Dodaj do ulubionych

Okulary na plazy

04.06.23, 10:13
Czytam watek o przeciwslonecznych korekcyjnych
Mam i sobie chwale. Ale nadal jest dyskomfort na plazy, w kontakcie z woda, musze je zdejmowac wiadomo a wtedy kiepsko widze. Soczewek kontaktowych nie uzyje za chiny. Macie jakies patenty?
Obserwuj wątek
    • sajgonetka Re: Okulary na plazy 04.06.23, 10:43
      Mam tak samo.
      Ale okularów nie zdejmuję. Nawet w wodzie.

Do pływania czy zabaw w basenie także nie zdejmuję, ale te mam takie stare, spisane na straty.
      • thank_you Re: Okulary na plazy 05.06.23, 12:03
        Masz świetny nick smile
    • profes79 Re: Okulary na plazy 04.06.23, 10:44
      Pływam w okularach, tak jak Sajgonetka. Jak je zdejmę to potem na plaży właściwego ręcznika nie znajdę tongue_out Na basenie pływam bez ale to jednak trochę inna przestrzeń.
      • bistian Re: Okulary na plazy 04.06.23, 15:02
        profes79 napisał:

> Jak je zdejmę to potem na plaży właściwego ręcznika nie znajdę tongue_out

Może to jest jakiś pomysł? Przychodzisz dotykasz i przepraszasz, że myślałeś, że żona big_grin
    • jkl13 Re: Okulary na plazy 04.06.23, 10:45
      Do pływania są okularki pływackie korekcyjne.
    • mikams75 Re: Okulary na plazy 04.06.23, 11:31
      Zalezy jaki kontakt z woda. Ja plywam w okularach, nie zanurzam glowy, jak sie troche pochlapia, to pozniej wytre.
    • marta.graca Re: Okulary na plazy 04.06.23, 11:41
      Ja nie zdejmuję, ani w morzu, ani na basenie. Bez nich nic bym nie widziała.
    • kk345 Re: Okulary na plazy 04.06.23, 14:30
      Podstawowym czynnikiem jest rodzaj wady- inaczej postępuje krótkowidz z dużym minusem, a inaczej dalekowidz. Ja zdejmuję okulary i do pływania i kiedy ćwiczę, ale ja jestem dalekowidzem bez dramatycznej wady, wiec bez okularów nadal rozpoznaję twarze i znajdę swój ręcznik na plaży smile
    • berdebul Re: Okulary na plazy 04.06.23, 14:53
      Zależy od wady. Jestem krótkowidzem, bez okularów nie wyjdę na brzeg, bo go nie znajdę. tongue_out
      Pływam w okularach, mam okularki do pływania korekcyjne, maskę itd.
    • marcowa_aprilla Re: Okulary na plazy 04.06.23, 15:30
      Nie mam duzej wady, wiec recznik znajde, w sumie racja ze mozna plywac w okularach, jak sie pochlapia to wytre. Gorzej jak skaczemy do wody, wyglupiamy sie z dzieciakami. Plywackich nie uzywam a nawet gdyby to tez trzeba przebierac
      A chodzi o to ze czasem sobie stoje w wodzie, spaceruje, spontanicznie skręca się zabawa a ja musze leciec okulary na recznik 🤪
      • berdebul Re: Okulary na plazy 04.06.23, 22:53
        Przy dobrze dobranych oprawkach można skakać/szaleć i nic nie spada.
    • panna.nasturcja Re: Okulary na plazy 04.06.23, 17:11
      Noszę okulary od dziecka, zwykłe i przeciwsłoneczne, nigdy nie nosiłam soczewek.
      Nie zdejmuję okularów na plaży ani nigdzie indziej, bo bez nich nie widzę. Po prostu.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Okulary na plazy 04.06.23, 22:05
      Są korekcyjne do plywania, nie musisz robić na zamówienie bo noszisz je sporadycznie - bo nie plywasz zawodowo bo bys pewnie o takich wiedziała ;P - , a jak nie plywasz to chodź w slonecznych w czym problem?
      Ja mam tak że bardzo szybko slonce mi podrażnia oczy, i w slonecznych chodzę ciągle, a jak idę plywać to zakladam do plywania przyciemniane inaczej po kilku godzinach mam "snieżną slepotę" ;P
    • leni6 Re: Okulary na plazy 04.06.23, 22:56
      Pływam w okularach, jak ktoś potrzbuje to może mieć takie do pływania korekcyjne.
    • igge Re: Okulary na plazy 05.06.23, 20:15
      Jak nosiłabyś soczewki kontaktowe - to przed kontaktem z wodą musiałabyś zdejmować. Jezioro, morze nawet prysznic.
      ( pełzakowe zapalenie oczu)
    • arthwen Re: Okulary na plazy 05.06.23, 20:54
      Do pływania mam okularki pływackie ze szkłami korekcyjnymi, do okazyjnego pochlapania się w morzu/jeziorze nie zdejmuję zwykłych okularów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka