itamte.567
15.07.23, 10:37
Szukam pracy. Lata temu pracowałam w zawodzie pielęgniarki - ukończyłam ostatni rocznik Liceum Medycznego. Potem jeszcze dwuletnie Studium Rachunkowości ( ale to ponad 20 lat temu...nic nie kojarzę z rachunkowości)
Potem prawie 15 lat spędziłam za granicą ( pracowałam tam chwilę w sklepach - sprzedawca, nic ambitnego).
I teraz jestem tutaj, w Polsce i szukam pracy.
Do zawodu pielęgniarki - nie chcę wrócić.
Jako rejestratorka medyczna - nie ma miejsc pracy w tym zawodzie, poza tym wykształcenie potrzebne w zawodzie rejestratorki medycznej.
Szukałam w fabrykach na produkcji - wszystko obstawione.
W fabrykach farmaceutycznych, na produkcji - umowa zlecenie a ja wolałabym o pracę.
Są ogłoszenia typu pracownik biurowy po szkole średniej ale tutaj w większości umowy zlecenia.
Patrzyłam nawet na sprzątanie ( tutaj np. salowa) ale nie chcę pracować na nocne zmiany.
No i znalazłam pracę od zaraz: sklep spożywczy na dziale mięso-wędliny...w poniedziałek mam dać odpowiedź.
Nawet nie wiecie jak bardzo nie chcę tam iść a z drugiej strony czuję, że nie mam wyboru

...po pierwsze mój wiek 40 plus, po drugie wykształcenie średnie zawodowe, po trzecie luka w cv bo nie pracowałam prawie 10 lat...
Pracę właściwie muszę jakąś mieć, najlepiej od zaraz ale sklep mięsny to najgorszy z najgorszych... nie wiem czy sprzątanie nie byłoby lepsze?
Wiecie jak jest w mięsnych, kilometrowe kolejki, pretensje klientek, ciężki towar do rozładowania ( sery, szynki) i to wszystko za minimalną podstawę bez szansy na podwyżkę

Może ktoś mi coś doradzi? Chce mi się płakać ale chyba to wezmę. Doradźcie proszę, będę wdzięczna za jakąś podpowiedź.