alicjamagdalena 09.06.23, 15:57 Bilet do centrum nauki Kopernik już mamy... Co jeszcze warto. Wyjazd na pałac kulturg zaliczony kilka lat temu podobnie jak i cnk ale to można powtórzyć. Co jeszcze polecacie? Coś atrakcyjnego dla małolata. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leni6 Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 09.06.23, 16:06 Któryś z dużych parków trampolin np Stacja Grawitacja albo Airo. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjamagdalena Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 09.06.23, 16:18 Będziemy mieszkać w Ursynowie jaka to odleglosc i czy to jakas wieksza atrakcja niz zwykle parki trampolin? Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 09.06.23, 18:29 Na Ursynowie Jakie to są zwykle parki trampolin? Zależy gdzie na tym Ursynowie, ale ogólnie to z 15-20 min samochodem do jednego i drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 10.06.23, 10:25 Na Ursynowie jest/był park linowy. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 11.06.23, 12:09 Parki trampolin są w każdym mieście 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
cosinuss Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 09.06.23, 17:00 Fontanny w tym roku fajne z bajkami Disneya, ale każda grupa wiekowa zadowolona. Zależy co lubicie. Jak na sportowo, to można tandemem ( jest kilka na stanie rowerów miejskich) śmignąć np do Powsina, albo do Wilanowa, można kajaki pożyczyć i tak z 1-2godz poogladać Warszawę z Wisły. Jak sztuka, to niczego ciekawego na wystawach czasowych teraz nie ma moim zdaniem, ale zawsze można obejrzeć Łazienki, Wilanów itp. Niewidzialna wystawa jest świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 09.06.23, 17:21 Przycupnę w wątku. Chcę zabrać córkę (8) na jeden dzień do Warszawy, bo urodziła się już zagranicą, nie zna stolicy, a mieszkaliśmy tam kilka lat i wraca w opowiadaniach. Tyle że ja nie mam w planie żadnych muzeów ani trampolin, chcę ją zabrać na Krakowskie Przedmieście, plac Zamkowy, widok na stadion, Syrenkę, pewnie wjazd na Pałac Kultury. Fontanny byłyby super, ale kurczę 21:30 to późno, a trzeba jeszcze wrócić PKP 100 km ;/. Odpowiedz Link Zgłoś
bruy-ere Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 09.06.23, 19:49 Program bogaty, może jeszcze tramwaj turystyczny www.wtp.waw.pl/warszawskie-linie-turystyczne/linia-tramwajowa-t/ Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 09.06.23, 20:55 I to jest lepszy plan niz trampoliny. Ale akurat powrot z fontann jest ryzykowny jesli masz czas na styk - przez tlumu ludzi idzie sie powoli, taksowki zadnej nie zlapiesz, wiec to nie jest tak, ze hop, po skonczonym pokazie masz wyliczony czas do dworca. Tak tylko ostrzegam. Od siebie jeszcze bym dodala promy na Wisle, sa rozne i za darmo, mozna chwilke spedzic na plazy z widokiem na starowke. Grob Nieznanego Zolnierza i Ogrod Saski. W podworzu biurowca obok sa fajne fontanny, dzieciaki sie tam pluskaja, fajna ochloda w upalne dni i malo ludzi to zna. Kolo dworca powstal nowy wiezowiec z tarasem widokowym, nie wiem czy juz jest otwarty, ale widok moze byc fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 09.06.23, 21:33 Dzięki za podpowiedzi! Grób Nieznanego Żołnierza i Ogród Saski, zapisuję na listę. Trampoliny są wszędzie albo prawie wszędzie i szkoda mi tracić na nie czas, bo chcę dziecku pokazać miasto. Chyba zahaczymy też o naszą byłą dzielnicę . A park fontann zaliczymy o 16, bez laserów, trudno. Bez samochodu nie dam rady tego ogarnąć logistycznie, a nocować w Warszawie nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 10.06.23, 10:29 Pozwalają się tam pluskać? Był okres, że dzieciaki stamtąd wygnano, ale dopuszczano nowożeńców na sesję foto. Przeniosłam się z dzieckiem na plac Europejski, fajne fontanny otoczone korpo (czyli dobra kawa i czysta toaleta w pakiecie, lunch też możliwy), okresowo leżaki, brak tłumów. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 11.06.23, 00:16 o wlasnie, plac Europejski, fajne miejsce, czasem sa jakies wystawy w biurowcu. Ostatnim razem jak bylam, to mozna byl sie pluskac, ale moze mam nieaktualne dane. Pod Arkadia jeszcze sa, ale to tak poza trasa turystyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 10.06.23, 10:46 Widok na stadion i drugi brzeg jest fajny z ogrodu na dachu biblioteki uniwersyteckiej. Dla ośmiolatki w okolicy jest złota kaczka na Tamce i labirynt w Ogrodach Królewskich przy Zamku Królewskim. Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 11.06.23, 16:42 Dzięki!! Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 11.06.23, 12:21 Bardzo dobry plan. Zajdźcie do pomnika Małego Powstańca i na mury. Zamek Królewski w jakiś dzień jest za darmo, trasa okrojona, ale dobre i to. I ogrody zamkowe, ładne są. Ja takie wycieczki zaczynałam zwykle od Placu Bankowego, później przez Ogród Saski do Grobu NŻ i na Starówkę. No i pałac kultury, choćby obejść dookoła, ale jeśli będziecie pociągiem to można zajść i na górę wjechać (jeśli pogoda i widoczność będzie dobra). Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 11.06.23, 16:44 Bardzo dziękuję! Mój plan wycieczki nabiera kształtów Odpowiedz Link Zgłoś
bruy-ere Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 09.06.23, 17:26 Zależy od zainteresowań. Centrum Pieniądza Stacja Muzeum PGE Narodowy z przewodnikiem POLIN Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 09.06.23, 18:25 Również głosuję na "centrum pieniądza", moje dziecię uwielbia tam chodzić. Polecam śledzić Facebooku różnych instytucji kultury, bo często robią fajne warsztaty za free lub po taniości. Młody zaliczył już pszczelarskie, kulinarne, aktorskie, improwizacji i wiele innych. Cześć jest 'rodzinna', cześć tylko dla młodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjamagdalena Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 09.06.23, 18:32 Centrum pieniądza biorę pod uwagę...faktycznie warto...? Odpowiedz Link Zgłoś
bruy-ere Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 09.06.23, 19:44 Warto, czuć tam pieniądz (w sensie na bogato zrobione), wejście za free. Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 10.06.23, 10:22 Warto warto. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 11.06.23, 12:16 Warto, tylko trzeba zarezerwować kilka godzin, my się w trzech nie zmieściliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
nuka_2 Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 09.06.23, 17:54 Z mniej oczywistych a lubianych przesz nastolatki: Niewidzialna wystawa Muzeum PRLu Muzeum Neonów Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 09.06.23, 18:29 Gokarty. Trampoliny. ZOO. Deser lodowy u Wedla. Podróż metrem, tramwajem. Niewidzialna wystawa. Muzeum Techniki. A reszta tradycyjnie: Stare Miasto, Łazienki, Ogród Botaniczny albo na dachu BUW. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjamagdalena Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 09.06.23, 18:33 Gokarty, teampoliny tramwahe mamy na codzień, jesteśmy z krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 11.06.23, 11:48 Muzeum Powstania obowiązkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
tomanksa Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 09.06.23, 20:39 Ja mogę dodać zwiedzanie PGE Narodowego z przewodnikiem. Ani ja ani syn nie jesteśmy zapalonymi kibicami a bardzo nam się podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjamagdalena Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 10.06.23, 09:34 Sprawdzałam lipiec i brak terminów na zwiedzanie, chyba że z wyprzedzeniem miesięcznym nie można rezerwować... Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 09.06.23, 21:59 Muzeum kolejnictwa, jest przy pl.Zawiszy, czyli praktycznie w centrum. Myślałam, że się tam wynudzę, ale tak mi się spodobało, że z pewnością jeszcze tam pójdę. Był tam taki niższy przewodnik, który miał genialny kontakt z dziećmi i młodzieżą, i rozległą wiedzę o lokomotywach, których tam jest dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 10.06.23, 10:20 Muzeum iluzji Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 11.06.23, 12:15 Jako przerwa w zwiedzaniu Starówki się nadaje, dzieciom się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Warszawa w weekend z wczesnym nastolatkiem 11.06.23, 12:11 Biblioteka uniwersytecka - masz spacerem z Kopernika. Odpowiedz Link Zgłoś