Dodaj do ulubionych

Blokowanie faceta na telefonie

14.07.23, 09:12
Potrzebuję porady, ponieważ moja przyjaciółka jest miękka, a ja z kolei po prostu nie wiem.
Mam znajomego, żaden super bliski przyjaciel, chociaż próbował ode mnie 2 razy pożyczyć pieniądze. Mieszkamy dość daleko od siebie, ale ja czasem byłam w jego mieście, widzimy się wtedy, idziemy zazwyczaj coś zjeść, poza tym mamy kontakt przez komunikator, tak raz na 2 tygodnie. I obserwujemy się w social mediach.
I w czym rzecz. Za każdym razem znajomy próbuje mi wmówić, że potrzebuję seksu, oraz starszego, stabilnego mężczyzny w swoim życiu. Oczywiście mówi o sobie. Bardzo, ale to bardzo irytuje mnie to i za każdym razem mu odpowiadam, żeby z tym skończył. Wczoraj nawiązał do seksu po raz kolejny, odpisałam że ma tego nie robić, to usłyszałam że jestem przewrażliwiona i kiedyś się z tego śmiałam. Tyle że to nieprawda. Zawsze przeszkadzały mi jego teksty w tym stylu.
Czy to jest już moment kiedy powinnam zerwać kontakt? Czuję się mobbingowana. Natomiast moja bliska koleżanka uważa, że blokowanie to chamstwo.
Obserwuj wątek
    • simply_z Re: Blokowanie faceta na telefonie 14.07.23, 09:14
      Kpisz czy o droge pytasz? tak, blokujesz dziada.
      • edithpiaf22 Re: Blokowanie faceta na telefonie 14.07.23, 09:15
        Dzięki, tez tak czuję że już pora
    • niezwykladziewczyna Re: Blokowanie faceta na telefonie 14.07.23, 09:17
      Jakaś dziwna ta znajomość, bez żalu blokuj.
    • rosapulchra-0 Re: Blokowanie faceta na telefonie 14.07.23, 09:19
      Już dawno powinnaś zablokować.
    • leosia-wspaniala Re: Blokowanie faceta na telefonie 14.07.23, 09:22
      Mobbingowana big_grin Princeska, to ty sobie jaja robisz?
      • kk345 Re: Blokowanie faceta na telefonie 14.07.23, 12:21
        Mówisz, że to princess? Nieee, zbyt poprawna polszczyzna
      • georgia.guidestones Re: Blokowanie faceta na telefonie 14.07.23, 14:34
        Jeżeli to nie troll, to naprawde nie ma co się nabijac z nachalnego molestowania.
    • imponderabilia22 Re: Blokowanie faceta na telefonie 14.07.23, 10:52
      Raczej zastanowiła bym się nad znajomoscią z kolezanką, która Twój komfort stawia nizej niż to, co pomyśli sobie jakiś zbok.
    • ichi51e Re: Blokowanie faceta na telefonie 14.07.23, 10:53
      A nękanie niechcianymi awansami to co jak nie chamstwo? Blokuj niech ginie
    • kk345 Re: Blokowanie faceta na telefonie 14.07.23, 12:20
      To nie mobbing tylko molestowanie
    • figa_z_makiem99 Re: Blokowanie faceta na telefonie 14.07.23, 14:29
      Urabia cię i czuje, że jesteś podatnym materiałem, normalnie powinnaś spuścić gościa po próbie pożyczenia pieniędzy, tym bardziej po podtekstach seksualnych. Skoro łazisz z nim dalej, on uważa, że to akceptujesz i za którymś razem cię urobi. W tym przypadku " nie ma ofiar.....". Ile masz lat? 20?
      • edithpiaf22 Re: Blokowanie faceta na telefonie 14.07.23, 15:18
        Po 30. Zablokowany wszędzie. Pieniędzy mu nie pożyczałam.
        • figa_z_makiem99 Re: Blokowanie faceta na telefonie 14.07.23, 15:36
          I bardzo dobrze, to jakiś odpad, chciał się na tobie uwiesić. Popracuj nad sobą, są mężczyźni, którzy testują na ile mogą sobie pozwolić, takie zapędy trzeba ucinać na początku, bo typ będzie próbował do skutku, oni czują słabość.
    • natalyaxx Re: Blokowanie faceta na telefonie 14.07.23, 15:13
      Miałam takiego samego znajomego, non stop nawiązania do seksu, że z nim mi będzie cudownie, że nie wiem co dobre, póki jego nie spróbowałam. Urwałam kontakt i wszędzie zablokowałam, żadne argumenty nie docierały.
    • m_incubo Re: Blokowanie faceta na telefonie 14.07.23, 15:47
      edithpiaf22 napisała:

> Czy to jest już moment kiedy powinnam zerwać kontakt? Czuję się mobbingowana.

Nie.
      Ten moment był już dawno, najdalej po drugim razie. Ale lepiej późno, niż jeszcze później, więc jak najbardziej pajac zasługuje na blokadę.
      A dlaczego mobbingowana? Nie pracujecie razem, z tego co zrozumiałam.
      • edithpiaf22 Re: Blokowanie faceta na telefonie 14.07.23, 17:38
        Myślałam, że mobbing to to samo co molestowanie. I cieszę się, że go zablokowałam.
        • m_incubo Re: Blokowanie faceta na telefonie 15.07.23, 11:22
          No to jeszcze musisz przestać się z nim spotykać co dwa tygodnie i wychodzić coś zjeść 🤷🏻‍♀️
    • iwles Re: Blokowanie faceta na telefonie 14.07.23, 15:53

Czuje się zawiedziona, ze "do brzegu" zastąpiłaś "i w czym rzecz" 😭
      • edithpiaf22 Re: Blokowanie faceta na telefonie 14.07.23, 17:37
        😂
      • panna.nasturcja Re: Blokowanie faceta na telefonie 15.07.23, 00:45
        Ale nie udało się, od pierwszej nutki wiadomo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka