Dodaj do ulubionych

Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul

30.06.23, 10:13
Ostrzeżenie dla mam chłopców . Dzisiejszy artykuł w szwajcarskiej prasie. Troche przerażajace. Mój 10ciolatek tez ma kąpielówki z siatka, na szczęście on je zakłada na majtki.

www.20min.ch/fr/story/le-penis-dun-enfant-de-3-ans-a-failli-etre-ampute-a-cause-de-son-maillot-de-bain-705019794012?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR0ih7eOxWfssfPS2NN2ZHqCHyG5cAkBAw0EV90L-4YmRhLPbJOwBqr7ISM_aem_AUMAlh2yw-XAtMIKexOu33XHFXIdhYeNKI0J3P2C56Lga6x5339egCV7oKxwU3csZNA#Echobox=1688098233
JURA:
Penis 3-latka został prawie amputowany z powodu kostiumu kąpielowego

Zizi chłopca zostało uwięzione w wewnętrznej sieci jego szortów plażowych, które działały jak opaska uciskowa. Po kilkugodzinnej hospitalizacji maluch w końcu mógł wrócić do domu,
Zeszłego lata mały chłopiec nie był jeszcze czysty. Ale w tym roku nie nosi już pieluch.

„Nie wiedziałem, że coś takiego może się zdarzyć” — lamentuje Jacques*. W ostatni piątek, święto państwowe na Jurze, rodzina z regionu Porrentruy wybrała się do Rulantica, parku wodnego Europa Park. „Wszystko szło jak najlepiej, aż do momentu wyjazdu” – kontynuuje. Kiedy moja żona chciała zdjąć synkowi kąpielówki, zaczął krzyczeć z bólu. Penis 3,5-letniego chłopca zaplątał się w wewnętrzną siatkę jego szortów kąpielowych. „To było jak opaska uciskowa. Penis spuchł i zrobił się fioletowy. To było straszne – zeznaje tata.

Matka szybko rozerwała sieć, ale nie była w stanie uwolnić penisa syna. Poprosiła wtedy o pomoc ratowników parku, którzy nigdy wcześniej nie widzieli takiego przypadku. Im też się nie udało. Ostatecznie chłopcem zaopiekowała się karetka pogotowia i została przewieziona do kliniki dziecięcej we Fryburgu Bryzgowijskim (Niemcy). „Oczekiwanie było długie. Na chwilę pojawiła się kwestia amputacji. W końcu krew znów zaczęła płynąć i około 1:30 w nocy mogliśmy wrócić do domu. Zwykle nie będzie żadnych skutków ubocznych, ale trudno mi sobie wyobrazić, jak wyglądałoby życie mojego syna, amputowanego w ten sposób, z powodu prostego kostiumu kąpielowego ”- mówi Jacques.
Producent chce wycofać produkt
Omawiany ubiór nie był ani stary, ani nowy. A producent, IKKS, mówi, że traktuje sprawę bardzo poważnie. „Na początek skontaktujemy się z rodziną, aby usłyszeć od malucha i zaoferować im odszkodowanie. Zobaczymy też, jaki to model, żeby wycofać go ze sprzedaży. Wszystkie nasze ubrania są testowane i takie rzeczy nigdy nie powinny mieć miejsca” – komentuje brand manager.
Należy zauważyć, że takie wypadki zdarzały się już w przeszłości. W 2016 roku młody mężczyzna z Lozanny na wakacjach w Turcji miał dokładnie ten sam problem. A kilka miesięcy wcześniej był to Amerykanin, który w Hiszpanii znalazł się z penisem utkniętym w sieci. „Nie rozumiem, że prawie dziesięć lat później nic się nie zmieniło. Nadal umieszczamy te rzeczy w koszulkach dziecięcych ”- denerwuje Jacques.
*Przybrane imię
Obserwuj wątek
    • memphis90 Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 10:44
      Kąpielówki na majtki..?
      • jahelena Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 10:57
        Dziwne, 3-latkowi zakładać kąpielówki jak dla starego chłopa. przecież dziecięcych kąpielówek jest od groma. Tam nie ma żadnych siatek.

• gryzelda71 Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 11:02
          Bo pani myli nazwy. Kąpielówki to takie szorty że sznureczkiem dodatkowo w pasie.
          To co opisała to długie do kolan porciska luźne bardzo i one mają faktycznie wewnątrz dodatkowe majtki z siatki. My taka od razu wycinaliśmy.
          • jahelena Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 11:09
            Jakoś nigdy nie podobały mi się te kalesony do wody.

U facetów wolę coś takiego wink

https://64.media.tumblr.com/50e6e11a07f577b030746def33a7e4dc/tumblr_inline_nxaqxztVq61sgm97w_500.jpg
          • azalee Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 11:20
            gryzelda71 napisała:

> My taka od razu wycinaliśmy.

Tylko ze ta siatka tam jest po to, zeby chronic przed podraznieniami.
            • gryzelda71 Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 12:09
              Synu siatka porazniala.
          • majenkirr Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 16:24
            Ja tez ta siatke od razu wycinałam.
      • leyla76 Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 11:16
        Spodenki , czy tez szorty do pływania. Myslalam, ze na wszystko sie mówi kąpielówki 😉 Miałam na myśli takie i tu widzę dzieciaki i nastolatkowie noszą je na majtki.
        • eliszka25 Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 11:17
          Moi synowie nigdy nie zakładali żadnych kąpielówek na majtki.
        • kurt.wallander Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 11:57
          leyla76 napisała:

> Spodenki , czy tez szorty do pływania. Myslalam, ze na wszystko sie mówi kąpiel
          > ówki 😉 Miałam na myśli takie i tu widzę dzieciaki i nastolatkowie noszą je na
          > majtki.

Na bawełniane majtki? I tak sie kąpią?
          • eliszka25 Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 12:01
            Widziałam u niektórych, ale nie zauważyłam żeby było to powszechne. Na basenach w przebieralniach wiszą zwykle informacje, że nie wolno mieć zwykłej bielizny pod strojem kąpielowym/kąpielówkami. Jak ratownik zauważy, że komuś wystają majtki spod kąpielówek, to odsyła do szatni.
            • memphis90 Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 12:27
              Już czuje, jak by mi się d… do mięsa odparzyla, gdybym założyła kostium na majtki i tak plazowala cały dzień…
            • leyla76 Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 14:49
              U nas to chyba powszechne wśród młodzieży, bo starszy od paru dobrych lat zakłada spodenki kąpielowe na majtki, bokserki na dodatek bo takie tylko nosi.
              Nie wiem skąd sie to wzięło, chyba z tego, ze oni wszyscy skaczą ze skoczni i kąpielówki potrafią sie zsunąć, wiec lepiej mieć cos pod spodem.
              Młodszy naśladuje starszego, ja sie nie czepiam.
              Najczęściej jesteśmy nad jeziorem, ale na basenie tez sie nigdy nikt nie czepiał.
              • ichi51e Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 16:20
                predzej ci się spodenki zsuną niż kąpielówki raczej. Przecież one nie przylegają ściśle tylko są na sznurek.
              • eliszka25 Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 17:58
                Moi synowie też skaczą ze skoczni, zjeżdżają na różnych fikuśnych zjeżdzalniach i nigdy nie zakładali majtek pod kąpielówki. Za to tabliczki informujące o tym, że nie można mieć majtek pod kąpielówkami widuję na różnych basenach. Nie raz byłam też świadkiem, jak ratownik wysyłał kogoś żeby się przebrał, bo mu majtki z kąpielówek wystawały. Mówię o basenie, bo jeziora żadnego nie mamy na tyle blisko żebym mogła regularnie chodzić z dziećmi na Badi w jeziorze.
    • heca7 Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 11:09
      A ta siatka nie jest aby bardzo gęsta?
      • berdebul Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 11:12
        Jest.
      • eliszka25 Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 11:14
        Jest. Siatka z kąpielówek mojego 13-letniego syna i moje palce pod spodem.
        • heca7 Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 14:19
          No właśnie. Jako matka dwóch synów nigdy nie spotkałam się z tym problemem. Ale też nigdy nie zakładałam im lub sami tego nie robili uszkodzonych kąpielówek.
          • eliszka25 Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 14:33
            Mój starszy syn przez 6 lat grał w piłkę ręczną. Z klubu dostawali komplet ciuchów treningowych i na mecze. Wszystkie spodenki zawsze były z takimi siatkowymi „majtkami” w środku. Nie zdarzyło się, żeby cokolwiek się z nią działo. Może w tych z artykułu siatka była jakaś felerna, skoro producent wycofał ten model, o ile dobrze rozumiem.
      • azalee Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 11:17
        Jest, w artykule jest komentarz pediatry, zeby po prostu sprawdzac przed zalozeniem czy siatka nie jest uszkodzona (czyli czy nie zrobila sie w niej wieksza dziura).
        • eliszka25 Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 11:19
          Czyli problemem nie jest siatka sama w sobie, tylko uszkodzone kąpielówki.
          • azalee Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 11:20
            Dokladnie tak, w nieuszkodzona siatke nic nie ma prawa sie zaplatac.
            • ichi51e Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 16:23
              a dobra rozumiem co się stało. Była dziura dziecku się penis zaplątał, matka wyrwała dziurę razem z siatka, zrobiła się gumka, penis spuchł a na plaży nożyczek nie było...
              • eliszka25 Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 18:01
                Musiało to jakoś tak być, bo bez dziury w tę siatkę nie ma szans się zaplątać ani palec, ani genitalia dziecka.
      • ichi51e Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 16:21
        jak to jest możliwe? zwłaszcza nie rozumiem co się stało ze matka mimo rozerwania siatki nie dala rady zdjąć
    • eliszka25 Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 11:16
      U nas na basenie ratownicy odsyłają do przebieralni, gdy zauważą, że komuś spod kąpielówek wychodzi guma od majtek, bo nie wolno mieć bielizny pod strojem kąpielowym. Moim zdaniem słusznie.
    • volta2 Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 11:35
      zawsze mnie te siatki obrzydzały, dziwiły, omijałam szerokim łukiem
    • mid.week Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 12:43
      Gacie z siatką dla ksiezy pedofili!!!
    • panna.nasturcja Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 14:39
      Ale ja nie rozumiem. Chłopiec cały dzień miał na sobie tę kąpielówki i „wszystko szło dobrze cały dzień do momentu wyjazdu, gdy żona chciała zdjąć synkowi kąpielowki”. To on się przez cały dzień ani razu nie załatwiał?
      • jowita771 Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 15:59
        Pewnie załatwiał się do wody.
      • ichi51e Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 16:23
        pewnie jak zaczęli ściągać szarpnęli i zaczęło puchnąć
    • mia_mia Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 15:05
      Setki milionów, jeśli nie więcej, facetów i chłopców wiele razy w roku nosi takie spodenki i nic się nie dzieje, dziecko miało okropnego pecha, równie dobrze mogła go ryba dziabnąć w to miejsce.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 16:34
      U nas na basenie noe mozna nosic takich szortów kąpielowych, tylko slipki kapielowe, całe wdzianko plywackie od kostek po nadgarski.
      Te spodenki z siatką tez mamy bo dostalam nie jedne po dzieciach koleżanki, zawsze wycinałam te siatki bo mnie wq....
      Nawet teraz na wakacjach syn ma jako spodenki na plaże - z wyciętą siatką.
    • larix_decidua77 Re: Uważajcie na kąpielówki z siatka - artykul 30.06.23, 16:52
      Niestety od kilku lat na plażach i zewnętrznych basenach królują wyłącznie takie szorty. Przylegające bokserki, tym bardziej slipy to niezwykle rzadko spotykany obciach. Przylegające majty tylko na basenach wewnętrznych. W zasadzie to nie widuję ani mężczyzn ani chłopców w takich majtkach a akurat jestem na wczasach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka