Dodaj do ulubionych

Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony towar?

29.05.23, 19:47
I co ostatnio?
Obserwuj wątek
    • auksencja15 Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 29.05.23, 19:56
      Bardzo rzadko.
      Reklamacje to głównie buty.
    • szmytka1 Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 29.05.23, 19:58
      Zwracam to co kupuje online, jak nie pasuje lub nie podoba się na żywo. Zakupy stacjonarne są przemyślane, więc nie zwracam. Reklamuje, jak się coś popsuje. Ostatnio pralka.
    • kachaa17 Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 29.05.23, 20:04
      Zwracam dość często, głównie ubrania i buty, które zamawiam przez internet. Mimo, że wiem, że u mnie zakupy online się nie sprawdzają to czasem ryzykuje o zwykle te rzeczy mi nie pasują. Jeśli chodzi o reklamacje to rzadko to robię ale w kwietniu zareklamowałam aż 2 rzeczy: bluzkę i bluzę i to w tym samym sklepie. Bluzka miała rozdarty rękaw i nie zauważyłam tego przy zakupie a bluza zbiegła siw po praniu może o 2 rozmiary i rękaw z takiego za nadgarstek skrócił się o jakieś 10 cm.
      • kachaa17 Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 29.05.23, 20:49
        W zasadzie to może nie często zwracam tylko często jeśli zamawiam online.
    • pepsi.only Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 29.05.23, 20:05
      Dawno nic nie reklamowałam. Tak dawno, że nie pamiętam kiedy ostatnio.

Zwracałam w piątek transporterek-torbę dla kota. Chyba nie do końca przemyślałam zakup.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 29.05.23, 20:11
      Rzadko, miesiac temu klapki odesłałam, miałam też dzisiaj odeslać sukienkę bo o rozmiar za duża ale oddałam cioci bo akurat przyjechala w odwiedziny a sobie zamówiłam mniejszą.
      • dwa_kubki_herbaty Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 29.05.23, 20:13
        A czasem zamawiam dwa rozmiary butów dla syna czy kurtek i odsylam niepasujący.
    • kaki11 Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 29.05.23, 20:52
      Zwracam wszystko co zamówiłam on-line ale okazało się, że jednak mi nie odpowiada. Reklamuję jeśli coś co jeszcze jest na gwarancji mi się zepsuło i są to albo buty albo elektronika, agd czy ewentualnie byłby to meble. Nie mogę sobie teraz przypomnieć co ostatnio reklamowałam. Zwracałam buty wiosną- kupiłam sobie kozaki na wyprzedaży, ale okazało się, że mi nie pasują.
    • triss_merigold6 Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 29.05.23, 20:55
      Pomidory gałązka policzone jako malinowe.
      Cukinie policzone jako ogórki.

Nie oddawalam tylko reklamowałam, żeby sklep zwrócił różnicę.
      • bylam.stara.mostowiakowa Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 29.05.23, 21:04
        Rzadko ale się zdarza. Reklamowałam mieszadło od miksera bo pękło, a miser użyty kilkanaście razy, sprzedawca dosłał mi nowy komplet mieszadeł. I reklamowałam Krem do twarzy zakupiony on line w drogerii natura z tego powodu, że od dnia zakupu do końca jego daty ważności był niecały tydzień. Oddali mi kasę.
      • panna.nasturcja Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 30.05.23, 17:50
        A co jest teraz droższe, ogórki czy cukinia?
    • igge Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 29.05.23, 22:37
      Ławka na taras. Kuchenka.
    • kropkaa Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 29.05.23, 22:52
      Ostatnio buty Ecco (męskie). Po roku się rozpruły i były w reklamacji, po niespełna dwóch latach rozpruły się w tym samym miejscu, w nowym plus zrobiła się dziura w podeszwie. Bez przesady, żeby za taką kasę tak krótko służyły. Nie były to jednyne buty, w których chodził. Wymienione na nowe.
    • damartyn Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 29.05.23, 23:01
      Zwracać zwracam, jak coś nie pasuje, a nie mogłam wcześniej przymierzyć.
      Z reklamacji to rok temu reklamowałam szczoteczkę soniczną Philipsa.
    • klaramara33 Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 29.05.23, 23:04
      Mało zwracam.
    • magia Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 29.05.23, 23:16
      zwracam bardzo często, czasem orez miesiac nic, czasem 3 x w tygodniu.
      Oatatnio klakson do roweru, bo ma ze 100 decybeli
    • princy-mincy Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 30.05.23, 08:43
      Stacjonarnie to rzadko kiedy, ale wiele (wiekszosc?) kupionych rzeczy przez internet odsylam
    • mikams75 Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 30.05.23, 08:45
      z zakupow online notorycznie cos zwracam, ale wg mnie taki jest model tego biznesu.
      Reklamacje rzadko, ostatnio buty.
    • marusia_ogoniok_102 Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 30.05.23, 08:46
      Ja obawiam się, że zaraz będę musiała - w nowych puzzlach najwyraźniej brakuje jednego z rogów ramki uncertain
    • fomica Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 30.05.23, 09:30
      Prawie wszystko kupuje przez internet, więc swobodnie korzystam z mozliwosci zwrotu bez podania przyczyny. Ostatnio dwie sukienki, buty dziecięce, pościel.
    • ykke Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 30.05.23, 09:53
      Mam problem z dobraniem rozmiaru butow, bo rozmiarowki są totalnie porypane. Tak wiec kilkanaście odsylek rocznie.
    • natalyaxx Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 30.05.23, 09:56
      Ekstremalnie rzadko, nie lubię zamawiania 20 rzeczy by z tego wybrać 5, a resztę odesłać. Moje zakupy są przemyślane i jeśli już coś zwracam to z powodu niestandardowego rozmiaru. Np ostatnio buty w Massimo Dutti zamówiłam 36 i były za duże, musiałam zamówić 35 wink
    • leni6 Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 30.05.23, 10:05
      Bardzo rzadko, zwykle po prostu mi się nie chce. Reklamuje/oddaje jak mam możliwość zrobić to w sklepie stacjonarnym albo sklep przysle kuriera po reklamowany towar, samej wysyłać mi się nigdy nie chce. Ostatnio reklamowałam piżame dziecięca, bo przysłali zły rozmiar.
    • hukers Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 30.05.23, 10:56
      Ostatnio zwracałem tv sony oled kupiony w znanej sieci na literę R (rtv euro agd).
      Po rozpakowaniu okazało się, że był prawdopodobnie powystawowy, w każdym razie nie oryginalnie zapakowany.
      Zawiozłem im to z powrotem i wielce wkurzony zawezwałem kierownika, mówiąc mu, że albo daje nowy tv i 5 stówek rabatu, albo rozkręcę aferę (chociaż i tak rabat był na niego 1500 pln, bo było to kupowane w black friday).
      Dał nowy tv i voucher na dwie stówki, czym mnie nieco ułagodził, ale i tak już u nich nie będę kupował.
      Będę teraz kupował w sieci, gdzie kupują Marian i Barbara.
    • mava1 Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 30.05.23, 11:16
      reklamuje sporadycznie i nie bez powodu. Zwracam często, właściwie zawsze. Albowiem zamawiam zawsze po 2 rozmiary, wiekszy-mniejszy i ten niepasujący odsyłam. Własnie czeka paczka do odesłania, z tymi niepasującymi rozmiarami. Z butami i tshirtami.
    • panna.nasturcja Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 30.05.23, 17:48
      Jak tak się zaczęłam zastanawiać to chyba nigdy. Aż mi się to niemożliwe wydaje, ale chyba nigdy nic nie zwróciłam.
    • mysiulek08 Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 30.05.23, 18:42
      ostatnio dwa gary lecreuseta, ale to wyjatek
      a najczesciej zwracamy buty i ciuchy, rozmiarowki bywaja zadziwiajaco nie pasujace do opisow
    • palacinka2020 Re: Czy często reklamujecie/zwracacie zakupiony t 30.05.23, 19:23
      Nie, bo odsylanie to strasznie duzo zachodu. Zamowic cos zaden problem, ale juz odeslac to trzeba drukowac formularze, nosic na poczte, pakowac, brrr. Zwrot w sklepie tez trwa dluzej niz zakup.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka