zalamana_50 29.05.23, 16:51 Topola pyli, cholerstwo. Biorę tabletki, ale oczy i tak pieka, suche. Doradźcie jakieś krople antyalergiczne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mak_z_figa Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 29.05.23, 17:53 Mój syn bierze azelastin, ale jak jest gorzej, to wtedy do lekarza po receptę na coś mocniejszego Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 29.05.23, 18:07 Mnie żadne krople, które mogę sobie kupić sama w aptece, nie pomagają. Od okulisty dostałam Zaditen Ophtha SDU (nie wiem, czy w Polsce nazywają się tak samo). Od alergii oczy mnie swędzą czasem tak, że mogłabym je sobie własnoręcznie wydrapać. Po wpuszczeniu tych kropli ulga jest praktycznie natychmiastowa i działają 12 godzin, a często wystarczy mi zakropienie oczu raz dziennie. Na suche oczy polecam Lacrycon. Z wszystkich wypróbowanych przeze mnie kropli te jako jedyne nawilżają mi oczy nie powodując przy tym dodatkowego łzawienia. Jedne i drugie krople mam od okulisty, nie wiem, czy można je kupić samemu w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 29.05.23, 18:46 W Polsce bez recepty jest Zabak, to właśnie to samo, co Zaditen. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 29.05.23, 18:39 Bez recepty Polcrom, na recepte Opatanol. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 29.05.23, 18:47 To nie topola chyba ze masz oczy jak żyrafa. Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 29.05.23, 18:58 O właśnie. Topola pyli w marcu - kwietniu i niewielu ludzi jest na nią uczulonych. To popularne błędne przekonanie bierze się stąd, że w czerwcu, gdy lata dużo widocznej gołym okiem "waty" z nasionami topoli (nieuczulającymi), w powietrzu lata mnóstwo niewidocznych pyłków innych roślin, przede wszystkim traw. Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 29.05.23, 19:29 Tak, trawy to teraz masakra, falujące, niekoszone łany i susza. Uczuleni na pyłki mają przerąbane. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 29.05.23, 20:22 Okulista. Lekarz od oczy nazywa się okulista. Odpowiedz Link Zgłoś
zalamana_50 Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 30.05.23, 05:43 panna.nasturcja napisała: > Okulista. Lekarz od oczy nazywa się okulista. Od oczy, nie wpadłam na to. Dobrze, że piszesz o tym 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 30.05.23, 06:11 Tak, literówka jest ważniejsza od idiotycznego pomysłu wpuszczania do oczu kropli poradzonych na forum zamiast pójscia do lekarza. Cóż, twój wzrok, nie mój. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 30.05.23, 06:23 Okulista do alergii do słaby pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 30.05.23, 08:52 Aktualnie to najbardziej pylą trawy, szczaw i grzyby, no i babka oraz dąb. Ja stosuje polcrom, bo zmniejsza przekrwienie i nie wchłania się do krwi. Na suchość to chyba coś z kwasem hialuronowym, np. iana z rossmanna. Odpowiedz Link Zgłoś
marszawka Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 30.05.23, 11:54 Polecam Zabak. Przetestowany. A teraz to pyli ma maksa sosna. Tego żółtego pyłku mam już dosc w mieszkaniu a okna tylko rozszczelnione. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 30.05.23, 12:47 Bez recepty najlepszy będzie Azel - Drop. Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 04.06.23, 07:23 hukers napisał: > Bez recepty najlepszy będzie Azel - Drop. Potwierdzam. Jedyne krople, które mi pomagają. Przetestowałam wszystkie z tego wątku+ jeszcze parę innych. Odpowiedz Link Zgłoś
brittaanna Re: Krople antyalergiczne do oczu, jakie? 04.06.23, 00:08 Opatanol, na receptę, lekarz rodzinny też przepisze. Te bez, recepty, szkoda kasy Odpowiedz Link Zgłoś