Dodaj do ulubionych

Trądzik w wieku dojrzałym - pytanie dermatologiczn

13.06.23, 19:52
Ostatnio coraz częściej pojawiają mi się wypryski na twarzy na policzkach ale tak obwodowo, przy uszach. Coś jak trądzik (ropieją) ale mam prawie 50 lat i resztę twarzy suchą . I teraz pytanie o pielęgnację . Kupić coś na trądzik dla małolatów i smarować te miejsca a resztę twarzy kremem dla cery dojrzałej? Może inaczej? Czy może są jakieś specjalne kosmetyki o których nie wiem?
Obserwuj wątek
    • marianna211272 Re: Trądzik w wieku dojrzałym - pytanie dermatolo 13.06.23, 19:53
      do dermatologa bym poszla
    • mama_duzych_dzieci Re: Trądzik w wieku dojrzałym - pytanie dermatolo 14.06.23, 07:23
      trądzik różowaty w wieku dojrzałam, często w okresie klimakterium - tylko wizyta u dermatologa. Maść na to jest tylko i wyłącznie na receptę.
      • kira_03 Re: Trądzik w wieku dojrzałym - pytanie dermatolo 14.06.23, 15:47
        A skąd wiadomo, że różowaty, a nie alergia na nabiał/ gluten/ problemy hormonalne? I znowu, dobry i sensowny dermatolog może pomóc.
    • konsta-is-me Re: Trądzik w wieku dojrzałym - pytanie dermatolo 14.06.23, 22:24
      Nie, idź do dermatologa.
      I "przy uszach" czy raczej linia żuchwy?
      A nie stosujesz jakichs tłustych odżywek na włosy, które spadają na policzki ?
      Albo spływają z potem ze skóry głowy?
      • eriu Re: Trądzik w wieku dojrzałym - pytanie dermatolo 15.06.23, 00:30
        Dokładnie. Albo szampon na twarz Ci się dostaje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka