Dodaj do ulubionych

Piekło zamarzło, cenzura puściła

09.06.23, 17:29
warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,29829413,europejki-sa-latwe-i-chetne-do-seksu-tak-mysla-kierowcy.html#S.TD-K.C-B.9-L.2.duzy
czyli różnice kulturowe w interpretacji Kaukazu.

Najwyraźniej skala jest tak duża, że nawet refugee welcome Gazeta puściła tekst.
Trochę zabrakło informacji, że branża samochodowa jest w tej chwili w Warszawie zdominowana przez Gruzinów, duży udział mają też w przerzucie nielegalnych spod granicy z Białorusią.
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 17:37
      Kto dał im wizy?
      • triss_merigold6 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 17:50
        WIZY?
        www.google.com/search?q=gruzja+ruch+bezwizowy&oq=Gruzja+ruch+&aqs=chrome.3.69i57j0i512l4j0i22i30.5535j0j7&client=ms-android-samsung-ss&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8&chrome_dse_attribution=1
        • chococaffe Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 17:54
          PiS wprowadził ruch bezwizowy dla Gruzji.OK.
          • triss_merigold6 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 17:57
            I niestety mogą przyjeżdżać i przyjeżdżają w hurcie.uncertain
            • chococaffe Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 17:59
              Niektórzy tak mówią o Tobie (Polakach) , zwłaszcza w państwach, do których przyjechaliśmy hurtowo
              • triss_merigold6 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:02
                #niedotyczy
                nigdy nie byłam zmywakiem i nie zamierzalam być więc nie utożsamiam się z tym kwiatem pól i blokowisk, który zasilił kebaby u Turków, plantacje, fabryki kartonów i Amazony.
                • chococaffe Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:04
                  Sorry, ale nie ma oddzielnych przepisów imigracyjnych dla zmywaków i niezmywaków. Polka jesteś więc hurtowo zalałaś, zabrudziłas, pokradłaś itd.
                • evening.vibes Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:05
                  triss_merigold6 napisała:
                  > #niedotyczy
                  > nigdy nie byłam zmywakiem i nie zamierzalam być więc nie utożsamiam się z tym k
                  > wiatem pól i blokowisk, który zasilił kebaby u Turków, plantacje, fabryki karto
                  > nów i Amazony.

I w móżdżku nie świta, że takie zagraniczne Trissunie nie robią dla ciebie wyjątku opisując Polaków? big_grin
                • angazetka Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 19:39
                  I czujesz się może jeszcze od tego kwiatu lepsza?
                  LOL
                • alex_vause35 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 13.06.23, 12:26
                  Dlaczego pogardzasz pracującymi ludźmi?
              • borsuczyca.klusek Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:03
                A to Polacy w jukeju są jakoś szczególnie znani z gwałtów?
                • chococaffe Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:05
                  Najlepiej poczytać o propagandzie brexitowej
                  • triss_merigold6 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:29
                    wciąż #niedotyczy, nie byłam w UK i nie wybieram się
                    • chococaffe Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:39
                      Twoje dzieci też się nigdy nie wybierają?

"Fascynuje" mnie z jaką pogardą pisałaś o "kalifatach" o multi_culti, jednoczesnie przyznając w jednym z wątków, że dla dzieci to tylko emigracja bo tu dobrze nie będzie. Nawet dbałaś/dbasz aby miały wykształcenie,w kórym łatwiej bedzie znależć sensowną pracę.

Czyli moje dzieci emigrują OK. Inni imigrują - ŹLE. Multi-culti złe, ale partner jednak tam pracował/pracuje i tam widzisz jakieś możliwości dla dzieci czyli da się żyć i z Gruzinami i Afrykanczykami i Pakistanczykami?
                      • triss_merigold6 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:47
                        Chryste, chyba nie sądzisz, że inwestuje w odpowiednie wykształcenie dzieci, żeby mieszkały w Neukolln czy w Norrebro...
                        • chococaffe Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:50
                          ?

Ale nie widzisz, że to nie ma znaczenia?

Znaczenie ma to, że tam bardziej ci się podoba. (bo chyba dobrze życzysz dzieciom?). W tych kalifatach ci się podoba.
                          • chococaffe Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:53
                            p.s. i jak będą hejtować Polaków en masse to twoim dzieciom też się dostanie bez względu na to w jakiej dzielnicy będa mieszkały
                          • triss_merigold6 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 19:09
                            Ścislej rzecz biorąc, podobają mi się konkretne miejsca i konkretne enklawy, identycznie jak w Polsce, co zresztą jest bez znaczenia, bo nie rozważam zmiany miejsca zamieszkania w perspektywie jeszcze kilku lat.

Poza tym, w razie gdybyś nadal chciała porównywać różne systemy walutowe, to ja jeżdżę turystycznie, legalnie i wydaję tam kasę, a nie korzystam z fejkowego prawa jazdy kolegi, żeby udawać taksówkarza więc nie #niejestesmytacysami
                            • chococaffe Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 22:15
                              ???

Ale kogo to obchodzi? Jesteś Polką więc ban na wjazd
                            • chicarica Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 10.06.23, 02:08
                              Nie ma to absolutnie znaczenia. Na dwutygodniowych wakacjach w UK, podczas których wydałam tam parę jukejowskich średnich krajowych, nadal zdarzyło mi się tam usłyszeć „there are too many of you here”. Dla nich jesteś taka sama. Dopiero kiedy EWENTUALNIE zadomowisz się gdzieś, zaczniesz płacić podatki na miejscu i opanujesz porządnie język, będzie „to ciebie nie dotyczy, ty jesteś dobra”.
                              • leosia-wspaniala Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 13.06.23, 12:24
                                >nadal zdarzyło mi się tam usłyszeć „there are too many of you here”.

W tolerancyjnym, wielokulturowym UK surprised ? Nie może być, Najmaaaaaa!
                        • nangaparbat3 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 20:53
                          Ależ mogą mieszkać przy Downing Street, niestety też w multi multi towarzystwie 😄
                        • chicarica Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 10.06.23, 02:03
                          To już lepiej teraz zainwestuj w wykształcenie na uczelniach zagranicznych bo po polskich może być różnie.
                    • chococaffe Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:41
                      p.s. i jednak bardzo zawęzone myślenie jeżeli antyimigracyjna kampania brexitowa to tylko kwestia UK. To może stac się wszedzie. "Dzięki" takim ludziom jak ty.
    • cegehana Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 17:38
      Kierowcy? Znaczy się pracują a nie siedzą na zasiłkach?
      • georgia.guidestones Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 17:50
        jednak raczej Kauakaz a Afryka to jeszcze inne roznice kulturowe, tym razem w zakresie utrzymywania się z pracy. Z przestępstwami s3ksualnymi niestety podobnie.
    • skumbrie Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 17:41
      Musiało trafić na czyjąś córkę, matkę, siostrę, żonę - i nagle multikulti be się zrobiło.
    • bywalec2023 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 17:46
      A miało być takie Gaumardzos jak o Gruzji i Gruzinach pisał z zachwytami Meller i jego żona Anna.
    • sattwaguna Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 17:50
      Czyli oni myślą że polskie kobiety lubią seks, generalnie nie odmawiają i mają bogate życie erotyczne?
      Triss - dzwoni ci gdzieś, masz jakieś skojarzenia? Bo ja i owszem.

I ze nie widzą problemu z wykorzystaniem kobiety.
      A to nie ty parę lat temu pisałaś że pijana kobieta nie powinna być zdziwiona że facet wykorzystuje okazję?

Chyba kulturowo jest ci do nich bliżej niż sądzisz....
      • triss_merigold6 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 17:55
        Myślą tak o białych kobietach, bez szczególnego rozróżnienia narodowości.

Rozmawiamy o sytuacji imprezowej i przyjęciu zaproszenia od pana, czy o nieskomplikowanej usłudze, którą wykonujacy powinien realizować bez dyskusji z klientem?
        • sattwaguna Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:00
          No, czyli twoja osoba wyczerpuje podany opis. Biała, chętna, z doświadczeniem. Na co się tu obrażać?

A co do wykorzystania co za roznica gdzie kobieta zostaje zgwalcona, obmacana czy inaczej wykorzystana. Na imprezie, po alkoholu bardziej można niż w aucie? Czy tam kobieta powinna być mniej zdziwiona?
          • borsuczyca.klusek Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:05
            Sorry, ale to co wypisujesz to pierniczenie w bambus.
            • evening.vibes Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:08
              borsuczyca.klusek napisała:
              > Sorry, ale to co wypisujesz to pierniczenie w bambus.

Ona po prostu widzi *jak każdy chyba) podwójne standardy Triss.
            • sattwaguna Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:10
              Nie. Kobieta która sama trywializowala przemoc seksualną nagle jest oburzona bo tą przemoc stosują panowie obcy kulturowo.

To trochę bardziej cynizm czy jednak więcej rasizm?
              A nie czekaj: realistyczy cyniczny rasizm.
              Taki kapitał kulturowy.
              • borsuczyca.klusek Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:46
                Rasizm i patriarchat 🙄
          • verdana Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 20:11
            Gruzini nie są biali?
            • sattwaguna Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 20:45
              Dla triss sa. Zastanówmy się. Obcy kulturowo sniady element?
              Na bank ona czuje się od nich bardziej biala.

• tanebo001 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 20:50
                Rosjanie na emigrantów z Kaukazu mówią czarni.
                • midge_m Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 21:09
                  Zdaje się że chamstwo jako określenie polskich chłopów też miało związek z kolorem czarnym.
              • mid.week Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 20:53
                sattwaguna napisał(a):

> Dla triss sa. Zastanówmy się. Obcy kulturowo sniady element?
                > Na bank ona czuje się od nich bardziej biala.
                >

A jaka ma sie czuc? Bardziej niebieska?
                • midge_m Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 21:02
                  mid.week napisała:

> sattwaguna napisał(a):
                  >
                  > > Dla triss sa. Zastanówmy się. Obcy kulturowo sniady element?
                  > > Na bank ona czuje się od nich bardziej biala.
                  > >
                  >
                  > A jaka ma sie czuc? Bardziej niebieska?
                  >
                  A może żadna. W końcu pochodzi z kraju na terytorium którego dość dobitnie wyraziło się to czucie się bardziej niebieskim.
        • nangaparbat3 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:13
          "Ludzie z Kaukazu myślą tak o bialych kobietach". Już Ci się wszystko.pokickalo.
      • borsuczyca.klusek Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 17:58
        sattwaguna napisał(a):

> Czyli oni myślą że polskie kobiety lubią seks, generalnie nie odmawiają i mają
        > bogate życie erotyczne?
        > Triss - dzwoni ci gdzieś, masz jakieś skojarzenia? Bo ja i owszem.
        >

Sugerujesz, że winnym gwałtów w uberze jest młodzieńcze rozpasanie Triss?
        • sattwaguna Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:01
          Och nie. Winni są gwalciciele.

Tylko bawi mnie oburzenie triss że tak nisko nas oceniają.
          • figa_z_makiem99 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 20:44
            Triss też mnie szokuje czasem swoimi opisami życia seksualnego i dziwi mnie jej chamskie traktowanie swojej seksualnosci. Nie zmienia to jednak faktu, że panowie z pewnych kręgów kulturowych są bardziej niebezpieczni i wuj im do tego jak prowadzą się białe kobiety. Pisałam kiedyś o napastowaniu mnie na ulicy, w uberze, w Berlinie, Danii, USA, byli to panowie o ciemniejszej karnacji. I nie było to miłe przeżycie.
        • evening.vibes Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:09
          borsuczyca.klusek napisała:
          > Sugerujesz, że winnym gwałtów w uberze jest młodzieńcze rozpasanie Triss?

Raczej opinii o Polkach big_grin
          • sattwaguna Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:11
            Chciało by się rzec całkowicie bezpodstawnych

Ale...
            smile
          • ggrr.ruu Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:16
            A co ma jedno do drugiego? Lubiąca seks doświadczona Polka nie musi tego seksu uprawiać z każdym, kto sobie zażyczy.
            • sattwaguna Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:23
              Lubiącą seks doświadczona polka nie powinna być zdziwiona ze inni odbierają polki jako lubiące seks i doświadczone.

Ta sama polka wzruszająca ramionami na przemoc seksualna (bo tym jest wykorzystanie pijanej kobiety? ) nie powinna być oburzona ze inni (nawet niebiali) mają podobne, podejście.
              Choć fakt, oni nie wykorzystują na imprezach a w aucie. A to całkowicie zmienia postać rzeczy.
              • ggrr.ruu Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:41
                A co ma bycie lubiącą seks i doświadczoną do gwałtu? Co do Triss to pamiętam że na przykład seksłapówke koleżanki uważała za przemoc
                • sattwaguna Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:49
                  No przecież linkowany artykuł o tym mowi. Ze częścią powodów jest to jak oni nas widzą. To odpowiedziałam bez cenzury ze nie wiem dlaczego akurat ja to dziwi/oburza/zastanawia.
                  • simply_z Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 20:17
                    A co mnie obchodzi jak nas widza..? to, ze mloda dziewczyna ma krotka spodniczke lub caluje sie gdzies z chlopakiem na ulicy, a nie siedzi w kurnej, gruzinskiej chacie, ma usprawiedliwiac gwalt, co?
                    • sattwaguna Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 20:43
                      Nic nie tlumaczy gwałtu. Odnoszę się do artykułu i do dawniejszych wypowiedzi triss.
                      • nenia1 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 10.06.23, 11:09
                        sattwaguna napisał(a):

> Nic nie tlumaczy gwałtu. Odnoszę się do artykułu i do dawniejszych wypowiedzi t
                        > riss.

odnosisz się zupełnie bez sensu i w szkodliwy dla ogółu kobiet sposób. Nie ma tu nic do rzeczy czy są kobiety które często uprawiają seks i takie, które dopiero po ślubie.
                  • alex_vause35 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 13.06.23, 12:30
                    A może to, jak nas widzą, a szerzej Europejki, świadczy o ich niskich standardach i braku kumatosci po prostu?
              • nangaparbat3 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 21:04
                Wydaje mi się, ze jednak zmienia, funkcja jaka wykonują każe im chyba dbać o bezpieczeństwo i komfort pasażerek i pasażerów - czy nie?
    • ggrr.ruu Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 17:51
      Ojej, to jednak bycie chrześcijaninem nie gwarantuje bezpieczeństwa? A tak się bali wszyscy islamu, a tu się okazuje, że gwałcą w imię Jezusa a nie Allaha
    • tanebo001 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 17:53
      Trochę spłycili. Poza Europą, USA i Ameryką Łacińską za kobietę trzeba zapłacić. Jeśli facet nie ma 40 wielbłądów na podorędziu to raczej żony mieć nie będzie. Tak działa miłość na Bliskim Wschodzie, Indiach ale nawet w Chinach. Azji Środkowej, Kaukazie i połowie Afryki pewnie też. Tam się kobiety pilnuje. Zwłaszcza córki. Stąd burki i złote klatki. Więc to nie jest tak że oni myślą że nikt im się nie oprze.
      • triss_merigold6 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 17:59
        To bez znaczenia co myślą, jeśli pracują mają wykonać usługę, a nie myśleć o swoim wątpliwym uroku.
      • mid.week Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 20:48
        tanebo001 napisał:

> Trochę spłycili. Poza Europą, USA i Ameryką Łacińską za kobietę trzeba zapłacić
        > . Jeśli facet nie ma 40 wielbłądów na podorędziu to raczej żony mieć nie będzie
        > . Tak działa miłość na Bliskim Wschodzie, Indiach ale nawet w Chinach. Azji Śro
        > dkowej, Kaukazie i połowie Afryki pewnie też. Tam się kobiety pilnuje. Zwłaszcz
        > a córki. Stąd burki i złote klatki. Więc to nie jest tak że oni myślą że nikt i
        > m się nie oprze.
        >

Adoptuj wielbłąda w Zoo i jedz szukac zony u pakistanskiego teścia
      • rosapulchra-0 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 10.06.23, 11:01
        Tanebo. A idź pan w ch.. ekspercie.
    • volta2 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 17:59
      oj, jak dziesięć lat temu dawałam lajviki na forum na temat kaukaskiej kultury to byłam rasiolką i fasiolką.

zdania nie zmieniłam, uważam że niewiele się zmieniło, na kaukaz wracam z zachwytem, zachowując podobną dozę ostrożności co w pl, czuję się bezpiecznie.
      oczywiście, kwiat narodu przyjechał do nas i rozrabia na wielu frontach (głównie kradzieże na urysnowie, w skali wawy) więc tam bezpieczniej jest tym bardziej, casus naszych w uk.

ale nasi w uk to żaden rasizm i faszyzm, ale uwaga, że gruzini u nas tak samo, to już można posłać parę epitetów.
      czekam na araceli i sumirkęsmile

dla niedoinformowanej gruuu : kaukaz to też islam, i to na całkiem sporym obszarze. także allah jest, jak najbardziej
      • triss_merigold6 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:05
        Nie tylko na Ursynowie, w dzielnicach domkowych są plagą, na osiedlach robią części samochodowe, zawartosc na chwilę zostawiona w aucie, rowery, samochody na zamówienie.
        • volta2 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:18
          z uwagi na miejsce zmieszkania śledzę to co u nas w dzielnicy wyprawiają
          wiem, że koła, na koło, paliwo to też gruzini robią, drudzy po ukraińcach wprowadzili modę na ucieczkę z miejsca zdarzenia w przypadku stłuczek mniejszych i większych

ogólnie - masakra.

na początku lokalne media nie miały obciachu, by pisać o gruzinach, ale gdy skala zrobiła się potężna - już zaprzestali. teraz idzie raczej przkaz mało oficjalny (obcokrajowiec ze wschodim akcentem o ciemnych włosach i krępej budowie ciała - wypisz wymaluj - kaukaz)

ile mi się dostało za pisanie o małym kaukazie w warszawie... że też mnie do sądu ośrodek monitorowania nie podał....
          • triss_merigold6 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:24
            Robią też skimmingu bankomatowym i hakuja piloty do aut, więc masz samochód otwarty bez śladów.
            Na fb lokalnych się gotuje, taka jest skala.
            • sol_13 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 10.06.23, 22:14
              Skimmingi już nie funkcjonują, odkąd są u nas karty chipowe (a więc już od paru ładnych lat).
              Mogą montować natomiast nakładki na shuttery, które przyklejają gotówkę i klient jej nie dostaje, a oni następnie podchodzą i sobie wyciągają.
      • ggrr.ruu Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:17
        Triss pisała konkretnie o Gruzinach, a ci są w zdecydowanej większości chrześcijanami
        • volta2 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:20
          kaukaz to nie tylko gruzja a w pierwszym wpisie jest o kaukazie właśnie
          mam nadzieję, że nie chcesz mnie pouczać w tematach kaukaskich?
          • ggrr.ruu Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:48
            W pierwszym wpisie jest wyraźnie "Trochę zabrakło informacji, że branża samochodowa jest w tej chwili w Warszawie zdominowana przez Gruzinów".
            • volta2 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:55
              ten fragment jest dopiero trzeci w kolejce, masz problem z liczeniem do 3?
              • ggrr.ruu Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 19:08
                I do niego się odniosłam
                • volta2 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 20:24
                  nie, wyraźnie pisałaś o pierwszym wpisie, a ja że w pierwszym jest kaukaz, nie gruzja li jedynie
        • triss_merigold6 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:25
          Co za różnica, Kaukaz to Kaukaz.
          • volta2 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:34
            tak, oni się definiują jako kawkazi (z rosyjska)
      • lauren6 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 19:56
        Araceli jest z Trójmiasta, sumire z Krakowa. To jest inny świat niż Warszawa. Ostatnio byłam w Krk, poruszałam się po mieście taksówkami i przeżyłam szok, że wszyscy kierowcy byli biali. Można było spokojnie zamawiać tańsze taksówki w Freenow, bez strachu, że podjedzie jakiś mieszkaniec Kaukazu w zdezelowanym aucie.

Pomijam kwestię gwałtu, bo raczej jestem za stara by jakiś zbok się połaszczył. Strach z takimi jeździć po pierwsze że względu na stan techniczny ich samochodów, po drugie, że nie podają swojej prawdziwej tożsamości firmom taksówkarskim. Na jednym koncie w Uberze jeździ po kilka osób. W razie wypadku czy gwałtu szukaj wiatru w polu.
        • triss_merigold6 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 20:02
          Nigdy nie korzystam z Ubera czy innego Bolta.
          • simply_z Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 20:15
            Ja tak samo, tylko certyfikowane taksowki, jak juz musze. Zadnych boltow, uberow, freenow i innego syfu.
          • lauren6 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 20:16
            Wszystko jest dla ludzi. Młode pokolenie w ogóle nie korzysta z tradycyjnych taksówek.
            • simply_z Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 20:18
              Korzysta, korzysta.
              • lauren6 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 20:23
                Jeżeli pod tradycyjnymi taksówkami rozumiesz Freenow.
                • simply_z Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 23:51
                  Nie
            • igge Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 10.06.23, 01:57
              My korzystamy ok 5 razy w tygodniu z ubera czy bolta. Czasem częściej.
              Dajemy napiwki, kierowców się nie boimy, są mili, uprzejmi, pomocni i tylko czasem nawigacja powoduje, że gubią się na naszym zadupiu.
              Gruzini, Armeńczycy, kierowcy z Uzbekistanu czy Tadżykistanu, Ukraińcy, Polacy też się trafiają. Zazwyczaj młodzi ale nie zawsze.
              Znam młodziaków korzystających z korporacji, zwykle powodem jest strach ich rodziców.
              Mój dziecior wydaje swoją kasę ze stypendium na taksówki i nie zamierza płacić 3x tyle za każdy kurs. Moje ewentualne obawy wyśmiewa. Jakoś ani ona ani jej koleżanki nie boją się cudzoziemców, w tym uberowych kierowców.

• igge Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 10.06.23, 01:58
                Dużo kierowców z Azerbejdżanu jeszcze spotykam.
              • volta2 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 10.06.23, 12:29
                czy twoje dziecko też jest gotowe pracować za x razy mniej w przyszłości. w końcu chyba będzie rozumieć, że inni nie lubią żyć zbyt rozrzutnie?

• igge Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 10.06.23, 13:47
                  Pytanie do mnie?

Jeśli do mnie to - tak. Jest gotowe. I rozumie. Samo zresztą nie jest rozrzutne.
                  • volta2 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 11.06.23, 00:36
                    Mój dziecior wydaje swoją kasę ze stypendium na taksówki - tak, to pytanie do ciebie.
                    • georgia.guidestones Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 11.06.23, 11:37
                      volta2 napisała:

> Mój dziecior wydaje swoją kasę ze stypendium na taksówki - tak, to pytanie do
                      > ciebie.
                      Osoby z poważną niepełnosprawnością ruchowa w/g Ciebie powinny siedzieć na doodach w domu, no cóż - oryginalne poglądy. Może nie ma innej możliwości przemieszczenia się.
                      • volta2 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 11.06.23, 12:23
                        nie ma takiej informacji, a z wymyślonymi przez cię fantazjami dyskutować nie będę, bo mi się to nie kalkuluje

• georgia.guidestones Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 11.06.23, 17:16
                          volta2 napisała:

> nie ma takiej informacji, a z wymyślonymi przez cię fantazjami dyskutować nie b
                          > ędę, bo mi się to nie kalkuluje
                          >
                          Mam informacje z lektury innych postów forumki, daruj sobie już. Nawet jakbym wstawiła linki do wypowiedzi, to i tak bys nawet nie zajrzala.
                          • volta2 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 11.06.23, 18:07
                            nie dyskutuję z czymś czego nie ma, a tej info nie ma. nie zwykłam notować w pamięci historii forumek do 10 pokolenia wstecz i pięciu do przodu, w odróżnieniu od ciebie. do tego trzeba mieć mentalność osiedlowej plotkary
              • afro.ninja Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 13.06.23, 19:16
                Uberem jezdzilam od 2015. Duzo Polaków. Jak Ukraińcy, byli uprzejmi i dobrze mówili po polsku. Teraz, uber to jedna niewiadoma, Zero Polaków. Korzystam jak już musze, ale wolę godzinę w ztm z trzema przesiadkami, niz 40 minut w uberze.
          • brittaanna Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 23:16
            I masz rację triss
            A jak będziecie w 3city to uważajcie, czy aby nie Gruzin za kierownicą ubera czy bolta.
            Dobrze radzę. U nas już słynni są, Było parę zdarzeń.../
        • volta2 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 20:28
          ja się kaukazów w taksówkach nie boję, a synowie to lubią nawet, bo od razu sobie wyliczają, gdzie byli na kaukazie, generalnie - mają temat do pogawędki i ćwiczenia rosyjskiego. do gwałtu na panach raczej nie dochodzi, więc nikt nie jest uprzedzony, tak by nie zmawiać. ale nie zmienia to faktu, że gruzini się tu wyspecjalizowali w przestępczości wszelakiej. brak wiz swoje zrobił.

• tanebo001 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:25
      Dziś na rozkładzie w Olgino uchodźcy? To dlatego że Unia chce relokacji?
      • triss_merigold6 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 18:26
        Sprawdź sobie źródło tematu, frajerze.
      • sferoplast Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 23:50
        Od kiedy imigranci z Kaukazu to uchodźcy?
    • raphidophora_tetrasperma Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 19:49
      Nie pamietam czy juz tu pisałam o moich przygodach ze sprzedażą auta technicznego. W ciągu 3 dni odebrałam 200 telefonów, 200! od obcokrajowców, którzy już jadą, już kupują, bez oglądania, bez wydziwiania, negocjacji. Nie rozumieli, że nie dzwoni się w nocy, że jak mówię, że nieaktualne to nieaktualne, natrętnie dzwonili do upadłego. Strasznie nieprzyjemne doświadczenie, osoby próbowały na mnie wrzeszczeć. Po trzech dniach wyłączyłam telefon. W końcu pojechałam do handlarza, zapytać o co cho. Chodziło o to, że oni hurtowo kupują samochody W GAZIE, bez względu na ich stan techniczny czy blacharski, a że mój dodatkowo miał hak to miałam, co miałam z tymi telefonami 😑 MA SA KRA. Nigdy więcej nie chcę mieć nic wspólnego z taką kulturą komunikacji.
    • woman_in_love Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 19:52
      Tusk obiecał 7 000 uchodźców a PiS wpuścił ich miliony: z samej Gruzji przyjechał cały kwiat narodu w ilości +/- 70 000
      • simply_z Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 20:14
        A ilu Kazachow....
        • woman_in_love Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 10.06.23, 13:37
          ty to siply_z jesteś jednak nie dość że prosty facet, to jeszcze głupi
      • ggrr.ruu Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 10.06.23, 23:27
        To nie są uchodźcy tylko imigranci
        • triss_merigold6 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 10.06.23, 23:35
          warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,29199683,srednio-5-kontroli-kierowcow-taksowek-na-aplikacje-dziennie.html?do_w=167&do_v=790do_st=RS&do_sid=921&do_a=921#S.related-K.C-B.1-L.2.zw

i takie są skutki bezmyślnego otwarcia granic
          • triss_merigold6 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 10.06.23, 23:43
            radioplus.com.pl/radom/69272-gruzini-wlamywali-sie-do-samochodow-i-okradali-je
            policja.pl/pol/aktualnosci/223822,Wlamywali-sie-do-samochodow-i-okradali-je-Gruzini-wpadli-w-rece-kryminalnych.html
            www.tuwroclaw.com/wiadomosci,wroclaw-gruzini-wlamali-sie-do-mieszkania-byli-zdziwieni-bo-czekali-na-nich-policjanci,wia5-3266-70201.html
            www.radio.bialystok.pl/wiadomosci/index/id/225814
            spottedlublin.pl/gruzini-wlamywali-sie-do-mieszkan-i-domow-jednorodzinnych-gdy-wyszli-z-kantoru-czekali-juz-na-nich-kryminalni-z-wojewodzkiej/
            www.radio.katowice.pl/zobacz,64611,Policja-zatrzymala-dwoch-Gruzinow-okradajacych-kierowcow.html
            www.rmf24.pl/regiony/poznan/news-wielkopolska-rozbity-gang-gruzinskich-wlamywaczy,nId,6582756#crp_state=1

pierwsze z brzegu
      • afro.ninja Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 13.06.23, 19:18
        Cóż, ale nikt o tym nie wspomina, bo jak to tak, nie wypada. A to jest parodia.
    • lauren6 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 20:45
      Uberami już jeżdżą habibi. Z tymi studentami to też tak bez przesady. Kazachów w taksówkach jest cały przekrój wiekowy. Na jednym koncie w Uberze jeździ syn, ojciec i dziadek.
      • volta2 Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 20:53
        gdyby jeździł syn ojciec i dziadek to nie byłoby problemu z namierzeniem kolesia. główny problem jest taki, że to jest inny ziomek, dobrze jak z tego samego miasta. ja mało jeżdżę, bo nie opuszczam swojej dzielni, zamawiałam tylko kursy na lotnisko, ale teraz to już mnie syn odwozi, to nie mam kontaktu zbyt często. egipcjaninia, marokańczyka czy tunezyjczyka jeszcze nie spotkałam w polsce, czyżby towarzystwo za jakąś pracę się wzięło? niespotykane... aczkolwiek jako mieszkanka tamtejszych terenów widziałam ciężko i nieuczciwie pracujących ludzi. tak ciężko, że to niewyobrażalne, w tym nieletnich. oni tylko w europie tracą zdolności zarobkowe...
      • raphidophora_tetrasperma Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 09.06.23, 20:54
        Z mojego, na szczęście, pojedynczego doświadczenia motoryzacyjnego wynika, że najbardziej zainteresowani szrotami w gazie byli tadzycy, kazachowie, turkmenistanczycy (?)
        • black_magic_women Re: Piekło zamarzło, cenzura puściła 13.06.23, 12:11
          raphidophora_tetrasperma napisał(a):

> turkmenist
          > anczycy (?)

Turkmeni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka