edithpiaf22
14.07.23, 09:12
Potrzebuję porady, ponieważ moja przyjaciółka jest miękka, a ja z kolei po prostu nie wiem.
Mam znajomego, żaden super bliski przyjaciel, chociaż próbował ode mnie 2 razy pożyczyć pieniądze. Mieszkamy dość daleko od siebie, ale ja czasem byłam w jego mieście, widzimy się wtedy, idziemy zazwyczaj coś zjeść, poza tym mamy kontakt przez komunikator, tak raz na 2 tygodnie. I obserwujemy się w social mediach.
I w czym rzecz. Za każdym razem znajomy próbuje mi wmówić, że potrzebuję seksu, oraz starszego, stabilnego mężczyzny w swoim życiu. Oczywiście mówi o sobie. Bardzo, ale to bardzo irytuje mnie to i za każdym razem mu odpowiadam, żeby z tym skończył. Wczoraj nawiązał do seksu po raz kolejny, odpisałam że ma tego nie robić, to usłyszałam że jestem przewrażliwiona i kiedyś się z tego śmiałam. Tyle że to nieprawda. Zawsze przeszkadzały mi jego teksty w tym stylu.
Czy to jest już moment kiedy powinnam zerwać kontakt? Czuję się mobbingowana. Natomiast moja bliska koleżanka uważa, że blokowanie to chamstwo.