yenna_m 29.05.23, 12:09 www.edziecko.pl/rodzice/7,79361,29810377,dyrektorka-szkoly-zglosila-ze-ksiadz-dotyka-dzieci-rodzice.html Zastanawiam sie, gdzie w tym wszystkim są organy państwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
la_mujer75 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:17 Dramatika, jesteś wywołana! Broń biednego "ksiondza" ! Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:49 la_mujer75 napisała: > Dramatika, jesteś wywołana! Proszę bardzo. Pani dyrektorka coś twierdzi, a to się rymuje wiadomo z czym, co potwierdziła prokuratura. O czym tu dyskutować? Chyba ze o etyce mediów lewicowo liberalnych Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:54 przeciez prokuratura nic nie potwierdzala Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:59 woman_in_love napisała: > przeciez prokuratura nic nie potwierdzala A, masz rację. Z kurią chyba była tylko gadka. A czemu pani dyrektorka policji nie wezwała? Na moje to podpada pod paragraf 240 kodeksu karnego, czyli niezawiadomienie o przestępstwie. Przestępstwa typu molestowanie dzieci pod ten paragraf podpadają. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 13:05 bo się bała katolickich wieśniaków Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 13:27 woman_in_love napisała: > bo się bała katolickich wieśniaków Biedactwo. Tak czy inaczej łagodnie ją potraktowali, nie zgłaszając 240 kk. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 13:40 łagodnie też potraktowali kurie i rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 14:36 Pogódźmy się. Ja myślę, że to przez wykluczenie komunikacyjne pani dyrektor nie dotarła na prokuratury, wiadomo jak to na podkarpackich wsiach jest. A prawda wiadomo jaka jest i żadne fakty tego nie zmienią! Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 14:38 ja myślę, że pan z kurii chciał tam coś ukryć Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 16:46 Wezwała, po spotkaniu z przedstawicielem kurii. Jeżeli to ta z wątku Hanusinej. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 18:20 Z tego artykułu wynika, że nie zawiadomiła policji ani prokuratury i przestępstwie. Wyłącznie kurię. A powinna od policji zacząć. Pomijam już aspekt, że co za pedagog zaczyna taką sprawę od zbiorowego zebrania rodziców i dziecia, Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 18:22 Ale rodziców i dzieci, których sprawa dotyczy. Te dzieci się skarżyły na księdza. To nie było zebranie ogólne dla wszystkich rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:08 panna.nasturcja napisała: > Z tego artykułu wynika, że nie zawiadomiła policji ani prokuratury i przestępst > wie. Wyłącznie kurię. > A powinna od policji zacząć. Już ustalone, że się bała i nie broń pedofila Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:23 Ciekawe więc czemu rodzice nie zawiadomili prokuratury. Ja to oceniasz dramatik? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:27 Pewnie dlatego, że im upodobania księdza aż tak nie przeszkadzały. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:29 Ja to wiem. Czekam, co dramatik na to powie. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:32 triss_merigold6 napisała: > Pewnie dlatego, że im upodobania księdza aż tak nie przeszkadzały. Może dlatego, że pani się coś uroiło i żadnego molestowania nie było. Szok, wiem - katolicki ksiądz i nie pedofil? Ale może to akurat ten przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:36 żadnego molestowania nie było wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:42 I w małej wiosce, na Podkarpaciu, wśród kmiotków?Mało prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:34 No widzisz triss, dramatik nigdy nie zawodzi 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 18:38 dramatika napisał(a): > woman_in_love napisała: > > > przeciez prokuratura nic nie potwierdzala > > A, masz rację. Z kurią chyba była tylko gadka. > A czemu pani dyrektorka policji nie wezwała? Na moje to podpada pod paragraf 24 > 0 kodeksu karnego, czyli niezawiadomienie o przestępstwie. Przestępstwa typu mo > lestowanie dzieci pod ten paragraf podpadają. > 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 A co z dyrektorem tarnowskiego liceum? Ten zgłosił zdaje się przemoc i byłaś mocno niezadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:22 Organy mają takie samo zdanie jak wieś. Odpowiedz Link Zgłoś
gdanskamarylka Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:28 Rzygam. A jednocześnie w ogóle nie jestem zaskoczona. Ciemny lud... Odpowiedz Link Zgłoś
awf-33 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:39 > Zastanawiam sie, gdzie w tym wszystkim są organy państwa. Jakie organy państwa? Przecież to jeden organizm. Ręką, rękę myje. Serio nie wiesz, kto zakulisowo rządzi w tyk kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:43 Mi się podoba ta matka, która twierdzi ze zawsze tak bylo a nawet gorzej. Czuje ze za mlodu obslugiwala proboszcza i jego gosci jak rasowa sex workerka Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:43 Pani poszła z tym do kurii czy do prokuratury? Volenti non fit iniuria, oczywiście dzieci szkoda, ale ich rodzicom i dziadkom to aż tak nie przeszkadza. Jeśli ktoś posła dziecko na katechezę i do kościoła, to wie czego może się spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:45 > Jeśli ktoś posła dziecko na katechezę i do kościoła, to wie czego może się spodziewać. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 18:21 Do kurii. I powinna za to odpowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:59 10/10 O to, to. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:43 Czekam az przyjdzie forumowy obronca zbokow i pedofili i wyjasni nam, ze jestesmy glupie kuchary a dyrektorka klamczucha. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 13:05 Przyszła. 6 minut trzeba było czekać na wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 13:08 Wlasnie widze. Jak zawsze: rzyg. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 13:20 melisananosferatu napisała: > Wlasnie widze. Jak zawsze: rzyg. Ty się lepiej odnieś do faktu, że pani dyrektorka nie zawiadomiła policji czy prokuratury. Czy po to, aby później lewicowe media i ich czytelnicy twierdzili, że księża pedofile są przez państwo chronieni? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 16:01 dramatika: > Ty się lepiej odnieś do faktu, że pani dyrektorka nie zawiadomiła policji czy p > rokuratury? "Sprawa o molestowanie trwała, dzieci zeznawały, wzywani byli nauczyciele. Po jakimś czasie jednak została umorzona" A to niby gdzie i przed kim te przesłuchania? >Czy po to, aby później lewicowe media i ich czytelnicy twierdzili, > że księża pedofile są przez państwo chronieni? Akurat tutaj jest mowa o durnych rodzicach, dla których ksiądz jest świętością. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 23:12 Z tekstu wynika, że w kurii. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 16:13 Przewidywalne i womitoryjne. To powody dla których po prostu wygasiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:44 Widziałam tytuł na głównej i nie weszłam, bo się boję, że zwrócę śniadanie razem z wczorajszą kolacją. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:48 A! Uwazam, ze tym, ktorzy twierdzili, ze nic takiego sie nie stalo powinna sie przyjrzec prokuratura. Moze oni to robia swoim dzieciom i dlatego ksiezowskie macanie to 'no biggie'? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 12:50 Przyjrzeć na podstawie? Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 13:02 Na podstawie p...lenia, ze macanie to nic takiego, napisalam wyraznie. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 13:05 Czy pani dyrektor złożyła zawiadomienie do prokuratury? (nie czytałam za paywallem, stąd pytanie) Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 13:17 triss_merigold6 napisała: > Czy pani dyrektor złożyła zawiadomienie do prokuratury? Nie jest to do końca jasne, ale chyba nie. Była tylko pogadanka w klasie i zgłoszenie do kurii, bo pani chciała sprawę załatwić "dyskretnie". Jest zdanie o umorzeniu sprawy, ale to chyba dotyczy postępowania w kurii. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 16:16 Podkarpacie podlega pod kuratorkę Nowak. Jak wiemy z wydarzeń ostatnich dni, na Podkarpaciu robienie nieprzyjemności pedofilom i osobom znęcającym się nad nieletnimi, skutkuje postępowaniem dyscyplinarnym dla dyrektorów szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 16:49 Z całą sympatią chyba raczej nie - jeśli przez Podkarpacie rozumiesz województwo podkarpackie to tam kuratorem jest Małgorzata Rauch. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 17:30 Gorąco przepraszam i dziękuje za poprawienie. mam nadzieję, że nawet pisowska kuratorka nie będzie brała przykładu z kuratorki Nowak. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 17:40 livia.kalina napisała: > Gorąco przepraszam i dziękuje za poprawienie. > mam nadzieję, że nawet pisowska kuratorka nie będzie brała przykładu z kuratork > i Nowak. Niestety, nie byłabym taka pewna, pani ma duże zadatki i predyspozycje, by być panią Nowak bis. Juz groziła paluszkiem za udział w strajku kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 23:14 Triss, z tekstu wynika, że nie zawiadomiła. Tylko kurię, rodziców (zrobiłam im zebranie razem z dziećmi, jako pierwsze informujące o problemie czyli na pedagoga się nadaje jak ja na baletnicę). Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 23:22 panna.nasturcja napisała: >zrobiłam im zebranie razem z dziećmi, jako pierwsze info > rmujące o problemie czyli na pedagoga się nadaje jak ja na baletnicę. Pisała to pewnie bezdzietna stażystka. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 23:41 panna.nasturcja napisała: > (zrobiłam im zebranie razem z dziećmi, jako pierwsze info > rmujące o problemie czyli na pedagoga się nadaje jak ja na baletnicę). Nie sądzisz, że w pierwszej kolejności powinni dowiedzieć się rodzice? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 30.05.23, 11:55 iwles napisała: > panna.nasturcja napisała: > > Nie sądzisz, że w pierwszej kolejności powinni dowiedzieć się rodzice? > A to jakoś koliduje że sobą? Co stało dyrektorce na przeszkodzie, żeby tego samego dnia zgłosić sprawę organom ścigania i poinformować rodziców? Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 30.05.23, 14:40 Z tekstu wynika, że zawiadomiła policję. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 30.05.23, 14:44 Edit: w każdym razie wynikało. W obecnej wersji nie ma tego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 13:03 Tak, Podkarpacie to stan umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 14:34 No, na drugi raz się zastanów jedna z drugą czy mnie wywoływać po nicku, jeśli znowu zamierzacie zanieczyścić zbroję w odpowiedzi na rzeczowe argumenty i pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 14:38 a mnie ciekawi czemu pan z kurii nikogo nie zawiadomił, tylko pojechał na spotkanie, a potem odwołał księdza Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 14:41 Ja cie po nicku nie wywolalam😀 napisalam: obronca pedofili i zbokow😀 co ja na to poradzr, ze sie odezwales😀😀😀 Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 30.05.23, 11:12 melisananosferatu Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 30.05.23, 12:00 Touché. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 30.05.23, 13:43 10/10 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
gdanskamarylka Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 20:01 dramatika napisał(a): > No, na drugi raz się zastanów jedna z drugą czy mnie wywoływać po nicku, jeśli > znowu zamierzacie zanieczyścić zbroję w odpowiedzi na rzeczowe argumenty i pyta > nia. Zanieczyszcza tu tylko jedna istota - ty, trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 14:57 Chodzi o szkołe w Błędowej Zgłobieńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 14:59 Sytuacja miała miejsce w 2021 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 15:17 Ciekawe, że zboki często są oddelegowane do malutkich pipidówek na końcu świata... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 18:50 Ponieważ są z Pipidowek i rozumieją Pipidowki. Do stanu duchownego nie idą inteligenckie dzieci z dużych miast tylko właśnie proste kmiotki z Kaczych Dołów. Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 16:04 lajtova napisał(a): > Chodzi o szkołe w Błędowej Zgłobieńskiej. > > > m.facebook.com/SzkolaPodstawowawBledowej Odpowiedz Link Zgłoś
me-lissa Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 16:51 No ja bym się uważnie przyjrzała rodzicom. Bo jeśli rodzic (publicznie!) stwierdza że macanie dzieci to nic takiego to chyba trzeba go odizolować pronto od dziecka??? Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 18:18 Mnie ciekawi dlaczego ten artykuł w ogóle nie zwraca uwagi na to, że obowiązkiem dyrektorki było zawiadomienie policji a nie kurii. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 20:01 Bo inaczej nie można by pisać o taczkach pod szkołą. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 18:23 Znam ludzi z Podkarpacia i takiego stanu tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 30.05.23, 14:56 kozica111 napisała: > Znam ludzi z Podkarpacia i takiego stanu tam nie ma. Stanu UMYSŁU tam nie ma powiadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 18:24 Ale może co kto zna i co ma w "znajomych"... Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 18:32 No właśnie. Dlaczego ludzie nie zgłaszają tego do jedynej oficjalnej instytucji czi do prokuratury. To tak, jakby sąsiad mi ukradł samochód, a ja zgłosiłabym sprawę do jego zakładu pracy a nie do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 18:34 bo na Podkarpaciu Kościół jest oficjalną Instytucją równą państwowej Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:03 W przeciwieństwie do innych regionów. Oh wait. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:44 <Kobieta, która postanowiła zachować anonimowość m.in. ze względu na bezpieczeństwo uczniów oraz swoje w wywiadzie z Gazetą Wyborczą wyznała, że nie żałuje tego, co zrobiła, zależało jej na dobru uczniów. GW, anonimowa dyrektorka, taczki pod szkołą. Jasssne. Mała miejscowość i na pewno nie wiadomo, o których uczniów chodzi. Poziom artykułu na poziomie listów czytelniczek. Sorry, w tę aferkę to chyba tylko "ateistki" po ślubie kościelnym i z przykładanie ochrzczonym bombelkiem uwierzą. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:48 skumbrie napisała: > Poziom artykułu na poziomie listów czytelniczek. Pomóż drogie Bravo dla starych bab z internetu Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 19:55 Znam sprawę i nie jest ona wymyślona. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 20:04 Nie znasz, w końcu dyrektorka - zdaniem GW - zadbała o anonimowość. Daj spokój , lajtova. Jak KK dzięki rodzicom omijam szerokim łukiem, tak na przekazy GW biorę poprawkę. Do pełnego dramatu zabrakło już tylko kupy gnoju leżącej pod najbliższą chatą Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 20:15 Znam sprawę...Jest jak najbardziej prawdziwa. Artykuł powstał na bazie wpisu tej dyrektorki. Wiem jak się nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 21:06 >Znam sprawę...Jest jak najbardziej prawdziwa. Artykuł powstał na bazie wpisu tej dyrektorki. Twoja zapewnienia są równie wiarygodne jak ten artykuł w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 20:16 skumbrie napisała: > Do pełnego dramatu zabrakło już tylko kupy gnoju leżąc > ej pod najbliższą chatą Ja bym to rozwinęła jeszcze poetycko o nabrzmiałe od tanich win bezzębne twarze. Wpisujcie pomysły! Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 20:33 "Wpisujcie pomysły!" Towarzyszko skumbrie, to do ciebie dramatik apeluje! Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 21:05 Ciekawe, że jako pierwsza zareagowałaś Ot, wyćwiczył cię batiuszka. Postaraj się w następnym watku bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 21:25 Lubię wyłapywac takie niuanse. Dużo mówią o piszącym. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 22:57 Ujadaj dalej, tyle potrafisz Odpowiedz Link Zgłoś
gdanskamarylka Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 20:04 Oho, już zaczynają. A jednak jest to potwierdzona informacja, śmierdzące trolliki. Może przeprowadźcie własne śledztwo? A nie, po co, przecież dostanie przekaz partyjny do wklejania tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 20:12 gdanskamarylka napisała: > A jednak jest to potwierdzona informacja Faktycznie, lajtova potwierdziła Odpowiedz Link Zgłoś
gdanskamarylka Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 30.05.23, 11:29 Nie, nie lajtova. Możesz sobie np. użyć Google... Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 30.05.23, 14:15 gdanskamarylka napisała: > Nie, nie lajtova. Możesz sobie np. użyć Google... Znaczy się potwierdzenie przez Google, że region "podkarpacie" istnieje, ma być dowodem na to, że istnieje także ta dyrektorka, a cała historia nie została wyciągnięta z paluszka stażystki GW? W tym liście do Bravo są wszystkie typowe triggery na czytelniczki "wolnych mediów". Ksiądz pedofil, podkarpacie, dzielna kobieta - stachanowiec walcząca z systemem, ciemny katolicki lud broniący pedofilii. Z taczkami jednak trochę autor przesadził, ale to już skumbrie wyłożyła Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 20:18 Juz byl dyrektor, ktory dzialal wg litery prawa 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Podkarpacie- stan umysłu. Bo księża zawsze ma 29.05.23, 23:07 To wygląda jak koszmar tych dzieci! Żal i smutek, że ludzie tak mają sprany mózg przez czarna mafię. Odpowiedz Link Zgłoś