Dodaj do ulubionych

Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów?

01.07.23, 11:22
Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów?
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 12:10
      Używam wielu, ale chyba najbardziej lubię moringa i pistacjowy (no i rycynowy, którego nie lubię, ale jest dobry dla włosów, rycynowy nigdy solo). Najczęsciej używam mieszanek różnych.
      • sueellen Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 13:02
        Z czym mieszasz rycynowy?
        • chococaffe Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 13:14
          Generalnie z tym co akurat mam. Ostatnio raz w tygodniu robię sobie maskę olejową (na 2godziny). Najpierw zaparzam (robię gęstą pastę) z moringi zalanej mocno ciepłą wodą, potem dodaję olej rycynowy, kilkanascie kropel palmy sabałowej, potem inne oleje (np oliwę, z marakui, kokosowy, moringa, pistacjowy - co mam). Wszystko na oko, żeby cały czas mieszanka miała postać pasty a nie gęstego płynu). Na koniec dodaję żółtko.

Pasta jest zainspirowana wcierką Manufaktury Naturalis (wychodzi taniej)
    • mamkotanagoracymdachu Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 12:15
      Ja lubię ten z Onlybio, uwielbiam zapach tych kosmetyków.
    • eliszka25 Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 12:32
      Mój najbardziej ulubiony jest ten. Używam jak odżywki. Wmasowuję we włosy po myciu, rozczesuję i już. Wiem, że nie o takie oleje ci chodzi, ale jakoś nie umiem w prawdziwe olejowanie. Robiłam podejście kilka razy i zawsze była klapa.
    • sueellen Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 13:06
      To ja się podepne. Co na wzmocnienie zagęszczenie włosów gdy skóra sucha aż swędzi? Zaczęłam na noc wmasowtwac w skórę głowy olejek ajurwedyjski z orientany. Zmywam rano. Trochę pomaga ale bez szału i zapach średni.
      • eliszka25 Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 14:57
        Na swędzącą i suchą skórę głowy kupiłam sobie serum imbirowe z body shopu. Pachnie ładnie, nie trzeba zmywać i głowa swędzi wyraźnie mniej. Mam też wrażenie, że przy czesaniu po myciu mniej włosów zostaje na grzebieniu. Czy włosy po tym lepiej rosną, to nie mam pojęcia, bo używam chyba z dwa tygodnie dopiero.
    • mondaymorning1987 Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 13:06
      Olej jaśminowy, dla blondynek
    • chatgris01 Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 13:11
      Macadamia. Najlepiej z wszystkich przeciwdziala mi puszeniu.
    • marta.graca Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 13:15
      Mango do średnioporowatych, super pachnie.
    • gaskama Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 13:17
      Od niedawana ten.
    • ga-ti Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 13:20
      Dziecku kokosowy z Rossmanna stosuję i sama czasem używam, ładnie pachnie i trochę pomaga z rozczesywaniem.
      A mój ulubiony to arganowy.
    • wapaha Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 13:25
      ten
      próbowałam różnych, ale ciągle do niego wracam
    • krwawy.lolo Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 13:40
      EMatka nie przestaje zaskakiwać. Nigdy nie słyszałem o oleju do włosów.
      • apallosa Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 13:52
        Dla sucho- , dlugo- i kręconowlosych to odkrycie i rewelacja...
        Od kiedy nie używam odżywek,a olejki - skończyły mi się problemy z łamaniem, przesuszeniem, rozdwajajacymi się końcówkami. Używam różne: Body Shop, Mayka cosmetics, Bielenda- świetna i do wszystkiego ....teraz mam Resibo -ten do demakijażu.
        Szampon mam najtańszy z możliwych i nie szkodzi mi na nic, potem włosy olejuje, nie zmywam, suszarki nie stosuje.
      • eliszka25 Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 14:58
        Olej to nie wszystko. Ja mam też ocet malinowy do włosów 😁
        • krwawy.lolo Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 15:03
          I musztardę oraz specjalny majonez do włosów średnich.
          • eliszka25 Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 15:08
            Nie, do włosów wolę lekki sos sałatkowy, więc wystarczy mi olej i ocet 😄
            • krwawy.lolo Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 15:10
              A w środy popiół. wink
              • eliszka25 Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 15:12
                Od popiołu wolę peeling węglowy do skóry głowy 🙃
    • primula.alpicola Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 14:04
      Podjęłam kiedyś próbe z arganowym, porażka, tłuste strąki. Moje włosy lubią bieda odżywki z R.
      • eliszka25 Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 15:02
        Ufff, czyli nie jestem sama! Miałam kilka prób olejowania, różnymi olejami i zawsze porażka.
    • nellamari Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 14:35
      Nuxe z drobinkami
    • mankora Re: Jaki jest wasz ulubiony olej do włosów? 01.07.23, 18:03
      Khadi AMLA. Olejków AMLA jest na rynku dużo, ale część to podróbki na parafinie, a Khadi jest oryginalny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka