Dodaj do ulubionych

Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. milionpi

05.06.23, 14:41
Trigger Warning: ciało, tyłki, brzuchy - mózg w innym wątku

Poprzedni wątek przepadł gdzieś daleko, więc otwieram nowy - jak tam forma na lato? Jakieś nowe sportowe plany? Nowe rekordy w dźwiganiu? U mnie w planach wyprawa rowerowa i regularnie jeżdżę na rolkach, zapomniałam już jak to lubiłam.

Wrzucam update jelita - pracuję nad odzyskaniem formy po szpitalu.

Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 14:47
      U mnie bez zmian, remonty w pełni, ćwiczyć nie mam siły.
      Może od noszenia gruzu dupami się podniesie :p
      • miss_fahrenheit Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 15:12
        Po co ci zmiany, masz piękny brzuch smile Zazdroszczę.
        • szarmszejk123 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 16:20
          ❤️
      • alex_vause35 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 15:29
        Nic już nie zmieniaj, ten brzuch nadaje się na Instagram czy gdzie wink.
        • szarmszejk123 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 16:20
          No co ty, raczej brzuch gruu się nadaje :p
          • malia Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 16:29
            zależy co się chce zdjęciem osiągnąć,
            jakkolwiek to zabrzmi - ja wolę twój brzuch big_grin
            • szarmszejk123 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 16:33
              Gruu ma o wiele bardziej "medialny" brzuch, robotę się widzi od pierwszego rzutu okiem.
              Ja jestem taka bardziej "miękka" w formie i mimo starań, coby się "wysuszyć", nijak mi to nie wychodzi tam, gdzie bym chciała:p
              • primula.alpicola Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 16:42
                szarmszejk123
                mimo starań, coby się "wysuszyć", n
                > ijak mi to nie wychodzi tam, gdzie bym chciała:p

Doradzam zaprzestanie starań o wysuszenie.
                • szarmszejk123 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 16:43
                  I tak nie działa:p
              • zaspasniegowa Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 16:48
                Ten twój miękki brzuch jest super. Bardziej mi sie podoba
              • alex_vause35 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 17:31
                No nie, masz normalny szczupły brzuch, zaznaczoną talię i wyglądasz kobieco, przynajmniej w rejonach brzusznych wink. Chyba, że się szykujesz do zawodów strong woman czy cuś wink
                • szarmszejk123 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 17:43
                  Nigdzie się nie szykuje, ale moim ideałem jest sylwetka zawodowych tancerek, ( a konkretnie ta dziewczyna, uważam że jest przepiękna)
                  chciałabym choć ciut ciut się zbliżyć:p
                  • wapaha Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 17:57
                    tak po zdjęciu cięzko stwierdzić- ale masz za dużo ( w porównaniu do gruu i tej babki ze zdjęcia) tkanki tłuszczowej na brzuchu-i chyba mało mięśni ( bo mięsnie rysują się nawet przy warstewce tłuszczyku )

btw - twój brzuch bardziej trafia w moją estetykę wink - patrząc na brzuch gruu zawsze mam ochotę ją podkarmić wink - ale de gustibus non est disputandum
                    mam w ogóle wrażenie- chyba że to takie ujęcie - że u gruu jest rozejście kresy białej -szkoda że nie ma picahartes -ona to przeszła i pracowała z klientkami z tym problemem
                    • ggrr.ruu Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 18:42
                      Mnie się nie karmi, mnie się zapładnia żeby poszło w brzuch big_grin Serio, inaczej pójdzie w tyłek i uda. A rozejścia raczej nie mam, fizjo mówiła że jest ok i jak jakiś czas temu sprawdzałam na leżąco to też było w porządku
                      • wapaha Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 18:43
                        z ekonomicznego punktu widzenia to chyba lepiej byłoby karmic wink big_grin
                  • kazimierav Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 18:22
                    Ta Twoja babka jest bardzo niskotłuszczowa, ale jednocześnie dużo bardziej rozbudowana od Gru.

Mnie się ciągle nie mieści w głowie jak to się robi - żeby się jednocześnie rozbudować, ale żeby jednocześnie nie było tłuszczu.
                    Że się zupełnie odtłuścić da, to wiem już, dzięki Gru - długim, dużym deficytem.

Ale jak się odtłuścić i jednocześnie rozbudować jak laska na zdjęciu wyżej?
                    To mi się już nie mieści w moim rozumku - organizm przecież najchętniej mięśnie swoje zjada, a dopiero potem tłuszcz. Przy deficycie też się człowiek za bardzo nie rozbuduje (Gru też tu dobrym przykładem).

Ryż, kurczak, białko i suple? 🤔

Ciekawe co u Trissmegistos - miała robić masę kilka mies temu.
                    • ggrr.ruu Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 18:43
                      Ale ja nie miałam długiego i dużego deficytu. Jak czytam w różnych wątkach o odchudzaniu ile dziewczyny jedzą, to mój deficyt to ich normalna kaloryczność. Na największym deficycie miałam ok 1600 kcal, teraz mam 2600 już od dawna i nijak nie mogę złapać masy. W dodatku wystarczy że cokolwiek odpuszczę, bo na przykład mam stres i nie mogę jeść i wchodzę w niedowagę
                      • kazimierav Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 18:58
                        Nigdy się nie koncentrowałam na bardzo uczciwym liczeniu kalorii, więc się nie znam.

Niemniej, Twoja sylwetka wskazuje, że deficyt w ciągu roku zaliczyłaś bardzo duży (wysyłałaś mi zdjęcia przed i po). Więc albo te 1600 to dla młodej, aktywnej osoby, która dziennie chodzi po 15000 kroków bardzo duży deficyt, albo zawyżasz ilość spożywanych kalorii przy liczeniu.

• ggrr.ruu Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 19:25
                          Akurat jeśli chodzi o kalorie to bardzo uczciwie robiłam posiłki według przepisów
                    • szarmszejk123 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 18:51
                      No nie wiem,ale jest bossska 🥰
                      • kazimierav Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 19:03
                        Też lubię patrzeć na takie. smile
                      • arthwen Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 20:23
                        szarmszejk123 napisał(a):

> No nie wiem,ale jest bossska 🥰

Dla mnie jest raczej nieco przerażająca.
                        • 7katipo Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 21:30
                          Dla mnie też.
                    • thea19 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 16.06.23, 10:10
                      organizm nie pali mięśni na redukcji jeśli o to zadbasz dietą białkową, trening siłowy i umiarkowane kardio
                  • alex_vause35 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 20:31
                    Szczerze? Straszna i niekobieca, zwłaszcza zdjęcie 2.
          • panna.nasturcja Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 03:18
            Brzuch Gruu się zdecydowanie nie nadaje, na zdjęciu wyżej ciało wygląda jak u bardzo starszej schorowanej osoby.
            Twoje wygląda na młode i zdrowe.
            • manon.lescaut4 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 07:43
              U Gruu wyglada to jak kontrolowane odwodnienie, coś jak u bodybuilderow przed pokazami. Jeszcze tylko wysmarować olejkiem i git smile
            • ggrr.ruu Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 08:54
              Robiłam zdjęcie w ciemnym pokoju, uznałam że mięśnie widać i spoko. Ale chyba zrobię dzisiaj w pełnym świetle i pozie Maszkarona smile
              • manon.lescaut4 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 09:09
                Dawaj bo aż jestem ciekawa innego ujęcia.
                • ggrr.ruu Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 09:40
                  W pełnym świetle i na pełnym luzie, rano a nie po treningu
                  • marianna211272 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 10:17
                    ten jest zupelnie inny fajny
                    • manon.lescaut4 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 13:46
                      Prawda. Zazdroszczę takiej silnej „zbroi” mięśniowej. Sorry za te zbroje smile, jest takie określenie i wypadło mi z głowy. Masz super zabezpieczone narządy wewnętrzne i kręgosłup, gdybys (tfutfu!) doznała jakiegoś urazu w tych rejonach, to masz o wiele mniejsze szanse na uszkodzenie niż ktoś z zerowym core.
                      • manon.lescaut4 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 14:44
                        Już wiem, gorset wink
                      • ggrr.ruu Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 14:53
                        Dzięki, zbroję faktycznie mam mocną, jak napnę mięśnie to się mogę bawić w uderzanie w brzuch i wszystko się zatrzymuje na mięśniach smile A w sumie wcale nie robię jakichś hardcorowych treningów, prosty trening abs, teraz włączyłam podciąganie nóg w zwisie jeszcze
                        • manon.lescaut4 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 17:56
                          Tego naprawdę zazdroszczę. Myśle, ze i genetyka gra role i nie masz skłonności do odkładania tłuszczu w tych rejonach, za to naturalnie silne mięśnie.
                          • ggrr.ruu Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 23:14
                            Może i genetyka, bo moja sześciolatka ma bardzo silny brzuch, jak wisi na drążku to potrafi złożyć się w pół i stopami dotknąć obok dłoni smile
                            • alex_vause35 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 16.06.23, 09:50
                              Zazdroszczę wam, ja zawsze byłam wiotka i niemrawa wink.
                              A jak zaczęłam chodzić na siłownię, to okazuje się, że najsłabiej wychodzą mi ćwiczenia na... ramiona i te mięśnie pleców, które są odpowiedzialne za obręcz barkową. Hmmm. Obstawiałam uda, biodra, a tu taka niespodzianka (a tyle zakupów noszę!).
                              • wapaha Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 16.06.23, 15:03
                                alex_vause35 napisała:

, które są odpowiedzialne za obręcz b
                                > arkową. Hmmm. Obstawiałam uda, biodra, a tu taka niespodzianka (a tyle zakupów
                                > noszę!).
                                >
                                ostrożnie z tymi ćwiczeniami-barki, zwłaszcza okolice rotatorów to częste punkty bolesności przy chorobach tarczycy zwłaszcza hashi ( fakt, że najczęściej odczuwalne w okresie jesienno-zimowym)
      • shellyanna Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 16:26
        😍
      • szarmszejk123 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 16:28
        Chciałbym jeszcze zapytać bardziej obeznanych. Czy to normalne, że po noszeniu 25kg worków z różnymi substancjami ( tych worków 15, niesionych ok 10 metrów - z parkingu do ogrodu) czuję tylko mięśnie cyckowe?
        • melisananosferatu Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 16:56
          Nie chce straszyc ale ja kiedys myslalam, ze taki bol mam po silowni a okazal sie byc coreczka😀 Ale mozliwe a brzuch tez super.
          • szarmszejk123 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 17:10
            A nie, w każdej ciąży wiedziałam przed USG że to to :p
            • wapaha Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 17:20
              a jak niosłaś - na zgiętych przedramionach i leżały na cyckach ? i lekko przechylona w tył?
              to może byc że cycki czujesz

jutro poczujesz może resztę suspicious
              • szarmszejk123 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 17:22
                Nie, raczej na wysokości brzucha, podnoszone z ugiętych kolan. Myślałam, że będę bardziej nogi czuć a tu nic.
                • wapaha Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 17:28
                  zobaczymy jutro wink
                  • szarmszejk123 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 17:31
                    Nosiłam wczoraj;p
                    • wapaha Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 17:32
                      zobaczymy jutro:p
                      • szarmszejk123 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 17:37
                        Albo i nie. Generalnie staram się podnosić i nosić wszystko zgodnie ze sztuką noszenia i podnoszenia, ale mam z tym problem najwyraźniej.
                        Bo jak nie plecy to cycki , a to, kurna, nie tak ma być.
                        Od noszenia młodej i jej spania na mnie dorobiłam się syndromu Tietza:p
                        A plecy to co rusz sobie uszkadzam 🙄
                        • wapaha Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 17:53
                          może byc tak, że nic cię ne będzie boleć bo masz wyćwioczne-mięsnie nóg są bardzo mocne i dużo mogą
                          jesli niosłaś worek przed sobą, mocno go ściskając-to mięsnie klatki piersiowej pracowały, nic dziwnego, że bolą
                          generalnie jednak bezsensu że to dźwigałaś-trzeba było chłopu zostawić-albo wózkiem przewieźć wink
                          • szarmszejk123 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 17:56
                            No mogłam zostawić ale on robił inne, cięższe rzeczy ( młot pneumatyczny itp) a te 15 worków nie wydawało mi się jakimś wielkim wysiłkiem:p
                            • wapaha Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 17:59
                              może i niewielki ale głupi- bo niosłaś wbrew zasadom bhp -mimo że dobrze podniosłaś tongue_out
                              • szarmszejk123 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 18:21
                                Bo jak mam czekać to..no sama wiesz :p
                                • wapaha Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 18:22
                                  heheh
                                  wiem
                                  i najgorsze że rozumiem tongue_out
      • kazimierav Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 20:27
        mój brzuch pozdrawia Twój brzuch!
        • wapaha Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 21:10
          😍😍
        • szarmszejk123 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 21:33
          No czeeść 😍
      • alexis1121 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 08:50
        Maszkaron, piękny brzuch.
      • no_name33 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 17.06.23, 09:57
        szarmszejk123 napisał(a):

> U mnie bez zmian, remonty w pełni, ćwiczyć nie mam siły.
        > Może od noszenia gruzu dupami się podniesie :p

Piękny, estetyczny brzuch. Miło popatrzeć.
        • szarmszejk123 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 17.06.23, 10:12
          Dzięki ☺️
    • malia Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 14:48
      ale co ty pokazujesz brzuch, i to jeszcze po usunięciu jelita. Nos miałaś pokazać albo cycki.
      Mój brzuch galaretowaty, ale i tak w porównaniu do sytuacji przed rokiem jest spora zmiana na plus
      • ggrr.ruu Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 21:32
        Obiecuję, że jak tylko zrobię cycki to będę pokazywać w każdym wątku, jak dzieciak nową zabawkę big_grin
        • shellyanna Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 23:14
          ggrr.ruu napisała:

> Obiecuję, że jak tylko zrobię cycki to będę pokazywać w każdym wątku, jak dziec
          > iak nową zabawkę big_grin

Ja właśnie już prawie gotowa byłam do wstawienia fotek sprzed niecałych dwóch tygodni, ale na każdym moje cycki wyglądają najlepiej z całości wizerunkowej. Uznałam, że to byłoby nie fair.
          • ggrr.ruu Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 23:18
            Dawaj! Cycki zawsze mile widziane
            • shellyanna Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 23:27
              Ambicja mi nie pozwala. Nie uznaję półśrodków. Za 2,5 tygodnia wrzucę całość tongue_out
              Przytrzymaj mi piwo wink
              • ggrr.ruu Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 23:43
                Zanotowane w kalendarzu i zostanie przypomniane na forum :p
                • shellyanna Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 07:12
                  😁👍
            • homohominilupus Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 08:59
              Ja bym swoje wrzuciła zeby się pochwalić, bo są lepsze niż brzuch 😜
              Wprawdzie nic nie robie zeby ładny brzuch uzyskać ale zeby ładne cycki mieć to też nie więc żadnej ciężkiej pracy w to nie wkładam 🙃
              • ggrr.ruu Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 09:02
                Ja rozważam wrzucenie zdjęcia cycków z linkiem do zbiórki, ematki wstrząśnięte dramatyczną sytuacja może by się dorzuciły do operacji big_grin Dla onuc ze specjalnym dopiskiem: cycki dla Polek nie dla Ukrainek
              • marianna211272 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 11:06
                ja tez bym swoje wrzucila zawsze mialam male ale fajne z wiekiem troche podrosly i zostaly fajne nawet fajniejsze niz jak mialam 20 lat ale coz cycki raczej by polecialy
    • kazimierav Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 14:56
      Że też zawsze po tym jak najem się, czipsów, żelków, naczosów i czekolady (wszystko naraz i to po obiedzie), pojawia się nowy wątek fitnessowy. 🙄

P.S. Jeśli dopiero pracujesz nad odzyskaniem formy, to znaczy, że na zdjęciu to nie jest forma? suspicious
      • shellyanna Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 15:01
        kazimierav napisał:

> P.S. Jeśli dopiero pracujesz nad odzyskaniem formy, to znaczy, że na zdjęciu to
        > nie jest forma? suspicious

Tak, taka typowa dla matki trójki dzieci. Ty leniu ty! tongue_out

Ja od dzisiaj na diecie pudełkowej. Coś tam pracuję nad tyłkiem i ogólną formą. Bywało lepiej. Foty wstawię za 3 tygodnie...
      • ggrr.ruu Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 15:19
        W maju miałam 5 dni szpitala bez ruchu i z paskudnym żarciem a potem jeszcze tydzień na antybiotyku, mocno mnie przeczołgało, wypadłam z rytmu i widzę, jak mi siadła kondycja i siła, więc teraz to odbudowuję, musiałam cofnąć się mocno z ciężarami
        • shellyanna Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 15:30
          Straszne! Straszne, jak szybko się można zapuścić… trzymam kciuki za szybki powrót do formy. Z doświadczenia wiem, ze progres jest szybki. Ja np już po 3 treningach po przerwie przeszłam z 3 na 5kg hantelki 🤣
          • wapaha Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 15:34
            zapuścić ???

facepalm..
            • shellyanna Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 16:15
              🤦‍♀️
        • hanusinamama Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 16:31
          Wiesz, ze to co piszesz to troche obsesja? Musisz odbudowywać po 5 dniach?
          Masz w domu dzieci. Wiesz jak takie podejscie do ciała i formy na nie wpływa?
          Bo chyba przeginasz...
          • ggrr.ruu Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 16:51
            Traumatycznie wpływa, zniszczone dzieciństwo bo matka poszła na siłownię big_grin I nie po 5 dniach, bo 5 dni to byłam w szpitalu, a chora byłam zanim tam trafiłam, potem reszta leczenia w domu, antybiotyk. W ogóle maj był dla mnie bardzo ciężki. I tak, taka choroba i kuracja odbijają się mocno na formie fizycznej, to jakieś zaskoczenie dla Ciebie?
      • brittaanna Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 20:50
        Że zaraz po obiedzie, to akurat prawidłowo wg dietetyczek 😁 wlicza się do obiadu wtedy i tyle
    • primula.alpicola Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 15:04
      Forma świetnie, dziękuję, całorocznie. Jestem już w takim wieku, że dbam o swoje 70- letnie ciało i sprawność, a nie że tylko na latowink
      Latem sobie poluzuję, jak zawsze.
      • simply_z Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 15:20
        Ty masz 70 lat? :o, myslalam, ze jestes tuz po 30-tce. Mlodzienczo brzmisz
        • primula.alpicola Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 15:36
          Dziękuję, miło mi.
          Mam 46 wiosenek, dbam o moje przyszłe stare ciało🙂
          • simply_z Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 15:39
            <3
      • stephanie.plum Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 15:38
        hehe, dobre!

powinnam ruszyć cztery litery i zadbać o moje dziewięćdziesięcioletnie ciało, najwyższy czas!
        • primula.alpicola Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 22:23
          Przyznasz, że niegłupi mindset? 🤪
          Do 90 na razie nie sięgam wyobraźnią, ale pewnie zacznę kiedy się zbliżę do 70😁
    • laurels2 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 15:21
      Uwielbiam fitnesowe wątki. Piszcie i wrzucajcie zdjęcia dziewczyny. Ja aktualnie zaczęłam tydzień temu IF 17-7. Ćwiczę od kilku miesięcy i wasze postępy są bardzo inspirujące. Forma życia here I come.
    • wisma_atria Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 15:22
      U mnie na równiku zawsze lato 😛
      Miloby byłoby zmniejszyć % tkanki tłuszczowej żeby lepiej zobaczyć efekty mozolnego budowania masy mięśniowej na starość ale boję się wejść w deficyt nawet na parę tygodni. W wieku 51 lat mam naprawdę fajny profil hormonalny, czuję się zajebiscie i szkoda mi przez próżność to tracić.
      • alex_vause35 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 15:30
        Są tu laski, ech... Zgrabna, szczupła, a nie żylasta.
      • primula.alpicola Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 15:39
        Jesteś idealna, nie psuj tego redukcją.
      • wapaha Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 15:40
        pięknie smacznie tak mi się podoba ! smile

ja też zawsze dbam o swój potencjał tłuszczowy- ze względów które opisałaś ale też dlatego, że jak schudnę za bardzo to lecą mi cycki-a bardzo je lubię.
      • szarmszejk123 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 15:56
        Suuuuper!
      • snakelilith Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 15:58
        Super efekt. No cóż, w zdrowym ciele, zdrowy duch, albo odwrotnie, zdrowy duch potrzebny, by nie nadszarpnąć sobie nadmierną redukcją zdrowia, co od razu daje 100 punktów więcej także dla estetyki. Czego niektóre trenujące jeszcze nie zrozumiały.
      • ggrr.ruu Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 16:05
        Świetna sylwetka ❤️
      • shellyanna Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 16:25
        😍 piękne ciało
      • melisananosferatu Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 16:53
        Pieknie!❤
      • mayaalex Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 17:18
        ojej, ale super! sliczne cialo, przychodzi mi na mysl przymiotnik, za ktorym nie przepadam ale wg mnie tu pasuje - takie apetyczne smile
      • majenkirr Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 17:50
        Masz 51 lat??? Idę się powiesić! 😩
        • wisma_atria Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 08:13
          Babcią jestem 😁
          • obrus_w_paski Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 10:27
            A dlaczego dziecku oczu nie zakryłas??
            • thank_you Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 16:11
              Bo dzieci są nie do rozpoznania dla ludzi innych niż rodzice 😄
      • marianna211272 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 18:52
        taka sylwetka jest super nie lubie zbyt wyrzezbionych .Pokazalam moim synom sylwetke autorki i pytali sie czy to kobieta wiec maja prawdopodobnie podobne jak ja
        • ggrr.ruu Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 19:27
          Identyfikuję się jako kobieta she/her big_grin
      • annaboleyn Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 20:20
        Jesuuu, cudowny brzuch, zabiłabym za taki <3
      • wisma_atria Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 08:16
        Dzięki za miłe słowa
      • thank_you Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 16:12
        ❤️ Pięknie ❤️
      • azalee Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 16:19
        Rewelacyjny brzuch!
    • alex_vause35 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 15:30
      Co Ci się stało w jelito? 😱
      • ggrr.ruu Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 16:05
        Podobno rwie się na wolność big_grin
        • melisananosferatu Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 16:36
          Aaa! I od tego rwania 'wypchlo' wszystkie miesnie na wierzch! Ide pogadac ze swoim bo cos nieruchawe😀
        • alex_vause35 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 17:36
          Łap, żeby nie uciekło! big_grin
    • melisananosferatu Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 16:34
      Oesu, gruuu, az sie boje, ze przyjdziesz i mi w...lisz! Szacun, na taki brzuch trzeba sie namachac!
      • ggrr.ruu Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 19:33
        U mnie z brzuchem szybko idzie, namachać to się musiałam na nogi i tyłek. Ale mam teraz trochę nowych ćwiczeń na brzuch, powinno fajnie aktywować mięśnie
    • black_magic_women Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 17:22
      Zaczęłam ćwiczyć! Mam apke na telefonie i w emeryckim tempie robię sobie 3-4 razy w tygodniu sesje. Zawsze coś.
      • alex_vause35 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 17:34
        Jaką masz apkę?
        • black_magic_women Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 20:47
          alex_vause35 napisała:

> Jaką masz apkę?

Better me, ale trzeba uważać, bo potrafią naciągnąć na pieniądze mimo anulowania okresu próbnego.
          >
          • alex_vause35 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 22:03
            Oesu, to ta apka, która mnie straszliwie wkurza.
    • lampasufitowa Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 18:27
      Ciało 49letnie niespełna. Leciutko galaretowate..brzuch jest nie powiem niczego sobie.. nóżki zgranie szczupłe kiedyś były...
      A teraz, teraz mam wrażenie że nadszedł czas dla mnie. Syn wozi się swoim samochodem, córka robi prawo jazdy...
      Ja dwa razy w tyg aerobik na wiejskiej sali ale jednak, raz w tyg basen (docelowo dwa) I w weekend jednorazowo ponad 30km rowerem.
      Figury pewnie już nie będę miała jak kiedyś ale się ruszamsmile)
      • simply_z Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 19:37
        Ruch masz ale za malo moim zdaniem.
        • gamma76 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 11:38
          a wg mnie całkiem sporo, nie dobijaj
    • bywalec2023 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 19:02
      Jakis zero tłuszczu ten brzuch.
      A spodni nie miałaś lepszych do zdjęcia?
      • ggrr.ruu Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 19:32
        Taka sylwetka, tłuszcz mam na tyłku nie na brzuchu. A co chcesz od spodni? Do zdjęcia brzucha idealne, bo nisko opadają. Jeszcze w bojówkach mogłam zrobić
    • youngagain Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 19:37
      No dobra, ja powitam lato tak. Gdzieś tam zawsze w ruchu lubię. I doceniam aktywność "spontaniczna" typu schody zamiast windy, spacer zamiast auta - takim "niczym" jestem w stanie bez wielkiego wysiłku wyrobić kilka tysięcy kroków dziennie.
      • youngagain Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 19:37
        Nie wiem czemu się spikselowalo
        • youngagain Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 19:39
          W sensie twarz i coś z boku miało być spikselowane ale nogi już nie
          • annaboleyn Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 20:10
            Wyglądasz obłędnie, piękna figura smile
        • marianna211272 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 20:12
          a ile lat i ciazy jesli chcesz sie podzielic
          • youngagain Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 21:05
            41 lat za chwilę, 2 ciąże.
            Foto sprzed chwili (akurat przyszło body zamówione i przymierzałam więc cyknelam):
            • shellyanna Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 21:17
              Dźizyyys... Wywieracie coraz większą presję..
              Zrobię sobie kolaż z tych fotek i powieszę na lodówce.
            • marianna211272 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 21:33
              w ubraniach tez moim zdaniem wygladam niezle ale jakbym zalozyla taki top sportowy to juz gorzej mam 10 lat wiecej
              • black_magic_women Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 21:42
                marianna211272 napisał(a):

Bardzo ładne nogi i w ogóle figura ok. To zabawne, ale generalnie matki 3 wyglądają fajnie. Oczywiście ja też się do tej grupy zawodowej zaliczam, a jak ćwiczenia wejdą mi w krew, to już w ogóle będzie super.
                • shellyanna Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 21:54
                  Bo trójka tak daje w du.e, jak żaden trenejro wink
                  • marianna211272 Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 21:58
                    😂
                  • black_magic_women Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 22:38
                    shellyanna napisała:

> Bo trójka tak daje w du.e, jak żaden trenejro wink

To prawda!
                    >
              • simply_z Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 11:23
                W tego typu kamizelkach kazdy wyglada slabo.
                • hummorek Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 11:39
                  Taka prawda
                • primula.alpicola Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 06.06.23, 22:25
                  simply_z napisała:

> W tego typu kamizelkach kazdy wyglada slabo.
                  >

True. Ta kamizelka to siostra rybaczków.
            • primula.alpicola Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 22:41
              Jesteś stworzona do sportowych coliychów, takich jak wyżej. Obłedna figura i fotka🤩
      • ggrr.ruu Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 19:45
        Ale masz ładne nogi
      • shellyanna Re: Forma na lato czyli fitnessowy wątek vol. mil 05.06.23, 19:52
        O, i to jest chyba mój cel.
        • shellyanna