princesswhitewolf 31.05.23, 19:28 Tak pytam bo na BBC wlasnie leci live conference NASA gdzie omawiaja gdy wojsko widzialo i nagralo na radarach UFO... www.bbc.co.uk/news/live/world-us-canada-65769172 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milva24 Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 19:30 W UFO nie wierzę ale wierzę, że nie jesteśmy jedynymi kosmitami we wszechświecie. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 19:33 szmytka1 napisała: > Ja też. Tak samo, zwłaszcza, że nasz układ słoneczny jest jednym z „młodszych”. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 23.07.23, 04:01 saszanasza napisała: > Tak samo, zwłaszcza, że nasz układ słoneczny jest jednym z „młodszych”. To jest słaby argument. W tych starszych układach życie mogło już się zakończyć. Rozwijało się to życie prężnie, ale zatruło swe środowisko i zginęło. S. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 19:36 UFO w sensie NOL, czyli każdy lecący obiekt, ktorego wojsko nie zidentyfikowalo w 100% czy tylko taki, który mial pasażerów pochodzenia pozaziemskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 19:48 Nie tylko latajace UAP really a nie tylko UFO Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 19:54 Aerial phaenomena? Lucy in the Sky with Diamonds jak nic! 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:02 W tej chwili kobieta mowi o obserwacjach niezydentifikowanych fenomenow w wodzie. Lucy in the Sky to ci z Liverpoolu a nie NASA ktore wlasnie publikuje raport w tej sprawie z przykladami. Odpowiedz Link Zgłoś
jackowo.deluxe Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 19:45 Nie To jakas kielbasa wyborcza Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 19:49 Tak bo Biden chce straszyc ufokami? 🤦♂️ Do wyborow jeszcze dlugo Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 19:51 Chcą żebyśmy o ufo gadali, nie o inflacji . Ale oczywiście wierzę! Odpowiedz Link Zgłoś
jackowo.deluxe Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 19:56 Kto wie ? Jozef to sprytny lis 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:14 Nic mi nie wiadomo o tym by Biden startowal w Kanadzie q W wyborach, a tam sie odbywa ta konferencja Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:18 Kto w jakieś konferencje by wierzył w Kanadzie gdzie tylko jakieś niedźwiedzie biegają i rosną wysokie Sosny to nie jest poważne państwo liczące się w świecie tak jak Polska I tak jak UK kiedyś Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:21 Racja szukają Uf0 ,a jajka zdrożały o 85 procent . Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:09 Moje nie zdrożały ☺️ Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 03.06.23, 12:58 Bo masz swój kurnik mądralo 😄😄😄 Odpowiedz Link Zgłoś
jackowo.deluxe Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:13 Nie wiem, Princesso, naprawde nie wiem, do czego Jozefowi to ufo jest potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 19:51 Kocham Star Treka, zatem tak, wierzę w istnienie innego życia we wszechświecie. Czy nas obserwują? Pewnie tak, ale jako Ludzkość raczej szału nie robimy. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 10:01 beataj1 napisała: > Kocham Star Treka, zatem tak, wierzę w istnienie innego życia we wszechświecie. > > > Czy nas obserwują? Pewnie tak, ale jako Ludzkość raczej szału nie robimy. > Ja też,Które serie najbardziej lubisz? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 19:52 UFO w sensie ufoludków to raczej nie, musiałabym sama zobaczyć, a niestety nie zdarzyło mi się Natomiast do myślenia dają różne incydenty z UFO opisywane przez świadków, zaciekawił mnie szczególnie przypadek z 69 roku ze Stanów, bo tam było kilku niezależnych świadków, nie znających się, wszyscy (chyba) wzięci na pokład tego samego dnia. en.wikipedia.org/wiki/September_1,_1969,_Berkshire_UFO_incident Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 19:56 i.pinimg.com/564x/91/bf/39/91bf3922f825488fa2704a09cede2fb8.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 19:59 Wkleję, bo mem fajny Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:03 O tak, pamietam ten. Fajny byl Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:05 Dzięki To jeszcze ten wklej. i.pinimg.com/564x/ab/76/61/ab7661223e2bfb88b719c6720c4db36e.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:07 Wole ten z zadaniem domowym Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:17 Chyba każda matka siebie w nim odnajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 23:33 musiałabym sama zobaczyć, Nie trzeba tego oglądać: to pewnik że narodowcy, wolnościowcy i konfiarze to dziwkarze albo geje, albo biseksualni dziwkarze Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 23:44 Na litość boską łomasiek, masz dziś srogie rozwolnienie. Uspokój sie, to był tylko mikrofon i głośnik, Rzesza od tego nie upadnie Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 03.06.23, 13:00 U ciebie to biegunka wręcz od kilku dniu.. Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:03 Odwracają po prostu uwagę od pożerającego was kryzysu czytałam ostatnio że jesteście takim miesem armatnim wielkim eksperymentem dotyczących wystąpienia z unii europejskiej Wszyscy widząc w jak wielkie tarapaty popadli ście przestali w ogóle wspominać o jakimś wystąpieniu z Unii Europejskiej tylko karnie sobie siedzą na kupie i nie pisną o wychodzeniu ze wspólnoty UFO bym oglądnęła jeśli są puste półki w sklepach i pustki na stacji benzynowej dla mnie spoko pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:11 "UFO bym oglądnęła jeśli są puste półki w sklepach i pustki na stacji benzynowej dla mnie spoko pomysł. Masz rację Asma Princessa odwraca uwagę od rzepy tak kalorycznej 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:13 No mówię ci mam nosa Naród pomysłu jedzenia rzepy nie podjął więc musieli wypuścić jeden filmik o UFO oraz jeden filmik o rozwodzie meghan i Harrego I naród zajęty zapomniał, że brakuje owoców i warzyw i ze orient express zlikwidowali Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:13 Asma, troche przesadzasz z ta projekcja polskich problemow na caly swiat. NASA konferencja odbyla sie w Kanadzie a tam maja 4.4proceny inflacji.... Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:16 Oglądałam kochana wiadomości polskie właśnie: i te niemieckie z TVN i te polskie i ani słowa nie pisnęli o tym ufo więc po prostu to jest kaczka dziennikarska przeznaczona na dla mieszkańców uk żeby odwrócić uwagę od głodu i żeby łatwiej wciągnąć placki z rzepy Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:27 Na TVN mówili coś o Tusku ,ale on nie kosmita 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:37 O Auschwitz się dziś kłócą czy Lis może używać słowa Komora czy nie Komu jakieś UFO potrzebne skoro jest takie sensacyjne temat? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:30 >więc po prostu to jest kaczka dziennikarska przeznaczona na dla mieszkańców uk I wyemitowaly to glowne stacje swiata? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:33 Churchill widział o kosmitach i zataił to w czasie wojny .Nie chce mi się szukać linka . Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:35 No ale przecież gdyby to była prawda to by wyemitowały to wszystkie stacje w tym stację polskie a skoro nie było ani słowa to znaczy że to nie jest jakaś sensacja i nowość Mam zresztą też na Facebooku po lubione wszystkie angielskie najważniejsze Angielskojęzyczne gazety i nie widzę żeby tam jakieś ufoludki się pojawiały na ich stronach Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:35 Wszystkie anglojęzyczne a nie z prowincji niemieckiej Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:38 No to zrobię jak pol Polski wykupione przez Niemców….. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:41 O/T skojarzylo mi sie ... www.instagram.com/reel/CskGGxsoBZ-/?igshid=MmJiY2I4NDBkZg== Jakby sie zle wkleilo to przesun jedno w gore Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:42 { Before Berlin) Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:45 Czemu w Berlinie skoro tam nie ma żadnych braków zaopatrzeniem ? nie kumam żartu Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:56 Obejrzyj! Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:35 reuters www.reuters.com/world/us/nasa-panel-hold-first-public-meeting-ufo-study-ahead-report-2023-05-31/ CBS www.cbsnews.com/amp/news/nasa-ufo-team-uap-meeting-watch-live-stream-today-2023-05-31/ NBC www.nbcnews.com/politics/politics-news/nasa-panel-hold-first-public-meeting-ufo-study-ahead-report-rcna86993 CNN edition.cnn.com/videos/business/2023/05/31/nasa-public-meeting-unidentified-objects-findings-vpx.cnn Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:39 To jest Fajna posadka tak w ogóle nic nie robisz patrzysz w niebo a Kaska co miesiąc ci spływa na grantach Raz w życiu coś puścisz w telewizji a potem możesz iść na emeryturze kurczę ja chyba jestem niezbyt Mądra że nie wybrałam takie ścieżki Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:43 samaasma napisał(a): > więc po prostu to jest kaczka dziennikarska przeznaczona na dla mieszkańców uk Co ty piszesz. To jest światowy trend (no dobra - świata Zachodu), że piszą o tym UFO, robią raporty, odtajniają itd. były raporty Pentagonu ostatnio, a także publikacja potwierdzonych przez wojsko nagrań obiektów. Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:03 Osobiscie widzialam, mimo ze wczesniej w to nie wierzylam i moj umysl wypieral, co widze, dopoty to bylo mozliwe, do konca szukajac racjonalnego wyjasnienia w postaci balonu jakiejs akcji marketingowej. Nie, to nie byl ani ptak, ani dron, to byl obiekt wielkosci boiska sunacy w powietrzu na wysokosci mniej wiecej 50-75 metrow, szacujac po drzewach i znanych mi budynkach. Kiedys dziwilam sie, ze tak nisko; teraz juz wiem, ze to utrudnia wykrycie radarom. Niestety, nie mam nagrania, bo prowadzilam samochod. Kiedy wypierac dluzej sie juz nie dalo, tzn. kiedy ten obiekt przelecial nade mna, ze strachu zapomnialam nawet, ze mam przy sobie telefon, chcialam tylko oddalic sie jak najszybciej. I nie, to nie byl balon, balony nie migaja swiatlem od dolu, a to cos mialo wokol dolnego wlazu czerwone lampy pulsujace spokojnie czerwonym swiatlem. Nie twierdze, ze w srodku byli kosmici ani tez ze w ogole ktos tam byl, byc moze to sa obiekty bezzalogowe, choc wtedy bardzo nie wiadomo, po to takie wielkie. Byc moze byl to obiekt wojskowy, NATOwski albo i nie. Ale lata po niebie cos, czego nie da sie zakwalifikowac jako drony, satelity, ptaki, balony lub samoloty. Co to jest ani kto za tym stoi - nie mam zielonego pojecia. I nie, bylam w psychozie, czego jestem pewna, bo jestem pod kontrola psychiatry z powodu depresji. Moj maz, pracownik branzy kosmicznej, rozmawial z dwiema osobami z tej branzy, bez watpienia zdrowymi psychicznie, ktore rowniez widzialy UFO. W jednym przypadku widziala je (tak samo) grupa 4 osob. Co to jest, nie wiadomo. Chyba wole nie wiedziec. Chetnie odzyskalabym przekonanie, ze UFO to wymysly newage'owcow albo zwidy pijanych wiesniakow. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:08 >to byl obiekt wielkosci boiska 😮 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:11 >Moj maz, pracownik branzy kosmicznej, Branza...kosmiczna...mowisz... w Polsce... 🤔 No takiwj odpowiedzi się nie spodziewalam Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:26 Tak, jest w Polsce branza kosmiczna, jestesmy podwykonawcami miedzynarodowych projektow (poczytaj o polskich satelitach), czlonkiem European Space Agency, mamy w Polsce miedzynarodowe zawody marsjanskich lazikow robionych przez studentow, mamy Centrum Badan Kosmicznych i Instytut Lotnictwa (rowniez angazujacy sie w projekty kosmiczne), ksztaltujace sie prawo kosmiczne, studia z kosmonautyki i z kilkanascie firm komercyjnych, w tym czlonkow miedzynarodowych konsorcjow. Nie wysylamy jeszcze ludzi w kosmos, ale autograf mojego meza w kosmoscie lata. Kosmos to nie tylko loty pasazerskie na orbite, to takze bardziej przyziemne sprawy jak np. satelity wykorzystywane do celow wojskowych, lacznisciowych czy geodezyjnych. Nie jest to oczywiscie taki sam rynek jak w USA, tym niemniej istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:28 Satelity tak ale nie myslalam ze to ma przymiotnik kosmiczna. " kosmiczna" kojarzy mi sie daleko poza stratosfere...moze blednie. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 09:32 Satelity to daleko poza stratosferą, od kilkuset do kilkudziesięciu tys. kilometrów, zapewniam. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:29 Wracajaco do rozmiaru boiska. Czy sama na drodze bylas? To musialo miec duzy cień? Ludzie sie nie zatrzymywali?? Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:43 To bylo o zmierzchu, po zachodzie slonca wiec cienia nie bylo. Inni ludzie sie nie zatrzymywali, bo to bylo na trasie szybkiego ruchu, zreszta jak wspomnialam, gdy tylko dopuscilam do swiadomosci, co widze, wlosy stanely mi dęba, wiec innym zapewne tez. Pewnosci nie mam, ale odnosze wrazenie, ze inni kierowcy tez to widzieli. Obiekt sunal wzdluz drogi, dokladnie nad samochodami (szybciej), wzgledem mnie z naprzeciwka, doskonale widoczny na tle nieba. Pamietam, z predkosci ok. 100 zwolnilam do ok. 40, a potem przyspieszylam do 160 i nie spowodowalo to zaklocen w ruchu, bo inni chyba zrobili to samo. Sznur aut mimo to poruszal sie harmonijnie, tak samo jak wtedy, gdy przy drodze stoi fotoradar. Pewnosci nie mam, ale wydaje mi sie, ze duzo ludzi moglo widziec UFO, ale boja sie o tym mowic ze wzgledu na lęk przed uznaniem za wariata, klamce albo oszoloma. Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:48 Oj tam oj tam to na pewno był rosyjski Dron Przecież Drony są duże Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:50 O i to bylby swietny temat na straszenie ematek: "drony wielkie jak boisko lataja nad Polska". Piszczalyby niesamowicie 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:49 Moim zdaniem to się nie klei. Obiekt wielkości boiska to gigantyczna rzecz zasłaniająca pół nieba, musiałby zrobić piorunujące wrażenie, ludzie w szoku by się zatrzymywali, a połowa zeszła na zawał. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:50 No wiec pytam gdzie to bylo i czy inni ludzie byli tam Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:52 Tak jest na filmy holiłud w realnym życiu zapieprzasz samochodem na spotkanie z pracy albo co gorsza odebrać bombelki ze szkoły i nie masz czasu się zatrzymywać ani tym bardziej wchodzić na zawał Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:54 Ani czasu by patrzec w gore co gorsza Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:45 princesswhitewolf napisała: > Ani czasu by patrzec w gore co gorsza Pojawilo sie dokladnie przede mna, na horyzoncie. Dopoki bylo daleko, myslalam, ze cos na jezdni miga, ale kolor mi sie nie zgadzal, bo sluzby migaja na niebiesko, a roboty drogowe na zolto, tymczasem to bylo czerwone. Nie wiem, jak dlugo to widzialam, ale nie sekundy. Okolo minuty, jak sadze. W miare jak sie do siebie zblizalismy, to cos oddalalo sie od jezdni (unosilo), wiec zrozumialam, ze jest w powietrzu, ale wtedy jeszcze szukalam wzrokiem logo firmy zatrudniajacej debili, ktorzy wymyslili akcje marketingowa w polu nad trasa szybkiego ruchu. Dopiero kiedy to cos znalazlo sie tuz przede mna, a ja doskonale widzialam to przez przednia szybe, zrozumialam, co widze, a gdy przelatywalo nade mna, wyjrzalam przez boczna szybe, ktora otworzylam, bo juz jechalam wolno (40). Po chwili otrzasnelam sie z szoku i wcisnelam gaz do dechy, a to spokojnie polecialo sobie na zachod, dalej wzdluz drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:53 Kto siedział w środku? Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:56 samaasma napisał(a): > Kto siedział w środku? A skad ja mam wiedziec??? Nie mam pojecia, nie bylo widac zalogi ani nawet zadnych okien. Nie wykluczam zadnej mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:02 Nawet Stadion Narodowy, gdyby wzniosl sie w powietrze, nie zaslonilby pol nieba. Szacuje, przeciez nie mam w oczach dalmierza. Szacunki moga byc obarczone bledem, zwlaszcza gdy nie ma punktu odniesienia. Najblizszym byly drzewa. Powiem tak: lecac na wysokosci iglicy Palacu Kultury, ten obiekt przykrywalby swoim cieniem obie jezdni drogi szybkiego ruchu i jeszcze kawalek pola po obu stronach. Gdyby wyladowalo, daloby sie tam grac w pilke i to nie tylko siatkowa. To nie byl dron. Jakie byly tego dokladne wymiary - nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:05 Duzy byl..ale ludzie cos trabili, jakos inaczej sie zachowywali kierowcy? Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:16 Nie trabili. Nietypowym zachowaniem byla ta zbiorowa zmiana predkosci. Normalnie obtrabiono by mnie, gdybym na S bez powodu zwolnila do 40. Tymczasem lewy pas nie zapchal sie nagle wyprzedzajacymi, a przynajmniej tego nie pamietam. I nikt nie wjechal mi w tylek z powodu naglego zachamowania. To jedyne poszlaki, jakie mam z otoczenia, wskazujace na to, ze byc moze inni tez to widzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
lu_na_be Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:57 Dokładnie o tym sobie pomyślałam, czytając Twój wcześniejszy wpis. Ludzi, którzy widzieli lub "widzieli" nie traktuje się poważnie. Zawsze byłam po tej racjonalnej stronie mocy, ale życie we współczesnym świecie coraz bardziej czyni mnie sceptyczną wobec wszystkich oficjalnych teorii. No płaskoziemca czy antyszczepionkowca jeszcze mi daleko, ale coraz częściej mam wrażenie, że ktoś sobie z ludzi robi niezłe jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_fahrenheit Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:59 laurielle napisał(a): > Pewnosci > nie mam, ale wydaje mi sie, ze duzo ludzi moglo widziec UFO, ale boja sie o tym > mowic ze wzgledu na lęk przed uznaniem za wariata, klamce albo oszoloma. Słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:01 A to bylo w Polsce? I czy dawno? Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:08 W Polsce (S8), wrzesien 2016. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:40 laurielle napisał(a): > to byl obiekt wielkosci boiska sunacy w powietrzu na wysokosci mniej wiecej > 50-75 metrow Przecież to musiało być gigantyczne. Zeszłabym na zawał > Kiedys dziwilam sie, > ze tak nisko; teraz juz wiem, ze to utrudnia wykrycie radarom. Kosmiczna technologia pozwalająca na bezszelestne poruszanie się w powietrzu czy zawiśnięcie, miałaby problem z ziemskimi radarami? Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:51 dramatika napisał(a): > Przecież to musiało być gigantyczne. Zeszłabym na zawał Bylo. O malo nie zeszlam. Po jakichs 10 km zjechalam na stacje, zeby sie uspokoic. > Kosmiczna technologia pozwalająca na bezszelestne poruszanie się w powietrzu cz > y zawiśnięcie, miałaby problem z ziemskimi radarami? Nie wiem, czy bezszelestnie, siedzialam w aucie, slyszalam silnik i silniki obok. Na pewno nie ryczalo to tak jak samolot, nie glosniej niz szum dookola. Co do radarow, to tylko tak glosno mysle. Nie wiem przeciez nic ponad to, co napisalam. W poblizu tego miejsca (kilka czy kilkanascie km) podobno jest lotnisko wojskowe, moze to mialo jakies znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:54 No A czy myślisz że ufanie parkuje a jeśli parkuje no to gdzie chyba właśnie dla lotnisku? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:55 No ale piszesz " silniki obok". Czyli bylo tam wiecej samochodow. byly to czasy kamerek juz samochodowych czy cos co by to nagralo? Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:13 Tak, byly tam inne samochody. Ja nie mam kamerki do dzisiaj. Nie wiem, na ile byly popularne w 2016 r. Nawet gdybym kamere miala, nie myslalabym o recznym zapisaniu tego momentu, zeby sie nie nadpisalo. Myslalam tylko o tym, zeby jak najszybciej znalezc sie jak najdalej od tego. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:14 Rozumiem to wrecz brzmi jak scena z Alien invasion czy cos. Ale moze inni nagrali. Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:22 Nie znam, nie ogladalam zadnych filmow o UFO. Ale tak, balam sie, ze zejscie na tak niska wysokosc oznacza rychle wejscie w jakas interakcje, dlatego wlaczyl mi sie instynkt przetrwania i zaczelam grzac, ile tylko sie dalo. Ale jezeli to byli kosmici, to najwyrazniej tylko grzeczni naukowcy Moze jestem czyims doktoratem, na szczescie nie z medycyny, chemii ani biologii Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:51 >Zeszłabym na zawał Ale co to za niezwykla przyczyna zawalu by byla! Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 09:44 Ukraińscy naukowcy zauważyli wiele UFO na niebie nad Kijowem, które latają z niesamowitą prędkością Украинские ученые заметили в небе над Киевом много НЛО, которые летают с невероятной скоростью 23:32, 14 сентября 2022 Ukraińscy uczeni odnotowali nad Kijowem dużą ilość niepoznanych latających obiektów, które poruszają się z ogromną szybkością i nie mają jakiegokolwiek promieniowania. Natura tych UFO jest niewiadoma" O nich badacze z głównego astronomicznego obserwatorium Narodowej Akademii Nauk Ukrainy zawiadomili w swoim niezależnym badaniu "Nieznane latające obiekty I. Obserwacja wydarzeń", opublikowanym 23 sierpnia na stronie internetowej archiwum Корнелльского uniwersytetu arXiv. Украинские ученые зафиксировали над Киевом большое количество неопознанных летающих объектов, которые двигаются с огромной скоростью и не обладают каким-либо излучением. Природа этих НЛО неизвестна. О них исследователи из главной астрономической обсерватории Национальной Академии Наук Украины сообщили в своем независимом исследовании "Неопознанные летающие объекты I. Наблюдение за событиями", опубликованном 23 августа на сайте архива Корнелльского университета arXiv. strana.today/news/407589-nlo-nad-kievom-ukrainskie-uchenye-opublikovali-issledovanie.html Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 09:59 szczypawka.jadowita napisała: > Ukraińscy naukowcy zauważyli wiele UFO na niebie nad Kijowem, które latają z > niesamowitą prędkością > Украинские ученые заметили в небе над Киевом много НЛО, которые летают с неверо > ятной скоростью > 23:32, 14 сентября 2022 > > > > Ukraińscy uczeni odnotowali nad Kijowem dużą ilość niepoznanych latających obie > któw, które poruszają się z ogromną szybkością i nie mają jakiegokolwiek promie > niowania. Natura tych UFO jest niewiadoma" Ludzie mają zdolność bujania się po forach niczym UFO😢 > Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:50 Mamy jakas branże kosmiczną…? I dlaczego kosmici pokazują się wyłącznie pracownikom branż kosmicznych i ich rodzinom…? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:52 Nie zazdrosc, nie zazdrosc...moze pracownikom medycznym tez beda. Wszyscy w kolejności, nie wpychac sie w kolejke...lol Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:43 No powinnam być co najmniej druga w kolejce, ażeby wrazic im probież analny… Skoro maja włazy na spodzie i światełka błyskające na czerwono, bo anusy również mieć muszą… Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:54 Mamy branze kosmiczna, patrz opis powyzej. Nie wiem, komu sie pokazuja. Mysle, ze ludzie boja sie o tym mowic. Sama przed ta obserwacja w cudza opowiesc bym nie uwierzyla. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:44 Eee, widziałam to samo w „Artur ratuje Gwiazdkę”… Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:53 Nie znam, nie przepadam za ogladaniem filmow. Mysle, ze wiele filmow pokazuje sceny, ktore kiedys komus sie przydarzyly. Moze wlasnie dlatego trafily do filmow. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 09:48 Polskie czujniki podczerwieni (ołówkowe, czy jak im, nie kamery termowizyjne, produkcja w Ożarowie, jak pamiętam) są najlepsze na świecie i latają w misjach kosmicznych NASA, m. in. na Marsa. Odpowiedz Link Zgłoś
fabryka.lodow.napatyku Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:52 tez widzialam ufo, gdzies pod koniec lat 80 poczatek 90, nie pamietam dokladnie, ja i 2 kolezanki, kiedy jedna podniosla glowe, krzyknela, kaska UFO, bylysmy przerazone nie chce opisywac szczegolow jak to wygladalo, bo i tak nikt nie uwierzy, na codzien ani o tym nie mysle, ani nie pamietam, i nie robi to zadnej roznicy w moim obecnym zyciu Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:53 Opisz. Please, Katie To ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
fabryka.lodow.napatyku Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 03.06.23, 02:14 princesswhitewolf napisała: > Opisz. Please, Katie To ciekawe. no wiec googlalam sobie, o kolorowej kuli w 1990 roku i znalazlam taki artykul czastajemnic.blogspot.com/2013/11/relacje-prasowe-i-archiwalne-z-polski-o.html minelo ponad 30 lat, ja o tym wogole nie myslalam przez ten caly czas bo i po co, ale pamietalam, a teraz czytajac o tym wszystkim pamietam rowniez to silne przerazenie, czuje wrecz w tym momencie to przerazenie, ktore czulam wtedy i pewnosc ze to UFO, nie wiem co to bylo, ale wiem ze bylo pozaziemskie. byla to kula kolorowa, lecaca bardzo nisko (jakby nad konarami drzew) nad ziemia w kierunku wschodnim. w artykule jest napisane o kilku kulach, mysmy widzialy tylko jedna, pamietam ze plakalysmy, krzyczalysmy i bieglysmy za nia, wbieglysmy na pola wiec widzialysmy jeszcze daleko jak leci gdyby nie ten watek, to nie znalazlabym tego artykulu, teraz wiem ze widzialo to duzo osob. wiem ze byla to jesien, bo bylo juz ciemno ale godzina nie pozna teraz sobie poszukam wiecej na ten temat, co to wtedy bylo Odpowiedz Link Zgłoś
fabryka.lodow.napatyku Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 03.06.23, 03:52 dalej czytam ze w tym samym czasie, 7 listopada 1990 roku widziane byly kule w Montrealu www.cbc.ca/player/play/2271380566 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 03.06.23, 12:54 Piszesz o przerazeniu ( a kto nie bylny przerazony!), Ale jednocześnie dlaczego za tym bieglyscie? Jak bac sie to raczej wiac w przeciwnym.kietunku Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:02 fabryka.lodow.napatyku napisała: > nie chce opisywac szczegolow jak to wygladalo, bo i tak nikt nie uwierzy No weź, opisz Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:08 No wlasnie. Zaczela a nie kontynuluje. Ja uwielbiam takie historie Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 10:19 też kiedyś myślałam ze widzę ufo znalazłam jednak informację, że to był najmocniejszy rozbłysk iridium Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 10:21 No ale nie znasz jej historii bo nie opowiedziala i to moze bylo inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 10:23 przecież nie zabraniam jej mówić- dzielę się swoją historią Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 10:38 Ale tuz pod jej wypowiedzia i dlatego jakby kwestionujaco. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 12:43 kwestionująco - bo widziałam i sądziłam że to ufo-przeżycie ogromne- nagłe, dziwne, nawet nie zdązyłam poczućstrachu ale potem sprawdzałam informacje Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 14:38 I zakladasz ze ona przezyla dokladnie to samo? Podziwiam twoja pewnosc siebie Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 10:12 i tylko ty to boisko sunące widziałas ? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 10:38 Tak wynika z opisu. Znowu kwestionowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 12:42 no oczywiście że kwestionuję - w dobie tzw dziennikarzy obywatelskich, social mediów i komputera z aparatem w kieszeni -brak jakiejkolwiek informacji, wzmianki nt tak niespodziewanego ogromnego zjawiska jest co najmniej dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 13:03 Nieprawdaż? Obiekt wielkości boiska - co prawda sądząc z późniejszych opisów to raczej wiejskiego orlika, i nikt inny nie zauważył, nikt nie nagrał, nikt w ogóle żadnego newsa nie wrzucił, nawet na social media albo jakieś wykopy. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 14:56 > Nieprawdaż? Obiekt wielkości boiska - co prawda sądząc z późniejszych opisów to raczej wiejskiego orlika, i nikt inny nie zauważył, nikt nie nagrał, nikt w ogóle żadnego newsa nie wrzucił, nawet na social media albo jakieś wykopy. Zaraz ale moze nie mieszajmy. Rozmowna tym co napisala "fabryka lodów na patyku" czy co napisala " laurellie" Poza tym arthwen, na boga jest masa zdjęć ufo w necie acz nie w wiadomosciach glownych acz czasami tez w lokalnych, lacznie z tym co Pentagon opublikowal, teraz NASA raport szykuje i o tym byl ten watek. Pod jakim kamieniem siedzialas? Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 16:59 Tobie to nawet nie warto odpisywać, bo i tak nie zrozumiesz. Ale niech będzie, może dotrze. UFO to jest każdy niezidentyfikowany obiekt latający. Jest ich pełno. Tyle, że jakoś żaden ostatecznie nie okazał się pochodzenia pozaziemskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 18:15 >Tobie to nawet nie warto odpisywać, bo i tak nie zrozumiesz. Z jakiej wsi pochodzisz ze takie teksty ludziom serwujesz? Bo kultury intelektualnej tu nie prezentujesz. Potem sie dziwic ze elity polityczne sa takie nak wyborcy w Polsce. Trzymaj kobieto poziom jakis. >UFO to jest każdy niezidentyfikowany obiekt latający. Jest ich pełno. No shit Sherlock. Ja ma nawet je w zamrazarniku. Unidentified Frozen Object jak nazywam je. >Tyle, że jakoś żaden ostatecznie nie okazał się pochodzenia pozaziemskiego. To bardzo waskie myslenie z tym "pozaziemskie" 1. Moze byc ziemski tylko z 2923 roku 2. Moze byc z innego wymiaru. Słyszała o teorii strun? 3. Moze byc pozaziemski 4. Moze byc tajna technologia A co ty wiesz i co ja wiem w tym temacie? Nie badz smieszna. Myslisz ze oglosza w telewizji by Mormonii i gorole z pod Tatr zawalu dostali albo Islamisci? I tu jest problem- w ogole sie wiele nie okazuje czymkolwiek a wykazuje , zachowania przeczace grawitacji i temu co mozliwe z wspolczesna technologia. I powtorze: Pentagon opublikowal raport takowych mniej czy bardziej close encounters jakie mialo wojsko. A watek zalozylam bo na zywo na konferencji taki raport NASA zapowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 03.06.23, 01:25 Dopasowuję się do ciebie princess, obawiając się, że inaczej nie zrozumiesz. Chociaż niestety niżej zejść nie zdołam, a jak widać niewiele zrozumiałaś poprzednio. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 03.06.23, 13:01 >Dopasowuję się do ciebie princess, obawiając się, że inaczej nie zrozumiesz. Chociaż niestety niżej zejść nie zdołam, a jak widać niewiele zrozumiałaś poprzednio. W zyciu nigdy bym nie napisala takich obelg wobec ciebie. Wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 14:38 Ale naprawde za malo danych mamy co do tego co nick fabryka lodow widziala. I kiedy to bylo. Moze 20 , 40 lat temu. Poza tym toto porusza sie tak szybko ze to sa sekundy i czesto nie ma czasu by wyjac telefon by robic zdjecia. Czlowiek ma pare uszu i tylko jeden otwor ustny. Nie nalezy kwestionowac z zalozenia Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 14:53 princesswhitewolf napisała: > Nie nalezy kwestionowac z zalozenia Wszystko należy kwestionować, to jest podejście naukowe. Oczywiście możemy komuś wierzyć na słowo albo nie, ale sceptycyzm jest pożądany zawsze i wszędzie i niech się świadkowie UFO na to nie obrażają. Bez podejścia naukowego to nadal bylibyśmy na drzewach. Natomiast ja zachęcam do zapoznania się z przypadkiem UFO z 1969 r, do którego link tu wklejałam - bo tam nie było jednego świadka tylko kilku i zostało to b. dobrze udokumentowane. Szansa mistyfikacji praktycznie zerowa, a to oznacza, że to rzeczywiście miało miejsce, ergo UFO w sensie rzeczy nadzwyczajnej (razem z akcjami typu uprowadzenie, choć nadal nie wiadomo przez kogo) naprawdę istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 14:57 >Wszystko należy kwestionować, to jest podejście naukowe. Przeciez nick "fabryka lodow na patyku" praktycznie nic prawie nie napisala wiec jaki sens ma kwestionowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 14:58 To tak jakby nie wiedzac jakie jest doswiadczenie laboratoryjne juz twierdzic ze jest do doopy...no prosze cie lol 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 16:45 I shall not commit the fashionable stupidity of regarding everything I cannot explain as a fraud. —address to the Society for Psychical Research in England C.G. Jung Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 18:34 Nie mialam pasazerow, mozliwosci zatrzymania samochodu (S!) ani komunikowania sie z innymi kierowcami (nie mam CB radia). Co do telefonu - kazdemu wydaje sie, ze jest madry, klikajac sobie bezpiecznie zza ekranu. W sytuacji szoku nie nagrywasz, tylko nieruchomiejesz albo uciekasz, bo nasze mechanizmy reakcji na zagrozenie sa starsze niz smartfony. Jest mi totalnie wszystko jedno, czy ktos mi uwierzy, czy nie. Nie mam zadnego interesu w przekonywaniu kogokolwiek do czegokolwiek. Opowiedzialam swoja historie i tyle, a kto co o niej sadzi, to juz jest jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 20:55 Czy twoj email gazetowy dziala? Chcialabym sie cos zapytac. Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 02.06.23, 21:15 princesswhitewolf napisała: > Czy twoj email gazetowy dziala? Chcialabym sie cos zapytac. Nie, ale mozesz napisac na pretty2005@wp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
felicjastrelicja Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 23.07.23, 00:32 Gdy byłam mała widzialam coś dziwnego u babci na wsi. Była noc wyszłam przed dom i nagle coś dużego o trojkatnym kształcie, na pewno na jakiej sporej wysokości przeleciało nad budynkami bezgłośnie i bezszelestnie. Ze miało kształt trojkata widzialam po świetlikach , które były wielkości gwiazd na niebie i gdy to coś leciało te światełka półprostą się ruszały. Tak jakby kawałek czarnego nieba się przesuwał. Byłam dość mała może z siedem lat miałam , nie oglądałam żadnych filmów wtedy o UFO wiec nawet nie mogłam wiedzieć ze coś takiego istnieje. Powiedziałam mamie i ona mi powiedział, ze tez kiedyś coś dziwnego na niebie widziala. To było tak dawno temu ale pamietam obraz przesuwającego się bezszelestnie kaleka nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:07 Ufoludek Ufoludek jest zielony Nie ma nawet jednej żony. Spodnie ma podarte. Nos jak szpilka, Uśmiech motylka. Wysoki jest jak dąb i wziął się nie wiadomo skąd. (Marta Konopnicka, lat 9). Bronisława Dymara, Wiersze naszych dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:10 Jak wysoki w tym spodku? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:26 Nie. Oni wiedzą, że są ludzie, którzy biorą kredyt na wesele. Dlatego nas nie odwiedzają. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:11 triss_merigold6 napisała: > Nie. > Oni wiedzą, że są ludzie, którzy biorą kredyt na wesele. Dlatego nas nie odwied > zają. 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
lu_na_be Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 20:51 Wierzę w to, że bardzo mało wiemy o wszechświecie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:10 No i to niekoniecznie musza być Obcy a np My, ludzie z przyszlosci( gdy loty w przyszlosc/ przeszlosc beda mozliwe a przeciez jest E=mckw) albo z innego wymiaru ( Teoria strun) Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:17 princesswhitewolf napisała: > No i to niekoniecznie musza być Obcy a np My, ludzie z przyszlosci Z tego co ja kojarzę możliwe teoretycznie są podróże w przyszłość, z przeszłością trochę gorzej (podróż w przyszłość - wystarczy rozpędzić się w kosmosie do prędkości bliskiej c, a potem wrócić na ziemię) Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:25 Bo nie pamietasz czas sie cofa po przekroczeniu szybkosci swiatla w hipotezie E=mckw Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 01.06.23, 10:17 Akurat w hipotezie E=mc2 teoretycznie po przekroczeniu prędkości światła energia zamienia się w masę… Tzn założenie jest takie, ze prędkości światła nie można przekroczyć właśnie z tego powodu, ze dalsza nadwyżka energii nie spowoduje dalszego wzrostu prędkości ponad prędkość światła, tylko przyrost masy. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 01.06.23, 10:27 memphis90 napisała: > Akurat w hipotezie E=mc2 Teoria względności (tu - szczególna) nie jest hipotezą. Zanim zaczniesz się wypowiadać w temacie (nawet przepisując internety) wypadałoby ogarnąć pojęcia podstawowe, bo i tak wyłazi ignorancja. Teoria i hipoteza to nie są w fizyce synonimy. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:45 Teoria o podróżach w czasie to wynika z teorii względności, nie z E=mc2 Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 21:53 memphis90 napisała: > Teoria o podróżach w czasie to wynika z teorii względności, nie z E=mc2 Szczególna teoria względności to właśnie e=mc2 i opisuje między innymi tzw. dylatację czasową (czas w układzie poruszającym się z prędkością bliską c płynie wolniej, w praktyce oznacza to teoretyczną możliwość podróży w czasie do przyszłości) Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 22:49 Az dziw ze ludzie takie ciekawe rzeczy na fizyce przegapili, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 31.05.23, 23:22 Nie wnikam, mnie jedynie dziwi, że ludzie się tym nie interesują, bo to fascynujące Podobny efekt (czyli możliwość podróży do przyszłosci) można teoretycznie uzyskać nie tylko przy odpowiedniej prędkości, ale też będąc w pobliżu dużej masy, takiej jak czarna dziura. Fajnie to było pokazane w filmie Interstellar Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 01.06.23, 07:43 No właśnie nie przegapiłam… Przez cała średnią się zastanawiałam czemu akurat „teoria względności” i co to ma do masy właściwie. Dopiero po książkach Hawkinga zostałam uświadomiona, ze względność dotyczy czasu w kontekście punktów odniesienia (jak prędkość) i ze to nie ten wzór jednak, tylko seria zupełnie innych wzorów Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Czy ematka wierzy w istnienie UFO? 01.06.23, 09:25 memphis90 napisała: > zostałam uświadomiona, ze względność dotyczy czasu w kontekście punktów odnies > ienia (jak prędkość) To zdanie nie ma kompletnie żadnego sensu, ale jak tam stryjenka uważa. Czytanie książek popularnonaukowych widać nie wystarcza, trzeba je jeszcze rozumieć Odpowiedz Link Zgłoś