Dodaj do ulubionych

Normalnie trace wiare w ludzi...

25.06.23, 15:01
...niektorych wink
I sie zastanawiam, jak mozna byc takim pogietym.
Mam kolezanke jeszcze z podstawowki. Zadna przyjaciolka, bardziej znajoma. Kontakt zawsze serdeczny, choc sporadyczny.
Kolezanka robi zajefajne rzeczy z wloczki, dzierga na szydelku, drutach. Swoje rzeczy wstawia na FB, czasem cos sprzeda.
Chcialam kupic od niej swinke peppe ktora wydziergala, bo coreczka przyjaciolki jest fanka i ma na poczatku kwietnia urodziny.
1 kwietnia weszlam na FB, zeby zobaczyc czy Peppa jeszcze niesprzedana...i co widze? Na jej wallu czarno- biale zdjecie meza, pod spodem czarne serca, wirtualne swieczki i napis "zegnaj".
Jej meza nawet nie znalam, ale zlozylam kondolencje i postanowilam oczywiscie, ze zadna peppa jej glowy teraz zawracac nie bede.
No i wczoraj przypadkiem sie spotkalysmy w sklepie. Serdeczne powitanie, co tam u ciebie, bla bla. Zadalam pytanie, jak sobie teraz radzi, jak dzieciaki sie czuja...na co ona patrzy na mnie pytajacym wzrokiem. Ja na to, ze wiem o jej mezu i bardzo mi przykro. Kolezanka na to wybuchła perlistym smiechem...jak sie juz wysmiala, to spytala, czy dobrze sie czuje, bo to na FB to byl zart na 1 kwietnia i pare dni pozniej, jak ludzie sie dopytywali o date pogrzebu, to sprostowala ze maz jednak zyje.
Jprd🙈
W zyciu by mi nie przyszlo do glowy zartowac z takich tematow. Uslyszalam jeszcze, ze jestem sztywniara, bo jak sie widzi taki wpis na prima aprilis, to sie nie bierze tego na powaznie.
Babka w moim wieku, 40plus. Sie zastanawiam czy to z nia, czy jednak ze mna cos nieteges.
Watek na luzie, zadnego ukrytego pytania tu nie ma. Tak tylko chcialam wyrazic swoje zdumienie wink
Obserwuj wątek
    • samaasma Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 15:02
      Hahahahahahah
      Szok
    • midge_m Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 15:07
      Jest taki trend na tiktoku i insta, dumb way to die, gdzie rzeczywiście, zwykle mąż robi coś głupiego i wiadomo że to się musi skończyć jego śmiercią. No ale to jest humor i ma sens, ktorych nie widać u pani od Peppy
      • emateczka Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 18:03
        Eeee... A jaki jest ten sens?
        • georgia.guidestones Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 18:17
          Żaden. Tu chodziło o prima aprilis, raczej wkręcanie na 1 kwietnia nie dotyczy spraw takich jak informacje o smierci rodzinym. Tiktoka nie mam ale uwierzę, że gdzieś zagramanicom ktoś robi konsekwentny prank z full scenariuszem razem z marszem żałobnym i fejkową trumną na faceta spadającego z drabiny, co przyebie we wiadro.
          • georgia.guidestones Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 18:19

*śmierc osób z rodziny.
          • emateczka Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 18:21
            Ale ja właśnie chciałabym od Midge powyżej usłyszeć, co ona uważa za sens w tiktokach, gdzie niby umiera mąż...? Bo stara jestem i nie ogarniam, może ktoś mi wytłumaczy?
            • georgia.guidestones Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 18:24
              emateczka napisała:

> Ale ja właśnie chciałabym od Midge powyżej usłyszeć, co ona uważa za sens w tik
              > tokach, gdzie niby umiera mąż...? Bo stara jestem i nie ogarniam, może ktoś mi
              > wytłumaczy?
              Tiktok żyje prankami itp, tam to chyba trendy i pomysły na filmy to sie zmieniają co i rusz i co jeden to mniej madrzejszy . #nienadąże, zostaję przy YT.
              • emateczka Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 18:28
                Wiem, pracuje w szkole, niestety widzę te trendy inne bzdury na żywo sad
    • majenkirr Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 15:11
      Wariatka uncertain
      • quilte Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 16:01
        Zgadzam się. Wariatka.
    • jolie Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 15:24
      Bardzo durny pomysł na żart. Wolę chyba nie nadążać za modami z sm.
    • zerlinda Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 15:30
      Ja bym zablokowała wariatkę. Szok.
    • bi_scotti Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 15:46
      Hmmm ... black humour, why not ... ale chyba nawet dla zartow nie chcialabym zeby mnie moj maz "usmiercil" publicznie przy okazji Prima Aprilis uncertain Bad taste -podzielam w pelni Twoje "Jprd🙈" - mnie by sie tez zapalila lampka WTF! Dodam jednak moja wiare w to, ze dopoki cos/ktos mnie zaskakuje, dopoty jestem mloda, ergo - dzieki Twojej znajomej od Peppy poczulam sie very young - dzieki big_grin Cheers.
    • mondaymorning1987 Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 15:52
      Ja jak zażartowalam kiedyś, że jestem w ciąży to sie okazało, że serio jestem, hmmm lepiej z pewnych rzeczy nie żartować
    • alpepe Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 15:55
      Ona po prostu chciałaby się pozbyć męża ze swojego otoczenia, stąd ten nibyżart.
    • eliszka25 Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 18:07
      Eeee? Na szczęście nie dotarła do mnie taka moda, a przynajmniej nic o niej nie słyszałam. Dla mnie to zdecydowanie nie jest śmieszne.
    • gama2003 Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 18:15
      Kretynka.
      Ciekawe czy Janusz też boki zrywał, gdy znajomi kamienieli na jego widok.

Dla mnie to temat tabu, nietykalny z żartach
    • astomi25 Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 18:35
      Uff. Czyli wszystko ze mna w porzadku wink
      • hosta_73 Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 26.06.23, 13:26
        Całkowicie.
    • figa_z_makiem99 Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 18:38
      Yyyyy ludziom odwala. Dla mnie nieśmieszny temat. Małolaty łykają różne mody, ale dorośli? Wszystko by zaistnieć w mediach społecznościowych.
    • laura.palmer Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 19:07
      Matka mojego eksa zadzwoniła do niego w prima aprilis z informacją, że jego ukochany pies zdechł. Byliśmy akurat na urlopie, a ona się tym psem zajmowała. Są na świecie takie dzbany, co poradzisz. Ja bym zerwała kontakty.
      • emateczka Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 26.06.23, 20:06
        O kurde... Nie wiem, co bym zrobiła matce po powrocie. Na szczęście ona nasze zwierzaki kocha i w życiu taki "zart" by jej nie przyszedł do głowy.
      • beznickova Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 28.06.23, 19:45
        O ja pierdolę, przyznam, że to mnie szokuje jakoś nawet bardziej niż ten mąż (nie wiem, może ma podobne, ekhm, poczucie humoru i sam się zaśmiewał, a co bliżsi ludzie wiedzą, czego się po nich spodziewać)... Musiał mieć chyba okropne dzieciństwo?
    • 18lipcowa3 Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 19:35
      Ale dzbanica
    • iwles Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 19:39

Tak, jakby ludzie nie umierali 1 kwietnia 😒
    • pytajacakinga Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 20:39
      Widać można być idiotka i mieć Talent do manualnych rzeczy. Kup u niej te świnie
    • sol_13 Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 25.06.23, 20:43
      Debilka.
    • mid.week Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 26.06.23, 13:42
      Przemysl usmiercenie jej w kolejny prima aprilis, zart durny jak but, ale skoro ją smieszy...
    • primula.alpicola Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 26.06.23, 13:50
      Z nią nieteges, zdecydowwnie.
    • bei Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 26.06.23, 20:00
      QRCZE, strasznie głupi żartsad
    • demono2004 Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 26.06.23, 20:24
      Kolezanka chciala na siebie uwagę zwrócić. Chora na głowe i tyle w temacie.
    • la_felicja Re: Normalnie trace wiare w ludzi... 27.06.23, 18:12
      Nienormalna ta twoja koleżanka.
      BTW - ktos w ogóle jeszcze obchodzi Prima Aprilis? To takie staroświecke i żenujące, że przez usta by mi nie przeszło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka