Dodaj do ulubionych

Ematka wie wszystko - kulki dla seniora

29.05.23, 19:32
Wiem, wiem, brzmi enigmatycznie. A rozchodzi się o to, że senior wkracza w świat wirtualny - na laptopie bardzo lubił grać w grę zwaną "kulki", polegającą na zbieraniu kulek w określonym kolorze w grupy po 5, one potem znikały, generalnie wiecie o co chodzi. I teraz zaistniała potrzeba aby te kulki zainstalować w nowo nabytym telefonie typu smartfon. Jak na szybko popatrzyłam do sklepu Play to wszystkie te gry są migające, pikające i bardzo kolorowe. A senior chciałby "takie kulki jak to drzewiej bywały". Może ematka poratuje i zna jakąś taką grę na telefon smile z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • woman_in_love Re: Ematka wie wszystko - kulki dla seniora 29.05.23, 19:33
      uwazam, ze inzynieria genetyczna powinna pojsc w tym kierunku, ze nie ma zadnych seniorow, tylko wszyscy zyja max 60, za to wygladaja caly czas na 20
      • s12345s Re: Ematka wie wszystko - kulki dla seniora 29.05.23, 19:58
        woman_in_love napisała:

> uwazam, ze inzynieria genetyczna powinna pojsc w tym kierunku, ze nie ma zadnych seniorow, tylko wszyscy zyja max 60, za to wygladaja caly czas na 20

Jestem za
        • anorektycznazdzira Re: Ematka wie wszystko - kulki dla seniora 29.05.23, 20:06
          krótko po 50ce zmienisz zdanie
          • woman_in_love Re: Ematka wie wszystko - kulki dla seniora 29.05.23, 20:38
            dlatego to powinno być przymusowe, a nie do wyboru
      • tapatik Re: Ematka wie wszystko - kulki dla seniora 29.05.23, 20:48
        woman_in_love napisała:

> uwazam, ze inzynieria genetyczna powinna pojsc w tym kierunku,
        > ze nie ma zadnych seniorow, tylko wszyscy zyja max 60,
        > za to wygladaja caly czas na 20

Masz już swoją ulubioną trumnę?
        • woman_in_love Re: Ematka wie wszystko - kulki dla seniora 29.05.23, 21:06
          trumna #nikogo, ale podoba mi się to:

https://i.iplsc.com/kapsula-do-eutanazji-sacro-fot-exit-international/000F897JCYVJ0DWH-C122-F4.webp
          • tapatik Re: Ematka wie wszystko - kulki dla seniora 29.05.23, 21:39
            Nic nie chcę sugerować, ale mentalnie to już 80 dawno przekroczyłaś.
            • woman_in_love Re: Ematka wie wszystko - kulki dla seniora 29.05.23, 21:59
              #nikogo
              • tapatik Re: Ematka wie wszystko - kulki dla seniora 29.05.23, 22:12
                #AS Bytom
    • bylam.stara.mostowiakowa Re: Ematka wie wszystko - kulki dla seniora 29.05.23, 19:39
      Może tetris?
      • kamin Re: Ematka wie wszystko - kulki dla seniora 29.05.23, 19:43
        Tetris to nie kulki
    • tylkonachwile Re: Ematka wie wszystko - kulki dla seniora 29.05.23, 19:50
      Są na kurnik.pl, niestety tylko online, ale nie znalazlam nic lepszego do zainstalowania.
      Te na kurniku są naprawdę ok.
    • tojaba Re: Ematka wie wszystko - kulki dla seniora 29.05.23, 20:25
      Kulki są/były fajne, ale niemniej fajne jest woodoku. Polecam 🙂
    • brenda_bee Re: Ematka wie wszystko - kulki dla seniora 29.05.23, 20:36
      Kurnik. Najfajniejsze.
    • bergamotka77 Re: Ematka wie wszystko - kulki dla seniora 29.05.23, 21:47
      Kiedyś grałam w Kulkonator. Ale to relaksujące było big_grin
    • lu_na_be Re: Ematka wie wszystko - kulki dla seniora 29.05.23, 21:55
      Oj, chyba wiem o co chodzi. Mój tata taką kiedyś uwielbiał. W app storze jest cos takiego pod nazwą Best lines.
      • crea.tura Re: Ematka wie wszystko - kulki dla seniora 30.05.23, 08:46
        Dzięki! Best lines faktycznie są najbardziej oldskulowe : ) chyba siądą
    • swinka-morska Re: Ematka wie wszystko - kulki dla seniora 29.05.23, 23:02
      Sprawdz dokładną nazwę gry na laptopie i producenta, można poszukać tego samego w androidzie.
      Podobne gry są pod hasłem candy crash saga, ale chyba wszystkie wersje migają i pikają. Akurat ta gra, na spółkę z tetrisem, ma potwierdzoną naukowo skuteczność w niwelowaniu PTSD, zmniejszaniu liczby flashbacków i obniżaniu poziomu stresu - one akurat MUSZA migać i plumkać, to część ich skuteczności.
    • samawsnach Re: Ematka wie wszystko - kulki dla seniora 30.05.23, 08:53
      To bubble shooter. Są różne wersje, ale takie najbardziej podstawowe też znajdziesz.
    • mallard Re: Ematka wie wszystko - kulki dla seniora 30.05.23, 09:05
      Senior lubi lecieć w kulki? 🤔

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka