Dodaj do ulubionych

Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁

06.06.23, 21:16
Planowałam w piątek pojechać z dzieciakami do zamku w Chęcinach i od razu zaliczyć jaskinię Raj. Dziś chciałam sprawdzić w jakiej cenie są bilety i okazało się, ze obowiązuje rezerwacja, no i oczywiście biletów na cały długi weekend brak.

Wkurzona jestem na siebie na maxa, że nie przewidziałam, ze tam trzeba rezerwować na konkretną godzinę. Myślałam, ze wpadniemy jak się wyrobimy i najwyżej jakiś czas poczekamy w kolejce.

Co byście zrobiły?
Pojechały i próbowały kupić w kasie? Podobno szansa, ze będą tam jakieś wolne bilety jest znikoma 😟
Czy może jechać i zaliczyć jakieś inne jaskinie w okolicy (dzieciaki już nastawiły się na eksplorację). Może zaliczyć jaskinie Piekło?

Co byście polecały dla niezbyt zorganizowanych turystów? Ewentualnie jakie inne atrakcje warto zaliczyć w okolicach?
Obserwuj wątek
    • woman_in_love Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 06.06.23, 21:31
      Co byście zrobiły?

Dzieci niech jadą do babci, a długi weekend w spokoju spędzam w SPA i ma wywalone na wszystkich.
      • kornelia_sowa1 Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 06.06.23, 21:36
        Nie mogą bo babcia jest w SPA i ma wywalone że chcą przyjechac
        • woman_in_love Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 06.06.23, 22:40
          jest tam także płodzimerz z penisem: zostawić go z pomiotem i jechać do SPA

i niech sam dzwoni do matki i ją wyciąga ze SPA: babcia na pewno przyjedzie z odsieczą dla ukochanego synalka
    • 1matka-polka Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 06.06.23, 21:39
      Spytaj dzieci, co by chciały robić w ten weekend.
      • sandy_cheeks Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 06.06.23, 21:46
        Jaskinie chciały zwiedzać, bo nigdy nie były. Od razu im się ten pomysł spodobał.
        Mamy tam 2,5h jazdy w jedną stronę, więc wolałabym nie jechać bezowocnie…
        • 1matka-polka Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 06.06.23, 22:08
          No ale nie ma biletow, bo za pozno sie zorientowalas🤷‍♀️ A teraz kombinujesz, ze znowu zrobisz dzieciom nadzieje, ze moze bilety beda na miejscu. Niezorganizowana jestes, dzieci zwodzisz, a potem masz wyrzuty sumienia🙄
        • 1matka-polka Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 06.06.23, 22:09
          I masz 2 nicki.
          • ayelen40 Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 06.06.23, 22:16
            Gdzie ten drugi?
          • sandy_cheeks Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 06.06.23, 22:31
            Ale ze ja? Ja mam z 10 aktywnych kont na gazecie, ale na tym forum używam tylko jednego…
            • 1matka-polka Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 06.06.23, 22:34
              Kornelia_sowa1, czy ona po prostu odpowiedziala za ciebie?
              • sandy_cheeks Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 06.06.23, 22:39
                No raczej tak odpowiedziała z dudy…

A, że z organizacją kiepsko to wiem, zawsze jadę na spontanie. Wręcz przypadkiem dziś się wbiłam zobaczyć ten cennik, a tu takie zdziwko ☹️
              • m_incubo Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 07.06.23, 19:24
                Przecież to był żart innej forumki 🤦🏻‍♀️
                Jesteś mało bystra, nawet jak na faceta.
    • barbaram1 Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 06.06.23, 22:26
      Inne atrakcje w okolicy: sabatkrajno.pl/
      • rozwiane_marzenie Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 07.06.23, 19:57
        Też polecam Sabat Krajno. Jak nie masz biletów do jaskini Raj to nawet się nie wybieraj, bo może się okazać, że naczekasz się ze 3 godziny, a i tak wolnych miejsc nie będzie.
    • sajgonetka Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 06.06.23, 22:37
      Może Sandomierz i podziemna trasa turystyczna, wąwóz i ogólnie łażenie po mieście.
      Jaskinie są na Jurze, albo w Sudetach.
      No i jednak - to długi weekend, wszędzie będą tłumy.
      • sandy_cheeks Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 06.06.23, 22:42
        Konkubin właśnie wyskoczył z tym Sandomierzem, więc się zobaczy. Dzięki…
        • malaperspektywa Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 07.06.23, 10:08
          Albo Kielce. Tam są chyba trzy rezerwaty. W jednym jakieś skałki, mała jaskinia. W drugim muzeum geologiczne. Byłam lata świetlne temu z dziećmi więc szczegółów nie pamiętam, ale było fajnie i dzieviom podobał sięcten wypad. Do tego Święta Katarzyna, obok muzeum miniatur- budowle.
        • marszawka Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 07.06.23, 12:39
          Polecam Kielce, hotel Bińkowski i baseny. Pozwiedzacie w Kielcach a hotel polecam. To nie kryptoreklama. Bylam z dzieciakami, fajnie jest. W CK jest Kadzielnia, Śluchowice- skałki jak się patrzy 😀
          • m_incubo Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 07.06.23, 19:26
            Z kadzielni spadła miesiąc temu córka mojej znajomej.
    • kafana Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 06.06.23, 22:38
      Oblegorek, skansen w Tokarni, centrum geoedukacji, wietrznia, kadzielnia, muzeum zabawek, dąb Bartek plus plac zabaw z prawdziwa kolejka plus zalew w Kaniowie, zalew w cedzynie, Kurozweki, kajaki na Nidzie to tak na szybko.
      • kafana Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 06.06.23, 22:39
        Akwarium w polanice, baseny w binkowskim, krzysztopor, pacanow …
      • sandy_cheeks Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 06.06.23, 22:43
        Dzięki za propozycje, jutro powonn mieć lajtowy dzień w robocie, to może coś z tego wybiorę. Muszę odpalić gugla i zobaczyć gdzie co jest…
    • smoczy_plomien Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 06.06.23, 22:43
      Zmienić termin na długi weekend sierpniowy, a teraz zaplanować coś innego.

Tak samo się wpakowaliśmy niedawno we Wrocławiu - dzień przed planowaną wizytą w Hydropolis stwierdziliśmy, że zamiast stać w kasie może kupimy bilety online i był zonk.
    • andaba Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 07.06.23, 11:22
      No właśnie, te wszystkie rezerwacje mocno zawężają możliwości z jednej strony, z drugiej pozwalają uniknąć stania do kasy.

Nie wiem, czy nie wolałam, jak było tak jak dawniej, bo w końcu nie zawsze jest się w stanie przewidzieć, czy akurat za dwa tygodnie będę mogła pojechać.
    • madame_edith Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 07.06.23, 11:42
      Z tą konkretną miejscówą nie doradzę, ale zaliczyłam identyczny fail w zamku Książ 3 lata temu, tylko ja się dowiedziałam na miejscu, po dojściu do okienek. 😁 I pamiętam ten wkurw (na siebie i wszystkich sprytniejszych wokó”ł)
      • igge Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 07.06.23, 19:17
        Ja zaliczyłam rozczarowanie w Planetarium gdzieśtam. Nastawiłam się na konkretny pokaz i niestety dałam się przekonać partnerowi, że bilety bez problemu kupimy w kasie ( chciałam online, wcześniej).
        No ale nie jestem dzieckiem.
        Jakoś pocieszyłam się wypasioną kawiarnią naprzeciwko.
    • geez_louise Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 07.06.23, 11:57
      Kto wymyśla te weekendy… od kilku dni latamy z językiem na brodzie żeby wyjechać 50 kilometrów od domu, towarzystwo i plan pobytu robią się coraz bardziej porąbane. Jakoś się trzymałam i udawałam sama przed sobą, ze jest ok i jestem pełna entuzjazmu, dopóki się nie zorientowałam próbując przełożyć pranie z pralki do suszarki, ze połowę brudnych ubrań włożyłam do pralki i uparłam, a drugą połowę w jakimś zaćmieniu wrzuciłam do suszarki i sobie leżały brudne. Białe, na 60 stopni, program ponad 2h. Oczywiście jedna skarpeta w pralce, druga w suszarce. Pie.dolę, będę leżeć przed ematką i jeść kabanosy, a dziady będą łazić w jednej skarpecie.
    • ciri_77 Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 07.06.23, 12:05
      Do jaskini Raj są rezerwacje na kilka dni do przodu, czasami dłużej, tam jest mocno ograniczona liczba osób które mogą wejść
    • swiecaca Re: Długi weekend już mi wychodzi bokiem 🙁 07.06.23, 13:28
      na niedzielę po 18 jeszcze jest termin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka