Dodaj do ulubionych

A kto zapomnial, ze dzis wolne?

08.06.23, 16:01
Pewnie nie bedzie tylu miszczow. Odbilam sie od drzwi spozywczego a przyjaciel uswiadomil mnie o co chodzI. Juz dlugie weekendy w Austrii wychodza mi bokiem. Teraz byly juz bodaj 3, czy 4. Dezorganizuje to tylko czas i robi burdel w planach. 🙄 Ja jestem dlugim weekendom na nie. Raz od czasu do czasu ujdzie, ale ilez mozna? Ktos tez przegapil?
Obserwuj wątek
    • mid.week Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 16:07
      Bezrobotnym trollom długie weekendy faktycznie niepotrzebne
      • andallthat_jazz Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 16:10
        Rowniez jak pracowalam mnie wkur#%aly, wiec pewnie tak zostanie.
        • mid.week Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 16:27
          No i proszę, całkiem nowy temat na terapię
      • beaucouptrop Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 19:10
        Potrzebne do tworzenia nowych wątków 🤣
      • milva24 Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 09.06.23, 07:44
        big_grin
    • primula.alpicola Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 16:11
      Nigdy nie zapominam. Uwielbiam długie weekendy.
    • alpepe Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 16:16
      Nie wiem, o czym piszesz. WSZYSCY wiedzą. Ja tylko nie wiedziałam, że większość Niemiec, bo niby to skromnie wygląda, że kilka landów, ale w praktyce to większość dziś ma wolne. Dla mnie to dobrze, chwilowo brak klientów, mogłam nadgonić przelewy.
      • andallthat_jazz Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 16:24
        Serio nie patrze w kalendarz pod wzgledem swiat dzien w dzien a ze niewierzaca dlugo jestem, to wydawalo mi sie, ze juz w Austrii zakonczylismy maraton. 🙄 Ale juz wiem, ze moge zapomniec, by jutro cos zalatwic, bo wszyscy na urlopie. Jak pracowalam, to tylko wkurzalam sie, ze do nikogo dodzwonic sie nie moge i robota lezy. Nie lubie tego rozmemlania na wiosne w Austrii.
        • mid.week Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 16:25
          przenieś się do Chin
          • taniarada [...] 08.06.23, 17:00
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • taniarada Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 16:58
        Dolna Saksonia też ?
    • angazetka Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 16:22
      Jestem człowiekiem-kalendarzem, nigdy nie przegapiam.
    • panna.nasturcja Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 16:22
      Gdybyś pracowała zamiast żyć na koszt innych latami, to może byś wiedziała, że jest wolne.
      • andallthat_jazz Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 16:57
        Jak pracowalam tez mnie wku#%ialo. Zyje na swoj koszt, bo z pieniedzy, ktore zarabialam i oddawalam na skladki. W miedzyczasie sie szkole i wkrotce znow bede wplacala. Panstwo popiera, malo tego wspiera moje zamierzenia (dofinansowanie przez lata nauki). Wiec chyba tylko ty masz z tym problem. 🤪
        • panna.nasturcja Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 16:58
          Czyli żyjesz z cudzego i zamierzasz żyć następne kilka lat.
          CBDU
          • andallthat_jazz Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 17:11
            😂 Jezu czytanie ze zrozumieniem jest ponad poprzeczka. 😂
            • hanusinamama Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 22:18
              Ciebie?
        • angazetka Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 19:16
          > Jak pracowalam tez mnie wku#%ialo.

Wolne cię wku...wiało?
          • andallthat_jazz Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 21:36
            Niemoznosc zalatwienia niczego, 🙄
            • sol_13 Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 21:38
              No ale to jest święto, to co Cię dziwi.
              W robocze dni długich weekendów (jak jutro) wszystko masz otwarte normalnie.
            • angazetka Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 21:55
              Ale co jest takiego, co trzeba koniecznie natentychmiast załatwiać? Co nie może poczekać do poniedziałku?
              • zerlinda Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 09.06.23, 07:17
                angazetka napisała:

> Ale co jest takiego, co trzeba koniecznie natentychmiast załatwiać? Co nie może
                > poczekać do poniedziałku?
                >
                No wiesz, jak się studia robi w trybie express to można się wkurzyć. Ten wolny weekend wydłuży jej naukę o jakieś pół roku! A praca, zagwarantowana, nie będzie czekać latami 😄
    • taje Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 16:28
      U nas nie ma dziś wolnego sad Za to był wolny poniedziałek w ubiegłym tygodniu (Zielone Świątki).
      • andallthat_jazz Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 17:02
        Zazdroszcze! Tu terminy do lekarza, urzedow, to lawirowanie miedzy dluuugimi weekendami. 🙄🤦‍♀️ Serio za duzo tego wiosna. Tu jest kumulacja. Dobrze, ze nastepny w sierpniu.
    • silenta Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 16:37
      Jakbym była bezrobotna to też by mi przeszkadzało.
      • andallthat_jazz Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 16:50
        Przeszkadzalo mi tez jak robotna bylam. 🙄 Wiec to nie regula. Nie lubie rozwalonych tygodni pod rzad i kombinowania z terminami. Nie lubie tez "zamknietych" instytucji, bo jutro znow wszyscy na urlopach. Nie lubie dezorganizacji zycia przez czyjes wierzenia. Jak ktos sobie urlop bierze to blogoslawie. Ale nie, ze wszyscy na raz.
        • ga-ti Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 17:02
          Się zastanawiam, kiedy ostatnio byłam w jakiejś instytucji... chyba w szkole dziecka na zebraniu, szkoła to instytucja (chyba), a wcześniej samochód przerejestrowywałam, czeka mnie wyrobienie paszportów dzieciom, bo się skończyły, ale termin nie pilny, by koniecznie w długi weekend żądać otwarcia urzędu.
          Serio tak Ci brakuje otwartych instytucji? No może sklep potrzebny, gdy zupełnie zapomniałaś i nie masz co jeść, choć u mnie to się nie zdarza, bo zawsze coś się do jedzeni znajdzie, a na zachcianki są żabki wink

Daj ludziom żyć i odpocząć od czasu do czasu nieco dłużej.
          • andallthat_jazz Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 17:08
            Serio, bo chcialam zalatwic kilka rzeczy z AMS (odpowiednik UP), lekarka, jeszcze paroma instytucja o. Tak, zdarzyc sie moze, ze tych instytucji potrzebujesz. I znow czekanie na poniedzialek. Cholera mnie strzela na slowa "dluuugi weekend".
            • iuscogens Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 19:36
              andallthat_jazz napisała:

> Serio, bo chcialam zalatwic kilka rzeczy z AMS (odpowiednik UP), lekarka, jeszc
              > ze paroma instytucja o. Tak, zdarzyc sie moze, ze tych instytucji potrzebujesz.
              > I znow czekanie na poniedzialek. Cholera mnie strzela na slowa "dluuugi weeken
              > d".

Nie pracujesz, czyli masz wolne codziennie i akurat w ten wolny weekend musisz załatwić sprawy w urzędach??? Może trzeba bo zalatwic od poniedziałku do środy skoro takie pilne?? Skoro nie pilne to poczeka do poniedziałku.
        • hanusinamama Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 22:19
          Mam 40 lat i ani razu nie miałam takiej sytuacji jak opisujesz. Pomijając bajkopisarstwo (słabe) to jak to mawiała moja babka "z nudów ci się w dupie poprzewracało".
          Jakbyś pracowała to byś wiedziała, ze jest wolne.
    • kozica111 Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 16:40
      Matko, współczuję, jak żyć.
    • zerlinda Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 17:25
      Jesteś samotna i aspołeczna. Do tego bezrobotna. Więc tak, mogą Cię wkurzać długie weekendy. Normalni ludzie spędzają czas z rodziną, znajomymi czy uprawiają hobby.
      • andallthat_jazz Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 17:37
        Z Twoich ust brzmi jak komplement. Tylko pytanie zostaje dlaczego nie spedzasz czasu z rodzina, znajomymi, nie uprawiasz hobby, tylko szwendasz sie za mna? 😂
        • zerlinda Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 17:39
          Bo mogę.
          • andallthat_jazz Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 17:49
            😂🤦‍♀️
      • beaucouptrop Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 19:14
        Nic dodać nic ująć. Świetnie podsumowane.
    • szarmszejk123 Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 17:29
      U mnie choć raz nie ma długiego weekendu, ale że w Niemczech jest, to jest u mnie mega burdel na drogach. Do tego we wiosce obok będzie w weekend koncert Bruce'a Springsteen'a, ludzie już z kamperami poprzyjeżdżali :p
      • andallthat_jazz Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 17:48
        Mowie, daliby odetchnac z tym burdelem. 🙄 Nie bronie nikomu oddechu, ale moze jakis kontrolowany. 🧐 A nie huzia na jozia co tydzien. 🙄 To sie meczace robi.
        • silenta Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 09.06.23, 07:50
          To znaczy, że tego wolnego nie dało się przewidzieć? Nagle, w środę wieczorem to wymyślili?
    • zaczarowanyogrod Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 18:09
      Nie
      I tak ze wsi bym nie wyjechała bo busy nie jeżdżą
      Ale po święcie w środku tygodnia może mi się pomylić że jutro poniedziałek
    • beaucouptrop Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 19:19
      Nie pracujesz od dawna. Wnioskujac z ilości zakładanych wątków masz najwyraźniej ogrom wolnego czasu i akurat w ten piątek musisz się wybrać do urzędu.
      Odpal Maca pod łóżkiem w wannie i załatw sprawy administracyjne on-line. Jak ty chcesz tym ludziom pomagać jeśli sama nie ogarniasz życia?
    • ladyban666 Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 20:02
      Nic się nie przejmuj tymi wredotami. Miłego dnia!
      • ladyban666 Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 20:02
        *yyy- miłego wieczoru, dzień już przeleciał, nie wiadomo kiedy sad
        • beaucouptrop Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 20:11
          Ty chyba też w domu siedzisz sądząc po ilości zdjęć, które wklejasz.
          • ladyban666 Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 21:15
            Ty chyba życia nie masz, sądząc po tym, ile forumek "znasz" tongue_out idz już spać smutna istoto, sen leczy każdy bol ;*
    • iberka Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 20:59
      Ja.....rano o otwarciu oczu z przerażeniem zobaczyłam, że jest zupełnie jasno, czyli zaspane do pracy i szkoły....9:06. Zerwałam się jak głupia i dopiero po chwili ogarnęłam, że wolne 😂
      • andallthat_jazz Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 21:49
        😂
        • iberka Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 22:08
          😋 za to do końca szkolnej kariery bomvelków zapamiętam, że wolny jest wtorek po Wielkanocy.....a to dlatego, że kiedy starszak był w 1-szej klasie, to zawiozłam go do szkoły, szkoła była otwarta więc weszliśmy a tam wszędzie pusto. Młody się przebierał, wyszliśmy z szatni i wtedy z recepcji miła pani pyta co tu robimy 🤣🤣🤣
          • angazetka Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 22:12
            Nie pamiętasz tego z własnej szkoły? big_grin
            • iberka Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 22:33
              Nie big_grin
          • andallthat_jazz Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 23:09
            Da sie? Da sie! Z humorem i bez zadencia. 😂
            • rosapulchra-0 Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 09.06.23, 03:30
              ZadĘcia!
    • sol_13 Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 21:10
      Nigdy nie zapominam, bo zawsze biorę urlop i wyjeżdżamy.
      Długich weekendów jest za mało.
    • arista80 Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 08.06.23, 21:58
      U mnie dziś normalnie roboczy dzień. We Włoszech Boże Ciało obchodzi się w niedzielę.
    • borsuczyca.klusek Re: A kto zapomnial, ze dzis wolne? 09.06.23, 17:11
      Wszystkie weekendy powinny być długie, wtedy niczego by nie dezorganizowały 🙄

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka