kropkacom 01.07.23, 11:22 Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chococaffe Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 12:10 Używam wielu, ale chyba najbardziej lubię moringa i pistacjowy (no i rycynowy, którego nie lubię, ale jest dobry dla włosów, rycynowy nigdy solo). Najczęsciej używam mieszanek różnych. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 13:02 Z czym mieszasz rycynowy? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 13:14 Generalnie z tym co akurat mam. Ostatnio raz w tygodniu robię sobie maskę olejową (na 2godziny). Najpierw zaparzam (robię gęstą pastę) z moringi zalanej mocno ciepłą wodą, potem dodaję olej rycynowy, kilkanascie kropel palmy sabałowej, potem inne oleje (np oliwę, z marakui, kokosowy, moringa, pistacjowy - co mam). Wszystko na oko, żeby cały czas mieszanka miała postać pasty a nie gęstego płynu). Na koniec dodaję żółtko. Pasta jest zainspirowana wcierką Manufaktury Naturalis (wychodzi taniej) Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 12:15 Ja lubię ten z Onlybio, uwielbiam zapach tych kosmetyków. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 12:32 Mój najbardziej ulubiony jest ten. Używam jak odżywki. Wmasowuję we włosy po myciu, rozczesuję i już. Wiem, że nie o takie oleje ci chodzi, ale jakoś nie umiem w prawdziwe olejowanie. Robiłam podejście kilka razy i zawsze była klapa. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 13:06 To ja się podepne. Co na wzmocnienie zagęszczenie włosów gdy skóra sucha aż swędzi? Zaczęłam na noc wmasowtwac w skórę głowy olejek ajurwedyjski z orientany. Zmywam rano. Trochę pomaga ale bez szału i zapach średni. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 14:57 Na swędzącą i suchą skórę głowy kupiłam sobie serum imbirowe z body shopu. Pachnie ładnie, nie trzeba zmywać i głowa swędzi wyraźnie mniej. Mam też wrażenie, że przy czesaniu po myciu mniej włosów zostaje na grzebieniu. Czy włosy po tym lepiej rosną, to nie mam pojęcia, bo używam chyba z dwa tygodnie dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 13:06 Olej jaśminowy, dla blondynek Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 13:11 Macadamia. Najlepiej z wszystkich przeciwdziala mi puszeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 13:15 Mango do średnioporowatych, super pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 13:17 Od niedawana ten. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 13:20 Dziecku kokosowy z Rossmanna stosuję i sama czasem używam, ładnie pachnie i trochę pomaga z rozczesywaniem. A mój ulubiony to arganowy. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 13:25 ten próbowałam różnych, ale ciągle do niego wracam Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 13:40 EMatka nie przestaje zaskakiwać. Nigdy nie słyszałem o oleju do włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 13:52 Dla sucho- , dlugo- i kręconowlosych to odkrycie i rewelacja... Od kiedy nie używam odżywek,a olejki - skończyły mi się problemy z łamaniem, przesuszeniem, rozdwajajacymi się końcówkami. Używam różne: Body Shop, Mayka cosmetics, Bielenda- świetna i do wszystkiego ....teraz mam Resibo -ten do demakijażu. Szampon mam najtańszy z możliwych i nie szkodzi mi na nic, potem włosy olejuje, nie zmywam, suszarki nie stosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 14:58 Olej to nie wszystko. Ja mam też ocet malinowy do włosów 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 15:03 I musztardę oraz specjalny majonez do włosów średnich. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 15:08 Nie, do włosów wolę lekki sos sałatkowy, więc wystarczy mi olej i ocet 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 15:10 A w środy popiół. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 15:12 Od popiołu wolę peeling węglowy do skóry głowy 🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 14:04 Podjęłam kiedyś próbe z arganowym, porażka, tłuste strąki. Moje włosy lubią bieda odżywki z R. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 15:02 Ufff, czyli nie jestem sama! Miałam kilka prób olejowania, różnymi olejami i zawsze porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
nellamari Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 14:35 Nuxe z drobinkami Odpowiedz Link Zgłoś
mankora Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 18:03 Khadi AMLA. Olejków AMLA jest na rynku dużo, ale część to podróbki na parafinie, a Khadi jest oryginalny. Odpowiedz Link Zgłoś