Dodaj do ulubionych

Lodówka w zabudowie- tylko wady

30.05.23, 21:43
Proszę wpiszcie tu wszystkie wady takich lodówek….to chyba lodówka dla osób które jadają na mieście prawda ?
Obserwuj wątek
    • emateczka Re: Lodówka w zabudowie- tylko wady 30.05.23, 21:45
      He? A dlaczego? Moja mama taką ma, zupełnie normalny rozmiar....

Wady? Nie da się przyczepić magnesow z podróży 😂
    • profes79 Re: Lodówka w zabudowie- tylko wady 30.05.23, 22:38
      Dlaczego? Miałem w jednym z wynajmowanych mieszkań lodówkę w zabudowie; rozmiar jak najbardziej normalny.
    • taje Re: Lodówka w zabudowie- tylko wady 30.05.23, 22:43
      Nie, nieprawda. Jest nieco mniejsza w środku niż wolnostojąca ale bez przesady. Od ponad 15 lat korzystam z lodówek w zabudowie mając czteroosobową rodzinę i dużo gotując i dajemy radę.
    • bywalec2023 Re: Lodówka w zabudowie- tylko wady 30.05.23, 22:44
      Asma dziś ty jestes jak dziecko we mgle.
      Moja porada: każ stolarzowi od kuchni ładnie obudować swoją wybrana wolnostojącą i odpowiednio do potrzeb domowników dużą lodówkę płytą meblową (z zachowaniem wymaganych odstępów wentylacyjnych). Bedzie elegancko i nie bedziesz miała małej lodówki. Drzwi nie obudowuj, to bezsens.
    • balbina1710 Re: Lodówka w zabudowie- tylko wady 30.05.23, 22:46
      Ma wady, ale ma tez ogromna zalete: w przypadku kuchni, ktora jest bardzo otwarta na salon, aneks kuchenny czy nisza kuchenna, lodowka i zmywarka w zabudowie wygladaja przewaznie o niebo lepiej niz wolnostojace. Likwiduje to niepotrzebny chaos wizualny. Dla estetow to jest czesto wazniejsze, niz jakies drobne wady.
      • mysiulek08 Re: Lodówka w zabudowie- tylko wady 30.05.23, 23:03
        mam otwarta kuchnie (przeklenstwo) i lodowka/zamrazarka/zmywarka nie sa obudowane i nawet nie przyjmowalam takiej wersji (dom kupiony nowy z wyposazona w meble kuchnie), poniewaz fronty mebli sa w grafitowym macie, sprzety kupowalam w inox'ie, boschowski kolor byla akurat najlepszy i nie ma zadnego chaosu wizualnego, okap wysuwany z blatu jest czarny a wyspowy nieco jasniejszy inox ale roznica jest niewielka

blaty i wyspa w pieknym drewnie, plyta gazowa czarne szklo, piekarnik polaczenie czerni z inox i jest zabudowie ale to akurat z 'automatu' narzucone
        • eliszka25 Re: Lodówka w zabudowie- tylko wady 30.05.23, 23:34
          Przy dzisiejszym wyborze sprzętów spokojnie można dobrać takie, żeby komponowały się z meblami i nie ma żadnego chaosu. Ja też bym wolała przynajmniej lodówkę i zmywarkę niezabudowane, ale kuchnia była już gotowa i nowiutka, więc nie było opcji, żeby mąż zgodził się na przebudowę nowej kuchni. Gotuję żabę powoli 😁. Lodówkę już wymieniliśmy, teraz mąż dojrzewa do wymiany okapu (odkąd musi myć go sam, bo ja nie sięgam bez wchodzenia na blat), następna będzie zmywarka 🤗.
          • mysiulek08 Re: Lodówka w zabudowie- tylko wady 30.05.23, 23:47
            ja na etapie zdjec wnetrza domu juz wiedzialam, ze beda przerobki tongue_out
    • eliszka25 Re: Lodówka w zabudowie- tylko wady 30.05.23, 23:28
      Moja lodówka w zabudowie ma 180 cm wysokości. Jest wyższa niż lodówko-zamrażarka, która wcześniej była w tej samej szafce. Jedyna jej wada dla mnie jest taka, że na najwyższej półce stawiają coś tylko mąż i synowie, bo ja kiepsko sięgam. Ale ogólnie nie widzę tego jako wady.
    • fogito Re: Lodówka w zabudowie- tylko wady 30.05.23, 23:43
      Nigdy nie jadam na miescie a mam w zabudowie lodowke. A w niej warzywa i białe wino. No i mleko… tez białe.
      Wady… jak się zepsuje trzeba wzywać stolarza do wstawienia nowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka