Dodaj do ulubionych

Oferta pracy dla nauczyciela od CKE

30.05.23, 20:37
Dziewczyny, potrzebuje oceny specjalistek od rekrutacji. Co z tą ofertą jest nie tak?

Szanowna Pani Egzaminator/Szanowny Panie Egzaminatorze,

informujemy, że od sesji LATO 2023 nabór egzaminatorów do oceny prac egzaminacyjnych z części praktycznej w modelu d i dk będzie prowadzony w systemie SIOEPKZ.

Ocenianie w najbliższej sesji, LATO 2023, planowane jest w Krakowie od 3 do ok. 20 lipca. Nabór egzaminatorów będzie prowadzony na przełomie maja i czerwca br. O dokładnym terminie i miejscu zostaną Państwo powiadomieni poprzez system SIOEPKZ. Po otrzymaniu z systemu informacji o planowanych zjazdach (zjazd dotyczy jednego zespołu egzaminatorów) egzaminator powinien zgłosić dostępność w SIOEPKZ do wszystkich zjazdów w kwalifikacjach, w których chce oceniać. Przy powoływaniu zespołów egzaminatorów będą brane pod uwagę wyłącznie osoby deklarujące dostępność we wszystkich dniach oceniania (zjazdu).

W przypadku problemów z zalogowaniem się do systemu SIOEPKZ prosimy o kontakt mailowy na adres wez@oke.krakow.pl. W mailu należy podać: imię, nazwisko, numer egzaminatora.

Wyniki oceniania będą wprowadzane bezpośrednio do systemu SIOEPKZ, dlatego na ocenianie egzaminator powinien przywieźć ze sobą odpowiednie urządzenie (np. laptop, tablet).

Ponadto informujemy, że OKE w Krakowie nie zapewnia wyżywienia i noclegów.

Okręgowa Komisja Egzaminacyjna w Krakowie

Wydział Egzaminów Zawodowych

Jestem nauczycielką praktycznych przedmiotów zawodowych w technikum ekonomicznym i rachunkowości od ponad 30 lat. Jednocześnie prowadzę księgowość i sprawy kadrowe w kilku małych firmach oraz mam własną dg. Mieszkam 40 km od siedziby OKE, więc musiałabym dojeżdżać na własny koszt.

Ponawiam pytanie: co z tą ofertą jest nie tak? (ja wiem, jestem ciekawa opinii)

Obserwuj wątek
    • skumbrie Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 20:39
      Wszystko w porządku. Po prostu szukają jeleni.
      I co gorsza, znajdą bez problemu jak co roku.
      • ren.s Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 20:51
        no chyba jednak nie
    • bajgla Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 20:43
      Nie widzę wynagrodzenia.
      Pracodawca nie zapewnia narzędzi pracy (laptop itp.)
      Dyspozycyjność przez dużą część lipca.
      • ren.s Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 20:52
        Czy to norma? brak narzędzi pracy? brak stawki?
    • kotejka Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 20:48
      Wynagrodzenie.to.cjyba.na.akord
      Od sprawdzonej pracy
      • ren.s Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 20:53
        Ale jakie? Jak skalkulować opłacalność?
        • skumbrie Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 20:56
          To się w ogóle nie opłaca, dlatego szukają jeleni.
          O jednego, ciebie, będzie może mniej, ale przyleci całe stado z misją i pasją.
          • ren.s Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 20:58
            w mojej szkole nikt
        • edka12 Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 20:58
          podpisując umowę z oke znasz stawkę . Oczywiście jeśli jesteś egzaminatorem. Zgodzę się, że jest słabo, szczególnie że dojazd na własny koszt i z własnym sprzętem. Ten sprzęt to rzeczywiście kuriozum, u nas do tej pory tego nie było a w tej sesji nie sprawdzam bo mam wakacje.
          • ren.s Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 21:00
            chcę znać stawkę przed podpisaniem umowy i zgłoszeniem chęci do podjęcia pracy
            • edka12 Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 21:05
              przecież przelicznik stawki jest dostępny, to jest regulowane rozporzadzeniem. Jesteś egzaminatorem?
              • ren.s Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 21:09
                jestem, ale dlaczego mam szukać stawki? Nie mam na to czasu. Byłaś zainteresowana i wyszukałaś, mimo takich warunków, to podaj proszę
                • edka12 Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 21:19
                  nie, nie szukałam. wiem, że stawki nie są tajne i można je odnaleźć. W modelu "w" zarobek zależny od liczby stanowisk, jeździłam do zaprzyjaźnionej szkoły , było miło - nie jechałam dla kasy. Natomiast jak jestem asystentem technicznym stawkę znam zawsze wcześniej - też zależne od liczby stanowisk - oke przedstawia już wyliczoną całość.
                  • ren.s Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 21:31
                    wiem, że stawki nie są tajne i można je odnaleźć

można je też podać w ofercie

było miło - nie jechałam dla kasy

ja pracuję, żeby zarobić, a dopiero potem mam miło

• skumbrie Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 21:36
                    >było miło - nie jechałam dla kasy.

I dlatego słusznie MEN wam nie daje podwyżek tongue_out Wymrą siłaczki, znajdą się pieniądze na podwyżki. Teraz nie ma sensu.
                    • ren.s Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 21:38
                      Piekło zamarzło, zgadzam się
                      • skumbrie Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 22:13
                        big_grin
                        Przytulam, nie płacz wink
                  • ren.s Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 21:42
                    Natomiast jak jestem asystentem technicznym stawkę znam zawsze wcześniej - też zależne od liczby stanowisk - oke przedstawia już wyliczoną całość.

Coś sie zmieniło, czy nadal to najniższa krajowa? Poniżające, godzisz się? (bo nie musisz, to umowa zlecenie, nie musisz, serio)
                  • jola_ep Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 22:04
                    Na stronie oke mam podane stawki (ale trudno mi ocenić zarobek, bo praca na akord)

Ale tak, dla rozwoju osobistego mogę popracować z raz. Tylko mam taki miły dodatek: nie wiadomo gdzie będzie sprawdzana moja kwalifikacja. Tzn. w jakim miejscu w Polsce. Za dojazd i noclegi nie zwracają - nie wiem, na ile biznes będzie opłacalny. Terminu też nie mam podanego. Podejrzewam, że lipiec. Sorry, postoję. Tzn. poleżę w ogródku. Kiedyś dawno temu sprawdzałam, ale znałam termin i miejsce, dojeżdżać nie musiałam.
                  • primula.alpicola Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 22:19
                    edka12 napisał(a):

> było miło - nie jechałam dla kasy.

I to jest słuszna postawa, bierzmy przykład!
            • primula.alpicola Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 21:06
              ren.s napisała:

> chcę znać stawkę przed podpisaniem umowy i zgłoszeniem chęci do podjęcia pracy

No już, już, co Ty z tą forsą?

"Ja pracowałem dla idei, pracuję dla idei i będę pracował dla idei, a dla dzieci jeszcze tym bardziej powinniśmy pracować” - przemawiał marszałek. (Karczewski)
              • ren.s Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 21:13
                Kocham liczyć forsę, chcę pracować i zarobić dla dzieci... własnych!!
                • balbina1710 Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 22:39
                  ren.s napisała:

> Kocham liczyć forsę, chcę pracować i zarobić dla dzieci... własnych!!

Ale tak jakby nikt Cie do tej roboty nie zmusza. Jaki Ty masz z tym problem? Wakatow w tym kraju jest od groma. Poszukaj tego, co Ci pasuje i licz forse.
    • primula.alpicola Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 21:05
      "Ponawiam pytanie: co z tą ofertą jest nie tak?"

Nic kochana, to jest oferta Twojego życia, go for it! Szybko się zapisuj, bo zabraknie miejsc!
      • ren.s Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 21:14
        Za późno, poprosiłam o skreślenie z listy egzaminatorów i listy mailingowej, głupia big_grin
    • dwa_kubki_herbaty Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 21:28
      Przełom maja i czerwca własnie mija?
    • ren.s Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 21:37
      Oprócz braku stawki, konieczności przyjazdu z własnym sprzętem, razi mnie brak podpisu przez konkretnego pracownika OKE, ponoć to obecnie nowa tradycja. Wstydzą się czy co big_grin
      • arthwen Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 22:58
        Brak podpisu, bo wysyłane automatem, informatyk miał ci się podpisać? wink
        • iwoniaw Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 23:07
          arthwen napisał(a):

> Brak podpisu, bo wysyłane automatem, informatyk miał ci się podpisać? wink
          >

Automat sam wpada na pomysł zredagowania pisma, czy jednak moduł bialkowy to robi? 😀
          • arthwen Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 31.05.23, 01:42
            To zależy.
            Mogą mieć gotowce sprzed x-lat, tylko wyciągają z bazy bieżące dane.
            • iwoniaw Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 31.05.23, 06:14
              arthwen napisał(a):

> To zależy.
              > Mogą mieć gotowce sprzed x-lat, tylko wyciągają z bazy bieżące dane.
              >

Automaty niezaprogramowane wyciagają?
              • arthwen Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 31.05.23, 15:12
                Tak się składa, że akurat wiem jaka jest rotacja informatyków w krakowskim OKE wink To mógł pisać ktoś, kto tam już dawno nie pracuje wink
                Ba, nadal tam korzystają ze skryptów, które ja pisałam własnoręcznie tongue_out (a pracowałam w krakowskim OKE ponad dekadę temu wink )
                • iwoniaw Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 31.05.23, 17:25
                  No ale ja nie kwestionuję, że w OKE czy dowolnej innej instytucji mają szablony pism i możliwość ich automatycznego wysłania na adresy mailiwe z bazy - tylko zwracam uwagę, że ktoś tam jednak koordynuje, co i kiedy rozsyłać. I podpisanie tego krótkim "koordynator d/s organizacji Alojzy Biurowy" jest pożądaną praktyką, zwłaszcza że mówimy o publicznej instytucji i ofercie pracy przy czymś tej instytucji niezbędnym, której to pracy instytucja nawet nie bardzo może powierzyć osobom spoza listy.
    • kulka-online Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 21:56
      Jeżeli trzeba dojechać to na pewno się nie opłaca. Ja sprawdzałam matury, generalnie praca ok, blisko (na piechotę mogłam dojść) ale mnie dobijało zamalowywania krateczek. Zajmowało to 1/3 czasu całego sprawdzania, a i tak zdarzały się błędy, które potem wychwytywał weryfikator. Mogliby zatrudnić jakąś osobę co by przeniosła punktacje z pracy do karty z punktacją. Przecież mogliby takiej osobie mniej zapłacić a nam egzaminatorom więcej prac przydzielić do sprawdzenia w tym czasie.
      • ren.s Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 22:03
        Do wprowadzania wyników do systemu też by mogli zatrudnić, ale szukają do tego chętnych z własnym laptopem i w ramach tego samego wynagrodzenia przy egzaminach zawodowych. No nie, to już przegięcie.
        • skumbrie Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 22:17
          Zaraz wam to dołożą w ramach 40-godzinnego tygodnia pracy.
          O zgrozo, potulnie się na to zgodzicie jak ostatnio na godzinę czarnkową.
        • kulka-online Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 22:20
          A wcześniej w jaki sposób przekazywało się wyniki? Protokoły papierowe?
          Ja się wypisałam z tej zabawy po zrobieniu dyplomowania. Ale jeszcze pamietam, ze w momencie deklaracji udziału w pracach egzaminacyjnych nigdy nie był podany termin sprawdzania, można było się jedynie domyślać w jaki weekend to przypadnie biorąc pod uwagę termin matury.
    • a23a23 Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 22:42
      A to nie jest tak, że stawki są niskie i wszyscy o tym wiedzą, ale i tak znajdują się chętni, bo później godzina korepetycji z egzaminatorem kosztuje dużo więcej niż ze "zwykłym" nauczycielem? Tzn że odbijają to sobie na stawce za godzinę korepetycji?
      (to info z jednej z grup na fb, takich okołoedukacyjnych, jeśli glupota to poprawcie, ale nie bijcie, bo w sumie to chcialam zweryfikowac ta informacje)
      • alfa36 Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 30.05.23, 23:18
        Ooo, nie wpadłabym na to...
      • marzeka11 Re: Oferta pracy dla nauczyciela od CKE 31.05.23, 06:38
        Tak, przekłada się to, znam osoby, które są egzaminatorami czynnymi i to w reklamowaniu swoich korepetycji wykorzystują.
        Korków nie udzielam, a od 2 lat nie sprawdzam matur, po uzupełnieniu w związku z nową maturą szkolenia tylko się upewniłam, że sprawdzać nie chcę. W tym roku grupa sprawdzająca była mała, pracowała 3 weekendy.
        Wolę na spokojnie sprawdzić egzamin po 8 klasie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka