Dodaj do ulubionych

Mission: Impossible- kapelusz na b. małą głowę...

16.07.23, 13:09
Jestem w kropce. Nie jestem w stanie kupić sobie kapelusza na moją głowę- obwód 52-53cm. Chodzi mi o taki słomkowy ze średnim rondem, ale nie malutkim. Przeciwsłoneczny. Mam od lat dwa kapelusiki, którymi się ratuję. Jeden to trochę wędkarski z Decathlonu a drugi dziecięcy z jakiejś brytyjskiej sieciówki uncertain Przy czym ten pierwszy jest dobry tylko wtedy kiedy zepnę włosy gumką. Mąż poważnie sugeruje poszukiwania w sklepach typu Smyk tongue_out
Może ematki mają jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • evening.vibes Re: Mission: Impossible- kapelusz na b. małą głow 16.07.23, 13:15
      Podepnę się. Też mam Decathonowy i jeden przywieziony z Grecji z wielkim rondem, który w środku ma ściąganą tasiemkę (genialne rozwiązanie!) a marzy i się coś miejskiego a'la ferodra smile
    • tt-tka Re: Mission: Impossible- kapelusz na b. małą głow 16.07.23, 13:16
      To samo co maz poradze, dziecieca rozmiarowka. Smyk smykiem, a poszukaj na imprezach publicznych, na ktorych sa bazary, stoiska i duzo osob z dziecmi.
      Drugi pomysl - modystka i kapelusz na miare. Mam nadzieje, ze modystki/kapeluszniczki jeszcze egzystuja...
    • beata985 Re: Mission: Impossible- kapelusz na b. małą głow 16.07.23, 13:20
      Sprawdź sobie ten z Reserved
      Mierzylam w salonie rozmiar s...malutki,
      Kupilam m..I w sumie też obcisły
      • heca7 Re: Mission: Impossible- kapelusz na b. małą głow 16.07.23, 15:10
        Taki bym właśnie chciała! Idę sprawdzić. Dzięki 😍
    • ichi51e Re: Mission: Impossible- kapelusz na b. małą głow 16.07.23, 13:55
      Sklepy dziecięce serio. Piękne słomiane kapelusze ma Lorna Murray - dorosłych nie da się kupić w Europie (albo drogie) a dziecięce bez problemu
      • dors_venabili Re: Mission: Impossible- kapelusz na b. małą głow 16.07.23, 14:56
        W poprzednim roku maiłam z Pepco, dział dziecinny. Nosił się dobrze, ale kot go obsikał.
        • dors_venabili Re: Mission: Impossible- kapelusz na b. małą głow 16.07.23, 14:58
          Miałam z Pepco a nie maiłam
          • heca7 Re: Mission: Impossible- kapelusz na b. małą głow 16.07.23, 15:11
            Pepco mam blisko a nie wpadłam na to.
    • memphis90 Re: Mission: Impossible- kapelusz na b. małą głow 16.07.23, 15:00
      A w H&M nie ma? Kupowałam wczoraj i były w 3 rozmiarach S, M i L, ale nie pamietam teraz obwodów
      • heca7 Re: Mission: Impossible- kapelusz na b. małą głow 16.07.23, 15:12
        Jutro podjadę do hm i pepco. Trzymajcie kciuki bo albo będę dalej w tym wędkarskim albo czeka mne porażenie słoneczne.
    • heca7 Drogie Ematki! dziękuję! :* 17.07.23, 13:49
      Udało się dzięki Wam. Spełniłam swoje marzenie i w H&M kupiłam jeden z dwóch (!) kapeluszy w moim rozmiarze... no dobra centymetr za duży ale to już nie ma znaczenia wink Byłam tak zachwycona, że szłam w nim przez CH szczerząc zęby jak głupek. Tak że jak któraś widziała dziwną kobietę w kapeluszu w Promenadzie to byłam ja wink
      Jeszcze raz dzięki!

• beata985 Re: Drogie Ematki! dziękuję! :* 17.07.23, 15:56
        Bez zdjęcia się nie liczy 🙄👒👒👒
        • heca7 Re: Drogie Ematki! dziękuję! :* 17.07.23, 16:18
          O taki 🙂 bez wstążki ale nie wybrzydzam bo na całą Promenadę tylko dwie sztuki na mnie pasowały 😉
          • zosia_1 Re: Drogie Ematki! dziękuję! :* 17.07.23, 20:44
            Wstążkę sama ogarniesz, w kolorze jakim lubisz, różowym? Niebieskim?
            • beata985 Re: Drogie Ematki! dziękuję! :* 17.07.23, 21:42
              Jaką wstążke..? Idz na całość...😅
    • eliszka25 Re: Mission: Impossible- kapelusz na b. małą głow 17.07.23, 16:15
      Nie mam pomysłu, ale sobie przycupnę, jeśli pozwolisz. Marzy mi się kapelusz, najlepiej ze sporym rondem (tak bez przesady, bo mała jestem), ale mam dokładnie ten sam problem. Pasują na mnie wyłącznie kapelusze dziecięce. Wszelkie damskie w najlepszym wypadku spadają mi na oczy 😩

Może ematka zna jakieś tajne źródło małych kapeluszy
      • eliszka25 Re: Mission: Impossible- kapelusz na b. małą głow 17.07.23, 16:21
        Ok, doczytałam, że H&M albo pepco. Co prawda pepco nie mam u nas, ale za tydzień będę w Polsce, to sprawdzę.
        • heca7 Re: Mission: Impossible- kapelusz na b. małą głow 17.07.23, 16:39
          Spróbuj też w Reserved. W tym gdzie byłam nie mieli akurat ale może tobie się uda? smile
          • eliszka25 Re: Mission: Impossible- kapelusz na b. małą głow 17.07.23, 16:40
            Dzięki, będę patrzeć.
    • bene_gesserit Re: Mission: Impossible- kapelusz na b. małą głow 17.07.23, 21:48
      Moja mama, która cała jest drobna, ma małą głowę.
      Ona pod tę taką tasiemkę w obwodzie (pod główką kapelusza - to się chyba nazywa paskudnie 'potnik') wciska cienką apaszkę, co zwęża obwód.
      • bene_gesserit Re: Mission: Impossible- kapelusz na b. małą głow 17.07.23, 21:52
        Ha, jest i mniej domowy sposób.
    • geez_louise Re: Mission: Impossible- kapelusz na b. małą głow 17.07.23, 21:52
      Babcia mojego eksa miała obwód głowy 50 i żyć bez kapeluszy nie mogła, woziłam ją do modystki i tam miała dopasowywane kapelusze na zamówienie, nie były wcale wściekłe drogie, ale trochę droższe niż w sieciówkach.

Mam problem odwrotny, jestem kurduplem z wielkim łbem, uwielbiam nosić latem kapelusze z wielkim rondem, wyglądam w nich przekomicznie (moje dziecko co roku pokłada się ze śmiechu ilekroć na mnie spojrzy gdzieś do połowy lipca, dopiero później się przyzwyczaja). Muszę kapelusze „one size” z sieciówek rozciągać na ciepłym garnku 🤣

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka