4tego 03.06.23, 07:20 tylko 3 kg. Starałam się ograniczyć słodycze. Jem więcej warzyw. Spodziewałam się 4 - 5 kg, a tu ledwo 3 ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zerlinda Re: W ciągu ostatniego miesiąca schudłam 03.06.23, 07:47 Lepiej powoli gubić kilogramy. Tylas pewnie latami a schudnąć chcesz błyskawicznie? Lepiej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: W ciągu ostatniego miesiąca schudłam 04.06.23, 00:23 Zdrowa norma to pół kilo tygodniowo, więc i tak jesteś powyżej normy. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: W ciągu ostatniego miesiąca schudłam 04.06.23, 00:26 Lepiej -3 kg niż +3 . Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna_a Re: W ciągu ostatniego miesiąca schudłam 04.06.23, 00:41 Jesli liczyc ze 1 kg to 7 tys kcal to musialas miec deficyt ok. 21 tys kcal. Na miesiac to 700 kcal dziennie mniej niz zapotrzebowanie, wiec jest calkiem calkiem niezle, szczegolnie przy zdaniu „Staralam sie ograniczac” czyli mowiac wprost „jadlam slodycze ale probowalam jesc ich mniej niz zwykle” A nie „nie jadlam wcale”. Jak na to i tak jest niezle. Pomysl ze jeszcze dwa takie miesiace i moze byc dycha na minusie wiec i tak niezly wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: W ciągu ostatniego miesiąca schudłam 04.06.23, 00:48 Chyba żartujesz.... Orientuję się trochę w temacie, bo naturalnie żyję w mocno-dolnej granicy normy i staram się pilnować, by nie wpaść w niedowagę. Jeden dzień bez żadnego jedzenia (nie żebym promowała głodówki, każdy jest odpowiedzialny za własne zdrowie) = mniej więcej 200-250 gramów straconej własnej tkanki tłuszczowej. Skąd to wiadomo? Prosta kalkulacja: 1 kg tłuszczu naszego ciała to 7700 kcal, więc jeśli nasze zapotrzebowanie dzienne to około 1900 kcal (to przykład, każdy ma inne) -> to znaczy, że stracimy ten kilogram w 4 dni (7700/1900=4.05) A więc, 1 kg zrzutu tłuszczu = 4 dni głodowania. Ty oczekujesz 5 kilo spalonego tłuszczu (nie wody, mięśni czy starych złogów z jelit), a to oznacza 20 (sic!) dni bez żadnego jedzenia. Nie diety, a totalnej głodówki. Czy jesteś w stanie nie jeść niczego przez 20 dni w miesiącu? Pro tip: radzę nie próbować. Konkluzja: 3 kilo w miesiąc to bardzo ładny wynik, nie marudź. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: W ciągu ostatniego miesiąca schudłam 04.06.23, 00:55 Ja też 3kg w miesiąc. Jestem zadowolona z siebie. Ty też bądź! Odpowiedz Link Zgłoś