Dodaj do ulubionych

Młodziaki, co wy tu robicie?

03.06.23, 09:57
Chodzi mi o osoby które weszły w dorosłość w czasach gdy hulały social media. Myślałam że takich tu nie ma, a są bo się ujawniły. Byłam świecie przekonana że tu same dinozaury które zostały matkami zanim pojawiły się grupy na Facebooku w związku z czym ematka musi być 40+?

Obserwuj wątek
    • auksencja15 Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 10:06
      Spolecznosciowki pojawiły się jak byłam w gimnazjum, a to forum czytam od tego samego czasu big_grin tzn kiedyś czytałam forum Kobieta i forum Moda smile pamietam dużo starych nickow, których już nie widuje(albo się zmieniły)
      • sueellen Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 11:57
        Jak to się stało że się tu przypaletalas?
        • rosapulchra-0 Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 12:53
          Przypałętałaś? Dlaczego tak niegrzecznie pytasz?
          • sueellen Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 15:36
            Nie miało być niegrzeczne, miało być protekcjonalnie 🤭
            • rosapulchra-0 Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 16:15
              OK 😉
    • kamin Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 10:50
      Ciekawe czy jeszcze bywa tu edelstein, której koronnym argumentem w.kazdej dyskusji było to, że jest przed trzydziestką wink smile smile
      • taniax Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 11:11
        Nie widzę tu młodych lasek, najwięcej jest ematek po 40 przed 50 tką
        • taniax Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 11:17
          Statystyka to potwierdza, jest jeszcze jakiś procent kobiet które mimo wieku mają młodzieńczą energię więc wydaje ci się że są młodsze, ja taka jestem kompletnie niepraktyczna, niepoukładana, infantylna a stara.
        • alfa36 Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 16:20
          A w którym roku powstało forum? Ja czytam od ok. 2004.
          • szeptucha.z.malucha Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 16:35
            Ja od 2002, już trochę istniało. Trafiłam na forum przez gazetę Dziecko, gdy planowałam ciążę.
            • renciarka Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 17:42
              szeptucha.z.malucha napisała:

> Ja od 2002, już trochę istniało. Trafiłam na forum przez gazetę Dziecko, gdy pl
              > anowałam ciążę.

Ja też od 2002. Niedługo później na forach gazety zaczęła pisywać moja ówczesna macocha, którą "podglądałam". Macochy już nie ma, ale ja zostałam.
              • malia Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 04.06.23, 13:10
                czytałaś ematkę jako dziewięciolatka??
          • ewbal Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 04.06.23, 09:38
            Ja od 2021, eDziecko wtedy było, czy jakoś tak
            • szeptucha.z.malucha Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 04.06.23, 09:45
              Czyli 2 lata, czy 22?wink
              • ewbal Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 04.06.23, 09:51
                OMG, od 2001 oczywiście 😉
                • szeptucha.z.malucha Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 04.06.23, 09:57
                  Latka lecą jak jeden dzień wink
      • madame_edith Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 12:34
        Ty faktycznie! Edel zniknęła
        • taniax Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 12:45
          A ona nie była przed 30 stką 10 lat temu?
          • rosapulchra-0 Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 12:54
            Była 🙂
          • glanaber Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 13:00
            Teraz jest jeszcze bardziej przed trzydziestką, bo była amnestia 😄
            • marta.graca Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 13:20
              #40isthenew30 smile
          • kamin Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 04.06.23, 07:11
            Ona była przed trzydziestką przez lata. Właśnie byłam ciekawa czy nadal jest.
      • suki-z-godzin Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 13:17
        kamin napisał(a):

> Ciekawe czy jeszcze bywa tu edelstein, której koronnym argumentem w.kazdej dysk
        > usji było to, że jest przed trzydziestką wink smile smile

Edel już jest stara rura, skończyła 30 i poszła na emamemeryturę
      • suki-z-godzin Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 16:11
        Nie, zastapila ja alessa28, chociaz dzis juz chyba alessa31. Chociaz i tak podejrzewam, ze ta liczba to IQ a nie wiek.
    • angazetka Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 13:20
      > Byłam świecie przekonana że tu same dinozaury które zostały matkami zanim pojawiły się grupy na Facebooku

Jestem dinozaurem (rocznikowo 40), a matką zostałam w 15 lat po przyjściu na ematkę tongue_out I w 15 lat po zalogowaniu się na fejsa tongue_out
      • marta.graca Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 13:22
        Ja jestem dwa lata młodsza, na ematce z 10 lat będzie, a na zostanie matką się nie zanosi smile poprzestaję na obserwacjach smile
        • rosapulchra-0 Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 16:18
          Ale chcesz czy nie? Bo wiesz.. są kobiety, które z czasem przekonują się, że nie chcą.
          • marta.graca Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 21:06
            Nie, nie chcę. Właściwie nigdy nie wyszłam poza "nie wiem, czy chcę" i z biegiem czasu wahadło przechyliło się na nie.
    • wesolazolza Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 16:24
      Ja tu prawie 19 lat, trafiłam w okresie ciąży, zaś forum lutowe mamy 2005 😁
      Forum Klub Matek Wyrodnych, matula_kotula,lipcowa , się działo...ale to kawał historii 😱
    • marusia_ogoniok_102 Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 17:04
      Nie wiem, wwiało mnie na "Starsze dziecko" w wieku 15 lat, jakoś zniosło tutaj i tak już siedzę.
      • me-lissa Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 17:17
        A dawno to było? Bo faktycznie nastolatek bym się tu nie spodziewała..
        • marusia_ogoniok_102 Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 17:51
          2008.
          • marusia_ogoniok_102 Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 17:52
            Dokładnie 22.05.2008 założyłam nicka smile
            • me-lissa Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 18:17
              Czyli teraz koło trzydziestki jesteś? To ja już byłam w tym wieku na forum jako mama,
              luz 🙂
              • me-lissa Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 18:19
                Myślałam że jesteś niewiele starsza od mojej pierworodnej (11lat) i trochę się zdziwiłam, bo jej sobie na forum GW nie wyobrażam 😂
                • suki-z-godzin Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 04.06.23, 10:03
                  me-lissa napisała:

> Myślałam że jesteś niewiele starsza od mojej pierworodnej (11lat) i trochę się
                  > zdziwiłam, bo jej sobie na forum GW nie wyobrażam 😂

A cóż to za jakieś wykluczanie infantylizmu znowu. Miłość do emamy nie wyklucza!
    • zaczarowanyogrod Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 17:13
      Matką nie jestem, miałam nie przychodzić, ale ktoś mnie tu zawołał z innej części tego forum.
    • lilia_tygrysia Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 17:21
      Ja trafiłam na ematkę jak socialmedia dawno hulały. Drzewko, jasna struktura konwersacji, gównoburze na poziomie. Świetna i mądra rozrywka smile
    • renciarka Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 17:39
      Ja dorastałam z ematką, pamiętam jej początki. Może nie zostałam wtedy matką, ale w tamtych czasach założyłam internet i już tu zostałam.
    • majenkirr Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 19:05
      Szkoda, ze nie dodałas 50+, chciałabym zobaczyc ile nas jest wink.
      • beata985 Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 04.06.23, 09:33
        majenkirr napisała:

> Szkoda, ze nie dodałas 50+, chciałabym zobaczyc ile nas jest wink.
        >

To tu niech się wpisuja. Druga 😁
        • princesswhitewolf Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 04.06.23, 12:54
          '72
    • kklamra Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 23:19
      Mnie emama kojarzy się z portalem Nasza klasa. Pamiętam,że w tym samym dniu pojawiłam się i tu i tu. To był rok chyba 2007. Byłam piękna i młoda a teraz zostało tylko i 😀
      • majenkirr Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 03.06.23, 23:33
        Haha, tez bylam ona Naszej klasie big_grin
    • smoczy_plomien Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 04.06.23, 01:43
      Na fora Gazety przyszłam ze 20 lat temu, bo było tu jedyne sensowne forum biżuteryjne. W ciągu 2-3 lat ono umarło i przez kolejne lata byłam okazjonalnym czytaczem różnych forów, chyba najwięcej Życia rodzinnego. Potem ok. 2010 byłam na forum Ślub i wesele (byłam naocznym świadkiem pamiętnych wątków Zii smile ), podczytywałam Niemowlę i może CiP. W 2013 zaszłam w ciążę i trafiłam na bardzo aktywne forum rówieśnicze, z którego poznałam osobiście sporo osób. Forum to do dziś żyje, co jest chyba ewenementem (choć obecnie już raczej powoli umiera). Ematkę zawsze podczytywałam, ale zaczęłam się udzielać dopiero, kiedy forum rówieśnicze zaczęło zdychać. Niemniej jednak ematka jest dla mnie za szybka i zbyt przytłaczająca wink Jak człowiek zajrzy raz dziennie wieczorem, to wątki są już tak rozrośnięte, że nie wiadomo, do czego się podpiąć, a jak już coś napiszę to i tak zanim kolejny raz zajrzę, to wątek odpłynie w jeszcze innym kierunku wink
    • inez21 Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 04.06.23, 06:53
      Ooo to ja jestem tu jedną z weteranek forumowychsmile)) Trafiłam będąc w ciąży z młodszym dzieckiem...w 2004 roku. Sprawdziłam w statystykach że mam napisane prawie 3000 postów przez te lata. Na poczatku forum było takie pasjonujące, że trudno było sie oderwaćsmile smile Zaglądałam tez na różne inne fora typu dzieciaczki z roku... albo mole książkowe czy kuchnia. Z czasem wszystko poginęło smiercią naturalną sad została tylko emama. Miałam okres kilku lat bez zaglądania tu bo doszłam do wniosku, ze bez sensu jest tracić czas na czytanie różnych gównoburz smile ale wróciłam jak się zaczęła pandemia i wciągnęło mnie znowu. Głównie podczytuję czasem coś napiszę.
      Pozdrawiam wszystkie nowe i stare ematki smile)
      • wesolazolza Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 04.06.23, 07:04
        Ja też od 2004 tylko inny nick miałam, hasła zapomniałam, Poczta też z gazety.pl i zalogować się nie mogę. A szkoda, bo bym sobie historie na forach zamkniętych poczytała
        • inez21 Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 04.06.23, 08:24
          Nooi właśnie 😁 ja czasem zaglądam na historyczne forum Dzieciaczki z lipca 2004. Jak fajnie to poczytać...a dzieciaczek ma już 19 lat🤣🤣🤣 aż się wierzyć nie chce🙈🙈🙈
    • klaramara33 Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 04.06.23, 12:37
      Po sposobie rozumowania, mam wrażenie też, że tu jest sporo młodziaków oraz frustratow. Oczywiście nie wszyscy .
      • princesswhitewolf Re: Młodziaki, co wy tu robicie? 04.06.23, 12:56
        Patrz a ja, rocznik 1972 mialam wrazenie ze ty jestes przed 30 tka...Taka ...swiezosc...od Ciebie bije 😅

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka