Dodaj do ulubionych

Wymiana prysznica w domu- porady

08.06.23, 15:33
W łazience mam wannę z prysznicem. No i teraz tak- z kranu woda leci pod bardzo wysokim ciśnieniem, w 5 minut mam napełnioną wannę do kąpieli. Natomiast z prysznica- słabo cieknie. Początkowo myślałam, że to wina słuchawki ( część oczek nieczynnych) i planowałam zakupić samą słuchawkę, ale dziś ją odkręciłam i ona generalnie już tej rurki słabo leci. Co wymienić wobec tego?
Obserwuj wątek
    • woman_in_love Re: Wymiana prysznica w domu- porady 08.06.23, 15:45
      nienawidzę remontów łazienki, coś strasznego

jakbym miała robić wymianę prysznica, to bym znalazła faceta z nowiutką łazienką żeby u niego zamieszkać, a własną ruinę bez prysznica wynajęłabym uchodźcom wojennym
      • melikles Re: Wymiana prysznica w domu- porady 08.06.23, 16:18
        Dla osób z obydwoma lewymi rękami, wymian słuchawki i wężyka może wydawać się remontem, a wymiana wkładki zamka wręcz przebudową.

woman_in_love napisała:

> nienawidzę remontów łazienki, coś strasznego
        >
        > jakbym miała robić wymianę prysznica, to bym znalazła faceta z nowiutką łazienk
        > ą żeby u niego zamieszkać, a własną ruinę bez prysznica wynajęłabym uchodźcom w
        > ojennym
    • eliszka25 Re: Wymiana prysznica w domu- porady 08.06.23, 15:49
      Czyli kran nad wanną jest taki, że możesz go przestawić i jak chcesz, to woda leci z kranu wprost do wanny, a jak przestawisz na prysznic, to leci ze słuchawki? Jeśli tak, i z kranu woda leci normalnie, to odkręć ten wężyk, którym woda płynie do słuchawki w miejscu montowania przy kranie i wymień całość. A najlepiej sprawdź, czy ten otwór, na który nakręca się wężyk prysznica nie jest zakamieniony/czymś zapchany. Możesz też najpierw spróbować odkamienić całą słuchawkę i ten wężyk. Najlepiej odkręcić i włożyć całość w odkamieniacz.
      • snajper55 Re: Wymiana prysznica w domu- porady 08.06.23, 16:14
        eliszka25 napisała:

> Czyli kran nad wanną jest taki, że możesz go przestawić i jak chcesz, to woda l
        > eci z kranu wprost do wanny, a jak przestawisz na prysznic, to leci ze słuchawk
        > i? Jeśli tak, i z kranu woda leci normalnie, to odkręć ten wężyk, którym woda p
        > łynie do słuchawki w miejscu montowania przy kranie i wymień całość. A najlepie
        > j sprawdź, czy ten otwór, na który nakręca się wężyk prysznica nie jest zakamie
        > niony/czymś zapchany.

W tym miejscu powinna być uszczelka z takim małym sitkiem. Sprawdź czy to sitko nie jest zapchane. Można je igłą oczyścić lub kupić nowe (nową uszczelkę z sitkiem).

S.
      • clara.burgund Re: Wymiana prysznica w domu- porady 08.06.23, 16:44
        eliszka25 napisała:

> Czyli kran nad wanną jest taki, że możesz go przestawić i jak chcesz, to woda l
        > eci z kranu wprost do wanny, a jak przestawisz na prysznic, to leci ze słuchawk
        > i? Jeśli tak, i z kranu woda leci normalnie, to odkręć ten wężyk, którym woda p
        > łynie do słuchawki w miejscu montowania przy kranie i wymień całość. A najlepie
        > j sprawdź, czy ten otwór, na który nakręca się wężyk prysznica nie jest zakamie
        > niony/czymś zapchany. Możesz też najpierw spróbować odkamienić całą słuchawkę i
        > ten wężyk. Najlepiej odkręcić i włożyć całość w odkamieniacz.

Tak, dokładnie taki jest.
    • kk345 Re: Wymiana prysznica w domu- porady 08.06.23, 15:49
      Wąż prysznicowy razem ze słuchawką? Może zaszedł kamieniem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka