Dodaj do ulubionych

Takie cuda to rozumiem

05.06.23, 21:44
Przynajmniej raz ta sprytna zgwałcona przez gołębia nastolatka na coś przydała, jeśli jej figurka rozmnażała pizzę:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,29840238,papiez-franciszek-odniosl-sie-do-cudownej-figurki-maryi-miala.html#do_w=46&do_v=723&do_st=RS&do_sid=1014&do_a=1014&s=BoxNewsLink&do_upid=723_t&do_utid=29840238&do_uvid=1685977670137
Obserwuj wątek
    • lucadimontezemolo Re: Takie cuda to rozumiem 05.06.23, 22:08
      Tak mnie zainspirowałaś, że teraz nie wiem czy kupić świeczkę z maryją czy hesusem
      laflamme.pl/swieca-jezus-fioletowa-jesus-candle-lilac
      • borsuczyca.klusek Re: Takie cuda to rozumiem 05.06.23, 22:38
        Proponuję pójść w klasykę i wybrać maryjkę świecącą w ciemności. Idealna jak ktoś musi w nocy wstawać na siku 🙄
        • georgia.guidestones Re: Takie cuda to rozumiem 05.06.23, 23:56
          Można zejść na zawał, ja tam wole lampki w kontaktach w przedpokoju (droga do toalety wiedzie przezeń)
          • borsuczyca.klusek Re: Takie cuda to rozumiem 05.06.23, 23:58
            A co powiesz na podświetlaną deskę klozetową?
            • georgia.guidestones Re: Takie cuda to rozumiem 06.06.23, 00:00
              borsuczyca.klusek napisała:

> A co powiesz na podświetlaną deskę klozetową?
              Fajny gadżet, ale mi wystarczy mniejsze światło w łazience, jest i sufitowe, i kinkiet przy lusterku.
            • majenkirr Re: Takie cuda to rozumiem 06.06.23, 00:09
              Bałabym się usiąść 😅
        • atoness Re: Takie cuda to rozumiem 06.06.23, 14:22
          Moja babcia taką miała. Jako dziecko uważałam, że jest zachwycająca.
    • escott Re: Takie cuda to rozumiem 06.06.23, 00:22
      strasznie włoskocentryczna ta Maryjka, tylko pizzę i gnocchi? A PIEROGÓW to już nie łaska???
      • nini6 Re: Takie cuda to rozumiem 06.06.23, 13:05
        Ja -pomyslałam o sushi....
        • memphis90 Re: Takie cuda to rozumiem 06.06.23, 14:12
          Eee, gdyby to była prawda, to ta pizza nie powodowałaby tycia, a wręcz pomagałaby schudnąć. Każda kobieta wie, na czym polega prawdziwy cud…
    • pytajacakinga Re: Takie cuda to rozumiem 06.06.23, 00:38
      No wiadomo że jeżeli ta sekta nie, zarobi na cudzie nie miał on miejsca w kościelne czy w pobliżu żeby wierni pieniążki przynosili to cudu nie będzie to jest chyba logiczne.
    • alpepe Re: Takie cuda to rozumiem 06.06.23, 09:30
      Tak się zastanawiam, a jakbym ja sobie taką figurkę sprawiła? Może też by mi pizzę rozmnażała, całkiem praktyczne w dobie kryzysu. Nawet bym się z korniz podzieliła od czasu do czasu. Ciekawe, czy tylko jeden wariant, czy można wybierać. Kiedyś, jak modły były bezowocne, to np. wierni odwracali obrazy świętych za karę do góry nogami, by święci sobie przemyśleli co nieco i zaczęli pomagać, Jaka szkoda, że mam żadnych świętych wizerunków, spróbowałabym.
      • borsuczyca.klusek Re: Takie cuda to rozumiem 06.06.23, 12:37
        Ale żeby to działało to trzeba mocno wierzyć a ty akurat stara bezbożnica jesteś 🙄
        • azalee Re: Takie cuda to rozumiem 06.06.23, 14:43
          No przeciez jakby zobaczyla cud to by sie nawrocila, od tego sa cuda 🙄
          • pani_tau Re: Takie cuda to rozumiem 06.06.23, 16:45
            A ona sama, jako nawrócona, miałaby wartość większą niż dziewięćdziesięciu dziewięciu tych, którzy nawrócenia nie potrzebują i mogą się w związku z tym ugryźć.
            • borsuczyca.klusek Re: Takie cuda to rozumiem 06.06.23, 16:49
              Macie rację 🙄
    • iwles Re: Takie cuda to rozumiem 06.06.23, 12:24

A z oczu leci ketchup.
      Fajne 🤣
      • georgia.guidestones Re: Takie cuda to rozumiem 06.06.23, 13:07
        Tam jest ze ta baba od pizzerii wysmarowała maryjkę świńską krwią smile
        • memphis90 Re: Takie cuda to rozumiem 06.06.23, 14:13
          I tak lepiej, niż w Derry Girls…
        • iwles Re: Takie cuda to rozumiem 06.06.23, 14:14

No i piękno diabli wzięli 🤣
    • atoness Re: Takie cuda to rozumiem 06.06.23, 14:25
      Podczas wycieczki rowerowej znalazłam szkaplerz karmelitański. To znaczy dopiero później się dowiedziałam, co znalazłam. I że jak się to nosi, to się nie pójdzie do piekła. Na razie wisi na lustrze. Szanowne forum myśli, że nosić? Bo na lustrze podobno nie działa.
      • alpepe Re: Takie cuda to rozumiem 06.06.23, 16:48
        Mówisz o szmatce na tasiemkach? Może da się przerobić na dół od bikini?
        • georgia.guidestones Re: Takie cuda to rozumiem 06.06.23, 17:01
          alpepe napisała:

> Mówisz o szmatce na tasiemkach? Może da się przerobić na dół od bikini?
          >
          O ile ktoś ubiera w bikini lalkę albo noworodka/mlodsze niemowlę. Gdybys zszyla te dwie szmatki wyszedłby prostokąt 3 na 7 cm.
          liturgiczny.pl/szkaplerzyk-haftowany-szkaplerz-karmelitanski-do-noszenia-na-szyi
          • borsuczyca.klusek Re: Takie cuda to rozumiem 06.06.23, 17:04
            Niewygórowana cena jak za gwarancję nie pójścia do piekła 🙄
            • atoness Re: Takie cuda to rozumiem 06.06.23, 17:10
              Tak! O szmatkach na tasiemkach. Tylko na moich szmatkach są święte obrazki.
              Dół od bikini to jest genialny pomysł! Wieczorem spróbuję. Ktoś o mniejszym biuście mógłby też spróbować z górą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka