by 07.06.23, 14:41 W tym roku idą roczniki 2010...chyba ( błonica, krztusiec, tężec) Przyznam szczerze, że zupełnie zapomniałam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
motyllica Re: Czy pamiętacie o kalendarzu szczepień? 07.06.23, 14:47 nigdy nie wiem na co jest kiedy szczepienie dzwonią z przychodni z przypomnieniem Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Czy pamiętacie o kalendarzu szczepień? 07.06.23, 14:50 Mój rocznik 2023 zaraz będzie miał trzecią porcję szczepień Odpowiedz Link Zgłoś
by Re: Czy pamiętacie o kalendarzu szczepień? 07.06.23, 14:54 Najnowszy rocznik, niedawno wyjechał z fabryki Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Czy pamiętacie o kalendarzu szczepień? 07.06.23, 14:56 Wybierałam tak pediatrę by była absolutną zwolenniczką szczepień a przeciwniczką homeopatii czy ziółek (to znaczy: profilaktycznie ziółka ok, jako uzupełnienie leczenia ok, ale nie jako leczenie samo w sobie). Przychodnia wie, że łykamy wszelkie szczepienia - i mamy to ogarnięte. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Czy pamiętacie o kalendarzu szczepień? 07.06.23, 14:56 Orientacyjnie, teraz na wiele lat mam spokój - dziecko w 6tym roku życia poszło właśnie na jakieś błonice tężce itp., a wróciło też zaszczepione na MMR, przyspieszany z 12 roku życia. podejrzewam, że z powodu wzrostu zachorowań na odrę. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Czy pamiętacie o kalendarzu szczepień? 07.06.23, 15:47 MMR to z 10rż. Jak dziecię skończy 13 lat, to trzeba podać krztusiec i tężec. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Czy pamiętacie o kalendarzu szczepień? 07.06.23, 15:54 Będą dzwonić Trochę utraciłam kontrolę nad tematem, na początku dziecko dostawało 6w1, a teraz chyba 3 albo 4 tylko (sądząc z nazwy szczepionki). Zakładam, że wiedzą co robią i dadzą co trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Czy pamiętacie o kalendarzu szczepień? 07.06.23, 17:25 Teraz robią w ósmym, byłam zaskoczona, ale zgarnęli syna, jak poszłam uzupełniać zaległe chyba z szóstego roku życia, kiedy miał na niecałe 8 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Czy pamiętacie o kalendarzu szczepień? 07.06.23, 14:57 Do mnie dzwonią z przypomnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Czy pamiętacie o kalendarzu szczepień? 07.06.23, 15:04 Do mnie dzwonią z przypomnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Czy pamiętacie o kalendarzu szczepień? 07.06.23, 16:17 Pamiętam, mam jedno dziecko a nie 50. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Czy pamiętacie o kalendarzu szczepień? 07.06.23, 16:38 Nie, ale dzwonia z przychodni i przypominaja Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowka2011 Re: Czy pamiętacie o kalendarzu szczepień? 07.06.23, 17:54 u mnie nie dzwonią, jak dzieci (trójka) były małe to chodziło się częściej i mieliśmy na bieżąco, ostatnio zgapiłam się przez pandemię, ale w zeszłym roku wszystko nadrobiliśmy (nastolatki), jeszcze najmłodszą muszę na hpv zaszczepić Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Czy pamiętacie o kalendarzu szczepień? 07.06.23, 21:55 Nie pamiętam, gdyż przychodnia sama mnie informuje, dzwoniąc umówić termin. Kilka lat temu jeszcze to wysyłali mi pisemna informacje Odpowiedz Link Zgłoś