Dodaj do ulubionych

Co myślicie o ..

05.06.23, 14:11
... śpiewajacych ludziach? Nie mam na myśli zawodowych piosenkarzy tylko wyjcow takich, jak ja 🤣
Bo ja bardzo lubię śpiewać i robię to często i głośno, nie tylko pod prysznicem, ale również podczas prac domowych, ogrodniczych itp. A że okno z salonu mam wprost na chodnik ( jak to w nl bywa), to teraz,jak ciepło, każdy przechodzeń mnie słyszy :p
Co sobie myślicie przechodząc pod oknem wyjącej pani domu?
Wy jesteście śpiewne czy nie bardzo?
Obserwuj wątek
    • ggrr.ruu Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:13
      Zazdroszczę im bardzo
      • szarmszejk123 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:18
        A to ciekawe.
        Czego konkretnie?
        • georgia.guidestones Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 15:11
          szarmszejk123 napisał(a):

> A to ciekawe.
          > Czego konkretnie?
          Pewnie niemieszkania w bloku i większej możliwości społecznej akceptacji takiej ekspresji
          • szarmszejk123 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 15:53
            Mieszkając w bloku też śpiewałam. Inni robili inne upierdliwe rzeczy, typu palenie a balkonie, rzyganie na okna itp, więc może dlatego nikt się nie skarżył:p
    • daniela34 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:18
      Nie jestem "spiewna" ponieważ fałszuję straszliwie. Ale spiewajacy ludziie o ile śpiewają w swoich domach mi nie przeszkadzają. Przeszkadzałby mi spiewajacy współpracownik, bo jak pracuję to nie toleruję żadnych obcych dźwięków (radio też odpada).
      • szarmszejk123 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:19
        Nie nie, jak ktoś mnie widzi, o ile to nie mąż lub córka nie śpiewam:p wstydzę się 🤣
      • panna.nasturcja Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 17:16
        Ja jestem śpiewna, mimo że fałszuję. W końcu ja tego zupełnie nie słyszę.
    • borsuczyca.klusek Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:20
      Już kiedyś pisałam, że jak zaczynam śpiewać to Stary Borsuk wychodzi po piwo 🙄
      • szarmszejk123 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:21
        To ze mną chyba nie tak źle, bo rodzina twierdzi, że im nie przeszkadza a niektóre kawałki nawet lubią:p
    • niemcyy Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:20
      Że są deczko świrnieci, podobnie jak ludzie tlumaczacy psu na chodniku, zeby sie nie wyrywal, bo jeszcze ida do sklepu, a nie prosto do domu.
      • pade Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:22
        Ale akurat pies to doskonale rozumiebig_grin
        A co do śpiewających - wzbudzają we mnie pozytywne uczucia.
      • szarmszejk123 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:22
        To wg twojej definicji jestem swirnieta,bo z psem też gadam. Rozumie :p
        • niemcyy Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 15:07
          Ogolnie na pewno rozumie, zwlaszcza ze spedzasz z nim duzo czasu, ale bez przesadyzmu wink
          • szarmszejk123 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 15:52
            Mój pies to border collie, rozumie więcej niż 50% ludzkości:p
        • gama2003 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 16:14
          Nie martw się.
          Ze zwierzętami rozmawiam prawdopodobnie jak potłuczona, śpiewam przy robotach domowych. Cicho raczej, za to wymyślając słowa, durne przodują.
          Lubię śpiewac jak jak jestem sama w domu, nie fałszuję, mam dobry słuch muzyczny, co zaletą nie jest w praktyce.
          Bo głos mam słaby i sama siebie zloszczę jak nie jestem w stanie czegoś zaśpiewać prawidłowo.

Trudno. Tak mam i lubię. A na spacerze staram się ludzi unikać, to ma też być przyjemność dla mnie, znaczy bezludnie i zielono.

Śpiewaj, może ktoś się uśmiechnie a czy do Ciebie, czy z Ciebie - uśmiech to uśmiech i na zdrowie.
          • szarmszejk123 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 16:19
            A no właśnie, radość to radość, nie mam z tym problemu, jeśli ze mnie się śmiejąwink
            Ps. W lesie też śpiewam 😁
      • malia Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:40
        no ale jak się tego nie powie psu, to dalej się będzie wyrywał. A tak, wie, że idzie do sklepu
        • szarmszejk123 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:45
          Otóż to. Ludzie traktują psy jak idiotów 🤷
      • alpepe Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 15:10
        No, jak mojej wytłumaczę, że jej kupę muszę wywalić, to rozumie i rwie w drugą stronę, tylko daje się prować do kosza.
    • alex_vause35 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:22
      Śpiewam! Najchętniej sama. Włączam piosenkę i śpiewam razem z piosenkarzem, wtedy przynajmniej jako tako nadążam za rytmem wink.
      Co myślę? Ot uśmiechnęłabym się, że ktoś też lubi się produkować.
      • szarmszejk123 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:23
        ❤️
        • simply_z Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:24
          Spiewam jak sprzatam albo gotuje (czasami). Wlaczam radio.
    • chatgris01 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:24
      Zacytuje klasyczke: Gdyby zmurszaly pien potrafil spiewac, z pewnoscia robilby to lepiej niz ja! tongue_out

Inni spiewajacy mi nie przeszkadzaja, a jak robia to dobrze, to nawet slucham z podziwem.
      • szarmszejk123 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:30
        Wiesz, ja raczej też nie jestem jakimś wybitnym talentem wokalnym, ale mi to wycie po prostu sprawia przyjemność:p
        • chatgris01 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:37
          Jesli Ci sprawia przyjemnosc, to w pelni popieram.
          Mnie przeszkadzaja tylko wlasne efekty wokalne big_grin
          Cudze nie.
          • szarmszejk123 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:41
            Mam poza tym talent do dopasowywania piosenek do okoliczności:p
            Np. Jak nam spalili basen to jakoś z automatu zaczęłam śpiewać piosenkę 21 pilots " sippin' on straight chlorine ..." 🤣
            Mąż się wtedy wkurzył że sobie jaja robie🤣🤣
            • gulcia77 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 15:31
              Nie wiem, czy powinnam, ale co mi tam, napiszę. Mieliśmy kiedyś sytuację, że nasz kierowca wiózł sexworkerkę na komisariat, celem złożenia zeznań, gdyż jej klient 🤔 doszedł i odszedł.
              Nie mogłyśmy się powstrzymać z dziewczyną z dyspo i cały wieczór wyśpiewywalyśmy "Chciałabym umrzeć z miłości" Myslovitz.
              • szarmszejk123 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 15:51
                Bardzo w moim stylu 🤣🤣🤣
    • iwles Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:32

"Co sobie myślicie przechodząc pod oknem wyjącej pani domu?"

szczerze mówiąc, jeszcze nigdy nie słyszałam big_grin
      • szarmszejk123 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:34
        Szczerze mówiąc, to ja chyba też nie 🤣
        Sąsiad gwiżdże skomplikowane melodie ale śpiewających faktycznie jakoś nie spotykam..
        • chatgris01 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:39
          Moj szef sobie czasem podspiewuje, ale on to robi dobrze (ma sluch i ladny glos).
    • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:38
      Ja bym się przyłączyła do śpiewania 😂 lubię sobie pośpiewać, nie umiem, ale też się tego nie wstydzę.
    • aandzia43 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:39
      Jestem śpiewna, nie mam pojęcia co kto sobie mysli przechodząc pod oknem czy drzwiami. Pewnie w zależności od stopnia umuzykalnienia: wyje se baba, a niech jej tam/o matko boska, nieee!
      • szarmszejk123 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:42
        No właśnie też nie wiem, dlatego pytam :p
    • malia Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:41
      jak nie mieszkamy okno w okno to niech spiewa na zdrowie, przez chwilę posłucham z przyjemnością
      • szarmszejk123 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:43
        Sąsiedzi z prawa i lewa całymi dniami w pracy, raczej im nie przeszkadzam:p
    • bi_scotti Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:52
      Spiewam cale zycie, tatus spiewal, matka umiarkowanie ale w duetach z tatusiem byla fantastic - ich "Tanie Dranie" zawsze bede uwazac za better than original big_grin Tatus spiewal mi do snu, ja spiewalam moim dzieciom, Najstarsza nie spiewa, bo ona jedna jedyna w rodzinie jest muzycznie glucha, co wciaz nam trudno zaakcpetowac, no bo jak to? Z naszej rodziny??? wink Ale son-in-law spiewa wiec jest szansa, ze wnuczeciu piosenek nie zabraknie choc te beda juz tylko po angielsku sad
      Juz pisalam, ze w srode gdy umarla TT, gdy wracalam z pracy mialam okna w aucie pootwierane jako i inni uzytkownicy drogi, chyba wszyscysmy "chorkiem" spiewali (better or worse) "Private Dancer", eh ... The same nastepnego dnia rano w drodze do pracy ... "We Don’t Need Another Hero" ... Keep singing - swiat potrzebuje muzyki smile Cheers.
      • panna.nasturcja Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 17:22
        Bi, a rodzina Twojego męża też byla taka umuzykalniona? Chodzi mi o to czy Twoja Najstarsza miała szanse na dziedziczenie z obu stron tych talentów? Bo u mnie oboje rodzice ze słuchem, głosem i poczuciem rytmu, śpiewali w zespołach, tańczyli a ja jestem muzycznie głucha.
        • bi_scotti Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 22:57
          Tesc grywal na wiejskich weselach na akordeonie, jego ojciec gral na trabie big_grin w orkiestrze strazackiej (no bo byl strazakiem wink), tesciowa spiewala w chorach a i podobno od czasu do czasu "robila za" chormistrza, bo sie jej bardziej sluchali niz tego przydzielonego - no wonder tongue_out Moj maz to taki classic "chlopak z gitara" - never really "studied" ale zagra wszystko i to calkiem okay wink Sredni ma bardzo dobry sluch i calkiem w porzadku glos no a Najmlodszy od lat gra, spiewa, objechal pol swiata przygrywajac & przyspiewujac "do kotleta" (a wlasciwie "pod piwo", bo glownie w jakichs pubs) z jego "band" smile Ale jak u Ciebie - musi byc ta jedna w rodzinie, ktorej Matka Natura w tym kierunku nie dala - tak z ta moja Najstarsza (jej maz jest bardzo muzykalny & jego rodzina w sumie tez) - bardzo jestem ciekawa co tak gra w duszy wnuczecia wink
          Tyle family story; dodam, ze mnie kompletnie nie przeszkadza gdy ktos falszuje, nie lapie rytmu etc. Wychodze z zalozenia, ze muzyka jest po to by czynic ludzi happy & jesli nawet takiego "gluchego" czyni happy, bo spiewa na swoja nute - let it be - swiat jest bogatszy o one more happy person! Cheers.
    • princy-mincy Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:53
      ja jestem spiewajaca, ale nie draca sie
      sluchu muzycznego mam tyle, ze pozwala mi uznac, ze okropnie falszuje, wiec spiewam sobie glownie pod nosem
      ogolnie jestem fanka cytatu- spiewac kazdy moze
    • malaperspektywa Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 14:59
      Sama nie lubię śpiewać, ale nam śpiewającą sąsiadkę. Głos już starszy, ale słychać, że chyba miała w młodości do czynienia ze śpiewem. Kiedy ją słyszę uśmicham się, bo to znaczy, że jest jej miło i jest w dobrym humorze. Tak to sobie tłumaczę. Fajnie, że ludzie śpiewają i umilają sobie czas w ten sposób.
    • ykke Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 15:00
      Niech sobie spiewają do woli, byle nie przy mniesmile Na chwilę mi.nie przeszkadza, ale gdy na imprezie, ognisku zaczynają się spiewy to już wymiękam.
    • primula.alpicola Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 15:06
      Śpiewam jak jestem sama, albo w towarzystwie osób które mnie wielbią bezkrytyczniebig_grin
    • alpepe Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 15:07
      Zawsze mnie ujmuje, tu w Berlinie to są zwykle cudzoziemcy z pochodzenia płci obojga.
      Taki wpis miałam w pamiętniku:
      Gdzie słyszysz śpiew, tam idź, tam dobre serce mają, bo wiedz, są ludzie źli, ci nigdy nie śpiewają.
    • brubba Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 15:14
      Uwielbiam. To rycerze/rycerki radości, luzu, odjechania, a czasem niezłej wokalistyki.
      Miałam sąsiada. Wynajmował mieszkanie pod moim. W łazience śpiewał pięknym, męskim głosem Sinatrę, Nalepę, i inne fajne piosenki. Niepozorny brodacz, nie zwracałabym uwagi, a z racji tego śpiewu wydał mi się boski! Po pół godziny myłam zęby, żeby sobie posłuchać i biłabym brawo, tylko bałam się go spłoszyć. Takie śpiewne ptaki bywają płochliwe.
      • stephanie.plum Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 15:26
        :~)
      • szarmszejk123 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 15:54
        Dzięki! Urocze ☺️
    • snakelilith Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 15:23
      Śpiewam tylko w samochodzie, a że samochód mam tylko na jakieś wakacyjne wyjazdy, więc nie zdarza sę to często. Ale jak już, to wtedy kilka godzin bez przerwy. Najczęściej włączam wtedy jakę oldie stację i wyję jakieś hity z lat 60-70-80 tych.
    • stephanie.plum Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 15:25
      mam tak samo, ale to zależy od pogody. są dni, gdy głos się wylewa wręcz, a są takie, gdy skrzypię.
      śpiewam raczej słabiutko jakościowo i nie wiem, co sądzą inni...
      • szarmszejk123 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 15:55
        Ja właśnie też nie wiem, co sądzą, dlatego pytam :p
        Mąż i dzieci nie są obiektywni, nie wierzę im :p
    • andaba Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 15:59
      Mam takiego syna.
      Który jak nie śpi, to śpiewa. Repertuar zróżnicowany, od pieśni biesiadnych, przez rap, po Anielski orszak.
      W sumie mnie to bawi. Chyba że śpiewa pieśni kościelne niezgodne z okresem roku liturgicznego, wtedy każę się przestawić na odpowiednie tory.
      • szarmszejk123 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 16:04
        Też mam bardzo zróżnicowany repertuar 🤣
        • szarmszejk123 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 17:17
          Co więcej, ka się potrafię rano obudzić z piesnia na ustacha ta pieśń kompletnie od czapy:p
    • premeda Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 16:03
      Ja jak śpiewam, to mąż zawsze pyta czy to ja takie odgłosy wydaję, czy pies wyje? 🤪
      • alpepe Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 16:29
        złośliwy mały kutasek?
        • premeda Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 19:20
          Nie no, ja głos nam piszczący trampek i lepiej dla ludzkości jak nie śpiewam 🤷‍♀️
    • melisananosferatu Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 16:32
      Spiewajta na zdrowie! To mysle😀
    • kaki11 Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 17:14
      Ja się za bardzo wstydzę żeby sobie śpiewać publicznie. No i ja to bym mogła kogoś wystraszyć 🤣 ale podśpiewujący sobie sąsiedzi czy ludzie na podwórkach obok których przechodzę najczęściej mnie zupełnie nie ruszają, czasem wywołają uśmiech (jak piosenka fajna albo coś mi przypominająca )
    • aadrianka Re: Co myślicie o .. 05.06.23, 17:15
      Śpiewam. Głos i słuch mam przeciętne, ale lubię śpiewać, zwłaszcza w towarzystwie. Śpiew jest w ogóle więziotwórczy i sprzyja umacnianiu idei, stąd liczne pieśni kościelne i patriotyczne. Uważam, że ludzie, którzy razem śpiewają, są dla siebie milsi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka