alterego72 08.06.23, 17:45 Nie pytam, która nie i dlaczego nie, tylko która tak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 17:49 A jak ja napiszę, że zjadłem dzisiaj cudowne zboczniaki a la flaczki na obiad to co? Naślesz na mnie policję internetową. Czy włączysz klątwa-app? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 17:50 ja przechodziłam obok i patrzyłam na te małe słodziaki sypiące kwiatki i zastanawiałam sie która umrze przy porodzie w imię swej religii hehe Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 21:47 woman_in_love napisała: > ja przechodziłam obok i patrzyłam na te małe słodziaki sypiące kwiatki i zastan > awiałam sie która umrze przy porodzie w imię swej religii hehe A co ma do tego religia umierającej??? Przecież lekarze wszystkie kobiety traktują tak samo - katoliczki, muzułmanki, ateistki... Mamy równość w umieraniu inkubatorów. Religia inkubatora nie ma znaczenia. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sattwaguna Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 16:53 Albo wcześniej które z tych dzieci będzie miało włożoną księżowską łapę w majteczki. Bo przecież ten ich fajny ksiądz też może to lubić... Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 10.06.23, 00:07 to na spowiedzi przez komunią Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 10.06.23, 10:20 Już nie przesadzajmy, nic wielkiego się nie dzieje, księża zawsze macali. I komu to przeszkadzało? Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 17:51 Ja dzis dla ciała procesowałam bieganie - 21km Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 18:26 Ja też dziś na sportowo, ale ja z tych cieniasów i tylko 8 km kijkowania po lesie. Fajnie było. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 22:04 w zdrowym ciele zdrowy duch Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 22:21 A ja pojechałam nad jezioro rowerem (12 km w jedną stronę) i pływałam nie wiem ile, ale długo. Prawie triathlon😁 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 22:28 Ja sobie dowaliłam wieczorny spacerek z pieskiem i dzien zakonczylam z 33km na liczniku, a to cyfra bożociałowa jest bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 10.06.23, 07:45 No, no, 33 km to Ci się uzbierało ładnych kilka procesji! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 10.06.23, 08:23 Biedny pies. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 10.06.23, 10:53 primula.alpicola napisała: > No, no, 33 km to Ci się uzbierało ładnych kilka procesji! Czego sie nie robi dla bozegociala! Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 10.06.23, 10:21 mid.week napisała: > Ja dzis dla ciała procesowałam bieganie - 21km > Będziesz miała Boskie Ciało. A może już masz Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 10.06.23, 10:51 To pewnie zalezy od definicji "boskiego ciala" ale zeby miec widoczne miesnie trzeba znacznie więcej pracy wlozyc niz ja to robie. Ja jestem po prostu szczupla. Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 17:53 Od kiedy kaszojady mogą sypać kwiatki? W moim dzieciństwie sypać mogły tylko dzieci komunijne i po bierzmowaniu. Czekało się na to jak na sam sakrament. Odpowiedz Link Zgłoś
alterego72 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 17:55 Po bierzmowaniu? Nie pamiętam, bym kiedykolwiek w swoim życiu widziała 14-15 latki sypiące kwiatki... Odpowiedz Link Zgłoś
niktnaprawdewazny0 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 19:16 Nie jestem przekonana czy którakolwiek 14 latka by się na to zgodziła Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 17:58 Nie wiem czy sypałam kwiaty wcześniej, ale na pewno jak miałam 5 lat i tak co rok do czasu jak miałam 10. Rok po komunii. Moja siostra zaczęła mając 2 lata. Czyli 25 lat temu. Po bierzmowaniu nikt już nie sypał, bo byliśmy za starzy. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 19:42 Ja późno zrobiłem bierzmowanie .To ze strony mojej parafii . zwycieska.czest.pl/boze-cialo-procesja-eucharystyczna/ Odpowiedz Link Zgłoś
daszka_staszka Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 20:25 Teraz się już kaszojdy 6-letnie do komunii wysyla Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 17:57 Teraz, a kiedyś nie? Ja byłam jako sześciolatka ponad 20 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 20:46 i po bierzmowaniu są już nieatrakcyjne dla księdza w większości przypadków, także sciemniasz Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 21:49 tol8 napisała: > Od kiedy kaszojady mogą sypać kwiatki? W moim dzieciństwie sypać mogły tylko dz > ieci komunijne i po bierzmowaniu. Czekało się na to jak na sam sakrament. Teraz tak się w dzieciach nie przebiera. Trzeba brać co jest i korzystać, póki jest. S. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 22:36 Serio? Pierwsze słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 23:58 Przebijam, zdarzyło mi się sypać kwiatki na procesji BC chociaż nawet nie jestem ochrzczona Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 17:58 Ja. Aż do pierwszego ołtarza z córkami (małżonek i syn są na froncie, taka służba-niedrużba). Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 18:04 Ja także, było bardzo dużo ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 18:22 A u nas coraz mniej. Ja co prawda nie chodzę, ale procesja idzie pod moimi oknami. Z roku na rok widać odpływ ludzi. To cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 21:34 Marzeka ci napisze ze kłamiesz. Koscioły pękają tylu wiernych na msze chodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 22:44 Nie, u mnie akurat było dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 12:45 Kolejna katolicka marzycielka. Ale ok nie wiem moze mieszkasz gdzies na zapadniętej wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 10.06.23, 10:10 Hanusina, wiesz, że robisz dokładnie to samo, co PAP w temacie 4 czerwca? Na pewno chodzi mniej ludzi niż kiedyś. Ale jednak nadal bardzo dużo. Na temat tej procesji u nas się nie wypowiem, bo idąc z przodu nie wiem jak jest długa, ale na rezurekcyjnej było mnóstwo ludzi, miałam wrażenie że dużo więcej niż kiedykolwiek, procesja sobie na ogon nadepnęła, mimo zatoczenia ogromnego koła. A gęsto było. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 10.06.23, 15:09 Statystyka jest statystyką. To, że gdzieś jednorazowo będzie więcej ludzi nijak nie ma przełożenia na to, że ogólnie coraz mniej ludzi do kościoła chodzi, również z okazji świąt różnych. Nie mam pojęcia jak jest w okolicznej parafii, bo nigdy nie byłam tu ani w kościele, ani na żadnej procesji, ale na tablicy informacyjnej są usunięte godziny mszy, zarówno w tygodniu, jak i niedzielnych. Widać tak mocno spadła liczebność dominicantes, że zmniejszyli liczbę mszy. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 10.06.23, 15:36 Ja wale nie dyskutuję z tym, że chodzi ogólnie mniej ludzi, bo chodzi, widać, że jest luźniej na większości mszy (nie na wszystkich), dzieci też jest mniej - ale też jest mniej w ogóle 20 lat temu w klasach komunijnych parafii było 230 dzieci, w tym roku 130 (do komunii poszło jeszcze mniej, dawniej szły wszystkie lub nie szło 1-3 (jak były innego wyznania lub z innej parafii). Mnie chodzi o to, że marzeka napisała, że u niej było dużo, a ta jej pisze, ze nie, nie było. A była, widziała? U nas też było dużo. Nie robiłam zdjęć, nawet telefonu nie miałam, a może szkoda, bo bym wkleiła. A to jedna z mnóstwa parafii w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 10.06.23, 21:17 A to ja jak najbardziej wierzę, że gdzieś - punktowo - mogło być sporo ludzi. Pytanie tylko czy na pewno dużo, w sensie więcej niż te 20 lat temu? Czy tylko "stosunkowo" dużo, w porównaniu właśnie do zwyczajnej mszy. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 13:48 Nie, u mnie akurat było dużo to dlatego, że z powodu braku frekwencji macie tylko teraz 1 mszę zamiast 5 które się odbywały jeszcze w 2000 roku i ci ludzie sie skumulowali Odpowiedz Link Zgłoś
ewenny58 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 00:43 jak i u mnie, kiedyś szli i szli, końca nie było widać, dzisiaj jakoś tak szybciorem poszło, nawet kawy nie wypiłam do końca Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 18:22 Na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 20:05 ayelen40 napisała: > Ja. Aż do pierwszego ołtarza z córkami (małżonek i syn są na froncie, taka służ > ba-niedrużba). Ukraińskim? Innego chyba w pobliżu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 21:02 A tak różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 22:37 To znaczy na jakim? Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 07:51 A to jedna wojna aktualnie na świecie (niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 22:13 Dlatego cię pytam, na którym są froncie. Nie słyszałam, żeby polska armia walczyła na jakimkolwiek froncie. Nie daj czekać, pisz Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 22:27 Oni nie są w polskiej armii. Więcej nie napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
rosie Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 17:58 W zeszłym roku byłam po 14 latach przerwy i w tym roku też poszłam. Było dużo ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 18:12 W zeszłym roku byłam po 14 latach przerwy jesteś po menopauzie i odnalazłaś w końcu jezusa? Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 18:06 Ja od co najmniej 15 lat nie i za rok tez nie pojde :p Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 18:22 To zupełnie jak ja od urodzenia 😊 A dzisiaj wyjątkowo udane BC, bo nawet żadnej nie słyszałam Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 18:44 Boże cielę to jedno z moich ulubionych świąt, zwykle jest ciepło i dodatkowy wolny dzień na sport albo seks. Z mężem, jestem lewicową nudziarą, żadnych dzikich chłopów. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 19:03 A co to są dzikie chłopy 😳 Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 19:12 Z Ordo Iurków albo Konfederacji zapewne Konserwatywnie puszczają się na prawo (bo nie na lewo przecież!) Odpowiedz Link Zgłoś
emka_bovary Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 20:26 Boże cielę? Nawet niezłe, nie słyszałam jeszcze. Tak w ogóle to lubię czytać dla rozrywki dwa fora - to i Sychar. Widzę duże podobieństwo, na jednym uczestnicy odjechani w jedną stronę, na drugim w drugą 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 21:37 Ja słyszałam kiedyś boże cielsko Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 21:53 emka_bovary napisała: > Boże cielę? Nawet niezłe, nie słyszałam jeszcze. > Tak w ogóle to lubię czytać dla rozrywki dwa fora - to i Sychar. Widzę duże pod > obieństwo, na jednym uczestnicy odjechani w jedną stronę, na drugim w drugą 😅 Co to jest Sychar? Chętnie zajrzę. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 01:17 snajper55 napisał: > Co to jest Sychar? Chętnie zajrzę. Już wiem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
daszka_staszka Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 20:28 jowita771 napisał: > Boże cielę to jedno z moich ulubionych świąt, zwykle jest ciepło i dodatkowy wo > lny dzień na sport albo seks. Z mężem, jestem lewicową nudziarą, żadnych dzikic > h chłopów. > J Jak się dobrze cowiek zorganizuje to wystarcza czadu i sił zarówno na seks jak i na sport a nawet nagrilla z sąsiadami Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 08:22 A jak sąsiedzi nie chcą sportu, to można sam seks i nargile? Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 12:31 Nie no, grill z sąsiadami, sport można też, seks z mężem, my nie konserwatywni katolicy, żeby z sąsiadami seks uprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
sabina211 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 19:10 Byłam na Mszy, na procesji nie. Odpowiedz Link Zgłoś
jahelena Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 19:30 Byłam. Próby szydery w wątku czerstwe jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 19:47 a modliliście się za tę biedaczke ktora umarła w Nowym Targu, czy wysławialiście papcia JOTPE2? Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 19:52 Ja się modliłam o powodzenie leczenia dentystycznego mojej mamusi, bo strasznie się zostania szczerbatą boi. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 20:44 o powodzenie leczenia dentystycznego mojej mamusi, ooo... ciekawe czy przeżyje, czy może dostanie sepsy jak tab ciezarna i umrze Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 07:50 Przeżyje, gorzej, czy ząb czy nawet dwa... Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 20:26 zapewne za nią pomodli się jej własna rodzina, tak jak za izabelę z pszczyny Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 19:53 jahelena napisała: > Byłam. Próby szydery w wątku czerstwe jak zwykle A możesz powiedzieć, z jakiej okazji to dzisiejsze święto? Na cześć jakiego boskiego wydarzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 20:21 ja, ja wiem, pszepani! z okazji Ostatniej Wieczerzy! Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 21:29 stephanie.plum napisała: > z okazji Ostatniej Wieczerzy! Ale to nie w Wielki Czwartek? Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 20:23 Corpus Christi, czyli Sakramentu Ołtarza Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 21:57 iwles napisała: > jahelena napisała: > > > Byłam. Próby szydery w wątku czerstwe jak zwykle > > > A możesz powiedzieć, z jakiej okazji to dzisiejsze święto? Na cześć jakiego bos > kiego wydarzenia? W tym dniu wierni przepraszają Jezusa, za zjadanie jego ciała w czasie mszy. Czy coś takiego. S. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 22:02 Swietuja cokolwiek, co mialo odciągnąć ludzi od obrzadkow poganskich. Tak namotali, ze juz sami nie wiedza co i kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 01:29 mid.week napisała: > Swietuja cokolwiek, co mialo odciągnąć ludzi od obrzadkow poganskich. Tak namot > ali, ze juz sami nie wiedza co i kiedy. Z Bożym Ciałem jest tak samo jak z innymi "chrześcijańskimi" świętami. To są dawne pogański święta, ukradzione przez nową wiarę. "Jest to typowe Święto Przyrody i Matki Ziemi, które My Polacy, my poganie polscy obchodzimy co najmniej od 10.000 lat, a nie od jakiegoś wydziwaczonego 1252 roku, który potem okazuje się rokiem 1317, a tak naprawdę rokiem 1420 w Polsce, czyli świętem które NARZUCONO POLAKOM na ich obrzędy Święta Rusaliów raptem zaledwie 600 lat temu." bialczynski.pl/2017/06/15/swiety-swiety-w-zaklety-czyli-niezalezna-pl-tlumaczy-polakom-o-co-wlasciwie-chodzi-w-bozym-ciele/#more-72663 S. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 07:49 W XIII wieku dopiero to święto ustanowiono. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 22:11 jahelena napisała: > Byłam. Próby szydery w wątku czerstwe jak zwykle. Zgodnie z tradycją usiłujemy was prześladować... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna_a Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 00:55 Wlasnie tak sadze, ze ateisci musiliby sie tez jakos zorganizowac i co niedziela mowic o swoim ateizmie, plus co pare miesiecy odwalic jakies swieto od czapy, bo bez struktur i organizacji ciezko bedzie o wypchanie katolikow z rynku. A tak bez lidera, bez banku, bez wladz, bez hierarchii, bez hajsu / to ciezko troche Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 09:44 No... Przydalaby sie jakas infrastruktura, zeby sie mogli gdzies spotykać i hejtowac odmieńców. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 18:14 Mi tam pasują tradycyjne spotkania w knajpach Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 23:18 mid.week napisała: > No... Przydalaby sie jakas infrastruktura, zeby sie mogli gdzies spotykać i hej > towac odmieńców. Tę czarną zarazę. S. Odpowiedz Link Zgłoś
vasaria Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 10.06.23, 08:58 jahelena napisała: > Byłam. Próby szydery w wątku czerstwe jak zwykle. I nie wstyd ci ? Że w XXI w w Polsce ktoś się nie wstydzi przyznać 😱 Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 20:25 ja odwrotnie, nigdy na mszę, za to na procesję jak najbardziej. taka tradycja rodzinna i kontynuuję. czekałam na motylka, ale jakoś spokojnie było... Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 21:32 Właśnie, co z Motylem? Odpowiedz Link Zgłoś
jahelena Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 22:48 Życie motyli jest krótkie. Pewnie się leczy w zamknięciu. Odpowiedz Link Zgłoś
paniadmin Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 19:56 W wątku obok doczytałam, że Paulina Smaszcz uczestniczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 12:36 Żenada, stare wariatki, którym z życiu nie wyszło z własnej winy tak mają i wycierają gębę Jezusem na pokaz. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 12:52 Jezusem na pokaz ? A jest też drugi Jezus, nie na pokaz? Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 13:16 Ktoś, kto jest wierzący i praktykujący, po prostu to robi, nie wyciera sobie gęby wiarą na pokaz. Kilka dni temu siedzieliśmy w podróży w pociągu z facetem, po dłuższej rozmowie okazało się, że jest księdzem, pierwszy raz w życiu rozmawiałam z tak otwartym i tolerancyjnym księdzem. Nie narzucał się ze swoim kapłaństwem, miał dystans, gdyby było więcej takich księży, ludzie nie odwracaliby się tłumnie od kościoła. Petarda wierząca i tropiąca prawdę jest żenadą. Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 10.06.23, 20:38 fajnoksiądz powiadasz ? a na gitarze grał ? a czy miał tatuaż jak fajnoksiądz Kromer ? oni są uczeni bycia fajnoksiężmi , taka ideologiczna psychomanipulacja dla naiwnych poniżej o fajnoksiędzu z tatuażem i c z tego wynikło : www.facebook.com/rafal.betlej.betlejewski/?locale=pl_PL Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 20:06 Oglądałam z okna. Młodzieży nie było widać. Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 22:13 www.facebook.com/rafal.betlej.betlejewski/?locale=pl_PL Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 20:19 byłam na kawałku. mąż odsypiał, a młody wytrzymał tylko do drugiego ołtarza. cóż, szkoda, ale nic na siłę, i tak pobożnie przetrwał Mszę. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 08.06.23, 23:03 Ja bym bardzo chętnie uczesniczyła, z dzieciństwa pamiętam swoje marzenie, zeby być bielanką, czyli założyć jeszcze raz sukienkę po starszej siostrze, uszytą przez mamę i sypać kwiatki na jezdnię. Niestety, jestem za stara na bielankę i za duża na sukienkę. Ale jakby gdzieś rekrutowali bielanki w wieku ematki, to ja nadal bardzo chętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 06:20 Jak założysz strój krakowski i się ustawisz z koszyczkiem to nikt cię nie pogoni, przynajmniej u nas. Chyba że musi być koniecznie ta biała sukienka, to może się będzie wyróżniać. Ale też nie pogonią. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 12:25 No właśnie o komunijną sukienkę chodziło! I pewnie by mnie nie pogonili, ubraną w suknię ślubną ze szmatexu, z koszyczkiem pełnych płatkow gerber i margerytek, ale dzieci by się śmiały Cusz, umrę bez spełnienia marzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 12:50 Kufa...w kraju, w którym 20tygodniowy płód ma wieksze prawa niż żyjąca kobieta ta chce być bielanką. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 17:41 Ja pitolę, następnym razem jak będę żartować, specjalnie dla niekumatych załączę pięć Bo widac, że trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 17:48 Chocbys wstawila i sześć to żartu z wpisu wyzej nie zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 18:02 Tak, bo można uwierzyć że dorosła kobieta chce sypać kwiatki, jeszcze sukience dziecięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 10.06.23, 00:52 Nie wiem, co trzeba mieć w głowie, żeby uwierzyć, ze dorosła agnostyczka hołubi w głębi serduszka marzenie o kupieniu białej sukni i zasuwania w katolickiej procesji między dziewięciolatkami zeby sypać kwiatki dla bozi. Ematka to fenomen, teraz nie żartuję. Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 15:35 "sypać kwiatki na jezdnię" i potem posprzątać to zaśmiecanie jezdni rozumiem ? zaśmiecanie jest wykroczeniem i jest karalne - www.facebook.com/TygodnikNIE/?locale=pl_PL Odpowiedz Link Zgłoś
natalyaxx Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 09:30 Zawsze jak mi te procesje pod oknami nachrzaniają to mam ochotę ziemniakami rzucać albo pomidorami dramat i dzicz, żeby w XXI wieku swoją ciemnotę ludziom narzucać w tak nachalny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 15:36 - www.facebook.com/TygodnikNIE/?locale=pl_PL Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 13:44 Nie bralam udzialu w procesji od kiedy jako 10-latka wyroslam z mojego stroju krakowianki (uwielbialam ten gorset z cekinami!) Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 13:55 Przecież możesz sobie kupić taki dla dorosłych Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 14:00 A wiesz ze myslalam nad tym? A potem wyobrazilam sobie mine starego jakbym tak przed nim stanela w tych cekinach i stwierdzilam ze nie chce psuc dzieciecego wspomnienia pelnego zachwytu Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 14:33 Jeśli staniesz ubrana wyłacznie w ten gorset, to myślę, że mina faceta też będzie pełna zachwytu Odpowiedz Link Zgłoś
vasaria Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 09.06.23, 22:47 alterego72 napisała: > Nie pytam, która nie i dlaczego nie, tylko która tak. A to są jeszcze takie procesje ??? 😱 Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 10.06.23, 08:27 Nie no skąd, kilka moherów drepta wokół kościoła. Nikt w procesjach nie uczestniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
vasaria Re: A która dziś uczestniczyła w procesji Bożego 10.06.23, 08:56 andaba napisała: > Nie no skąd, kilka moherów drepta wokół kościoła. > Nikt w procesjach nie uczestniczy. Aaa, to już rozumiem czemu żadnej nigdy nie widziałam. Nie bywam w okolicy kościołów 🤢🤮 Odpowiedz Link Zgłoś