aguar 31.05.23, 14:12 Bo nam jeszcze nie. A został złożony w niedzielę 28.05. Trochę się tym stresuję, bo została niespełna godzina do końca rekrutacji dla klas dwujęzycznych i w zasadzie już się nic nie da poprawić w razie czego. Chodzi o Poznań. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
princy-mincy Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 14:19 Ja tez z Poznania. Wniosel zlozony 29.05 wieczorem, 30.05 dostalam rano potwierdzenie z sekretariatu szkoly pierwszego wyboru, ze wiosek zostal zaakceptowany (przyjety). Moze zadzwon tam jutro? Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 14:37 Zadzwoniłam teraz. Jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 17:38 super, cieszę się ze ok Odpowiedz Link Zgłoś
renia266 Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 14:29 A ja się stresuje bo jest 14:30 a strona naboru wysiadła( Nie mogę się od kilku godzin zalogować. Wnioski trzeba złozyć do godziny 15... Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 14:33 O rany! Współczuję! Trzymam kciuki, żeby się udało. Jeszcze pół godziny. Na szczęście mojego skutecznie przekonałam, że opcja robienia tego dziś przed 15.00 nie wchodzi w grę Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 14:38 Kurczę, ale zalogować mi się udało bez problemu, chwilę po 14.00! Odpowiedz Link Zgłoś
renia266 Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 14:49 Udało się. Chyba wszyscy się logują na ostatnią chwilę po prostu serwer się zawiesił, ale już działa... Odpowiedz Link Zgłoś
renia266 Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 14:51 A ktoś wie czy wniosek bede mogła jeszcze edytować? Nie chodzi o klasy dwujęzyczne tylko pozostałe... Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 15:07 Teraz możesz poprosić szkołę pierwszego wyboru o wycofanie wniosku do edycji, do 15.06. Między 23.06 a 10.07 będzie można zmieniać bez niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
renia266 Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 15:21 Czyli po wynikach egzaminów mogę jeszcze zmienić szkołę, czy tylko kolejność???? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrys1 Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 23:36 aguar napisała: > Teraz możesz poprosić szkołę pierwszego wyboru o wycofanie wniosku do edycji, d > o 15.06. Między 23.06 a 10.07 będzie można zmieniać bez niczego. Serio?? A to tylko w Poznaniu, czy w Warszawie tez?? ( o zmianie bez wycofywania). > Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 01.06.23, 05:13 gabrys1 napisała: > aguar napisała: > > > > Serio?? > A to tylko w Poznaniu, czy w Warszawie tez?? ( o zmianie bez wycofywania). > > Różnie. Szczecin-trzeba wycofać i przenieść wniosek papierowy w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
bruy-ere Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 06.06.23, 16:38 Wg mojej wiedzy w Warszawie nie można zmienić wniosku bez wycofania. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 14:57 Zweryfikowali, do klasy sportowej, termin mija dzisiaj. Ale ja składałam dwa tygodnie temu... Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 16:52 Bo Twój wiedział, czego chce. Fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 01.06.23, 13:06 Fakt, wiedział i listę szkół miał ustaloną już dawno temu. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 17:41 my w weekend bo corka chciała po egzaminach. co prawda klasy najbardziej wymarzone wiedziala w jakiej kolejności tylko chciała sie zastanowić nad tymi mniej wymarzonymi Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 15:12 Omatulu. Czytam Was, ale nic nie rozumiem... Nic to. Mam jeszcze prawie dwa lata, do tego etapu. liczę, że dzieciak sam ogarnie system... Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 15:50 Ja bym nie liczyła tylko na dziecko, nawet te genialne i mega ogarnięte. Strzeżonego... i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 17:26 Zobaczysz, jeszcze zostaniesz ekspertką. Na razie nie się co przywiązywać, bo kto wie, czy się coś nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 17:40 jak sam? w Poznaniu to rodzic wypelnia wniosek podpisujac sie profilem zaufanym. Mybz corka robiłyśmy razem, nie chcialabym jej zostawiać z tym samej. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 18:42 Sam w sensie, że nauczy mamé.. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 06.06.23, 17:01 A skad dziecko ma wiedziec jak? Ja sie uczylam od kolezanek ze starszymi dziecmi, ktore wypelnialy rok czy 2 lata temu Odpowiedz Link Zgłoś
renia266 Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 15:20 Właśnie dzwonili ze szkoły, ze dotarł. Na ostatnią chwilę, bo system się zawiesił, pani potwierdziła, że cały dzien był problem z systemem. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 19:40 Mój syn bierze udział w rekrutacji w dwóch powiatach. W obydwu złożyłam wnioski elektronicznie. - W pierwszym ciągle był status "złożony", bez potwierdzenia, więc zadzwoniłam do sekretariatu. Okazało się, że trzeba wydrukować i zawieźć do sekretariatu. Syn zawiózł i po kilku godzinach status się zmienił na "zweryfikowany". - W drugim, gdzie wysyłało się wniosek potwierdzony podpisem elektronicznym, po kilku dniach status się zmienił na "zaakceptowany". Uznałam, że nic więcej nie trzeba. Ale na wszelki wypadek weszłam na stronę technikum i odpaliłam regulamin. Okazało się, że wniosek trzeba wydrukować, podpisać ma i uczeń, i rodzic, do tego 2 zdjęcia, dodatkowy formularz i jeszcze deklaracja co do religii/etyki. Wszystko osobiście zawieźć do sekretariatu. Aż mi słabo, że mogłam to przeoczyć, zwiedziona tym statusem "zaakceptowany" oraz że poszło drogą elektroniczną podpisane podpisem elektronicznym. To technikum jest jedynym miejscem, gdzie mój syn chce się znaleźć, a mogliśmy przeoczyć dowiezienie dokumentów. Od wczoraj nie mogę się uspokoić, jak pomyślę. (Wiem, przesadzam). Czytajcie regulaminy. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 20:25 Całe szczęście, że się zorientowałaś, nie dziwię się, że przeżywasz. Swoją drogą mogliby bardziej ujednolicić te procedury. Jak się korzysta z możliwości składania do kilku szkół,a w każdej jest inaczej, to naprawdę się można pogubić. Odpowiedz Link Zgłoś
sajgonetka Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 01.06.23, 08:50 Zdjęcia i deklaracje na etapie wniosku? To chyba po pozytywnym wyniku rekrutacji? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 01.06.23, 13:18 > Zdjęcia i deklaracje na etapie wniosku? Właśnie tak. Zobacz sama - zrobiłam zrzut tego fragmentu regulaminu. Dlatego Wam podpowiadam: czytajcie regulaminy. > To chyba po pozytywnym wyniku rekrutacji? To by było logiczniejsze. Dlatego nie dowierzałam i zadzwoniłam do koleżanki, która ma córkę w tej szkole. I ona potwierdziła, że w zeszłym roku też tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 06.06.23, 18:22 Deklaracja co do etyki/religii jest ńielegalna i szkoła nie może jej wymagać. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 06.06.23, 20:42 a dlaczego nielegalna? ja wole określić na starcie, dla szkoky to cenna informacja przy okreslaniu liczby nauczycieli i ukladaniu planu Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 06.06.23, 20:45 Oczywiście, ze szkoła potrzebuje ilu nauczycieli ma zatrudnić do religii/etyki. Dlatego można dzie ko zapisać. Nielegalne to jest zapisywanie wszystkich jak leci i konieczność wypisania. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 06.06.23, 21:19 W tym wniosku było napisane: religia/etyka* * niepotrzebne skreślić Zgodnie z tą wskazówką skreśliłam obydwa. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 06.06.23, 21:25 No, ja też skreślam/dziecko skreśla. Żadnych problemów z tym nie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 06.06.23, 21:25 A jeszcze wdż skreślamy, wg zasady, ze żadnych nieobowiązkowych niw bierzemy. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 06.06.23, 22:27 Mój syn też nigdy nie chciał chodzić na żadne nieobowiązkowe. I słusznie, i tak mają dzieciaki za dużo godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 20:42 Składaliśmy chyba 16 albo 17 maja, po tygodniu sprawdziłam i był już sprawdzony i zaaprobowany. Poznan. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 31.05.23, 20:55 Fajnie. Mam nadzieję, że nasz wkrótce będzie zaakceptowany. Ustny przekaz mnie trochę uspokoił, ale wolałabym to widzieć czarno na białym. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 01.06.23, 13:56 To była najłatwiejsza cześć… Jak wyglądały ostatnie 2-3 tygodnie… -Chce iść do liceum plastycznego! - Nie chce iść do liceum plastycznego, chce iść do szkoły x do klasy Y. - Chce iść do szkoły Y, ale do klasy z - Aaaaaa, nie wiem czy chce do klasy Y czy z - czy możemy iść trzeci raz na jakieś drzwi otwarte, bo ciagle nie wiem czy klasa Y czy z? A może jednak klasa q? - będę zdawać do plastyka, ale tylko, jak się nie dostanę do szkoły x. - będę zdawać do plastyka, bo tam jest grafika. - Buuuuuu, nie chce iść do plastyka - Nie będę w ogole zdawać do plastyka, wole jechać na wycieczkę klasowa (Załatwiam wyjazd na wycieczkę klasową) - Nie jadę na wycieczkę, to nie ma sensu. Muszę iść na ten egzamin. - czy mogę jechać na wycieczkę oraz zdawać egzamin w tym samym czasie? Możesz mnie zawieźć i przywieźć, zawieźć i przywieźć..? - Pójdę na egzamin, ale chce iść do szkoły x - a co będzie jak się dostanę do plastyka??? Powinnam iść na grafikę… Wczoraj autentycznie waliłam głową w ścianę… Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 06.06.23, 14:49 O rany! Współczuję! Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 06.06.23, 17:01 O mamo! wspolczuje! Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 06.06.23, 19:54 Biedne młode Waży się przyszłość, a nie wiadomo, co robić. Mam nadzieję, że ostateczny wybór będzie okej. Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 01.06.23, 08:17 Złożony i zweryfikowany. Szczecin. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 06.06.23, 14:47 Niepokoję się, bo ten wniosek wciąż jest niepotwierdzony. Jak dzwoniłam 31.05, to niby mówili, że wszystko jest ok, to dlaczego go nadal nie potwierdzają? Nie wiem, czy znów tam dzwonić, czy nie wyjdę na namolną? Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 06.06.23, 14:57 Dopóki nie ma jasności, trzeba wyjaśniać. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 06.06.23, 20:05 Dzwoń, będziesz spokojniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 06.06.23, 14:57 a to się sprawdza na tej stronie co się składa wnioski? Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 06.06.23, 15:00 ok już wiem. Widzę, że zaakceptowany u mnie. Tylko arkusz osiągnięć oczekuje na weryfikację. Tyle, że nic tam nie wpisywałyśmy, bo osiągnięcia są głównie sportowe, nie ujęte w spisie kuratoryjnym Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 06.06.23, 18:31 Jak ma osiągnięcia nie ujęte w spisie - i są znaczące - wpisujcie. Czasem szkoły same weryfikują i akceptują coś czego nie ma w spisie, a jest dla nich ważne. Tak mi poradzili wiele lat temu w lo do którego syn startował. I szkoła za konkurs dołożyła mu 3 punkty. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 06.06.23, 19:05 Teraz to się bardziej sformalizowało. To, ci było No. 4 lata temu w rekrutacji już dawno jest nieaktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 06.06.23, 20:04 Chyba nie ma za bardzo, gdzie i jak tego wpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 06.06.23, 21:22 Mam zaświadczenie ze spisem krajowych i międzynarodowych turniejów poświadczone przez trenera. Dołączę do świadectwa. Tak robili wszyscy osmoklasisci z klubu w ubiegłym roku. Cześć szkół doliczała punkty część nie brała pod uwagę. Teraz niestety za późno na uzupełnienie w systemie Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: E8 - zweryfikowali Wam już wnioski? 12.06.23, 18:28 Zadzwoniłam dziś jeszcze raz i bardziej cisnęłam, dlaczego wniosek ma wciąż tylko status "złożony". Sekretarka mi powiedziała, że niby będzie zweryfikowany po dostarczeniu świadectwa. Potem rozmawiałam jeszcze z matkami kolegów syna (inne szkoły pierwszego wyboru) i wszyscy mają "złożony i zweryfikowany..." już teraz. Zadzwoniłam jeszcze raz i połączono mnie z komisją rekrutacyjną. Babka mnie przekonywała, że nie mam się czym martwić, że w tej szkole wszystkie wnioski mają na razie taki status. Trochę narobiłam pewnie synowi obciachu. Mam nadzieję, że mnie nie zapamiętają. Ale dlaczego muszą mieć inaczej niż wszyscy i inaczej niż w instrukcji??? Odpowiedz Link Zgłoś