Dodaj do ulubionych

Szwajcaria i Francja dodatkowe ubezpieczenie.

05.06.23, 15:03
Został miesiąc do wyjazdu ,jest to objazdowka . Rozważamy z mężem czy nie ubezpieczyc się dodatkowo wrazie np wypadku itp. Biuro niby ubezpiecza ,ale chodzi o większe ubezpieczenie . Szwajcaria nie należy do UE więc ekuz nie działa, we Francji . W jaki sposób się dodatkowo ubezpieczacie?
Obserwuj wątek
    • kasiamat00 Re: Szwajcaria i Francja dodatkowe ubezpieczenie. 05.06.23, 15:20
      EKUZ dziala w Szwajcarii.
    • malia Re: Szwajcaria i Francja dodatkowe ubezpieczenie. 05.06.23, 15:23
      w nijaki. Bogata jesteś, za czasów pisu ci się świetnie powodzi, to się ubezpiecz gdzie ci wygodniej
      • korniz Re: Szwajcaria i Francja dodatkowe ubezpieczenie. 05.06.23, 15:30
        .Są też polisy wakacyjne. Oba kraje są drogie, jeśli stać mnie na wycieczkę, toteż bez wahania stać mnie na ubezpieczenie tylko ,gdzie?
        • malia Re: Szwajcaria i Francja dodatkowe ubezpieczenie. 05.06.23, 15:57
          zapytaj pisowskich koleżanek, może asma, albo arwena ci pomogą
          • volta2 Re: Szwajcaria i Francja dodatkowe ubezpieczenie. 05.06.23, 16:07
            o, jakie miłościnie demokracji się zleciały...

ja się ubezpieczam w warcie. jak działają nie mam pojęcia, bo jeszcze nie sprawdzałam/nie likwidowałam szkody. ubezpieczenie podróżnik działa doskonale (ale nie czytałam owu), wiem bo sprawdziłam osobiście (z wiednia na lawecie kosztowało mnie tyle, co wykup 14 dniowej polisy+telefony do hotline), mało tego - po akcji z lawetą za rok nie odmówili ubezpieczenia tego samego auta, lat 20 albo i więcej. bez podróżnika na wakacje się nie ruszam.
        • emateczka Re: Szwajcaria i Francja dodatkowe ubezpieczenie. 05.06.23, 16:05
          Wpisz sobie w wyszukiwarkę typu rankomat i będziesz wiedziała... Ja ostatnio za tydzień zapłaciłam 11 euro za dwie osoby poza Europą. W Polsce ceny podobne. Popatrz która firma ile może wypłacić, jaki jest ew udział własny, i czy rozliczają się bezgotówkowo, czy najpierw trzeba zapłacić z własnej kieszeni za wizytę u lekarza. I wsio.
        • niemcyy Re: Szwajcaria i Francja dodatkowe ubezpieczenie. 05.06.23, 16:11
          Gdziekolwiek. Albo nigdzie, obojetne.
          Niech cie pis sprowadza w razie czego.

Toteż nie tak sie pisze w tym kontekscie. Najpierw kup slownik, potem ubezpieczenie.
    • chococaffe Re: Szwajcaria i Francja dodatkowe ubezpieczenie. 05.06.23, 16:21
      A gdzie kupowałaś ubezpieczenie przy poprzednich wyjazdach?
      • panna.nasturcja Re: Szwajcaria i Francja dodatkowe ubezpieczenie. 05.06.23, 20:12
        Tam, gdzie wyjazdy, w wyobraźni.
    • taje Re: Szwajcaria i Francja dodatkowe ubezpieczenie. 05.06.23, 19:25
      EKUZ działa we Francji i w Szwajcarii. Ale ubezpieczenie turystyczne to zawsze dodatkowe zabezpieczenie i ma nieco szerszy zakres niż EKUZ, m.in. pokrywa koszty leczenia prywatnego albo transport do kraju.
    • leosia-wspaniala Re: Szwajcaria i Francja dodatkowe ubezpieczenie. 05.06.23, 19:42
      > Szwajcaria nie należy do UE więc ekuz nie działa, we Francji .

Co big_grin ??? Kwiecie narodu, naprawdę nie potrafisz ułożyć liter tak, żeby sklecić zdanie? BTW, EKUZ działa w Szwajcarii.
    • panna.nasturcja Re: Szwajcaria i Francja dodatkowe ubezpieczenie. 05.06.23, 20:13
      EKUZ działa w Szwajcarii, we Francji takoż.
      Poprzednie gdzie kupowałaś ubezpieczenie, przecież cały czas jeździsz po świecie, bo tak ci dobrze za pisu.
      • korniz Re: Szwajcaria i Francja dodatkowe ubezpieczenie. 05.06.23, 23:32
        Chce dokupić, bo Szwajcaria jest jednym z droższych państw w Europie. Biuro ubezpiecza na 10 tys euro. Często korzystalalam z Warty . Choć
        bedac w USA wypłacili po powrocie .
    • sol_13 Re: Szwajcaria i Francja dodatkowe ubezpieczenie. 06.06.23, 00:21
      Mam stałe ubezpieczenie podróżne do karty kredytowej i karty EKUZ dla wszystkich, więc nic już nie kupuję dodatkowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka