Dodaj do ulubionych

zalando/ zalando lounge - obuwie

05.06.23, 16:35
Czy stosunkowo znane i niezłe marki obuwnicze- ara, clarks, ecco, palladium, gabor pozwalają sobie na to, aby przez zalando (szczególnie lounge) sprzedawać buty drugiego gatunku? Ostatnio mam wrażenie, że coś jest nie tak, albo sprzedają niepełnowartościowy produkt, albo jakość tych marek spada.
Macie podobne odczucia?
I przy okazji- jakie inne marki mają dość wygodne obuwie codzienne, coś polecacie?
Obserwuj wątek
    • szmytka1 Re: zalando/ zalando lounge - obuwie 05.06.23, 16:45
      Nie zauważyłam, żeby ostatnio tak się dział, bo zawsze od czasu do czasu trafialmi się tam bubel, jak wada widoczna od razu to odsylalam, jak coś się rozpadało, to reklamowałam. Bez problemu uznawali reklamacje. Ostatnio z pół Roku temu po 2 miesiącach buty diadora odlazla jedna warstwa podeszwy. Oddali mi pieniądze.

Za to zauważalnie dla mnie pogorszyła się jakoś butow jednej konkret ej firmy. 15 lat kupuję buty primigi, dl moich dzieci. Jak 10 lat temu nie zdarzało.minsie żadna usterka i buty jeszcze odsprzedawałam nieraz za.wiecejnniz sama dalam za nowe, tak teraz pełno usterek typu wylazacy na szwie material, nie trzymające szybko rzepy. Obecne są wyraźnie słabszej jakości, szybko wizualnie wyglądają brzydko.
    • 1012ja Re: zalando/ zalando lounge - obuwie 05.06.23, 16:46
      Jeśli chodzi o buty Ecco to chyba dwa lata temu kupiłam jedną parę w Outlecie. Za jakieś 300 zł. Jak się w domu przyjrzałam to na licowej skórze była gruba rysa. Może nie przecięcie ale porządne wgłębienie około centymetra długości. Gdy je zwracałam oburzona sprzedawczyni Wyjaśniła mi, że tu jest Outlet i tu sprzedaje się buty gorszej jakości lub uszkodzone.
    • danaide2.0 Re: zalando/ zalando lounge - obuwie 05.06.23, 16:49
      Nie sądzę, żeby to był drugi gatunek, po prostu są mniej udane produkty. Kupuję buty od Campera i już parę par zwróciłam - a to pasek dziwnie krótki (mam podobny model sprzed kilku lat i różnica była zdecydowanie in minus), a to wykorzystana tkanina obcierająca (akurat w tym modelu były różne linie i znalazłam buty z przyjaźniejszej do noszenia), a to skóra-nie skóra, model made in vietnam zdaje się, dziwny zapach, dziwnie wąskie. Tak, co do zasady Camper się fajnie nosi.
    • unikotka Re: zalando/ zalando lounge - obuwie 05.06.23, 17:54
      Raz się nacięłam właśnie sądzę, że chodziło o coś takiego. Marka droższa od wymienionych, cena oczywiście mocno okazyjna. Buty trekkingowe. Po pół roku okazjonalnego użytkowania odkleiła się podeszwa i to tak, że nie dało się jej przykleić, jakby była niedopasowana do buta...
      Kupiłam też torbę skórzaną, z takich droższych, cena wyjściowa 3000 - przyszła z rysą. Zapastowałam i nie było śladu (torba czarna, skóra licowa, gruba, gładka) , ale właśnie ewidentnie był to jakiś odrzut.
    • mysiulek08 Re: zalando/ zalando lounge - obuwie 05.06.23, 18:39
      nie wiem jakie masz pojecie 'wygodne codzienne' ale zobacz buty Helios, forumki w watku o polskich markach chwalily, ja moge potwierdzic
      • asiairma Re: zalando/ zalando lounge - obuwie 05.06.23, 18:59
        dziękuję
        • mysiulek08 Re: zalando/ zalando lounge - obuwie 05.06.23, 19:07
          odkopalam watek z polskimi butami smile

forum.gazeta.pl/forum/w,567,175504448,175504448,Polskie_firmy_obuwnicze.html#p175506688
    • dni_minione Re: zalando/ zalando lounge - obuwie 06.06.23, 23:07
      Na pewno na Limango. W ciągu ostatnich dwóch lat kupiłam tam z 15 par butów, około 10 zostawiłam i z wszystkimi (!!!) poza jedną parą jest coś nie tak. Kilka udało mi się puścić dalej na vinted, jedne reklamowałam, reszta leży jak wyrzut sumienia. Nigdy więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka