Dodaj do ulubionych

Czy odwołać rezerwację?

11.06.23, 20:48

Oto ja i moje przeboje wyjazdowe smile Jestem na Helu i jest super z małym wyjątkiem. Zarezerwowalismy przez Booking piękny apartament blisko morza w jednej z miejscowości na Półwyspie. Po późnym przyjeździe okazało się, że mieszkanie jest po grubej imprezie. Dziwny zapach, dziury w ścianach gdzieniegdzie pomalowane i zalepione. Nieświeży zapach pościeli i ręczników, zapadajacy sie materac, część kuchenna brudna. Barierka od balkonu się ruszała...Napisałam do Bookingu i polecili mi kontakt z właścicielem obiektu. Po telefonie do niego zaproponowano nam inny apartament w tym samym budynku. Miał być nowy i w wyższym standardzie. I taki był na pierwszy rzut oka, ale kabina prysznicowa w wypasionej łazience cieknie zalewając ją, nie działa tv itd....Dostaliśmy kolejną ofertę dwóch apartamentów położonych obok siebie. No ale już jutro wyjeżdżamy i nie ma sensu codziennie się przenosić. Wlasciciel proponuje 100 zł zniżki i prosi o odwołanie rezerwacji. Sądzę że chodzi mu o to, byśmy nie mogli wystawić złej opinii ( apartament miał świetne) i reklamować tego w Bookingu. Co byście zrobiły, jakie mam.prawa i czy coś robić z tym czy już przeżyć ostatnią noc i to olać? Narzekacie na zachłanność górali, ale właściciele lokali w nadmorskich miejscowościach biją ich na głowę w wyciąganiu kasy - kiepskim standardzie za duże pieniądze.
Obserwuj wątek
    • ggrr.ruu Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 20:53
      Jak odwołanie rezerwacji to niech zwraca za całość. A jak nie to normalnie pisz do bookingu, że syf i wystaw adekwatną opinię
      • bergamotka77 Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 20:57
        No właśnie jak odwołam to juz nie będzie śladu że tu byliśmy. Cyrk na kółkach smile
        • panna.nasturcja Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 21:01
          Zwrócą Wam całe pieniądze?
      • kafana Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 20:58
        Popieram. Powinni dać duza zniżkę jeśli oczekują takich działań. Jeśli nie to niech się gonią.
      • anorektycznazdzira Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 20:51
        dokładnie
    • panna.nasturcja Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 20:55
      Nie rozumiem, dlaczego miałabyś odwołać rezerwację skoro z niej skorzystałaś?
      Oczywiście, że bym wystawiła negatywną opinię, właśnie po to by kolejnym osobom pazerny pan już nie mógł zepsuć urlopu.
      • ichi51e Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 21:00
        No właśnie ja tez nie rozumiem czy ona skorzystała czy nie
    • sueellen Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 21:02
      Niezależnie od tego czy zostaniesz czy wyjedziesz zrób zdjęcia i wystaw obiektywna ocenę obiektu. Jeśli ludzie nie będą wystawiać negatywnych opinii bo ich 100 PLN ugłaska, to nigdy nie będzie dobrych standardów.

• pepsi.only Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 21:04
      Nie.
      • bergamotka77 Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 21:07
        Co nie?
        • panna.nasturcja Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 21:11
          Zadałaś pytanie, dostałaś odpowiedź, czego nie rozumiesz?
          • zalamana_50 Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 11:20
            panna.nasturcja napisała:

> Zadałaś pytanie, dostałaś odpowiedź, czego nie rozumiesz?

No weź jej napisz coś więcej, trzeba wątek rozkręcić 🤣 a ty nie tylko napisałaś
        • pepsi.only Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 21:36
          Nie odwołuj.
    • extereso Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 21:05
      Zrób reportaż a nie handluj opinia za 100 zł.
      • bergamotka77 Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 21:23
        Niczym nie handluję. Nie lubię robić ludziom problemów ale tu jest przegięcie. Pytanie czy Booking uzna reklamację? Bo nigdy nie musiałam tego robić.
        • jeste_m_sobie Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 21:36
          Nie wiem, czy booking uzna reklamację, ale uważam, że na pewno nie powinnaś się godzić na odwołanie rezerwacji, bo to uniemożliwi ci wystawienie opinii. A opisanie tego skandalu jest w tej sytuacji Twoim obywatelskim obowiązkiem, że tak to szumnie ujmę.
          • bergamotka77 Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 21:51
            Też tak uważam.
    • ga-ti Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 21:16
      Nie wiem, co masz zrobić, znaczy, powinnaś być szczera, by innych uchronić przed nieuczciwym właścicielem.
      Ale ja mam pytanie, dostaliście mieszkanie, w którym ktoś wcześniej nocował i nie zmienili Wam pościeli i ręczników? No bo dziury w ścianie świeżo zaklejone, trudno, potrzeba czasu by gips wysechł i pomalować całość, co prawda standard spada, ale trudno. Natomiast smród i brud, no tego nie da się usprawiedliwić. Podobnie, jak uszkodzona kabina i niedziałający telewizor.
      Po namyśle, wystaw negatyw, niech ludzie wiedzą.
    • conena Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 21:16
      Za stówę miałabym trzymać gębę na kłódkę? 😂😂😂

Kiepski żart.
      • milva24 Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 21:47
        No właśnie, już pomijając obywatelski obowiązek to pan jest śmieszny, że w ogóle taką tylko rekompensatę proponuje.
        • jahelena Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 21:56
          Rezerwacja skonsumowana? To co chcesz odwoływać?
          • bergamotka77 Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 21:57
            Oni chcą byśmy odwołali. Rezerwacja w trakcie konsumpcji, jesteśmy od piątku.
            • jahelena Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 22:13
              Hahahahahaha
            • konsta-is-me Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 15:01
              Nie rozumiem jak odwołać rezerwacje,skoro jest w trakcie realizacji ?
              To już wtedy nie jest "rezerwacja".
              I zniżka w sensie zwrócą te stówkę na konto czy jak?
        • bergamotka77 Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 21:56
          Mąż chce żebyśmy już zamknęli temat to niby zaproponowali inny apartament, nawet dwa razy, więc dla niego to dobra wola. Ale nie moja wina że w drugim też bylo kilka rzeczy nie tak. A zapłaciliśmy sporo za pobyt.
          • jeste_m_sobie Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 15:02
            Masz prawo mieć inne zdanie niż mąż.
    • turbinkamalinka Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 22:12
      zamachaj właścicielowi legitymacją "prasową", powiedz, ze piszesz artykuł o gó nianych usługach turystycznych. A sorki ty nie masz takiej legitymacji, a twoich artykułow nikt nie czyta.
      • suki-z-godzin Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 22:31
        turbinkamalinka napisała:

> zamachaj właścicielowi legitymacją "prasową", powiedz, ze piszesz artykuł o gó
        > nianych usługach turystycznych. A sorki ty nie masz takiej legitymacji, a twoic
        > h artykułow nikt nie czyta.

o przepraszam! ja czytam. wcieleniówki to doskonały lolcontent. wincy!
        • hanusinamama Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 22:35
          Ja też!!! Wcieleniówki to moje guilty pleasure
        • turbinkamalinka Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 22:37
          suki-z-godzin napisała:

> turbinkamalinka napisała:
          >
          > > zamachaj właścicielowi legitymacją "prasową", powiedz, ze piszesz artykuł
          > o gó
          > > nianych usługach turystycznych. A sorki ty nie masz takiej legitymacji, a
          > twoic
          > > h artykułow nikt nie czyta.
          >
          > o przepraszam! ja czytam. wcieleniówki to doskonały lolcontent. wincy!
          >
          No i taka dziennikarka pyta się nas szaraczków co zrobić? Przecież to doskonały materiał na "wcieleniówke" i piniądze bedątongue_out A i nocleg za free.
          Ps A ty 'suko" nie masz na co czasu marnować? Tylko na wypociny bergi?
          • suki-z-godzin Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 22:39

> Ps A ty 'suko" nie masz na co czasu marnować? Tylko na wypociny bergi?

ja akurat kocham trawić czas na dawkowaniu sobie drobnych przyjemności
            • turbinkamalinka Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 22:45
              suki-z-godzin napisała:

>
              >
              > > Ps A ty 'suko" nie masz na co czasu marnować? Tylko na wypociny bergi?
              >
              >
              > ja akurat kocham trawić czas na dawkowaniu sobie drobnych przyjemności
              >
              >
              Rozumiem i szanuję dość niszowe hobbytongue_out
      • mid.week Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 22:44

A sorki ty nie masz takiej legitymacji, a twoic
        > h artykułow nikt nie czyta.

Ja czytam! Ostatnio bylo o tym czy spac w majtach czy bez.
        • turbinkamalinka Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 22:48
          mid.week napisała:

>
          > A sorki ty nie masz takiej legitymacji, a twoic
          > > h artykułow nikt nie czyta.
          >
          >
          > Ja czytam! Ostatnio bylo o tym czy spac w majtach czy bez.
          >
          No i jaki wniosek wysnułaś z tego pouczającego atrykułu? Bo ja niestety nie potrafie napisać na ten temat nic więcej oprócz "śpij tak jak lubisz i tobie wygodnie". Wielki szacun dla ludzi, którze na ten temat potrafią lać wodę i jeszcze im za to płacą tongue_out
          • mid.week Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 22:58
            To zalezy od schorzenia. Jesli masz dzumę sromu to lepiej wietrzyc ale wypadajacą macicę majtki moga skutecznie zatrzymac na miejscu. Szkoda że autorka nie pokusila sie na eksperyment - noc w majtach vs noc z gołą pisią i rzetelne porownanie.
            • turbinkamalinka Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 23:05
              mid.week napisała:

> To zalezy od schorzenia. Jesli masz dzumę sromu to lepiej wietrzyc ale wypadaja
              > cą macicę majtki moga skutecznie zatrzymac na miejscu. Szkoda że autorka nie po
              > kusila sie na eksperyment - noc w majtach vs noc z gołą pisią i rzetelne porown
              > anie.
              >

Ja bym poszła krok dalej. Noc w majtach lub bez, w tym brudnym pokoju. Tylko podejrzewam, że jedna noc to za małotongue_out
            • maleficent6 Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 23:07
              😂😂😂
      • samaasma Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 18:23
        Ja czytam
      • dyzurny_troll_forum Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 14:53

> A sorki ty nie masz takiej legitymacji, a twoich artykułow nikt nie czyta.

10 000/10

Ostro, brawurowo, ale z uśmiechem!
      • szarmszejk123 Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 14:58
        Ładne, ale nieprawdziwe:p ona ma tu na ematce stałe, spore grono czytelniczek :p
    • panna_lila Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 22:20
      Ale jak masz odwołać rezerwację z której korzystasz? Jak chcą to niech oni ja odwołają, Tobie booking zwróci kasę 😁
    • skumbrie Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 22:32
      Oj, nie zrozumiałyście Berdży. Zamiast jej zazdrościć długiego weekrendu na wyjeździe, wy po prostu odpowiadacie na pytanie.
      Teraz Berdża będzie musiała w kilkunastu postach snuć dywagacje, czy mąż ma rację, czy jednak napisać prawdę tongue_out
      • jahelena Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 22:46
        Przeczytałam niedawno sprawozdanie z epickiej wyprawy do Izraela. Takiej dawki żenady chyba wcześniej nie doświadczyłam.
        • maleficent6 Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 23:08
          Jesteś tu nowa? 🤔
          • turbinkamalinka Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 23:12
            maleficent6 napisała:

> Jesteś tu nowa? 🤔
            Widocznie koleżanka nie czytała jak nasza pani dziennikarka wspięła si na szczyty (nie wiem czego) i opisała jak kobiety powinny myć dudę tongue_out
            • jozefrobotnik Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 23:18
              Było coś takiego?:o
              • jahelena Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 23:22
                Podczytywałam forum okazjonalnie od paru lat.
                • maleficent6 Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 23:25
                  jahelena napisała:

> Podczytywałam forum okazjonalnie od paru lat.

Czyli najlepsze cię ominęło 😉
                • zalamana_50 Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 11:23
                  jahelena napisała:

> Podczytywałam forum okazjonalnie od paru lat.

Błąd 🤣
              • turbinkamalinka Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 23:31
                jozefrobotnik napisał:

> Było coś takiego?:o
                Wiel cię omija droga Józefo. Czyż nie chciałabyś wiedzieć jak odpowienio myć swoją szanownowną? Skoro mama, tata, ciocia, siostra, lekarz (i hak wie kto jeszcze) nie nauczył cię higieny, to nauczy cię berga w artykule pt' do przodu do tyłu" lub podobnie tongue_out
                • jozefrobotnik Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 23:32
                  Nie znam tego!😆
                  • turbinkamalinka Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 23:36
                    jozefrobotnik napisał:

> Nie znam tego!😆
                    Bład Józefo, to bardzo ważne wiadomości. Część z nich może zmienić twoje postrzeganie świata.
                    • borsuczyca.klusek Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 08:57
                      To są ważne życiowe problemy a wy sobie żarty robicie 🙄
                  • memphis90 Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 10:07
                    A powinnaś… Dowiedzialabys sie na przykład, ze w czasie miesiączki powinnaś częściej niż zazwyczaj pucowac swoją pochwę…
                    • maleficent6 Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 10:20
                      Proponuję szczotką do butelek.
                      • skumbrie Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 13:09
                        A potem do zmywarki!
                        • lucadimontezemolo Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 19:36
                          Ale do zmywarki pochwę czy szczotkę?
            • maleficent6 Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 23:24
              E tam, mycie piczki to nic. Tutaj, na forum, były dużo gorsze wpisy.
            • panna.nasturcja Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 10:56
              Żartujesz?
            • dyzurny_troll_forum Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 14:57

> Widocznie koleżanka nie czytała jak nasza pani dziennikarka wspięła si na szcz
              > yty (nie wiem czego) i opisała jak kobiety powinny myć dudę tongue_out

O muj jerzu nazareński, było coś takiego!??!

LYYYNNNNNNNNNNNNNNNNKKKKKKKKKKKKKKK!!!!!
    • maleficent6 Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 23:11
      Bardzo ci zazdrościmy, że jesteś na Helu, Berdżi.
      Rozumiem, że zrobiłaś zdjęcia tych wspaniałych apartamentów? Bo zamiast odwoływać, to powinnaś jednak wystawić adekwatną opinię.
      • jozefrobotnik Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 23:18
        Ja tam sobie lubię poczytać jej artykuły, szczególnie o tym jak jadła jabłka z halloumi na kolacje
        • turbinkamalinka Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 23:37
          jozefrobotnik napisał:

> Ja tam sobie lubię poczytać jej artykuły, szczególnie o tym jak jadła jabłka z
          > halloumi na kolacje

A tego to ja nie znamtongue_out
      • panna.nasturcja Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 10:56
        Jedna, która zrozumiała, że miałyśmy podziwiać a nie odpowiadać na pytanie.
        • vanillapumpkin Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 21:25
          No przecież napisała:

„Zarezerwowalismy przez Booking piękny apartament blisko morza w jednej z miejscowości na Półwyspie”

PIENKNY. Podziwiać i zazdrościć. W dodatku drogo zarezerwowali, a tu taki zonk. Niechlujstwo, smród papierosów.
          Dej no Berża linka do tego apartamentowca, albo przynajmniej nazwę jego napisz.
          • dyzurny_troll_forum Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 14:59
            vanillapumpkin napisała:

> Dej no Berża linka do tego apartamentowca, albo przynajmniej nazwę jego napisz.

O to to... jak apartamentowiec z klasą i na poziomie to zapewne także stronę www posiada. Popaczymy!
    • jozefrobotnik Re: Czy odwołać rezerwację? 11.06.23, 23:12
      W ubiegłym roku waliło nam w wynajętym domku kocim szczochem. I to nie takim lekkim.
      Waliło tak, jakby narobiło całe stado.
      Współczuję wakacyjnego syfu.
    • volta2 Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 00:12
      Rozważam odwołanie a opinię wystawiam na google. W tym roku zgodziłam się na zniżkę i odwołanie, bo wody w kranie w kuchni nie było. Zamarzła, -28 stopni nie było winą właściciela... Woda była w łazience i tam zmywalismy naczynia, pobyt 2 noce więc uznałam, że nie warto ludziom robić pod górkę
    • shellyanna Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 08:37
      Raz byłam w takiej sytuacji, ze zajechalam do zarezerwowanego domku, opisanego jako przyjazne dla dzieci, zaliczka wpłacona. Na miejscu okazało się, ze teren jest tylko z pozoru ogrodzony, bo z jednej strony miejscówka łączyła się z barem i każdy swobodnie z tego baru mógł wejść na teren, a do tego po ośrodku biegał owczarek bez kagańca. Owczarek właścicielki. Na szybko poszukałem cudem lepszego standardu miejscowość dalej i zażądałam zwrotu zaliczki albo natychmiastowego ogrodzenia obiektu w całości. Dostałam całość kasy. Mimo to na stronie fb obiektu wysmarowałam posta, w którym ostrzegłam innych. Post leciał, a ja kilkakrotnie go ponownie wstawiałam. Pani nie przyszło do głowy mnie zablokować. Z tego co widziałam w zeszłym roku (moje dzieci spędzają w tej miejscowości już chyba 6 chyba rok), pani w końcu zrobiła porządne ogrodzenie.

Ja bym nie odpuściła. A już na pewno nie dla głupiej stówy. No bez przesady! Chyba, ze za noc płaciliście 50 zł. I spaliście noce 3.
    • samaasma Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 18:26
      Opinie wystaw

Booking wydaje mi się że teraz zeszedł na psy i nie za bardzo się przejmuje jakimiś skargami

ostatnie jak coś zgłaszałam to na mnie na krzyczeli że apartament to nie jest hotel pięciogwiazdkowy i żebym sobie poszła do takiego hotelu jak mam jakieś uwagi
      Czujecie ????
      nie daj się przekupić Berga tylko walcz o urlopy innych klientów i swoje w przeszłości
      • samaasma Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 18:26
        Przyszłości
      • dyzurny_troll_forum Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 15:01
        samaasma napisał(a):

> Opinie wystaw
        >
        > Booking wydaje mi się że teraz zeszedł na psy i nie za bardzo się przejmuje jak
        > imiś skargami

Teraz!?
        Booking się skończył jakieś 5-6 lat temu. A covidohisteria go jedynie dobiła...
    • wkswks Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 18:57
      Powinnaś ostrzec innych turystów przed tym wynajmującym.
    • shellyanna Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 20:45
      Jesus skąd taki wzmożony hejt w wątku, w którym kolezanka redaktorka o dziwo nie pisze niczego specjalnie cringowego? 😳
      • maleficent6 Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 20:54
        Gdzie ty tu widzisz hejt?
        • shellyanna Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 21:02
          Weeeeź… dopieprzac można jakoś tak z większa finezja… a nie takie jebut bez powodu.
          • maleficent6 Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 21:25
            Jak na możliwości forum? Nie widzę hejtu czy obraźliwych postów.
            No chyba że uważasz, że Berdżita się wstydzi swoich artykułów?🤔
            Uważasz, że powinna?
            Zakładając że ja, jeśli wypuszczam coś (artykuł, publikację, recenzję itd.) to liczę się z tym, że ktoś może się później na to powoływać, przytaczać, poddawać dyskusji....jest to dość naturalne.
          • mid.week Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 21:39
            shellyanna napisała:

> Weeeeź… dopieprzac można jakoś tak z większa finezja… a nie takie jebut bez pow
            > odu.
            >

Co prawda, to prawda
      • suki-z-godzin Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 11:13
        shellyanna napisała:

> Jesus skąd taki wzmożony hejt ? 😳
        >
        Darcie łacha to nie hejt 🙄
        • suki-z-godzin Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 11:14
          suki-z-godzin napisała:

> shellyanna napisała:
          >
          > > Jesus skąd taki wzmożony hejt ? 😳
          > >
          > Darcie łacha to nie hejt 🙄

A, mowa chyba o tym co właśnie doczytałam.
          To się nazywa betonowy wizerunek, skoro nawet wynajem skisłej kwatery triggeruje.
      • dyzurny_troll_forum Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 15:03
        shellyanna napisała:

> Jesus skąd taki wzmożony hejt w wątku, w którym kolezanka redaktorka o dziwo ni
        > e pisze niczego specjalnie cringowego? 😳

Z przyzwyczajenia.

Na szyi krzyżyk - w kieszeni amunicja
        Na wieki wieków - to jest nasza tradycja
    • kura17 Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 21:03
      nie wycofalabym rezerwacji i napisalabym odpowiednia opinie.

nam sie raz w niemczech zdarzylo to, co Wam - przyjechalismy do nieposprzatanego domu (nie byl wynajmowany przez booking). zadzwonilismy do wlascicielek - bylo im bardzo glupio, bo okazalo sie ze firma sprzatajaco jakos sie zagapila i zapomniala. poprosili o cierpliwosc, po paru godzinach przyjechala ekipa posprzatac. dostalismy dzien gratis + butelke wina musujacego i przyjazn na zawsze (wynajmujemy tam co roku) wink
      • kura17 Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 21:05
        > dostalismy dzien gratis + butelke wina musujacego i przyjazn na zawsze
        > (wynajmujemy tam co roku) wink

... co w pandemii okazalo sie zbawieniem, bo nikomu nie wynajmowali, a nam jednak tak - mielismy szanse gdzies wyjecha wink
      • samaasma Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 21:38
        Hahahaga
        A kto pamięta historie Kury kiedy zablokowała hotelik w Wenecji skarżąc na booking bo jakieś facet z obsługi zapukał do niej wieczorem ?
        Ktoś ma ten wątek
        Śmieszny był
        • shellyanna Re: Czy odwołać rezerwację? 12.06.23, 22:02
          Ja się stresowałam czytając!
          • samaasma Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 09:45
            Naprawdę ?
            Przecież tam chodziło o to ze facet z obsługi późnym wieczorem coś chciał i pukał a Ona nawet nie rozumiała tylko uznała ze to napad i hotelik został zablokowany na booking
            Abstrakcja lever hard

Za zapukanie do pokoju gościa wypad z booking
            • hummorek Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 10:35
              Odlot 😮
            • shellyanna Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 10:38
              Zapamiętałam to inaczej.
              • kura17 Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 10:55
                > Zapamiętałam to inaczej.

oczywiscie, ze bylo inaczej.
                przy postach niektorych osob mozna w ciemno zakladac, ze na pewno bylo inaczej smile
                • samaasma Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 11:31
                  Dacie ten wątek ?
                  Nie mogę znaleźć a podmiala bym się wink))
                • annaboleyn Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 12:57
                  kura17 napisała:

> > Zapamiętałam to inaczej.
                  >
                  > oczywiscie, ze bylo inaczej.
                  > przy postach niektorych osob mozna w ciemno zakladac, ze na pewno bylo inacz
                  > ej
                  smile

Bez pudła i z klucza smile Automatycznie: x pisze że czarne, to już bez patrzenia wiem, że białe smile
                  >
                  >
                  >
                  >
              • samaasma Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 11:32
                Ale jak ?
                Przecież facet pukał
                Czy nie ?
              • samaasma Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 12:02
                Dobra łatwo znalazł się link:
                Nawet policja stwierdziła ze kura przesadziła

forum.gazeta.pl/forum/w,567,164297917,164297917,ciag_dalszy_mojej_historii_z_wenecji_.html#p164298096
                • samaasma Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 12:06
                  A tak macie racje
                  My bad

Już doczytałam że zablokowali ten Hotelik na booking nie dlatego że Kura składała skargę bo Policja sama wysłała ja do lekarza , tylko dlatego że coś było nie tak z kartą
                  • shellyanna Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 12:55
                    🤦‍♀️
                    • annaboleyn Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 12:56
                      shellyanna napisała:

> 🤦‍♀️
                      >
                      No ale czego się spodziewałaś, to jak z bywalcem big_grin
                    • samaasma Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 16:22
                      O co chodzi i co Ci się nie zgadza?

Może nie awanturowala sie i nie skarżyła wracając w środku nocy ?
                      Masz nawet stanowisko Policji
    • szarmszejk123 Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 09:59
      My w zeszłym roku w Brukseli zastaliśmy mieszkanie z Airbnb w takim stanie, jakby właściciel właśnie wstał z łóżka i wyszedł pracy 😂 co się okazało bardzo niedalekie od prawdy :p
      Kapcie w przedpokoju, ciuchy w szafach, odżywki białkowe w kuchni..😂
      • konsta-is-me Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 15:06
        Miałam podobnie we Włoszech, ale nie było problemu ,bo nocowaliśmy tylko 2 nice.
        Za to przygotował zestaw śniadaniowy z dzemikami i miodami.
        Wyzwaniem było szukanie klucza po ciemku ( "pod kamieniem, w murku, koło drzewka,3 metry na wschód, itd.) 😉
        • szarmszejk123 Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 15:16
          Haha, my klucz mieliśmy zakopany w donicy z jakimiś trawami😂 nawet liścia koleś zostawił w miejscu gdzie mieliśmy kopać 😂😂😂
          • wkswks Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 15:18
            My rok temu wspinaliśmy się po pergoli do budki dla
            Ptaków.
            • szarmszejk123 Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 15:19
              😅😅😅
      • dyzurny_troll_forum Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 15:11
        szarmszejk123 napisał(a):

> My w zeszłym roku w Brukseli zastaliśmy mieszkanie z Airbnb w takim stanie, jak
        > by właściciel właśnie wstał z łóżka i wyszedł pracy 😂 co się okazało bardzo ni
        > edalekie od prawdy :p
        > Kapcie w przedpokoju, ciuchy w szafach, odżywki białkowe w kuchni..😂

Taka zasadniczo idea była kamieniem węgielnym AiRBnB. Oddać swoje mieszkanie na użytkowanie komuś innemu, gdy się go nie używa/nie potrzebuje.

Podobnie jak z Uberem, także myśl założycielska była nieco inna...
        • szarmszejk123 Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 15:15
          Ale od tego czasu to trochę jednak minęło:p
    • m_incubo Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 10:45
      Ja bym już nie zmieniała na kolejny, ale rezerwacji nie odwoływałabym na pewno, chyba że ze zwrotem połowy kosztów (to żart, te 100 zł) opinię wystawiłabym adekwatną.
    • kaktusowepole Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 10:48
      Po prostu powiedz że się nie zgadzasz, rób zdjęcia.
      Zobaczysz z jaką następna propozycja właściciel wyjdzie 😉 reklamacja po powrocie.
    • natalyaxx Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 11:27
      Oj żadne 100zł ani 300zł by mnie nie przekonały do anulowania rezerwacji i nienapisania opinii. Prawda jest taka, że przez zaniedbanie właściciel zniszczył Wam pobyt i pytanie ile już osób w białych rękawiczkach przekupił. Nie daj się, wystaw adekwatną opinię, najlepiej ze zdjęciami.
      • annaboleyn Re: Czy odwołać rezerwację? 13.06.23, 12:56
        Też bym nie szła w rezygnację z rezerwacji i oceny obiektu za obietnicę zniżki, zwłaszcza takiej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka