Dodaj do ulubionych

Dlaczego tak mało osób było na protestach?

15.06.23, 20:04
Byłyście teraz na protestach na okoliczność śmierci kobiety w szpitalu w Nowym Targu?
Jak myślicie- dlaczego tak mało osób przyszło na protesty?
Wydaje mi się, że tysiące kobiet chciałoby zaprotestować przeciw temu co się wyrabia w szpitalach, przeciw całemu systemowi nie-dostępu do leczenia, dramatycznie popsutego przez PIS, przeciw traktowaniu kobiet na ginekologii i wszelkich okołokobiecych problemów. Wiele osób chciałoby powiedzieć temu co się dzieje głośne "NIE".
Ale przychodzi na protest garstka..
Czy nie jest aby tak, że od udziału w takim proteście "przeciętne osoby" odstrasza, że najgłośniej się wypowiadają osoby chcące aborcję móc traktować jak zabieg "podyskotekowy" lub antykoncepcję ? I zamiast przekazu na proteście by walczyć o prawo do dostępu do leczenia, właściwego stosowania prawa i niewtrącania się rządu do medycyny - zawsze kończy się hasłami o "nieograniczony dostęp do aborcji, większe prawa dla homoseksualistów i antyklerykalnymi".
A w szpitalach na kobiecych oddziałach armagedon -jeśli nie masz tam "swojego" lekarza to lepiej wcześniej spisz testament, a jak menopauza do was przyjdzie to ze świecą szukać lekarza który tego nie zbagatelizuje.

Obserwuj wątek
    • arthwen Re: Dlaczego tak mało osób było na protestach? 15.06.23, 20:12
      Taką linię ma teraz pisia władza?
      Że w zasadzie to nikt na protesty nie chodzi?
      • marlex Re: Dlaczego tak mało osób było na protestach? 15.06.23, 20:21
        Ty byłaś? Pewnie nie.
        • arthwen Re: Dlaczego tak mało osób było na protestach? 15.06.23, 20:27
          Ty nie byłaś, to akurat pewne.
          • marlex Re: Dlaczego tak mało osób było na protestach? 15.06.23, 20:28
            Jak zwykle się mylisz.
            • arthwen Re: Dlaczego tak mało osób było na protestach? 15.06.23, 20:33
              Jak zwykle? A kiedyż to niby się myliłam?
              • arthwen Re: Dlaczego tak mało osób było na protestach? 15.06.23, 20:41
                I to dla ciebie jest "tak mało osób"?

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/354056796_572001895124369_2875470359691843673_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=MRHS0Frcl5kAX_aWfgE&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=00_AfClijahZjBl2MD0FeXFDk5Z3XHI2qJC-jKIiHaBNtutKQ&oe=64901349
    • angazetka Re: Dlaczego tak mało osób było na protestach? 15.06.23, 20:23
      Byłam.
      I tyle ci napiszę, bo widzę, co tu robisz.
    • bi_scotti Re: Dlaczego tak mało osób było na protestach? 15.06.23, 20:24
      Oooo new nick & od razu taki zatroskany ... hmmm ... surprised
    • thank_you Re: Dlaczego tak mało osób było na protestach? 15.06.23, 20:28
      Bo była w tym czasie promocja na bilety w ZOO.
    • marlex [...] 15.06.23, 20:28
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • cegehana Re: Dlaczego tak mało osób było na protestach? 15.06.23, 20:32
      Protesty uliczne to tylko jedna z form skorzystania z demokracji. Akurat ta moim zdaniem nie kuleje, PiS doczekał się największych protestów chyba od czasów komunistów (proszę poprawić jesli się mylę). Protesty w związku z prawem do aborcji daleko wykraczają poza to, co działo się w trakcie sprawy Alicji Tysiąc i innych podobnych w tym okresie. Moim zdaniem brakuje siły opozycyjnej wobec PiS która by umiala ten kapitał wykorzystać, brakuje zdolnych polityków w opozycji, brakuje rzetelnego dziennikarstwa (to akurat po obu stronach), brakuje merytorycznej dyskusji i chętnych do jej wysłuchania.
      • woman_in_love Re: Dlaczego tak mało osób było na protestach? 15.06.23, 20:37
        I za duzo miekkich feministycznych pip, zamiast dzialaczek "z jajami".
    • triss_merigold6 Re: Dlaczego tak mało osób było na protestach? 15.06.23, 20:36
      od udziału w takim proteście "przeciętne osoby" odstrasza, że najgłośniej się wypowiadają osoby chcące aborcję móc traktować jak zabieg "podyskotekowy" lub antykoncepcję ?
      NIE
      zawsze kończy się hasłami o "nieograniczony dostęp do aborcji,
      SŁUSZNIE, POWINIEN BYĆ NIEOGRANICZONY do określonego tygodnia ciąży
    • woman_in_love Re: Dlaczego tak mało osób było na protestach? 15.06.23, 20:47
      Ja ogladalam Dr Cha i nie moglam.
    • asia-loi Re: Dlaczego tak mało osób było na protestach? 15.06.23, 20:49
      marlex napisała:

> Byłyście teraz na protestach na okoliczność śmierci kobiety w szpitalu w Nowym Targu?
      > Jak myślicie- dlaczego tak mało osób przyszło na protesty?

Właśnie wróciłam i potwierdzam, że było mało ludzi. Ale w moim mieście tak jest zawsze.
      Już kiedyś tu pisałam, że więcej na żadne protesty/marsze nie pójdę, ale dzisiaj poszłam, bo zobaczyłam wczoraj w telewizorze że w innych miastach jest całkiem sporo ludzi, zwłaszcza w Warszawie.
      Marsz zaczął się w centrum miasta pod biurami poselskimi posłów PiS i szedł Alejami pod Jasną Górę, po drodze mijając kilka ogródków kawiarnianych (była fajna pogoda), w których siedział dużo młodych ludzi i mieli w nosie marsz. Nikt z tych młodych ludzi nie dołączył do marszu, a wręcz wyśmiewali się z nas, protestujących.
      Więcej nie pójdę na żaden marsz czy protest, bo ci których to dotyczy mają to w nosie. Jak będą w lokalnych mediach zdjęcia to jutro wkleję, a sporo filmowali więc chyba coś będzie. Teraz nie mam siły więcej pisać, a jutro muszę iść do pracy. Jutro może napiszę coś więcej.
    • panna.nasturcja Re: Dlaczego tak mało osób było na protestach? 15.06.23, 20:50
      Ponieważ mają one zerową skuteczność.
    • berdebul Re: Dlaczego tak mało osób było na protestach? 15.06.23, 20:53
      Po 20 latach chodzenia na protestu odechciało mi się. Niczego to nie zmienia.
      • tanebo001 Re: Dlaczego tak mało osób było na protestach? 15.06.23, 20:54
        W Izraelu zmieniło. Tylko trzeba im tak przypie... żeby zrozumieli.
        • angazetka Re: Dlaczego tak mało osób było na protestach? 15.06.23, 20:56
          To na której demo wczoraj byłeś?
          • tanebo001 Re: Dlaczego tak mało osób było na protestach? 15.06.23, 20:59
            Byłem. Niestety nie było palenia budynków.
    • pani_tau Re: Dlaczego tak mało osób było na protestach? 15.06.23, 21:36
      Moja ty bidulko...
      A tabletki "dzień po" to te osoby chciałyby łykać jak cukierki, jak to niezwykle mądrze zauważył minister zdrowia, człek w świecie bywały i na rzeczy się znający prawie tak dobrze jak ty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka