Dodaj do ulubionych

Jak ma się ubrać rodzic na bal ósmoklasisty

02.06.23, 06:49
Głupie pytanie ale niestety mam pilnować porządku na balu ósmoklasisty. Nie chce się odwalić jak stróż w boże ciało. Co ja mam włożyć? Sukienkę i obcasy? Jeansy i adidasy? Kilka godzin stania to dobrze byłoby gdyby było wygodnie.
Obserwuj wątek
    • milva24 Re: Jak ma się ubrać rodzic na bal ósmoklasisty 02.06.23, 07:07
      Założyłabym coś pośredniego, czyli ani jak na wlasny bal ani na spacer z psem. Płaskie buty, materiałowe spodnie, jakaś koszula i tyle.
      • ophelia78 Re: Jak ma się ubrać rodzic na bal ósmoklasisty 02.06.23, 07:41
        Ja również.
        Płaskie buty typu biale snikersy, jakoes materiałowe spodnie i koszulowa bluzka.
        Otaz świadomość ze nikt kompletnie nie zwróci uwagi na to co masz na sobie
    • jkl13 Re: Jak ma się ubrać rodzic na bal ósmoklasisty 02.06.23, 07:18
      Mój mąż idzie na bal jako klasowy fotograf. Ubiera się normalnie, jak na co dzień, co w jego przypadku oznacza jeansy i t-shirt. Oraz adidasy.
    • anilorak174 Re: Jak ma się ubrać rodzic na bal ósmoklasisty 02.06.23, 07:51
      Swobodnie. Ja bym założyła sukienkę (noszę na codzień), buty na płaskim obcasie.
    • memphis90 Re: Jak ma się ubrać rodzic na bal ósmoklasisty 02.06.23, 11:00
      Myśle, ze konwencja zobowiązuje….
      • szmytka1 Re: Jak ma się ubrać rodzic na bal ósmoklasisty 02.06.23, 11:39
        No co ty, przecież to nie wesele 😉
        • memphis90 Re: Jak ma się ubrać rodzic na bal ósmoklasisty 02.06.23, 11:43
          Ale to bal! Bal wprowadzający dziewczę na rynek matrymonialny! Następne już będzie wesele, wiec trzeba sie wdrażać.
          • szmytka1 Re: Jak ma się ubrać rodzic na bal ósmoklasisty 02.06.23, 13:06
            Miejmy nadzieję, że po drodze, przed weselem jeszcze studniówkę biedne dziewczę zaliczy
      • glanaber Re: Jak ma się ubrać rodzic na bal ósmoklasisty 02.06.23, 13:03
        A lamparcik może być?
        • memphis90 Re: Jak ma się ubrać rodzic na bal ósmoklasisty 02.06.23, 19:42
          Może być, lamparcik teraz w modzie.
    • hrabina_niczyja Re: Jak ma się ubrać rodzic na bal ósmoklasisty 02.06.23, 11:35
      Garnitur i płaskie buty.
    • szafireczek Re: Jak ma się ubrać rodzic na bal ósmoklasisty 02.06.23, 14:51
      Zawsze dobrze się wygląda w zestawie: biała koszula + jeansy + wygodne buty. Możesz mieć w torebce jakąś apaszkę/szal, wyrazistszą biżuterię i w razie potrzeby, gdyby wszyscy się wystroili, możesz uzupełnić look.
      • is-laura Re: Jak ma się ubrać rodzic na bal ósmoklasisty 02.06.23, 16:23
        W białej koszuli owszem, ale na pewno nie w jeansach. Lepsze będą spodnie materiałowe
    • mamamisi2005 Re: Jak ma się ubrać rodzic na bal ósmoklasisty 02.06.23, 16:02
      Smart casual będzie w porządku.
      Na balu syna jedna z mam z "obsługi" była w obcisłej błyszczącej mini z falbankami, na kilkunastocm obcasach, w wieczorowym makijażu i hollywoodzkich lokach. Skradła uwagę wszystkich, ale rozumiem, że nie o ten efekt chodzi 😉

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka