asqe 03.06.23, 23:55 Taka kompletna bzdurka to ma być, ale nie bardzo głupia i w miarę dobrze zagrana. Może się rozgrywać w jakimś ładnym słonecznym miejscu, po angielsku albo po polsku, żebym mogła w łóżku popatrzeć bez okularów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taje Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 00:03 A musi być kryminalny? Jeśli nie, albo częściowo tylko, to polecam White Lotus. Odpowiedz Link Zgłoś
asqe Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 00:04 Nie musi w sumie, częściowo to już super. Popatrzę, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 14:21 White Lotus jest totalnie genialny ale zupełnie nie lekki. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 00:16 Szkoda, bo mogłabym polecić dwa francuskie: 1. Les Petits Meurtres d’Agatha Christie (The Little Murders of Agatha Christie). Akcja toczy się w latach 50-60 tych. Walnięte, ale super charaktery i dekoracje. Commissaire Swan Laurence cudownie arogancki. 2. Candice Renoir. Akcja współczesna, ale w Sète nad brzegiem Morza Śródziemnego. Candice uwielbiam za ciuchy. Z kolei Miss Fisher's Murder Mysteries gra w Australii lat 20 tych i jest po angielsku. Miss Fisher to taka utalentowana, młodsza i bardziej seksowna Miss Marple. Super jest też amerykański Psych. Znakomite teksty i nawiązania do popkultury. Miejsce akcji Santa Barbara. Odpowiedz Link Zgłoś
asqe Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 00:22 Psycha widziałam. Do Candice się przymierzalam, ale musi mi troche to przeziębienie odpuścić. Ten pierwszy brzmi fajnie. Na Miss Fisher popatrzę. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 01:42 I jeszcze mi się przypomniało: The Closer z Kyrą Sedgwick. Taka trochę amerykańska wersja Candice. Bohaterki reprezentują wprawdzie nieco inny typ kobiety, ale mają ze sobą dużo wspólnego. Kyra Sedgwick gra rezolutną "Miss Atlanta", która obejmuje rolę szefa specjalnej jednostki policyjnej w Los Angeles. Death in Paradise - odpowiada idealnie twoim wyobrażeniom. Koprodukcja BBC i France Télévisions. Akcja toczy się na fiktywnej wyspie Saint Marie na Karaibach, kręcone na Guadeloupe. Zderzenie brytyjskiej administracji z kreolsko-francuską kulturą. Pierwszy sezon z londyńskim detektywem Richardem Poole jest naprawdę zabawny. Świetna muzyka tytułowa. No i nieśmiertelne Miami Vice. Mam nawet na DVD, bo to jest kultowe i czasem wracam. Niesamowite nagromadzenie późniejszych gwiazd, np. jedna z pierwszych ról młodziutkiej Julii Roberts. Jak ktoś chce nieco przerysowane lata 80 te z modą, muzyką i nastrojem tego czasu, to bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 02:03 . Candice Renoir jest super. Jest polski odpowiednik tego serialu. Nie pamiętam tytułu. Ale Candice wspaniała Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 08:41 Komisarz Mama. Z Pauliną Chruściel (uwielbiam), dla której warto rzucić okiem, tylko u nas spieprzyli 4 sezon. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 09:42 Panna Marple ma klimat, którego Morderstwa Panny Fisher niestety nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 14:19 A ktoś widział ten spin off dziejący się w latach 60.? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 00:25 Jak w słonecznym i po angielsku, to Dexter, oprócz ostatniego sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
laluna82 Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 05:30 Uwielbiam, między innymi za ten słoneczny klimat i za klimaty meksykańsko- kubańskie. O ostatnim sezonie chcę zapomnieć, od początku wiedziałam, że jak gówniarz powróci, to nic dobrego z tego nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 14:05 Gówniarz jak powrócił, to chodził do liceum moich dzieci, więc mnie się podobało . Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 01:10 Ojciec Mateusz Śmierć pod palmami (Death in Paradise) Poleciłabym Detektywa Monka, ale go nigdzie nie ma w streamingu, ewentualnie na TVS leci, jeżeli masz dostęp. Odpowiedz Link Zgłoś
asqe Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 01:15 To znam i widziałam, ale dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 03:06 Monk na prime (byl ale czu jest aktualnie to nie wiem) Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 14:02 Nie ma już Monka na Prime Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 01:22 NCIS Miami Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 03:19 smoczy_plomien napisała: > NCIS Miami A nie CSI Miami? Właśnie miałem go zaproponować. S. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 04:04 Nie, CSI i Navy CIS (NCIS), to dwa różne seriale. Ten drugi, to taka militarna wersja CSI. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 09:05 eliszka25 napisała: > Nie, CSI i Navy CIS (NCIS), to dwa różne seriale. Ten drugi, to taka militarna > wersja CSI. Ja to wiem. Tylko nie ma serialu NCSI Miami. Jest za to serial CSI Miami. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 10:25 Też lubię i gdy trafię na jakiś odcinek w TV to zostaję. Na marginesie to gdybym miała środki chętnie bym się przeprowadziła do Miami, bo z serialu wynika, że tylko piękni i młodzi mogą czuć się tam zagrożeni. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 14:14 NCIS jest z Los Angeles i chyba Nowy Orlean. A CSI Miami, Las Vegas i Nowy Jork. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 14:25 NCIS jest też Hawaje Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 14:49 Możliwe. Jakoś na Hawaje nie trafiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 14:42 Jest jeszcze chyba Hawaii, ale Miami faktycznie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 14:41 A, Ok nie zwróciłam uwagi na to Miami. Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 01:50 Nie słonecznie ale pod Alpami i po niemiecku „ mścicielka” Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 01:51 Pewnie widziałaś, ale spelnia kryteria, Lucyfer Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 03:05 absolutnie kiczowaty, lekki, odmozdzajacy, nie da sie jednak ukryc, ze garunku 'glupkowatych' ale ladny wizualnie, slonce, palmy, morze i trup sciele sie gesto, w sam raz na przeziebienie , ale to filmy, dwa (netflix) Zabojczy rejs Zabojcze wesele nie kryminalny ale przyjemny do ogladania, swietne dialogi Wspaniała pani Maisel (prime) z polskich Gang zielonej rekawiczki Gry rodzinne Krolowa Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 03:09 i tez z gatunku kicz nad kiczem, w sam raz do lozka z katarem (tez nie kryminal) Emily w Paryzu i Bridgertonowie + Krolowa Charlotta Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 04:13 Bolesnie cute ale da sie obejrzec - very good for summer break Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 08:15 "Rekrut". Zabierałam się do tego długo, bo mnie Fillon drażnił w serialu "Castle", jednak w "Rekrucie" akceptuję go całkowicie. W późniejszych sezonach serial bardzo udanie skręca w stronę komedii. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 09:00 A gdzie szukać? Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 09:57 Na Canal+ są wszystkie sezony, piąty uzupełniany na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 10:08 W trzecim i czwartym sezonie epizodycznie pojawia się Pete Davidson i ten to dopiero wymiata, przyznam, że ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu, ponieważ uważałam go za mocno przereklamowanego. Z Fillonem tworzą duet więcej niż doskonały. Ogólnie odnoszę wrażenie, że ekipa się lubi i w role wchodzą jak ostry nóż w miękkie masło. No i brawa dla scenarzystów, dzięki nim zaangażowani aktorzy dostają świetny jakościowo materiał. Podoba mi się też, że serial, którego potencjał komediowy zwiększa się z sezonu na sezon, potrafi zręcznie zwrócić uwagę na problemy społeczne: bezdomność, przemoc domowa, pułapki pracy tajnego agenta. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 08:24 Nocny recepcjonista. Boska obsada, z lokacji Kair, Szwajcaria i luksusowa posiadłość na śródziemnomorskiej wyspie. Do kategorii głupiutki bym nie zaliczyła, w końcu to wg Le Carre, ale ogląda się świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gajmal Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 09:00 Relaksujący to Columbo. Tylko on jest mało kryminalny 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 09:19 To to samo co Nocny agent? Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 09:53 Nie. Recepcjonista jest z Hiddlestonem i Hugh Lauriem. Sprzed kilku lat. www.imdb.com/title/tt1399664/ Nocny agent to jakaś nowość netflixowa. www.imdb.com/title/tt13918776/?ref_=fn_al_tt_1 Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 09:56 alex_vause35 napisała: > To to samo co Nocny agent? Nie Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 08:59 Midsomer Murders (juz 24 sezony!) NCIS wszystkie (NCIS, NCIS Los Angeles, NCIS Nowy Orlean, ostatnio NCIS Hawaje) 5:0 Hawaje CSI: Miami CSI: New York Cold Case Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 09:13 Patolog na Disney plus. Miejsce akcji Australia. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 10:22 zwyczajnamatka napisał(a): > Patolog na Disney plus. Miejsce akcji Australia. O tak, świetny jest. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 09:28 Polecane już tu Murder in Provence - książki są "za zbyt" ale serial, zaskakująco, da się obejrzeć. Hotel Portofino - przepiękne obrazki, wątek kryminalny, choć to nie kryminał. Gratnchester - obrazki są śliczne (Cambridge i okolice), zagrane dobrze (zwłaszcza pierwsze 3 sezony), główną rolę gra James Norton. Father Brown i Sister Boniface - obrazki piękne natomiast dla mnie to już jest "za zbyt." Zwłaszcza Sister Boniface. Ale możesz spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 09:28 Grantchester, przepraszam za literówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 09:40 Ojca Browna lubię jako serial na odmóżdżenie, a takim niezobowiązującym serialom wiele wybaczam Ale Siostra Bonifacja idzie o krok dalej i nawet dla mnie jest "za zbyt" (to określenie trafnie oddaje istostę rzeczy), odpadłam po pierwszym odcinku. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 09:33 Z lekkich i słonecznych to Turysta na HBO. Bardzo.polecam, z outbackiem australijskim w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
silenta Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 09:38 Mentalista z bardzo ładnym głównym bohaterem. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 10:17 O tak, Simon Baker jest tam prześliczny, nikt nie ma takiego uśmiechu jak on. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 09:43 Mentalista Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 09:44 Nie miałam jeszcze okazji obejrzeć, ale zapisałam sobie jako polecajkę: The Madame Blanc Mysteries. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 09:58 Rosemary and Thyme Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 10:21 "Stewardesa" na HBO, serial musi być niezły, bo obejrzałam dwa sezony mimo, że do fanek Kaley Cuoco bynajmniej się nie zaliczam a Zosi Mamet organicznie wręcz nie znoszę. Odpowiedz Link Zgłoś
asqe Re: Znacie jakiś fajny lekki serial kryminalny? 04.06.23, 10:24 Dziękuje pięknie Dużo z polecanych już widziałam (szczególnie te brytyjskie), ale z reszty na pewno coś wybiorę. Odpowiedz Link Zgłoś