magda.z.bagien 29.05.23, 22:39 Wybrałam się wczoraj do Kew gardens i przypadkiem trafiłam na ostatnią fazę kwitnienia dziwidła, to ten o zapachu gnijącego mięsa, na pierwszym zdjęciu. Poza tym trwa sezon na czosnek ozdobny i kwitną kaktusy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda.z.bagien Re: Dla kwiatolubnych - dziwidło i inne 29.05.23, 22:41 Cd. kaktusów Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Dla kwiatolubnych - dziwidło i inne 29.05.23, 22:46 Kaktusy super . Zazdraszczam. Kew Gardens to mój ulubiony kawałek Londynu. Partner właśnie wybył do GB ale na Kew Gardens nie będzie miał czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Dla kwiatolubnych - dziwidło i inne 30.05.23, 09:38 A te kaktusy to na prawdę kwitną? Bo u nas w marketach to im sztuczne/suche kwiatki doklejają Śliczne, dzięki za zdjęcia! Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Dla kwiatolubnych - dziwidło i inne 30.05.23, 12:10 W Kew chyba nie odklejają 😄 Wszystko za szybą, jakby kogoś kusiło sprawdzać Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Dla kwiatolubnych - dziwidło i inne 30.05.23, 12:11 *doklejają Odpowiedz Link Zgłoś
birch70 Re: Dla kwiatolubnych - dziwidło i inne 30.05.23, 12:28 Kwitną, kwitną. Nawet mój osobisty domowy zaczyna właśnie kwitnienie (jak co roku zresztą). Uwielbiam kaktusy 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Dla kwiatolubnych - dziwidło i inne 29.05.23, 22:45 > trafiłam na ostatnią fazę kwitnienia dziwidła Zazdroszczę, rzadkość Odpowiedz Link Zgłoś
mania_222 Re: Dla kwiatolubnych - dziwidło i inne 30.05.23, 00:06 Mam to drzewko z 4 zdjęcia. To Halezja. Rośnie i kwitnie w Szczecinie od 12 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Dla kwiatolubnych - dziwidło i inne 30.05.23, 01:54 Super zdjęcia! Dzięki, że wrzuciłaś! Odpowiedz Link Zgłoś
tymianek21 Re: Dla kwiatolubnych - dziwidło i inne 30.05.23, 05:16 I co faktycznie ten zapach jest mięsny???? Czy raczej to przesadzone opowieści? Fajne zdjecia! Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Dla kwiatolubnych - dziwidło i inne 30.05.23, 08:06 Był taki delikatny zapaszek, ale nic zwalającego z nóg. Możliwe, że trochę za późno byłam, bo był w pełni otwarty w sobotę o 19. Bardzo precyzyjną rozpiskę mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Dla kwiatolubnych - dziwidło i inne 30.05.23, 09:06 Fajne, jak kwitło dziwadło w Ogrodzie Botanicznym BUW, to był na żywo przekaz w internecie, a żeby zobaczyć w naturze - trzeba było się ustawić w długaśną kolejkę i stania było na ok. 2 godziny Odpowiedz Link Zgłoś