Dodaj do ulubionych

Rezerwacja w spa - zmiana ceny

06.06.23, 13:12
Zarezerwowałam weekend w spa (pakiet), za który częściowo zapłaciłam. Cena super-promocyjna.
Dziś dostaję maila, że "nastąpiła pomyłka w cenie". I jest podana cena regularna. Różnica - b. duża.

Jak to wygląda od strony prawnej?
Mam prawo skorzystać z oferty, którą "kliknęłam"? Czy będę musiała dopłacić różnicę?
Obserwuj wątek
    • olpa7 Re: Rezerwacja w spa - zmiana ceny 06.06.23, 16:46
      Moim zdaniem rezerwacja i wpłata równa się zawarcie umowy
    • okruchlodu Re: Rezerwacja w spa - zmiana ceny 06.06.23, 18:12
      A robiłaś to przez stronę SPA? Był tam jakiś regulamin?
    • emateczka Re: Rezerwacja w spa - zmiana ceny 06.06.23, 20:27
      Hm. Nie wiem jak od strony prawnej to wyglada, za to w praktyce wiem - po prostu anuluja ci to zamowienie i oddadza kase, ktora wplacilas. Nie zmusisz ich do przyjecia cie w cenie promocyjnej przeciez.
      • alina460 Re: Rezerwacja w spa - zmiana ceny 06.06.23, 21:10
        Dokładnie tak: anulują zakup. Bo mogą.
        Tak samo anulują pomyłkowe loty w Wizz Air w cenie 35-55 zł. Rok temu kupiłam kanapę za 3600. Za dwa dni dostałam telefon z informacją, że będzie kosztowała 4400. Jeśli nową cena mi nie odpowiada, mogą anulować zamówienie. I co zrobisz? Albo płacisz, albo rezygnujesz.
        • extereso Re: Rezerwacja w spa - zmiana ceny 08.06.23, 08:08
          Ostatnio tak miałyśmy tu z golfami z kaszmirusmile
    • palacinka2020 Re: Rezerwacja w spa - zmiana ceny 06.06.23, 21:45
      Mnie to raz spotkalo, wedlug hotelu kupilam pakiet za tanio. Wyguglalam ze hotel moze anulowac rezerwacje ale musza zwrocic dwukrotnosc zaliczki. A ja zaplacilam od razu calosc. Posttaszylam ich I mnie przyjeli w tej promocyjnej cenie.
    • kanna Re: Rezerwacja w spa - zmiana ceny 08.06.23, 00:29
      Dla mnie to naciąganie uncertain
      Obowiązuje umowa z dnia kupna, chyba, ze jest zaznaczone inaczej.

Rezerwowałam wyjazd do hotelu, płaciłam część wcześniej, potem dopłacałam cos + psa.

W miesiącu, kiedy byłam pies kosztował 50 zł, w miesiącu rezerwacji - 30 . zapłaciłam cenę z miesiąca rezerwacji, bo wtedy zawarłam umowę.
      • black_magic_women Re: Rezerwacja w spa - zmiana ceny 08.06.23, 21:19
        A ja bym się bała, że nawet jak mnie przyjmą w "starej" cenie, to albo atmosfera będzie skisła, albo ominą jakieś etapy typu dodatkowa maseczka, czy skrócą masaż.
    • sueellen Re: Rezerwacja w spa - zmiana ceny 08.06.23, 08:05
      W UK musieliby wziąć odpowiedzialność za swoją pomyłkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka