Dodaj do ulubionych

Krople antyalergiczne do oczu, jakie?

29.05.23, 16:51
Topola pyli, cholerstwo. Biorę tabletki, ale oczy i tak pieka, suche. Doradźcie jakieś krople antyalergiczne
Obserwuj wątek
    • nuka_2 Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 29.05.23, 17:08
      Zabak
    • mak_z_figa Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 29.05.23, 17:53
      Mój syn bierze azelastin, ale jak jest gorzej, to wtedy do lekarza po receptę na coś mocniejszego
    • eliszka25 Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 29.05.23, 18:07
      Mnie żadne krople, które mogę sobie kupić sama w aptece, nie pomagają. Od okulisty dostałam Zaditen Ophtha SDU (nie wiem, czy w Polsce nazywają się tak samo). Od alergii oczy mnie swędzą czasem tak, że mogłabym je sobie własnoręcznie wydrapać. Po wpuszczeniu tych kropli ulga jest praktycznie natychmiastowa i działają 12 godzin, a często wystarczy mi zakropienie oczu raz dziennie.

Na suche oczy polecam Lacrycon. Z wszystkich wypróbowanych przeze mnie kropli te jako jedyne nawilżają mi oczy nie powodując przy tym dodatkowego łzawienia.

Jedne i drugie krople mam od okulisty, nie wiem, czy można je kupić samemu w aptece.
      • mmoni Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 29.05.23, 18:46
        W Polsce bez recepty jest Zabak, to właśnie to samo, co Zaditen.
    • anilorak174 Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 29.05.23, 18:39
      Bez recepty Polcrom, na recepte Opatanol.
    • kozica111 Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 29.05.23, 18:47
      To nie topola chyba ze masz oczy jak żyrafa.
    • starczy_tego Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 29.05.23, 18:49
      Zabak
      • mmoni Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 29.05.23, 18:58
        O właśnie. Topola pyli w marcu - kwietniu i niewielu ludzi jest na nią uczulonych. To popularne błędne przekonanie bierze się stąd, że w czerwcu, gdy lata dużo widocznej gołym okiem "waty" z nasionami topoli (nieuczulającymi), w powietrzu lata mnóstwo niewidocznych pyłków innych roślin, przede wszystkim traw.
        • em_em71 Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 29.05.23, 19:29
          Tak, trawy to teraz masakra, falujące, niekoszone łany i susza. Uczuleni na pyłki mają przerąbane.
    • panna.nasturcja Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 29.05.23, 20:22
      Okulista. Lekarz od oczy nazywa się okulista.
      • zalamana_50 Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 30.05.23, 05:43
        panna.nasturcja napisała:

> Okulista. Lekarz od oczy nazywa się okulista.

Od oczy, nie wpadłam na to. Dobrze, że piszesz o tym 😅
        • panna.nasturcja Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 30.05.23, 06:11
          Tak, literówka jest ważniejsza od idiotycznego pomysłu wpuszczania do oczu kropli poradzonych na forum zamiast pójscia do lekarza. Cóż, twój wzrok, nie mój.
          • anilorak174 Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 30.05.23, 06:23
            Okulista do alergii do słaby pomysł.
    • szafireczek Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 30.05.23, 08:52
      Aktualnie to najbardziej pylą trawy, szczaw i grzyby, no i babka oraz dąb. Ja stosuje polcrom, bo zmniejsza przekrwienie i nie wchłania się do krwi. Na suchość to chyba coś z kwasem hialuronowym, np. iana z rossmanna.
    • marszawka Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 30.05.23, 11:54
      Polecam Zabak. Przetestowany. A teraz to pyli ma maksa sosna. Tego żółtego pyłku mam już dosc w mieszkaniu a okna tylko rozszczelnione.
    • hukers Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 30.05.23, 12:47
      Bez recepty najlepszy będzie Azel - Drop.
      • brenda_bee Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 04.06.23, 07:23
        hukers napisał:

> Bez recepty najlepszy będzie Azel - Drop.

Potwierdzam. Jedyne krople, które mi pomagają. Przetestowałam wszystkie z tego wątku+ jeszcze parę innych.
    • brittaanna Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 04.06.23, 00:08
      Opatanol, na receptę, lekarz rodzinny też przepisze. Te bez, recepty, szkoda kasy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka