Dodaj do ulubionych

Czuć lato w nocnym powietrzu ...

01.06.23, 00:09
Ten charakterystyczny zapach, rosy, siana i trawy.
Kocham!
Obserwuj wątek
    • bywalec2023 Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 00:14
      Tez lato poczułem i tez kocham smile
    • woman_in_love Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 00:15
      w takie namiętne noce jak ta, konfiarze , narodowcy i mordojurki uprawiają na potęgę zdrady małżeńskie i/albo gejowski seks analny
      • bywalec2023 Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 17:16
        Liwka z łymynem i Matkiem Polkiem?
        • woman_in_love Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 22:09
          nie, bywalec ze swoim idolem Bosakiem
    • czarna_kita Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 08:28
      U nas ostatnio było 4 stopnie w nocy (kaszuby) i rano skrobalismy szyby a na jutro zapowiadają 2... więc jakoś słabo odczuwam lato.
    • runny.babbit Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 09:12
      Mnie przeraża fakt, że ledwo przełom maja i czerwca a już jest tak gorąco. Nie pamiętam kiedy ostatni raz padał deszcz. Jest potwornie sucho i wszystko zapylone i zakurzone. Zieleń juz półżółta. Dobrze, że jeszcze noce chłodne to idzie się wyspać.
      • leosia-wspaniala Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 15:52
        TAK gorąco? Gdzie mieszkasz? U nas wczoraj 22 stopnie, dziś 24, na jutro zapowiadają 21, a na sobotę 18 - to taki upał, jak na czerwiec? W maju temperatury były raczej kwietniowo, zimno było jak cholera, lało często. Ostatnio tydzień temu.
        • runny.babbit Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 16:35
          Wracam z pracy i jest 26 stopni. Słońce na bezchmurnym niebie sprawia że odczuwalna jest już jak w lecie. W nocy na szczęście nie. Mieszkam w centrum Polski, tradycyjnie suchym jak wiór 😒
          • mid.week Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 22:06
            Prawda. Te 24 to tylko cyferki w telefonach. Juz jest upal, w sloncu gurunc, spac tylko przy otwartym szeroko oknie. U mnie - Wroclaw - placki wyschnietej trawy, powinnam ogrod podlewac. Marzylo mi sie chlodne lato...
            • kamin Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 22:12
              Chłodny był kwiecień i maj. Teraz było około 8-10 dni ciepłych. Noce ciągle lodowate, ogórki i dynie w ogóle nie chcą u mnie rosnąć. Jutro już ma być u nas pochmurno i zimno- poniżej 15 stopni rano.
    • lajtova Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 09:23
      Szczególnie będzie odczuwalne to lato w sobotni wczesny poranek.
      Ma być około 2 stopni i możliwość przymrozków.
      • igge Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 21:50
        Zimne dwie noce u mnie będą. I niestety muszę przetachać mnóstwo pomidorków w donicach z tarasu do domu. Boję się, że zapomnę. 8 stopni muszą mieć a będzie 4. Na moim zadupiu pewnie i ze dwa mniej jak zawsze.
    • heca7 Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 09:24
      No nie wiem wink Dziś u nas ma być pięć stopni w nocy...
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 09:25
      Ja nie czuję lata. W domu mam dwadzieścia stopni, chodzę w polarze i włączam grzejnik, jak już nie mogę wytrzymać tongue_out

Na dworze niby ciepło, ale wiatr dość chłodny, i stojąc w cieniu potrafię zmarznąć.

• mebloscianka_dziadka_franka Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 09:37
        A i jeszcze mieliśmy taką zabawę, że go goniłam i mówiłam, że jestem świnią a on moim ziemniaczkiem i go zaraz zjem. No i pewnego razu wracaliśmy do domu, stoimy na klatce, a ja szukałam kluczy, na co mój syn woła: "otwieraj drzwi, świnio!"
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 09:38
          Oj, przepraszam, to nie ten wątek big_grinDD
      • kachaa17 Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 09:46
        Właśnie, ten wiatr jest chłodny. Niby ciepło a nawet jak siedzę na słońcu na balkonie to nie jest gorąco. Ja jestem przeziębiona trochę i boję się przebywać na dworze.
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 10:13
          No właśnie mnie też przeziębienie dopadło uncertain
    • koko8 Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 09:49
      Ja nie czuję, jest zimno po prostu.
    • snakelilith Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 10:07
      Ja się martwię suszą. Wiosna była wprawdzie wilgotna i mam dlatego wyjątkowy, od wielu lat już nie widziany zielony overkill, ale teraz znowu ten pyerdolony wyż, nie pada i deszcz podobno dopiero po 19 czerwca. W moim regionie poł-zach Niemiec mamy jeszcze dosyć wysoki poziom wody gruntowej więc nie jest jakoś dramatycznie, ale w kierunku wschodnich landów roślinność jest już w stresie i wzrasta zagrożenie pożarowe. Suchy, wschodni wiatr ochładza jeszcze trochę temperatury, dzięki Bogu nie ma upałów, ale wysusza wszystko dodatkowo na wiór. Zaczyna się kurzyć, sypać, ptaki zaczynają przylatywać chmarami do mojej wody na balkonie i biją się, o to kto pierwszy może się napić. Muszę kupić coś większego. Więc absolutnie nie moja pogoda. Chyba zaczynę tańczyć jakiś indiański taniec, by prognozy się myliły i zaczyło znowu padać.
    • szafireczek Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 11:50
      W nocnym powietrzu to przede wszystkim czuć mniej spalin. Pogoda beznadziejna, sucho, jak wiatr zawieje to piaskiem sypie w oczy. Cóż z meteorologicznego lata, skoro nocą zapowiadają przymrozki przy gruncie.
    • szmytka1 Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 14:02
      ,wlaszcza, że był wczoraj przymrozek, lato że hoho
    • leosia-wspaniala Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 15:53
      Nie wiem, gdzie czujesz lato - noce są zimne, w dzień niby ciepło ale pizga zimnym wiatrem.
    • szarmszejk123 Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 16:07
      U mnie w końcu ciepło, aż się nie może he przyzwyczaić i wczoraj wieczorem wychodząc do ogrodu automatycznie narzuciłam kurtkę:p jest pięknie i może tak zostać do zimy, ani cieplej, ani zimniej :p
      • igge Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 21:52
        Ja tylko wożę czasem kurtkę w aucie na wszelki wypadek. Najcieńszą.
        Ale jeszcze nie musiałam wyjmować.
      • igge Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 21:53
        O boszszszee , ta łąka z rumiankami - śliczna.
    • nenia1 Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 16:10
      Też kocham zapach lata, ale siedzieliśmy w zeszły piątek przy ognisku do 4 nad ranem
      stąd wiem, że co jak co, ale nocą zimno jak cholera, wystarczało że ognisko przygasało
      i od razu każdy "ale zimno" mimo że większość z nas w kurtkach, bluzach i ciepłych dresach siedziała.
      Niektórzy nawet pod kocykiem. Gdzie tam do ciepłych letnich nocy.
      • igge Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 21:55
        W zeszły weekend siedzieliśmy przy ognisku do północy. I później. W letniej sukience byłam. Żar grzał.
        • nenia1 Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 22:12
          u nas zimno było, wystarczyło trochę od ogniska odejść. Ale też byliśmy w górach, może dlatego.
    • jolie Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 17:35
      Nie czuję lata, jeżeli już to aktualne ciepło można porównać do ciepłych dni na stepie - słońce ostre, suche powietrze, ale wiatr raczej chłodny i do tego duża amplituda temperatury noc - dzień.
      • runny.babbit Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 22:33
        Porównanie że stepem bardzo trafne. Bardzo ciepłe dni, chłodne noce, okropnie sucho, bardzo wietrznie, co tylko wzmaga suchość.
    • simply_z Re: Czuć lato w nocnym powietrzu ... 01.06.23, 22:04
      Tak, wreszcie trochę cieplejwink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka