Dodaj do ulubionych

Zoom porady na tlo i inne

07.06.23, 09:05
Czeka mnie rozmowa na zoom z komisja rekrutacyjna. Przyznam, ze pierwszy raz bede korzystac. Czuje sie troche niekomfortowo, ze beda widziec mnie w warunkach domowych. Jak wypasc profesjonalnie i co u Was sie sprawdza. Jakie tlo? Ustawiacie sie pod sciana? Zawieszacie cos za soba? Czy po prostu tak jak macie ustawiony komputer? Sa jakies triki by dobrze wygladac przy kamerce? Makijaz, swiatlo (rozmowa bedzie popoludniu). Mam mac wystarczy zintegrowany mikrofon, czy musze extra dokupic? Bede wdzieczna za sprawdzone porady. 🌺
Obserwuj wątek
    • jakis.login Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 09:12
      Ja czytałam ostatnio, że rozmowy w Austrii wyglądają zupełnie inaczej, niż opisujesz, są przede wszystkim na żywo, w nieformalnej atmosferze, bez spiny i na luzie. Poczytaj sobie, może ci się przyda: forum.gazeta.pl/forum/w,567,176062884,176062884,Rekrutacja_jak_wyglada_w_innych_krajach_.html
      • andallthat_jazz Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 09:22
        Dziekuje za info. Tak wygladaja. FH zyczy sobie przeprowadzenia jej online i nic nie zmieni to w przebiegu, czy atmosferze rozmowy. A chyba o tym w poprzednim watku pisalam a nie o tym czy odbywaja sie online, czy na zywo? Ja wiem, ze wiele e-matek ma problem czytania ze zrozumieniem.
        • kk345 Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 17:13
          Skoro spotkanie ma być "z tej samej pozycji, na luzie", nie to, co w Polsce, to po co rozkminy o tle, makijażu i świetle? Tamten wątek nie zażarł, to rozpoczynasz kolejny?
    • berdebul Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 09:14
      Rozmaż tło, wtedy widać tylko Ciebie, masz te opcje w ustawieniu kamerki. Zazwyczaj występuję tak, albo na tle regału z książkami.
      Zintegrowany mikrofon jest ok. Ustaw głośność.
      Jest opcja poprawiania wyglądu w zoom.
      • andallthat_jazz Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 09:23
        Dzieki za merytoryczny wpis! Bede cwiczyc z przyjacielem. 😅🤓
      • ichi51e Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 09:36
        moim zdaniem rozmazane tlo jest nieprofesjonale (podobnie jak sztuczne tla) of razu sie zastanawiam czy maja balagan czy brzydki gust zeby tlo ukrywac
        • blasckbird13 Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 09:45
          ichi51e napisała:

> od
          > razu sie zastanawiam czy maja balagan czy brzydki gust zeby tlo ukrywac
          >
          A cóż to Ciebie i rekrutera obchodzi? o_o
        • andallthat_jazz Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 09:47
          O guscie za duzo nie powiem, ale nie wiem czy zaczwyceni beda widzac moje lozko a pod nim wanne... A ciezko mi przestawic maca. Moge obrocic w strone sciany. Albo ostatecznie rzeczywiscie go wytaszcze i skieruje na okna jak nie bedzie slonca. 🙄 Ale bede zmuszona na podlodze siedziec, bo stolik za niski. Ehhh... 😂🤦‍♀️
          • andallthat_jazz Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 09:48
            Zachwyceni
          • maleficent6 Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 15:55
            andallthat_jazz napisała:

> O guscie za duzo nie powiem, ale nie wiem czy zaczwyceni beda widzac moje lozko
            > a pod nim wanne... A ciezko mi przestawic maca. Moge obrocic w strone sciany.
            > Albo ostatecznie rzeczywiscie go wytaszcze i skieruje na okna jak nie bedzie sl
            > onca. 🙄 Ale bede zmuszona na podlodze siedziec, bo stolik za niski. Ehhh... 😂
            > 🤦‍♀️

Masz wannę pod łóżkiem? 🤔
            • andallthat_jazz Re: Zoom porady na tlo i inne 08.06.23, 14:24
              Tak. Mam wanne pod lozkiem. 😂
        • szarmszejk123 Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 09:47
          Mi jedynie przeszkadza "drgające" tło, to, co sobie ktoś za nim ukrywa to nie mój biznes :p
          • andallthat_jazz Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 09:49
            Co to "drgajace" tlo?
            • szarmszejk123 Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 09:52
              Nie wiem od czego to zależy, może słabe połączenie z netem ale czasem się zdarza że te palmy czy co tam sobie kto ustawi pojawiają się i znikają, no drga to tło i się dwoi w oczach :p
              • andallthat_jazz Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 09:58
                Ooook musze sprawdzic czy bedzie drgac moje tlo. 😅 W malym mieszkaniu serio trudno znalec neutralny calkowicie grunt. Juz dziwnie sie z faktem czuje, ze "wbijaja" mi na chate obcy ludzie. Tak, mam problem z tzw. sfera prywatnosci.
                • szarmszejk123 Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 10:21
                  Nie masz w całym mieszkaniu kawałka gołej ściany?:p
                  • ichi51e Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 10:36
                    No właśnie przesunac biurko tak żeby za człowiekiem była gola ściana i po klopocie
                    • andallthat_jazz Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 10:48
                      Biurko jest wmontowane w sciane. Moge odwrocic maca tak, ze bedzie kawalek sciany i wyjscie do kuchni, wyjscia z lniana zaslona. W innych kombinacjach musze go odpinac i tak sie chyba skonczy.
                      • kk345 Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 17:15
                        A na czym polega trudność z odpięciem laptopa???
                        • georgia.guidestones Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 18:48
                          kk345 napisała:

> A na czym polega trudność z odpięciem laptopa???
                          Z tym że jej komp to zaden laptop tylko ten wielgasny monitor.
                          • kk345 Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 20:10
                            No ale monitor też przecież da się odwrócić, nawet, jeśli ma tę wystającą dupkę big_grin Tylko, ze wtedy nie byłoby wątku...
                            • andallthat_jazz Re: Zoom porady na tlo i inne 08.06.23, 14:27
                              Jaka wystajaca dupka znowu? Pisze, ze trudno mi go wypiac bedzie i kable ciagnac. Ale bede testowac z przyjacielem i najwyzej go potaszcze. Czy watek jest o tym jak obrocic maca?
                              • kk345 Re: Zoom porady na tlo i inne 09.06.23, 02:08
                                andallthat_jazz napisała:

> Jaka wystajaca dupka znowu? Pisze, ze trudno mi go wypiac bedzie i kable ciagna
                                > c. Ale bede testowac z przyjacielem i najwyzej go potaszcze. Czy watek jest o t
                                > ym jak obrocic maca?

Wątek tradycyjnie jest o dupie maryni, więc spokojnie można w nim pogadać o dupkach Maca
                  • andallthat_jazz Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 10:43
                    Szczerze? Mam "dziure" miedzy szafa i sciana o szerokosci pol metra. Bede wygladac jakbym siedziala w budce telefonicznej. Poza tym ewentualnie sciana ze schodami do lozka i sciana z oknami. Serio duzo mozliwosci w kawalerce nie masz.
                    • szarmszejk123 Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 11:29
                      No to jakieś miejsce gdzie na ścianie nie ma nic osobistego, nie wiem, te twoje kwietniki na zioła czy co :p
                      • szarmszejk123 Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 11:31
                        Za szybko poszło:p
                        Ja mam specjalna ścianę do tego celu, na ścianie dwie półeczki z kfiotkami, nic czego trzeba się wstydzić i zasłaniać wkurzającym tłem :p
        • laura.palmer Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 09:50
          Nawet jeżeli ktoś miał kaprys wytapetować sobie mieszkanie tapetą w kwiatki, to nic to ciebie, jako rekrutera, nie powinno interesować.
          • ichi51e Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 10:37
            Ale ja nie krytykuje tła w kwiatki tylko mówię ze nie lubię rozmazanego/sztucznego. Z tym sztucznym często jest tak ze kamera nie złapie (albo ktoś ma ubiór w kolorze ściany) i wtedy jakieś plamy widać.
        • berdebul Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 11:24
          Mamy firmowe tło z logo jednostki. 🤷‍♀️ Tła mocno obciążają, więc na dużych zoomach lepiej wyłączyć.
        • georgia.guidestones Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 12:05
          ichi51e napisała:

> moim zdaniem rozmazane tlo jest nieprofesjonale (podobnie jak sztuczne tla) of
          >
          Jak nie masz pokoju z biurkiem i biblioteczka, tylko przebywasz w kawalerce typu kuchnia&sypialnia&przedpokój w jednym to chyba sredni pomysł pokazywać to rekruterowi. Nawet jak jest schludnie, to przecież nieminimalistycznie.
        • budyniowatowe Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 17:40
          ichi51e napisała:

> moim zdaniem rozmazane tlo jest nieprofesjonale (podobnie jak sztuczne tla) of

Nieprofesjonalne to jest zastanawianie czy ludzie maja bajzel bo wstawili tlo.

Dla autorki ustaw sobie tlo, wyglada zazwyczaj lepiej niz widok na kuchnie czy pokoj.
        • forumologin Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 20:33
          ichi51e napisała:

>

ale bezsens😂
      • panna.nasturcja Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 13:45
        Ale to trzeba mieć w pokoju regał z książkami. A nie wannę.
    • klaramara33 Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 09:19
      Przede wszystkim merytorycznie się przygotuj, tło nie rozpraszające ,koszulka z kołnierzykiem. Poszukaj w necie jakie pytania padają na rpzmowei na tego typu stanowisku. Ja znalazłam i wypadłam bardzo dobrze mimo stresu, a rozmowa techniczna trwała 1 godzinę w luźnej atmosferze.
      • andallthat_jazz Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 09:25
        Dzieki! Rozmowa bedzie podobna jak poprzednia, wiec wiem czego sie spodziewac i troche stresu mniej z tej przyczyny. Ps. Gratuluje! 🌺
        • klaramara33 Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 10:41
          Dzięki i powodzenia! Czy napiszesz o jakie stanowisko się ubiegasz?
          • andallthat_jazz Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 10:54
            Woda na mlyn hejterom, kiedys odpowiem jak juz bede w toku nauki. Teraz nie chce mi sie bluzgow i absurdow czytac. Nie na temat mnie, ale wybranego zawodu.
            • klaramara33 Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 11:09
              Masz rację, szacun.
              • klaramara33 Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 11:53
                Poza tym skąd pewność,że będą podobne pytania bo przyznam pierwszo słyszę,ż eby drugą rozmowę organizwoać aby na te same tematy rozmawiać. Moja druga rozmowa to już konkretnych pytań sytuacyjno-technicznych dotyczyła, natomiast pierwsza ogólnego przeglądu moich doświadczeń i umiejętności oraz oczekiwań finansowych i warunków pracy.
                • panna.nasturcja Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 13:48
                  Ona się nie ubiega o pracę przecież.
                  • klaramara33 Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 14:46
                    O co?
                    • panna.nasturcja Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 16:18
                      W teorii zdaje na studia licencjackie.
                      • klaramara33 Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 16:23
                        OOOOk
                        • andallthat_jazz Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 18:23
                          W teorii zdaje na licencjat. Egzamin podobny jak wczesniejszy. Podobno mam magistra z pokrewnej dziedziny, ale innej. Ale to podobno.
    • szarmszejk123 Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 09:28
      Nie zapomnij założyć spodni.
      • andallthat_jazz Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 09:29
        Mowisz, ze beda sprawdzac? 😅
        • szarmszejk123 Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 09:32
          Mówię, że lepiej nie siedzieć w samych gaciach:p
          • andallthat_jazz Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 09:39
            Nie no, nie ta branza, abym im gatki pokazywala. 🤪😂😉 Wiec w ramach wyjatku bede w domu wlasnym porzadnie (wogole) ubrana. 🙂 Ale dzieki za podpowiedz. 😉
            • taniarada Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 10:15
              Jak gatki to koniecznie depilacja 😊 A tak to światło by padało z przodu lub z boku . Włączamy kamerkę w smartfonie z opcją selfie i szukamy światła i tam ustawiamy kompa .

Czytaj więcej na: biznes.trojmiasto.pl/Jak-najlepiej-wygladac-w-kamerce-podczas-wideokonferencji-n151287
              • andallthat_jazz Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 10:34
                Dzieki za link!
    • misiamama Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 10:05
      Mam bardzo dużo spotkań z klientami na zoomie. Rozmyte albo sztuczne tło to standard, część firm ma tło firmowe, ale Ciebie to oczywiście nie dotyczy, więc sugeruję rozmyte. Mikrofon wbudowany jest absolutnie OK. Zrób makijaż i nie włączaj żadnych filtrów poprawiających, ponieważ zoom często się zawiesza w ten sposób, że zamraża obraz osoby mówiącej - u Ciebie wszystko wygląda OK, pozostali uczestnicy spotkania widzą Twoją "stopklatkę". Wszystkie ewentualne poprawki typu filtry są w tym momencie mega widoczne i nie jest to korzystne. Światło popołudniowe jest świetne, usiądź jeżeli możesz tak, żeby mieć oświetloną twarz tym światłem, ale w miarę równomiernie od przodu (ostre słońce z boku da cienie na twarzy). Nie siadaj na podłodze, nie siadaj na miękkiej sofie itp. ponieważ albo zaczniesz się miękko osuwać (to źle wygląda), albo będziesz stale musiała zwracać uwagę na to aby siedzieć prosto. Ubierz się profesjonalnie i załóż buty (nie kapcie) oraz usiądź przy biurku/ stole na krześle. Ułóż kilka książek albo czasopism (sztywne, w jednakowym formacie dość duże aby stabilnie leżały pod lapkiem) tak aby kamera była minimalnie wyżej niż poziom oczu. Powinna też być lekko z boku (nie na wprost). To akurat możesz przećwiczyć z kimś albo wykonując sobie zdjęcia. Kamera ustawiona z dołu i na wprost (lapek na stole, Ty siedzisz wyprostowana) daje niekorzystny efekt ujęcia jakby broda na pierwszym planie. Możesz mieć przed sobą kartkę i długopis, żeby zająć ręce, zanotować pytanie, mieć pod ręką coś co będziesz mogła wziąć i nie będzie to pluszowy krokodylek na szczęście. powodzenia.
      • andallthat_jazz Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 10:33
        Bardzo dziekuje. Kamera tez wbudowana i to nie laptop, tylko normalny, stacjonarny mac. Ale bede cwiczyc i go taszczyc po mieszkaniu. Biurka nie przesune, bo wmontowane w sciane. 🙄 Trudno bedzie maly rozgardiasz w przyszlym tygodniu. Dziekuje za Twoje rady!
      • panna.nasturcja Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 13:51
        A jakie ma znaczenie czy ona na nogach pod biurkiem będzie miała kapcie czy buty?
        • misiamama Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 17:08
          psychologiczne wyłącznie.
    • beataj1 Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 11:13
      Ponieważ większość moich rozmów odbywa się na teams, z zooma korzystam rzadko i nie z aplikacji a przeglądarki. Kiedyś na potrzeby jakiejś rozmowy instalowałam na szybko zooma w komórce i nie mam pojęcia jak ale z automatu ustawiły mi się płomienie w tle.
      Dopiero 3 rozmowy (ważne) dowiedziałam się że płonę.

Moja teoria jest taka że zoom jakoś wyłapał nazwę mojego telefonu (Bezbrzeżna Czeluść) i połączył.

Sama podczas rozmów nie lubię jak rozmówca ma rozmazane tło bo to często zniekształca głowę i "ucina" fragmenty. Albo ucina kawałki okularów.
      Lepsze jest naturalne. Może uda ci się znaleźć miejsc gdzieś przy pustej ścianie albo przy zaciągniętych zasłonach.
    • falcon_eye Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 11:45
      Odpowiem z perspektywy osoby która prowadzi dużo rekrutacji online:
      - Tło nie ma znaczenia, o ile nie jest rozpraszające. Normalna domowa czy biurowa sceneria jest jak najbardziej OK. Z normalnymi sprzętami które znajdują się w domu czy biurze. Możesz użyć funkcji rozmycia tła, żeby czuć się bardziej komfortowo. To co robi negatywne wrażenie: kompletny rozpierdziel w tle, jakieś chodzące często osoby, również wirtualne tło. Nie zwracam uwagi jeśli ktoś wdzwania się z sypialni i widać jego łóżko, ale jeśli to łóżko jest niepościelone, a obok stoi rowerek z górą ciuchów i kartony jakieś pod ścianą.... no to jest minus dla kandydata.
      - Nie potrzebujesz specjalnego mikrofonu. Wystarczy żeby uniknąć hałasu w tle. Zoom sobie całkiem nieźle radzi z wyciszaniem szumu, ale jeśli w pokoju leci muzyka, inni ludzie gadają, psy szczekają to jest słabo.
      - Nie potrzebujesz specjalnego oświetlenia. W miarę możliwości ustaw się twarzą do istniejącego źródła światła - np. usiądź naprzeciwko okna, albo niech lampa sufitowa będzie przed twarzą a nie za tobą.
      - Możesz potrenować patrzenie bezpośrednio w kamerę zamiast na uczestników spotkania. Jeżeli to tylko rozmowa i nie będziesz udostępniać ekranu, to możesz zmniejszyć okienko zoom'a i ustawić je pod kamerą. Będziesz wyglądała jakbyś naturalnie patrzyła im w oczy.
      - Niektórym pomaga ukrycie własnego widoku (W prawym górnym rogu, funkcja Wyświetl > ukryj swoje wideo). Nie rozpraszasz się tym jak wyglądasz.
      - W miarę możliwości korzystaj z laptopa, a nie telefonu.

Największe faux pax w rekrutacji online (niby oczywistości, ale pokolenie Z nie przestaje mnie zadziwiać):
      - wdzwanianie się z jakiejś zatłoczonej kafejki czy ławki przy ruchliwej ulicy
      - patrzenie w inną stronę (np. ludzie patrzą w swój dodatkowy ekran na którym sobie uruchomili spotkanie, ale laptop z kamerą jest gdzieś z boku)
      - przyjmowanie kuriera, rozmowy z partnerem który przyniósł kawkę, nachalne pokazywanie zwierzaków domowych, bądź też niezdyscyplinowane zwierzęta kręcące się wokół komputera.
      - palenie papierosów i pociąganie z butelki piwa (true story)

A tak poza tym to głeboki wdech, uśmiech i powodzenia smile
      • eukaliptusy Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 16:31
        Ja miałam kandydata, który podczas interview trzymał sobie telefon w ręce i sobie nim machał to w lewo to w prawo.
        Odrzuciłabym nawet gdyby się nawet z grubsza nadawał. Ale się nie nadawał.
      • pyza-wedrowniczka Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 16:45
        Odnośnie pierwszego punktu, słyszałam historię o obronie pracy doktorskiej, gdzie przewpdniczący komisji łączyl się z ulicy właśnie. Powiedział, że w hotelu nie ma warunków. I facet podobno spacerował po mieście i miał kamerkę włączoną
      • andallthat_jazz Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 16:58
        Dziekuje!
      • taniarada Re: Zoom porady na tlo i inne 09.06.23, 02:28
        Ale pan panie pieprzysz Oświetlenie jest ważne ,a okno niech będzie z boku. Trzymaj kamerkę na wysokości oczu. Tak, żeby patrzeć dokładnie w jej obiektyw. Jeśli kamera zostanie ułożona za nisko, zmieni się kąt obrazu i będziesz wyglądać niekorzystnie.
    • ja_mamma Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 11:45
      Podepnę się ze zbliżonym pytaniem, które nurtuje mnie od jakiegoś czasu.
      Czy da się jakoś zawęzić obraz z kamery szerokokątnej w laptopie tak, żeby było widać tylko osobę siedzącą przed komputerem zamiast połowy pokoju? Stosuję zamazane tło ale wygląda to dziwnie, jakbym chciała coś ukryć.
      Korzystam z Google Meet i tylko ten komunikator wchodzi w grę...
      • falcon_eye Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 12:02
        Google Meet bierze takie ustawienia video jakie dostaje z kamery. Musiałabyś poszukać, czy twój laptop umożliwia zmianę proporcji (wygooglaj np. model laptopa + "changing camera aspect ratio").
      • misiamama Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 13:27
        Ja kupiłam malutka kamerkę która możesz ustawić dowolnie i tylko przełączyć z kamery wbudowanej w łapka na te dodatkowa. W dumie przydaje się tez statyw do miej. Ale jeśli dużo się spotykasz to ma sens.
      • georgia.guidestones Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 13:32
        ja_mamma napisała:

> Podepnę się ze zbliżonym pytaniem, które nurtuje mnie od jakiegoś czasu.
        > Czy da się jakoś zawęzić obraz z kamery szerokokątnej w laptopie tak, żeby było
        > widać tylko osobę siedzącą przed komputerem zamiast połowy pokoju? Stosuję zam
        > azane tło ale wygląda to dziwnie, jakbym chciała coś ukryć.
        > Korzystam z Google Meet i tylko ten komunikator wchodzi w grę...
        Podłącz druga kamerę z mniejszym polem filmowania
    • angazetka Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 14:48
      Ej, jak spędziłaś pandemię, że zoom dopiero teraz? wink
      PS I tak, porada o tym, żeby się ubrać również na dole ciała jest bardzo słuszna wink W początkach pandemii mąż miał terapię z panią ubraną tylko "do kamery" - co było widać w lustrze... O właśnie, zabierz lustra z widoku kamery! big_grin
      • panna.nasturcja Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 16:19
        Też spędziłam pandemię i całe życie nie używając zoom, nigdy nie był mi potrzebny.
      • andallthat_jazz Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 16:29
        Heh! Pracowalam przed pandemia w 90% zdalnie, ale tel. wystarczal. 😅 A w firmie na konferencje byl duzy ekran i firmowe tlo. Nie musialam pokazywac prywatnych wlosci. 😉 Chociaz wtedy to by przeszlo, bo mialam biuro z bibloteczka a nie kawalerke pelna prywatnych rzeczy. Ubiore sie "po zeby". 🙂 Glupio bym sie czula w samych gaciach na dole o pracy powaznie rozmawiac. 😂
      • jkl13 Re: Zoom porady na tlo i inne 08.06.23, 10:05
        Całą pandemię pracowałam stacjonarnie. Nie miałam ani jednego dnia pracy zdalnej. Zoom nie był mi do niczego potrzebny i nadal nie jest. Gdybym musiała z niego skorzystać, pewnie miałabym podobne pytania jak autorka wątku.
    • woman_in_love Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 16:33
      Proponuje alpejska łąkę, krowę i plakat milki w tle.
      • andallthat_jazz Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 16:34
        😂🤦‍♀️
        • szarmszejk123 Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 16:36
          A ty przed kamerą ubijasz masło w takim stroju :p
          • woman_in_love Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 16:36
            To rekrutacja do only fans?
            • andallthat_jazz Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 16:52
              I pytanie zostaje, jak ubic ta marna laska maslo? 🧐😂
          • andallthat_jazz Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 16:40
            A wez! Rycze! 😂
      • andallthat_jazz Re: Zoom porady na tlo i inne 07.06.23, 16:39
        Krow sie troche boje (bykow mniej 😂- wspomnienia z dziecinstwa, gdzie ojciec oniemial, widzac mnie w zagrodzie byka). Moglaby sie ta rozmowa mocno dynamicznie skonczyc na wrzasku i ucieczce po lance. Ale fakt, zapadlabym w pamiec. 😂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka