Dodaj do ulubionych

Twarz czy ciało?

04.06.23, 14:43
Prokrastynując przy koszmarnie nudnym zleceniu...
Przyjmijmy, że ematka może naprawić jeden "defekt" cielesny - rzecz jasna w jej subiektywnej ocenie defekt, coś co chciałaby zmienić. Ale ma kasę tylko na jeden zabieg/ma tylko jedno życzenie do złotej rybki do dyspozycji. Wybiera poprawki twarzy czy sylwetki?
Obserwuj wątek
    • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 14:46
      Zadawałam to pytanie jak byłam w liceum smile without a doubt, ciało. Twarz wymaga za wiele interwencji, jedna, oprócz nosa, raczej nikomu nigdy nie wystarcza.
      • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 14:47
        PS. Zawsze uważałam Cię za mega pewną siebie, która ciało już ma, a twarzy jest pewna, więc takich rozkmin już nie przerabia.
        • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 14:50
          Mam do zrobienia coś takiego, że już wysprzątałam na błysk biurko i uprałam pokrowiec na kanapie big_grin Więc teraz rozkminiam takie rzeczy. A serio to mam do podjęcia taką decyzję, może nie na zasadzie jednego życzenia do złotej rybki, ale od czego zacząć.
          • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 14:52
            Ja to rozumiem ale to znaczy że to pytanie jakoś w Tobie siedzi. I serio, nie rozumiem dlaczego. Ciało masz super, twarzy nie zmieniaj, jak zaczniesz to już nigdy nie skończysz, plus mnóstwo kasy to kosztuje. Oczywiście, o ile to jest ta decyzja.
            • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 14:56
              A nie, to nie chodzi o poprawki typu "bez końca", tu wypełnić, tam naciągnąć, wyłącznie o nos, reszta jest ok. Więc nos czy cycki, oto jest pytanie smile
              • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:01
                Ani ani. Nos jest częścią Ciebie, Twoich przodkiń, Twojej rodziny, Twoich genów, pochodzenia. Bez względu jaki jest na obecne standardy, jest piękny! Cycki, bleee. Chyba że jak u Gisele Budchen, czyli małe, to może. Jeśli nie, każe wyglądają jak dwa melony i serio, to już nie jest modne a możesz dostać raka (nie będę tu wrzucała szczegółow afery we Francji, gdzie tak się właśnie stało). Zainwestuj kasę w coś innego.
                • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:04
                  Pomijając aspekt wizualny to akurat nos mam po tej części rodziny z którą nie chcę mieć nic wspólnego. I żadne melony, po prostu sylwetka dorosłej kobiety a nie jak obecnie trzynastolatki
                  • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:09
                    Małe cycki są genialne. Operacja jest bolesna, powikłania, implant trzeba wymieniać, przekręca się (wtf, I know), ten wygląd jest sztuczny. Ja wiem że niby nie, ale tak, to się po prostu widzi. Nie chcesz z tą która znasz, ale nie wiesz jak było wcześniej. Nie znasz całej historii Twojej rodziny. Też kiedyś chciałam zrobić nos. Mój ówczesny, nawet nie chłopak, spojrzał na mnie i powiedział że nie, że taki jaki jest jest idealny. I jest. Ja na pewno się podciągnę, twarz jednak opada, zrobię sobie zęby. Mój nos jest daleki od idealnego ale jest mój.
                    • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:12
                      Mnie się akurat efekty operacji u koleżanek podobają, więc tylko kwestia wybrania priorytetu smile
                      • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:24
                        ggrr.ruu napisała:

> Mnie się akurat efekty operacji u koleżanek podobają, więc tylko kwestia wybran
                        > ia priorytetu smile

Gruu, Ty masz taką pewność siebie że żadna operacja tego nie zmieni. Nie będziesz się już bardziej podobała, bo pewnością siebie dużo nadrabiasz. Tzn nie wiem czy tylko na ematce. Może. Embrace your look.
                        • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:33
                          Ale komu nie będę się bardziej podobała? Jeśli chodzi o tzw. powodzenie to zawsze miałam je raczej w dolnych granicach normy. Chodzi głównie o samozadowolenie. Nie jestem celebrytką i wiem, że światu mój nos jest obojętny, ale ja go oglądam w lustrze. A co do pewności siebie to dotyczy ono raczej tego że zawsze sobie jakoś poradzę, z wyglądem nie ma nic wspólnego.
                          • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:48
                            Ale samozadowolenie nie bierze się z powietrza. Z porównywania. Ze standardów do których się porównujesz. Te standardy, fakt, nie wiem jakie są, ale zgaduję że nierealne, bo "na żywo" nie spotkałam idealnej twarzy. Ani nosa. Wiec czy jesteś pewna że jak zmienisz nos to będzie Ci się podobało to co widzisz?
                            • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:49
                              Tak, moje poczucie estetyki będzie zaspokojone smile Nie mam wyśrubowanych standardów i nie szukam ideałów w sobie ani w innych
                              • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:52
                                ggrr.ruu napisała:

> Tak, moje poczucie estetyki będzie zaspokojone smile Nie mam wyśrubowanych standar
                                > dów i nie szukam ideałów w sobie ani w innych

smile Przegadałaś to z terapeutką? Bo Twoje tak jest trochę zbyt pewne. Przecież nie wiesz jak będzie. Moim zdaniem jak zaczynasz z operacjami to nie zatrzymujesz się od razu. Chirurdzy plastycy też to wiedzą i wiedzą jak sugerować kolejne zmiany.
                                • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:05
                                  Mogę przegadać big_grin Wiesz, jakoś umiem być zadowolona ze swoje sylwetki, mimo że na forum dowiedziałam się, że mam tłusty zad, jestem kurduplem z krótkimi nogami, nie mam talii i mam brzydki brzuch z wystającym jelitem. Gdybym miała tego rodzaju tendencje, o których piszesz to zamiast chodzić na delikatne zabiegi profilaktyczne waliłabym botoks i wypełniacze.
                                  • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:11
                                    ggrr.ruu napisała:

> Mogę przegadać big_grin Wiesz, jakoś umiem być zadowolona ze swoje sylwetki, mimo że
                                    > na forum dowiedziałam się, że mam tłusty zad, jestem kurduplem z krótkimi nogam
                                    > i, nie mam talii i mam brzydki brzuch z wystającym jelitem. Gdybym miała tego r
                                    > odzaju tendencje, o których piszesz to zamiast chodzić na delikatne zabiegi pro
                                    > filaktyczne waliłabym botoks i wypełniacze.

Botoks jest ok, ale trzeba wcześnie zacząć wink gdybym ja słuchała forum to też bym się pewnie ciekawych rzeczy dowiedziała. Ale masz obiektywnie super ciało i możesz być z niego dumna. Mam taką łaskę na insta w obserwowanych, ciało super, włosy super, twarz no mega przeciętna a nawet nieatrakcyjna na dzisiejsze standardy. Ale całość tworzy piękną. Właśnie mimo tego że rysów nie ma szlachetnych. Wypełniacze to już jest zło totalne. Ale nos Cię zrobi jedną z wielu. Coś jak masowa produkcja. Nie wiem czy ten wysiłek jest tego wart. Próbowałaś stawać przed lustrem i sobie mówić codziennie Gruu ale jesteś zajebista?
                                    • extereso Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:24
                                      No dobra ale to Ty oceniasz co z medycyny estetycznej jest ok a co nie? Dla mnie Twój zasadniczy ton wydaje się świadczyć o zdecydowanie większej spinie w temacie niż u grruu.
                                      • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:31
                                        extereso napisała:

> No dobra ale to Ty oceniasz co z medycyny estetycznej jest ok a co nie? Dla mni
                                        > e Twój zasadniczy ton wydaje się świadczyć o zdecydowanie większej spinie w tem
                                        > acie niż u grruu.
                                        Może dlatego że z medycyną estetyczną miałam do czynienia i wiem jak rozczarowująca potrafi być. Nie zrobi z ciebie Angeliny Jolie, do tego trzeba wielu kosztownych zabiegów u doskonałych chirurgów. Lepiej, i taniej to przerobić z terapeutą.
                                        • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:34
                                          A skąd pomysł że ktoś chce być kopią celebrytki?
                                          • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:37
                                            A skąd wzięłaś wzór na nos?
                                            • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:39
                                              Nie mam wzoru, chce po prostu usunąć asymetrię i skrzywienie, liczę że mi lekarz zaproponuje to co będzie harmonizować, reszta twarzy
                                              • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:44
                                                ggrr.ruu napisała:

> Nie mam wzoru, chce po prostu usunąć asymetrię i skrzywienie, liczę że mi lekar
                                                > z zaproponuje to co będzie harmonizować, reszta twarzy
                                                Ale harmonizacja to jest sztuczny twór. I gdyby asymetria i skrzywienie było w mainstreamie nawet by ci nie przyszło do głowy tego zmieniać. Moim zdaniem nie warto, ale zrobisz jak zechcesz i powodzenia!
                                                • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:46
                                                  W mainstreamie są powiększone usta, permanentny makijaż i pompowane policzki a nie przychodzi mi do głowy, żeby to robić...
                                                  • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:47
                                                    ggrr.ruu napisała:

> W mainstreamie są powiększone usta, permanentny makijaż i pompowane policzki a
                                                    > nie przychodzi mi do głowy, żeby to robić...
                                                    W mainstreamie są też idealne nosy.
                                        • aandzia43 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 19:31

> > e Twój zasadniczy ton wydaje się świadczyć o zdecydowanie większej spinie
                                          > w tem
                                          > > acie niż u grruu.
                                          > Może dlatego że z medycyną estetyczną miałam do czynienia i wiem jak rozczarow
                                          > ująca potrafi być. Nie zrobi z ciebie Angeliny Jolie, do tego trzeba wielu kosz
                                          > townych zabiegów u doskonałych chirurgów. Lepiej, i taniej to przerobić z terap
                                          > eutą.

Chyba jednak dolega co jakas spina. Z medycyną estetyczną miało do czynienia pół forum, to nie zakazana wiedza. Mnie kontakt z nią nie rozczarował, ale ja nie oczekiwałam cudów, miałam bardzo realistycznie i ostrozne oczekiwania. Więc sorry, ale propozycja terapii zamiast mezoterapii czy nawet plastyki opadających powiek dla normalnej kobiety jest kuriozalna.
                                          • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 20:04
                                            aandzia43 napisała:
                                            >
                                            >
                                            > Chyba jednak dolega co jakas spina. Z medycyną estetyczną miało do czynienia pó
                                            > ł forum, to nie zakazana wiedza. Mnie kontakt z nią nie rozczarował, ale ja nie
                                            > oczekiwałam cudów, miałam bardzo realistycznie i ostrozne oczekiwania. Więc so
                                            > rry, ale propozycja terapii zamiast mezoterapii czy nawet plastyki opadających
                                            > powiek dla normalnej kobiety jest kuriozalna.
                                            >
                                            >
                                            Mezoterapia to nie jest zabieg chirurgiczny a plastyka powiek się może bardzo niefajnie skończyć. Sama napisałam gdzie niżej że jak najbardziej rozważam lifting bo skóra i twarz opada. Ale gruu nie o to pytała i nie takie zabiegi miała na myśli.
                                    • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:29
                                      Są różne szkoły, mam 40 lat i lekarz powiedział, że w sumie to jaka bardziej niezbędny jeszcze nie jest, chyba że naprawdę bym chciała profilaktycznie coś podziałać to możemy pomyśleć o botoksie - taka mam budowę mięśni twarzy, że nie mam zmarszczek mimicznych.
                                      Jak zacznę gadać do siebie w lustrze to dopiero będę miała co przegadać z terapeutką big_grin Nie jestem zajebista, jestem zupełnie przeciętna i to jest ok. Ale mogłabym być przeciętna z ładniejszym nosem.
                                      • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:34
                                        ggrr.ruu napisała:

> Są różne szkoły, mam 40 lat i lekarz powiedział, że w sumie to jaka bardziej ni
                                        > ezbędny jeszcze nie jest, chyba że naprawdę bym chciała profilaktycznie coś pod
                                        > ziałać to możemy pomyśleć o botoksie - taka mam budowę mięśni twarzy, że nie ma
                                        > m zmarszczek mimicznych.
                                        > Jak zacznę gadać do siebie w lustrze to dopiero będę miała co przegadać z terap
                                        > eutką big_grin Nie jestem zajebista, jestem zupełnie przeciętna i to jest ok. Ale mog
                                        > łabym być przeciętna z ładniejszym nosem.

No to zacznij ten botoks. Poprawi Ci na pewno humor. Ja Cię od zabiegu nie odwodzę, zrobisz co zechcesz, moim zdaniem to po prostu nie jest rozwiązanie bo tu nie nos jest problemem.
                                        I zapewniam że nie gadam do siebie w lustrze a tematów do przegadania z terapeutką mi nie brakuje smile wyobraź sobie że mała Gruu, 8letnia, mówi Ci że chce zoperować nos. Czy byś jej nie powiedziała: mała Gru jesteś piękna jaka jesteś?
                                        • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:45
                                          Nie, nigdy nie użyłam wobec siebie słowa "piękna". W wieku 8 lat chyba nie wiedziałam, że takie rzeczy w ogóle istnieją i są możliwe. Ale później? Powiedziałabym - korzystaj z możliwości, nie musisz cierpieć patrząc w lustro
                                          • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:50
                                            ggrr.ruu napisała:

> Nie, nigdy nie użyłam wobec siebie słowa "piękna". W wieku 8 lat chyba nie wied
                                            > ziałam, że takie rzeczy w ogóle istnieją i są możliwe. Ale później? Powiedziała
                                            > bym - korzystaj z możliwości, nie musisz cierpieć patrząc w lustro

Gdyby moja córka mi tak powiedziała to bym jej odpowiedziała dokładnie całą historię rodziny. Złą i dobrą. Ale chciałabym żeby zawsze siebie akceptowała. To nie nowy nos sprawi że jej życie i postrzeganie siebie będą inne.
                            • chatgris01 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:53
                              midge_m napisał(a):

> "na żywo" nie spotkałam idealnej twarzy. Ani nosa.

A ja spotkalam. U mojego dziadka, mojej matki i mojego brata. Niestety, ja ich nie odziedziczylam. Genetyka to suka!
                              • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:57
                                chatgris01 napisała:

> midge_m napisał(a):
                                >
                                > > "na żywo" nie spotkałam idealnej twarzy. Ani nosa.
                                >
                                > A ja spotkalam. U mojego dziadka, mojej matki i mojego brata. Niestety, ja ich
                                > nie odziedziczylam. Genetyka to suka!
                                >
                                O wow! To pięknie! Stety, niestety, kto to wie. A geny się gdzieś tam znów wyłaniają, jest więc nadzieja dla przyszłych pokoleńwink
                          • mava1 Re: Twarz czy ciało? 05.06.23, 07:11
                            > światu mój nos jest obojętny, ale ja go oglądam w lustrze

no to wypadałoby odpowiedzieć sobie na pytanie - co ogladasz w tym lustrze częściej, nos czy cycki? raczej to pierwsze.
                            Poza tym cycki zawsze ratują rózne pushupy. I dodam tu, że sama jestem posiadaczką takiego biustu. Co zresztą mnie osobiście bardzo cieszy, część dorosłego zycia przelatałam w ogole nie uzywając biustonosza (nie było wtedy odpowiednich), zmieniło sie dopiero po porodach, cycki urosły acz nie tak bardzo. Na tyle, że już mogłam kupic biustonosz. W ogóle nie odczuwam potrzeby jakiegoś wielkiego przedniego progu, dźwigając go przed sobą. Mały biust jest bardzo wygodny dla jego uzytkowniczki, moim zdaniem. Mozna spokojnie chodzic "bez" opakowania, nic nie obwisa po czasie.
                            Nos, jeśli nie jest rzeczywiście dyskwalifikujacy (jakieś garby, rozmiar tp), też zresztą mozna "zamaskować" odpowiednią fryzurą.
                            Ale jesli ja miałabym wybierać to zdecydowanie nos.
                            • snakelilith Re: Twarz czy ciało? 05.06.23, 10:53
                              mava1 napisał(a):

Mały biust jest bardzo wygodny dla j
                              > ego uzytkowniczki, moim zdaniem. Mozna spokojnie chodzic "bez" opakowania, nic
                              > nie obwisa po czasie.

To nie takie proste. Ponieważ bardzo często i to od lat bywam pod basenowymi prysznicami, nie podzielam opinii jakoby małe biusty nie podlegały zwisowi. W ogóle, najwyraźniej nie grawitacja i ciężar biustu mają tu największe znaczenie. O wiele większą chyba budowa biustu, jakość tkanki łącznej, hormony i przejścia, bo widziałam wiele małych, obwisających biustów typu "pusta skarpetka" i całą masą dużych, które prezentowały się o wiele lepiej, pomimo tego, że z natury pod wpływem ciężaru mogą leżeć ciut niżej. Wiele dużych biustów nie potrzebuje jednak stanika ze względu na opad, a raczej ze względu na bounce podczas chodzenia, co jest faktycznie niewygodne.
                    • ladyban666 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:17
                      Nie znam osobiscie nikogo ze zrobionymi cyckami, ale zdziwiłam się, jak przeczytałam, ze Sandra Kubicka ma implanty. Nie widać u niej, przynajmniej na fotkach.
                      • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:22
                        ladyban666 napisała:

> Nie znam osobiscie nikogo ze zrobionymi cyckami, ale zdziwiłam się, jak przeczy
                        > tałam, ze Sandra Kubicka ma implanty. Nie widać u niej, przynajmniej na fotkach
                        > .

Na fotkach to nawet ust zrobionych nie widać. Ona nie ma wielkich, trochę jak Gisèle. Ale nawet u tej ostatniej, no sorry, masz figurę chłopięcą, brak talii, więc brak cycków jest dość naturalny.
                  • alex_vause35 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:11
                    Żeby mieć cycki, trzeba mieć odpowiednią proporcję tkanki tłuszczowej do reszty.
                  • wapaha Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:46
                    ggrr.ruu napisała:

> Pomijając aspekt wizualny to akurat nos mam po tej części rodziny z którą nie c
                    > hcę mieć nic wspólnego. I żadne melony, po prostu sylwetka dorosłej kobiety a n
                    > ie jak obecnie trzynastolatki

cycki nie sprawią że bedziesz miec sylwetkę dorosłej kobiety
                    będziesz mieć sylwetkę trzynastolatki z duzymi piersiami tongue_out suspicious
                    • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:51
                      A weź, resztę mam dorosłą big_grin
                      • wapaha Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:58
                        nie masz tongue_out
                        przecież to nie same cycki robią sylwetkę- ale wzrost , waga-figura, sposób ubierania się /chodzenia itp
                        • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 17:00
                          Dobra, teraz poważnie zanim się naprawdę zdołuję... Co jest nie tak z moją figurą? Że niby mając 160 cm wzrostu nie mogę wyglądać kobieco? To jest przecież niski wzrost, ale dość normalny
                          • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 17:03
                            ggrr.ruu napisała:

> Dobra, teraz poważnie zanim się naprawdę zdołuję... Co jest nie tak z moją figu
                            > rą? Że niby mając 160 cm wzrostu nie mogę wyglądać kobieco? To jest przecież ni
                            > ski wzrost, ale dość normalny

Ale dlaczego do ch...ja pana masz nie wyglądać kobieco. I dlaczego cycki to jest kobiecy wygląd??
                            • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 17:06
                              Przez lata karmienia bardzo mi się podobała moja sylwetka i uważam, że była super kobieca. To moja estetyka o moje subiektywne odczucie
                              • wapaha Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 17:10
                                ggrr.ruu napisała:

> Przez lata karmienia bardzo mi się podobała moja sylwetka i uważam, że była sup
                                > er kobieca. To moja estetyka o moje subiektywne odczucie

a teraz jak cycki spadły to już sylwetka ( czaisz SYLWETKA ! nie jeden z jej elementów ale przekreślasz walory całej sylwetki na którą składają się :ramiona talia biodra nogi pośladki piersi szyja )
                                • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 17:15
                                  To jak z projektem domu - czasem jeden element się zmieni i już budynek traci proporcje
                                  • wapaha Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 17:18
                                    spoko- jak napisałam-cycki rozumiem wink
                          • wapaha Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 17:05
                            ggrr.ruu napisała:

> Dobra, teraz poważnie zanim się naprawdę zdołuję... Co jest nie tak z moją figu
                            > rą? Że niby mając 160 cm wzrostu nie mogę wyglądać kobieco? To jest przecież ni
                            > ski wzrost, ale dość normalny

wszystko jest tak
                            ty sama napisałaś że wyglądasz jak trzynastolatka ( i że niby przez cycki)

i wyglądasz kobieco i bez cycków tongue_out
                            tzn dużych
                            nisko wzrost-szczupła filigranowa budowa ciała- nie oznacza że nie jesteś kobieca
                          • waleria_bb Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 17:10
                            Gru, nie dawaj się podpuszczać. Ty masz tak wytrenowane ciało i taki tyłek, że z implantami będziesz wyglądała na maxa kobieco i seksownie. Podbiją Ci już i tak super figurę.
                            • wapaha Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 17:17
                              jakie podpuszczanie ?
                              chyba coś ci się pomyliło albo co innego czytasz

z cyckami będzie miała taką figurę jak miała przez ostatnie kilka lat
                              bez cycków- figura się nie zmieni -po prostu nie będzie cycków tongue_out

jak pisałam- ten zabieg rozumiem jak najbardziej
                              • waleria_bb Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 17:19
                                Zacytuję: Cycki nie sprawią że bedziesz miec sylwetkę dorosłej kobiety
                                będziesz mieć sylwetkę trzynastolatki z duzymi piersiami.

Może jestem przeczulona, ale w życiu bym nie napisała czegoś takiego kobiecie, która ma kompleksy na tle biustu.
                                • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 17:25
                                  Właściwie to ja nie mam kompleksów. To nie jest tak, że mam problem z rozebraniem się czy założeniem bikini. Po prostu bardziej się sobie podobam w innej wersji.
                    • chatgris01 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 17:04
                      Co to jest sylwetka trzynastolatki? Ja jako trzynastolatka mialam sylwetke doroslej kobiety (ze sporym biustem, owszem). 168 cm i 58 kg.
                      • szarmszejk123 Re: Twarz czy ciało? 05.06.23, 09:48
                        chatgris01 napisała:

> Co to jest sylwetka trzynastolatki? Ja jako trzynastolatka mialam sylwetke doro
                        > slej kobiety (ze sporym biustem, owszem). 168 cm i 58 kg.
                        >
                        Ja też, nawet parametry podobne :p i wcale mnie to nie cieszyło, zwłaszcza ten biust.
                        • wapaha Re: Twarz czy ciało? 05.06.23, 10:16
                          czyli byłyście na 70percentylu +/- bo sprawdzam aktualne siatki a one się zmieniły-co oznacza że 70% dzieci miało mniejszy wzrost niż wy a 75% mniejszą wagę niż wy

wg siatek centylowych- 50 percentyl to jakieś 55kg i 163 cm

z tego co pisze gru-jej obecne wymiary i waga to 40percentyl wzrostu dziecka (40% dzieci ma mniejszy wzrost ) i 25percentyl -czyli ma niższą wagę

my tu półżartem pół serio ale kobiety drobnej budowy ciała , niskie, filigranowe wyglądają bardziej dziewczęco -to żadna obraza ale fakty ( zresztą ubrania też nieraz pewnie kupują na dziale dziecięcym/młodzieżowym)
                          • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 05.06.23, 10:33
                            Policz jeszcze jaki procent psów jest ode mnie większy big_grin Za to taki bonus - ostatnio zaczęli mnie podrywać dwudziestoparolatkowie, może jednak zostawić te cycki 🙄
                            • simply_z Re: Twarz czy ciało? 05.06.23, 10:38
                              Mnie niestety juz tylko dziadki...eh
                            • wapaha Re: Twarz czy ciało? 05.06.23, 15:19
                              ggrr.ruu napisała:

> Policz jeszcze jaki procent psów jest ode mnie większy big_grin Za to taki bonus - os
                              > tatnio zaczęli mnie podrywać dwudziestoparolatkowie, może jednak zostawić te cy
                              > cki 🙄

chatgris spytała co to jest figura trzynastolatki i podała swoje wymiary-więc jej odpowiedziałam niesubiektywnie a czysto statystycznie
                              za to nie wiem co % psów mają się do twojej twarzy i nosa
                              chyba to już nie jest mój poziom abstrakcji tongue_out
                              • chatgris01 Re: Twarz czy ciało? 05.06.23, 20:00
                                wapaha napisała:

> chatgris spytała co to jest figura trzynastolatki i podała swoje wymiary-więc j
                                > ej odpowiedziałam niesubiektywnie a czysto statystycznie

Bo to bylo pytanie z podtekstem tongue_out
                                Uwazam, ze nie ma czegos takiego jak "figura trzynastolatki", gdyz w tym wieku dzieciaki (obojga plci zreszta) moga sie ogromnie roznic miedzy soba, i czesc bedzie miala gabaryty przecietnych 9-10 latkow, czesc (jak ja i Szarm) doroslych, a czesc posrodku, z rozroznieniem na mocno szczuple albo lekko okragle (tzw. "dzieciecy tluszczyk", ktory zwykle znika okolo 15-16 roku zycia)-wszystkie sa w normie, ale "typowa" trudno z tego wybrac big_grin
                                • wapaha Re: Twarz czy ciało? 06.06.23, 17:25
                                  dlatego przedstawiłam co na to statystyka wink
                                  • chatgris01 Re: Twarz czy ciało? 07.06.23, 07:51
                                    No i statystyka podaje, ze takich rozwinietych trzynastolatek jest az okolo 30 %, na tyle duzo, ze te drobniejsze nie sa juz wzorcem wygladu.
                                    Jeszcze u 11-12 latkow wyglada to inaczej, mocniej rozwiniete/wyrosniete sa wyjatki.
                • melisananosferatu Re: Twarz czy ciało? 05.06.23, 14:14
                  Bardzo podoba mi sie to, co napisala o nosie❤
              • wapaha Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:41
                ggrr.ruu napisała:

> A nie, to nie chodzi o poprawki typu "bez końca", tu wypełnić, tam naciągnąć, w
                > yłącznie o nos, reszta jest ok. Więc nos czy cycki, oto jest pytanie smile

chyba cię poyebawszy!
                o ile cycki rozumiem- sama bym chciała sobie podnieść jak mi całkiem opadną - o tyle nos -ni chu chu
                co ty chcesz od nosa ?? masz bardzo fajny zgrabny pasujący do reszty nos
                zaraz cię trzepne
                • majenkirr Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:44
                  Fajne to były czasy kiedy moim największym zmartwieniem był nos big_grin.
                • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:45
                  Dbam o pokazywanie odpowiedniego ujęcia zawsze big_grin z profilu jest naprawdę słabo
                  • wapaha Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:50
                    a jaką masz pewność że "idealny" nos wyglądający dobrze z profilu-będzie dobrze wygladał en face ?
                    • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:51
                      Kto nie ryzykuje nie pije szampana smile
                      • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:55
                        I nie ma powikłań pooperacyjnych, rozczarowań, second thoughts, i kosztów psychologawink
                      • wapaha Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:59
                        ggrr.ruu napisała:

> Kto nie ryzykuje nie pije szampana smile

a sorki-to odpadam z tej części dyskusji tongue_out
                        w ogóle nie czaję takiego podejścia w przypadku dorosłej osoby, matki dzieciom tongue_out

i co? jak zaryzykujesz i nie wyjdzie to co ? upsik i kolejne poprawki
                        a idź w cholerę tongue_out

• ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 17:01
                          A dlaczego ma nie wyjść? Nie wybieram się do Turcji... Jestem zdrowa, skorzystam z normalnej kliniki a nie najtańszej, a zabiegi są dość rutynowe i o niskim ryzyku
                          • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 17:05
                            ggrr.ruu napisała:

> A dlaczego ma nie wyjść? Nie wybieram się do Turcji... Jestem zdrowa, skorzysta
                            > m z normalnej kliniki a nie najtańszej, a zabiegi są dość rutynowe i o niskim r
                            > yzyku

Cycki czy nos to nie jest niskie ryzyko. To są poważne zabiegi, cycki mogą wymagać zmiany co jakiś czas. I tu nie chodzi o klinikę, przynajmniej w przypadku nosów, chodzi o lekarza.
                          • alexis1121 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 17:07
                            Może właśnie powinnaś. Zacznij robić research w temacie nosów. To jest operacja z dużym ryzykiem nieudania się. Do lepszych chirurgów w Pl czeka się po 5 lat na samą konsultację. Reszta szkoda gadać. Wejdź na grupę operacje plastyczne w Polsce.
                            • waleria_bb Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 17:14
                              Oj tak, w Polsce to jest ryzyko. W pogardzanej Turcji od lat stosują mniej inwazyjną technikę (piezo) niż łamanie kości. U nas chyba tylko 2-3 chirurgów robi.
                          • wapaha Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 17:08
                            ggrr.ruu napisała:

> A dlaczego ma nie wyjść? Nie wybieram się do Turcji... Jestem zdrowa, skorzysta
                            > m z normalnej kliniki a nie najtańszej, a zabiegi są dość rutynowe i o niskim r
                            > yzyku

a dlaczego ma nie być powikłań ?
                            a skąd pewność, że to co zrobisz spodoba ci się i zaspokoi twoje pragnienia w tym względzie ?

poza tym-dla mnie osobiście to totalnie niepotrzebny ból, nie wart tego by go znosić, by przechodzić całe pooperacyjne dochodzenie do siebie być wyoutowaną z życia i codziennej aktywności w tym sportowej
                            normalne nosy nie są warte tego wszystkiego
                            no i kasa
                            dla mnie to byłaby totalna strata kasy

nie widzę żadnego plusa operacji -no może BYĆ MOŻE lepsze samopoczucie jesli chodzi o estetykę - ale to jeden plus i cała masa minusów
                            • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 17:15
                              wapaha napisała:

> nie widzę żadnego plusa operacji -no może BYĆ MOŻE lepsze samopoczucie jesli ch
                              > odzi o estetykę - ale to jeden plus i cała masa minusów

Przy czym nawet to nie jest pewne bo nie wiemy jakiej estetyki szuka Gruu. Z nosem nie ma żadnych problemów a estetyki całościowej samą operacją od załatwi. Nos to nie policzki, broda, usta.
                              Lepiej zainwestować w terapię i to zwyczajnie przegadać.
                              • wapaha Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 17:18
                                no dokładnie-bo może sie po operacji okazać że jednak nie o to chodziło

osobiście strasznie bym się tego bała- niby odwracalne- ale znowu przechodzić przez to wszystko + kasa brr
                          • barbibarbi Re: Twarz czy ciało? 05.06.23, 22:22
                            Zrób sobie wyrównanie nosa (garbka o ile nie jest gigantyczny i o ile nie masz wielkiego nochala) przy pomocy wstrzyknięć kwasu. To o wiele mniej inwazyjne a może zdzialac cuda, no i jest odwracalne, jak się nie spodoba to można kwas rozpuścić.
                            • taje Re: Twarz czy ciało? 05.06.23, 22:31
                              O nie nie, akurat ostrzykiwanie nosa kwasem jest niebezpieczne z uwagi na ryzyko okluzji, a i rozpuszczanie to nie jest prosta sprawa. Nie mówiąc o tym, że dodanie kwasu, nawet jeśli w celu wyrównania asymetrii, powiększa objętość nosa i staje się on jeszcze bardziej masywny więc sprawdza się tylko w przypadku relatywnie małych nosów. Ogólnie unikałabym kwasu hialuronowego i jeśli nos bardzo przeszkadza chyba lepiej zrobić operację.
                            • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 05.06.23, 22:48
                              Nie mam garbka, mam duży i zadarty nos, koszmar. Ale już uznałam że jednak cycki. Czeka mnie i tak operacja szczeki, może po fakcie uznam że to wystarczy i nos mi już nie przeszkadza
                              • taje Re: Twarz czy ciało? 06.06.23, 09:29
                                To tym bardziej żaden kwas by nic nie dał. Powodzenia ze szczęką, to jedna z niewielu chyba operacji, gdzie pozytywny efekt estetyczny gwarantowany.
                              • aandzia43 Re: Twarz czy ciało? 06.06.23, 11:02
                                Jeśli nie masz garbka to może wystarczyłaby operacja na tej dużej zadartej chrząstce na końcu nosa? Bez porównania mniej traumatyczne i mniejsze ryzyko powikłań.
                      • mid.week Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 17:01
                        ggrr.ruu napisała:

> Kto nie ryzykuje nie pije szampana smile

Kupuje w Biedrze - zero ryzyka.
              • black_magic_women Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 19:05
                ggrr.ruu napisała:

> Więc nos czy cycki, oto jest pytanie smile

W takim zestawie nos.

W moim prywatnym, nierealnym z wielu powodów wyborze, to bym sobie talię osy zrobiła. 🐝🐝🐝
            • aandzia43 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:34
              twarzy nie zmieniaj, jak zaczniesz to już n
              > igdy nie skończysz,

Bzdura.
              • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:36
                aandzia43 napisała:

> twarzy nie zmieniaj, jak zaczniesz to już n
                > > igdy nie skończysz,
                >
                > Bzdura.
                >

Aha.
                >
                • aandzia43 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 19:35
                  Owszem, większość zaczyna i kończy na korekcie jednego (góra dwóch) elementów i idzie do domu. Uzależnienia, dysmorfie i inne odpadły dotykają niewielkiego procentu.
                  • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 20:07
                    Większość z tych zabiegów musisz powtórzyć bo mają ograniczoną "żywotność". Pisałaś o plastyce powiek. Nie podniesie ona powiek na zawsze, ale tymczasowo.
                    • aandzia43 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 20:41
                      Jaką większość trzeba powtarzać? Zmianę kształtu nosa, operacje ortognatyczne? wink Lifting i korekta przedwcześnie opadających powiek zrobione w odpowiedniej chwili wystarczają do końca życia pod warunkiem że nie dąży się do cudu czyli wiecznie młodego wyglądu.
                      • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 20:43
                        Lifting i korekta powiek nie działają tak jak zmiana kształtu nosa, więc owszem, jeśli chciałaś je zrobić na pewnym etapie starzenia to będziesz chciała je powtórzyć bo efekt pooperacyjny się długo nie utrzyma.
                        • aandzia43 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 22:13
                          Przestań opowiadać bajki. Korektę powiek górnych zrobiłam prawie 10 lat temu bo akurat ten rejon starzał mi się dużo dużo szybciej niż reszta i nie widzę potrzeby by akcję powtarzać - wyrównało się i cieszę się swoim w miarę przyjemnym jak na mocno średni wiek wyglądem. Wyraźnie napisałam, że to wystarczy jeśli nie dąży się do nieosiągalnego czyli wiecznie młodego wyglądu. Jeśli kiedys zdecyduję się na lifting to też jeden mi wystarczy, nawet gdybym miała żyć 100 lat.
                    • simply_z Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 23:30
                      Plastyka powiek jest nawet zalecana na NFZ, Moj 70-letni miał nawet plastykę, bo utrudniała mu widzenie..
                      • simply_z Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 23:46
                        *wujek
                      • waleria_bb Re: Twarz czy ciało? 05.06.23, 01:19
                        Dokładnie, plastykę powiek można nawet na NFZ zrobić, jeśli nadmiar skóry ogranicza pole widzenia. Niektórzy jakoś histerycznie reagują na wszystko, co zwie się 'plastyka', a przecież wiele tych zabiegów poprawia komfort życia. Nic nie da kobiecie terapia, jak rzęsy już leżą na powiece, każdy tusz/cienie spływają do oka, trzeba wiecznie unosić brwi dla dźwignięcia ciężkich powiek.
        • primula.alpicola Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:41
          midge_m napisał(a):

> PS. Zawsze uważałam Cię za mega pewną siebie

Patrz, a ja zupełnie odwrotnie.
          • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:46
            I za to kocham forum ❤️
            • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:51
              ggrr.ruu napisała:

> I za to kocham forum ❤️

Haha, ja też smile ale obstaję przy swoim smile
          • m_incubo Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 20:13
            Ja też odwrotnie.
            • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 20:44
              A prawda leży pośrodku smile
            • kazimierav Re: Twarz czy ciało? 06.06.23, 09:09
              m_incubo napisała:

> Ja też odwrotnie.
              >

I ja.
    • bazia_morska Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 14:49
      Wydłużenie nóg poproszę i likwidację zwyrodnień stóp w jednym zabiegu wink
    • berdebul Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 14:49
      Sylwetka. Łatwiej ogarnąć twarz bez złotej rybki, niż całe ciało.
    • mandre_polo Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 14:50
      To zależy - długi nos czy brak talii?
      • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 14:53
        mandre_polo napisał(a):

> To zależy - długi nos czy brak talii?

Długie nosy są piękne. Zawsze uważałam że tym przyciągasz najodpowiedniejszego partnera.
        • ladyban666 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:02
          Ja lubię nie tyle długie, co stereotypowo semickie. Baby z "Dirty dancing", Adrien Brody- te nosy im dodają tyle urody, taka wisienka na torcie wink
          • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:05
            I ta charakterystyczna aktorka Almodovara. Jest pieeekna. Im dziwniejszy nos tym bardziej mnie pociąga.
        • mandre_polo Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:04
          Nie wiem co wpisała ja listę grru
    • marta.graca Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 14:58
      Wybieram pozbycie się cellulitu, nie cierpię go!
      • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:03
        Chyba się nie da sad oprócz schudnięcia do niedowagi. A nie, można wyćwiczyć ciało do zawodowej figury ale to chyba trzeba z pracy zrezygnować.
        • marta.graca Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:05
          Nawet jak miałam niedowagę przez lata, to miałam cellulit.
        • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:06
          A to akurat mi się udało. Serio myślałam że się nie da, ale dieta+treningi w domu+szczotkowanie i zniknął. Żadnych zabiegów ani drogich kremów
          • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:10
            A nie, drogie kremy to ja już dawno straciłam złudzenia. Pewnie zależy od genów, ale @Marta, widzisz, może się dać! Bez.magii i stołu operacyjnego.
            • marta.graca Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:36
              Ale wątpię, by mi się udało tyle ćwiczyć, ile gruuu ćwiczy...
    • m_incubo Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:02
      Ani jedno ani drugie, ale skoro naprawdę muszę na potrzeby wątku, to oczywiście ciało.
      Jak nie jesteś ładna, to nie jesteś. I nie będziesz, bo nic się tu nie da zrobić, zwłaszcza jednym zabiegiem.
      • m_incubo Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:02
        Nie ty konkretnie, oczywiście wink
    • palacinka2020 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:03
      Zdecydowanie twarz. Przy czym absolutnie nie zrobie operacji, jedynie zyczenie do zlotej rybki.
      Po prostu nie jest atrakcyjna- duzy nos, malutkie oczy I drugi podbrodek. Mialam juz operacje ortognotyczna (tylozuchwie) i bardzo pomoglo, ale do miss mi daleko.
      • ggrr.ruu Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:06
        Długo dochodziłaś do siebie po operacji?
        • palacinka2020 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 19:31
          Krotko. Po 2 tyg wrocilam do pracy. Jestem mistrzynia w dochodzeniu do siebie, mialam w zyciu 4 operacje.
          3 dni w szpitalu I do domu.
          • waleria_bb Re: Twarz czy ciało? 05.06.23, 08:04
            Jeśli można spytać, szybko zaakceptowałaś zmienioną twarz? U mnie żuchwa leci na lewo, dół twarzy przez to mam coraz bardziej asymetryczny, leczenie u orto samym aparatem nie załatwia sprawy.
            • palacinka2020 Re: Twarz czy ciało? 07.06.23, 08:15
              Po jakichs 2 miesiacach. Zmiana byla duza, to bylo dziwne.
              Potem odzylam- opuchlizna na twarzy zeszla a ja dodatkowo schudlam po operacji.
      • aandzia43 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:51
        Nos też można zoperować. Dłubanie w kościach nosa to ból i ryzyko, ale chrząstka to mniejszy kaliber. Widziałam bardzo ładny efekt przerobienia szerokiej płaskiej kichawy na elegancką końcówkę.
        • palacinka2020 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 19:32
          Mozna, ale po operacji szczeki mam serdecznie dosc ingerencji chirurgicznych w obrebie twarzy.
    • chatgris01 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:04
      Zmniejszylabym sobie biust, mniejszy to jednak wieksza wygoda.
      • aandzia43 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:37
        Też bym sobie zmniejszyła.
    • alex_vause35 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:09
      Nic nie zamierzam poprawiać wink.
      Jakiekolwiek defekty wynikają zazwyczaj z zaniedbania, braku higieny, odpowiedniej diety i trybu życia. A to się da odkręcić.
      • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:12
        I braku pewności siebie. Znałam dziewczyny, no serio, mocno ponizej przeciętnej, a faceci się tak na nie napalali. miały to coś które dawało im mega pewność siebie.
      • ladyban666 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:12
        Czasem z genow. Ja mam fatalne zeby, chociaż o nie dbam i fortunę mi juz "zjadly". I estetyka (uśmiech Deppa) to najmniejszy problem z nimi.
        • alex_vause35 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 16:00
          No ale to już nie jest defekt kosmetyczny, tylko zdrowotny.
      • aandzia43 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:41
        Zaiste, wielki nos, krótkie nogi i monstrualny biust to efekty zaniedbania.
        • alex_vause35 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:59
          Ile znasz osób z takimi cechami wyglądu? Większość z nas wygląda po prostu zwyczajnie, przeciętnie i można się podrasować bez ingerencji w ciało.
          A resztę zaakceptować wink.
          • aandzia43 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 19:25
            Calkiem sporo, sama mam krótkie nogi.
          • m_incubo Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 19:31
            No ja znam sporo.
            • alex_vause35 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 21:27
              Ale, że wszystko naraz? big_grin
              • aandzia43 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 22:18
                Jak wydedukowałaś że wszystko naraz?
                • simply_z Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 23:50
                  Czasem jeden element może znacząco zaburzać rysy twarzy. Np. krzywa przegroda, która nie jest wynikiem zaniedbania przecież, może powodować słabsze wykształcenie szczęki-kwestia oddychania ustami, a nie nosem w dzieciństwie i pogłębioną dolinę łez.
        • szarmszejk123 Re: Twarz czy ciało? 05.06.23, 09:51
          🤣
    • tanebo001 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:11
      Twarz. W całości do przeszczepu...
    • daniela34 Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:11
      Gdyby to miało być życzenie do złotej rybki to twarz. Ake jeśli zabieg medyczny to nic smile
      • midge_m Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:20
        Ty też??? O matko, po co ja weszłam w ten wątek. Fakt, nie wiem jaką masz twarz, ale na pewno wyraża Twoja inteligencję i mądrość. Plus wiele pokoleń fajnych twarzy. Nie ma nic co by to zastąpiło.
        • starczy_tego Re: Twarz czy ciało? 04.06.23, 15:32
          Co ty taka egzaltowana jesteś? Twarz może być nieatrakcyjna od pokoleń wink inteligencja i mądrość 😂 nie maja tu nic do rzeczy
          • midge_m Re: Twarz czy ciało?