Dodaj do ulubionych

Depilator zwykły czy IPL?

17.06.23, 12:27
Ktoś doradzi? Mój jedenastoletni zwykły braun odmówił posłuszeństwa i teraz zastanawiam się, czy kupić silk epil 9 czy iść już w IPL.
Czy któraś z was używała obu i może podać porównanie?
Tak wiem, że najlepiej laserowo, pachy już tak zrobiłam 12 lat temu i jestem meeeeega zadowolona, ale z nogami mi schodzi. A to skóra jeszcze opalona, a to zapominam w zimowych miesiącach, a tu nagle robi się ciepło i słonecznie i w czerwcu nie będę się laserować mając ochotę na słońce.
Chciałabym kupić już wink
Obserwuj wątek
    • elieka Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 12:32
      Up up. Dziewczyny, któraś doradzi?
      • calmdown Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 13:28
        Ipl, mam brauna, jest duża poprawa w komforcie, aczkolwiek nie wszystkie zniknęły, ale te które rosną, to praktycznie są niewidoczne, dotykając tylko wyczuwam, że rosną. Korzystam ponad rok.
    • iberka Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 14:59
      IPL jeśli masz jasną karnację i ciemne włoski. IPL jeśli masz dość wrastających włosków i podrażnień. IPL jeśli chcesz zapomnieć o depilacji ☺️. Jednym słowem ja bardzo polecam.
      • elieka Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 15:04
        Dziękuję! Z tego wynuja, że wybór jest jeden smile
        • iberka Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 15:50
          Mam Braun. Kupiłam lat temu hmmmm 4 chyba i w sumie po pierwszych 6 mcach stosowania "jak mi się przypomni" moje nogi są gładkie smile a do reszty używam nadal "o, to może dziś" wink. Wcześniej non stop kropki, krostki brrrr
      • premeda Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 16:03
        A ja się pod postem Iberki podpisuję 🙆‍♀️
        • elieka Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 18:07
          No i zaczęłam przeglądać te IPL i wyszło mi, że jasnych włosów toto nie rusza..... a ja mam część ciemnych, a część naprawdę jaśniutkich.
          Ech.
    • kocynder Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 16:35
      No dobra, a co z twarzą? Jeśli ktoś nie ma problemu z włoskami na rękach i nogach, a "wąsik" czy "baki"? Na większości depilatorów pisze, że do nóg, rąk, okolic bikini itp, a twarz tylko czasem?
      • la_felicja Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 19:34
        Na wąsik i baki to najlepsze wąskie plasterki wosku
      • iberka Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 19:42
        Wąsik też ogarniałam moim Braunem zamiennie z plasterkami Joanna. Teraz już nie muszę smile
        • akseinga1975 Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 19:50
          Ten drozszy, tu chodzi o baterie czyli ilosc blyskow.
          • iberka Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 23:37
            Jakie baterie? Mój Braun ma bodajże 35 000 błysków....albo 55, nie pamiętam
      • premeda Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 20:21
        Wąsik też można robić, nie ma ograniczeń. Mam brauna I jestem zadowolona.
    • jammer1974 Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 16:52
      Ja wlasnie zaczelam depilacje laserowa nog. Moja kosmetyczka twierdzi ze wystarczy dobrze kremem 50tka smarowac i nie bedzie klopotu. Z tym ze nog specjalnie nie opalam. Ale w krotkich spodenkach owszem chodze.
    • mrsacola Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 16:55
      Ja pierwszy raz w życiu zaczęłam depilację laserową 1 maja, obecnie jestem bezwłosa i cieszę się latem bez myślenia o codziennym goleniu nòg a włosy miałam naprawdę mocne, gęste i szybkorosnące smile.
    • silenta Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 17:02
      A słuchajcie, do tego używa się żelu jak do USG? Jest coś w zestawie? Co kupujecie? I na ile starczają te lampy (?), kilka lat? Wiem, że to ilość błysków i zależy od częstości stosowania ale pewnie macie jakieś doświadczenia.
      • kamin Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 18:29
        Nie używam żadnego żelu, nie ma potrzeby. Co do trwałości lamp to nie wiem.
        • silenta Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 18:36
          Aha, bo kosmetyczka zawsze najpierw kładzie grubą warstwę żelu.
          • akseinga1975 Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 19:18
            Ja tez Lumeę polecam, ale tylko do jasnej karnacji i ciemnego zarostu. Zapomnialam co to golenie. Zrobilam bikini, pachy i nogi.
            • silenta Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 19:22
              To dla mnie byłaby dobra. Właśnie oglądam, widzę dwa modele:
              za 1600 (Depilator Philips Lumea Advanced SC1998/00)
              i za 2700 (Depilator Philips Lumea 9900 IPL BRI977/00).
              Widzę, że ten droższy ma nakładkę do pach i dłuższą żywotność. Który masz i polecasz?
    • koko8 Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 18:33
      Mam Lumeę i bardzo polecam.
    • brenda_bee Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 20:12
      Mój silkepil 5 padł po chyba 15 latach. Na lumeę chwilowo mnie nie stać więc kupiłam silkepil 9. Zobaczymy co to za cudo.
      Ale na lumeę chyba uzbieram kasę.
    • silenta Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 21:18
      A napiszcie jeszcze czy używacie podczas stosowania jakichś specjalnych okularów? Kosmetyczka mi zawsze dawała a tutaj w zestawie Lumea nie widzę żadnych? Czy głowę odwracacie? smile
      • premeda Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 22:57
        Nie trzeba głowy odwracać, bo tak przykładasz do skóry, że okienko ścisle przylega, bo inaczej nie błyska, więc wzroku nie uszkodzisz. To nie laser.
    • brittaanna Re: Depilator zwykły czy IPL? 18.06.23, 23:35
      Bierz ipl. Mam Philipsa lumeę, z trzema nakładkami. Karnacja typowo słowiańska, włosy nie bardzo ciemne, średnie. Używam od ponad roku. I jest super, nie spodziewałam, że będzie tak dobrze. Wąsik też robię. Wreszcie nie ma wrastających włosów, nogi gładkie, i reszta też. Jestem mega zadowolona. Bierz i się nie zastanawiaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka