mamkotanagoracymdachu 16.07.23, 21:06 Dostałam w prezencie, ale nigdy nie jadłam takich wielkich, znam tylko te małe, jako konserwowe. Co można zrobić z takich gigantów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiulek08 Re: Patisony giganty 16.07.23, 21:10 nadziewane, wersja wege albo miesna Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Patisony giganty 16.07.23, 21:11 mysiulek08 napisała: > nadziewane, wersja wege albo miesna > One są wielkości dużego talerza albo i lepiej. Jeden nadziac jako danie dla wszystkich? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Patisony giganty 16.07.23, 21:15 tak, przy takich duzych roznie moze byc z twardoscia skorki ( nie pamietam, warzywo u nas nieznane) Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Patisony giganty 16.07.23, 21:13 za szybko nadzienie wege np z cukini, ziemniakow, papryki, pokroic w kostke, poddusic na oliwie (pyry pierwsze), do stanu aldente, nadziac patisony, posypac parmezanen albo innym serem, moze byc tez feta i zapiec miesne w zaleznosci od preferencji, moze byc mielone drobiowe/ wieprzowe Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Patisony giganty 16.07.23, 21:16 kabaczki tez widze niczego sobie 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Patisony giganty 16.07.23, 21:21 Wszystko jakieś zmutowane 😂 Ale kabaczki to wiem jak przerobić, te patisony tylko mnie przerosły. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Patisony giganty 16.07.23, 21:17 poznie zerkne w ksiazke z warzywnymi przepisami, moze cos ciekawego bedzie z patisonow Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Patisony giganty 16.07.23, 21:19 Kiedyś dostałam takie duże to robiły za dekorację jesienną (tylko dostałam je jesienią, teraz zdecydowanie lato mamy), a później dziecko pomalowało na halloween Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Patisony giganty 17.07.23, 00:12 Jakieś takie nieprzyzwoite te warzywa 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Patisony giganty 17.07.23, 00:40 Pytanie, czy te patisony mają miękką skórkę, czy juz stwardniałą. Twarde ciężko się obiera i sa gorsze w smaku. A tak poza tym, ja uzywam tylko duzych patisonów i robie je przeważnie na jeden z dwóch sposobów: 1. kroję w plastry, wykrajam nasiona i obieram ze skórki, odkładam na trochę posolone lub obsypane dowolnymi przyprawami, a kiedy puszczą wodę, obtaczam je w mące i smażę 2. dodaję do potraw typu leczo Odpowiedz Link Zgłoś