie np. użyć Google...
            • dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 30.05.23, 14:15
              gdanskamarylka napisała:

> Nie, nie lajtova. Możesz sobie np. użyć Google...

Znaczy się potwierdzenie przez Google, że region "podkarpacie" istnieje, ma być dowodem na to, że istnieje także ta dyrektorka, a cała historia nie została wyciągnięta z paluszka stażystki GW? big_grin
              W tym liście do Bravo są wszystkie typowe triggery na czytelniczki "wolnych mediów". Ksiądz pedofil, podkarpacie, dzielna kobieta - stachanowiec walcząca z systemem, ciemny katolicki lud broniący pedofilii. Z taczkami jednak trochę autor przesadził, ale to już skumbrie wyłożyła tongue_out
    • woman_in_love Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 20:18
      Juz byl dyrektor, ktory dzialal wg litery prawa 🤷‍♀️
    • klaramara33 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 23:07
      To wygląda jak koszmar tych dzieci! Żal i smutek, że ludzie tak mają sprany mózg przez czarna mafię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka