ewa_2009 31.05.23, 12:23 Czy pralka (do 5 kg) jest w stanie uprać koc ważący na sucho 1,8 kg i nie rozpaść się? Wirowanie sobie daruję. Pytanie być może głupie, ale nigdy nie prałam koca w pralce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jozefrobotnik Re: koc w pralce- pilnie poratujcie 31.05.23, 12:28 Tak. Mam pralkę starą, która ma wsad 4kg i daje rade Odpowiedz Link Zgłoś
alterego72 Re: koc w pralce- pilnie poratujcie 31.05.23, 12:31 "kot w pralce" Muszę włożyć okulary Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: koc w pralce- pilnie poratujcie 31.05.23, 12:33 Ja też widziałam kota w pralce Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: koc w pralce- pilnie poratujcie 31.05.23, 12:34 Też kota zobaczyłam. Czy ja jestem naiwna, czy w oznaczeniu kilogramów chodzi o suche pranie? Bo pytanie sugeruje co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_2009 Re: koc w pralce- pilnie poratujcie 31.05.23, 12:40 Też tak sądzę, ale 5 kg suchych rzeczy chyba nawet do pralki nie wejdzie. A jeden mokry koc chyba bardziej "obciąża" pralkę niż wiele rzeczy. Wolę pytać niż naprawiać pralkę Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: koc w pralce- pilnie poratujcie 31.05.23, 12:44 Oczywiście, zawsze prałam koce w pralce, ostatnio przedwczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: koc w pralce- pilnie poratujcie 31.05.23, 12:45 Te 5 kg dotyczy wagi suchego wsadu, wiec jesli tylko ten koc sie w pralce zmiesci (co nie jest ewidentne), to pralce nic nie bedzie. Pierz na programie "welna" lub "delikatne', i w srodku pioracym do delikatnych. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: koc w pralce- pilnie poratujcie 31.05.23, 13:02 Oczywiście, że pralka da radę. Pytanie czy koc przeżyje Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: koc w pralce- pilnie poratujcie 31.05.23, 13:10 A jaki skład ma koc? Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: koc w pralce- pilnie poratujcie 31.05.23, 13:43 Tak, prałam grube i sztywne koce w ładowanym od góry Electroluxie. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: koc w pralce- pilnie poratujcie 31.05.23, 14:42 Piorę koce, kołdry, kurtki. Nic się z pralką nie dzieje. Trzeba tylko dobrać program do konkretnego wsadu. Koc to na niskich obrotach i w niewysokiej temperaturze.Lub jeśli masz to program "wełna". Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: koc w pralce- pilnie poratujcie 31.05.23, 15:21 Washing Machine heart dancing | satafiying distruction Odpowiedz Link Zgłoś
bertie Re: koc w pralce- pilnie poratujcie 31.05.23, 17:34 Ja bez wirowania bym nie planowała prania koca w domu. Bo nie mam sił, aby wyżąć ręcznie ani miejsca, aby rozłożyć do suszenia wielki ciężki kawał materiału. Plus jak w pralce puścisz prania + płukanie, to pomiędzy też jest jakieś małe odwirowywanie wody. Więc równie dobrze można dodać wirowanie na najmniejszych obrotach na koniec Odpowiedz Link Zgłoś
okruchlodu Re: koc w pralce- pilnie poratujcie 31.05.23, 20:06 Moje doświadczenie jako totalnego leniwca mówi, że w pralce da sie wyprać wszystko co jest z materiału i jeszcze sporo innych przedmiotów. Koce to jedne z bardziej oczywistych rzeczy, które przeszły przez moją pralkę i przeżyły to spotkanie. Odpowiedz Link Zgłoś