Dodaj do ulubionych

PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi...

21.07.23, 09:50
Jak się ematce podoba pomysł takiej koalicji, mającej na celu powstrzymanie marszu brunatnego faszyzmu. I przede wszystkim przeciwdziałająca całkowitemu zablokowaniu prac sejmu przez faszystów oraz przyśpieszonych wyborów w lutym' 24?

Wydaje się, że w obecnym układzie sił jest to jedyna możliwa alternatywa.

Donald się na pewno zgodzi, byle został premierem i dostał resorty siłowe...

Ależ nadchodzą arcyciekawe czasy...
Obserwuj wątek
    • asfiksja Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 21.07.23, 09:52
      Wiem, że piąteczek, ale piłeś - nie pisz.
    • po_godzinach_1 Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 21.07.23, 09:54
      Ale po co rozważać jakieś całkiem nierealne scenariusze?
      • dyzurny_troll_forum Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 21.07.23, 10:01
        po_godzinach_1 napisała:

> Ale po co rozważać jakieś całkiem nierealne scenariusze?

Dlaczego myślisz nierealne?
        Poza tym to nie ja wymyśliłem, tylko posłanka PO...
    • tanebo001 Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 21.07.23, 10:04
      Lepsze to od PiS + Konfa
      • alicia033 Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 21.07.23, 10:05
        tanebo001 napisał:

> Lepsze to od PiS + Konfa
        >

Nie, nie lepsze.
        Na szczęście jednak nierealne.
    • borsuczyca.klusek Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 21.07.23, 10:19
      Lata, słoneczko na piwo byś poszedł, albo jeszcze lepiej coś pożytecznego zrobił, no nie wiem ogródek wypielił, plot pomalował, samochód umył 🙄
      • runny.babbit Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 21.07.23, 10:20
        Nie może, w pracy przecież jest 😁
    • dramatika Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 21.07.23, 10:20
      dyzurny_troll_forum napisała:

> Jak się ematce podoba pomysł takiej koalicji, mającej na celu powstrzymanie mar
      > szu brunatnego faszyzmu.

Trzymam kciuki, ale nie sądzę, aby byli na tyle głupi tongue_out
      • malia Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 21.07.23, 11:17
        bo na tyle głupi mogą być jedynie wyborcy konfy, będzie pis=konfa a oni się posikają z radości
    • dramatika Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 21.07.23, 10:25
      PO-PiS to fundament obecnego systemu, dają sobie nawzajem plecy i wymieniają władzą, w razie potrzeby zmieniając też szyldy. Ich koalicja oznaczałaby ryzyko końca tego układu. Nawet jeśli sami byliby na tyle głupi, aby chciec to zrobić, to przecież służby (naszych drogich sojuszników) do tego nie dopuszczą, nie ma szans smile
      • melikles Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 21.07.23, 10:29
        Jakie służby?
        • 71tosia Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 21.07.23, 12:56
          No jakie służby? Brukselskie z pewnością wink
        • dramatika Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 21.07.23, 13:24
          melikles napisał(a):

> Jakie służby?

Nie wiesz kto jest naszym drogim sojusznikiem? big_grin
      • profes79 Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 03.08.23, 22:44
        Tak tak Dramatisiu; układ, układ i tylko ta niezależna, przebierająca nózkami na widok korytka Kucfederacja ma szanse ten układ obalić.

Wszędzie tam, gdzie jakimś cudem kucfederatom ktoś dał głos to człowiek się zastanawia, czy nie powinno być obowiązkowych testów na inteligencję dla kandydatów na stanowiska publiczne. O testach sprawdzających czy przypadkiem nie są na żołdzie Rosji nawet nie wspomnę, bo Korwin się nie certoli z prezentowaniem prorosyjskich poglądów a reszta kucfederacji mu raźnie wtóruje smile
    • 71tosia Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 21.07.23, 13:04
      no Kaczynski daje Tuskowi premierostwo i resorty siłowe, dla PIS zostaje kultura i sport wink
      Kto niby ma powstrzymać faszystów? PIS? Dzięki tej partii przyzwyczajającej społeczeństwo od lat do retoryki typu 'pasozyty i uchodcy' czy 'terani z Brukseli' Konfederacja urosła w sile, teraz mieliby cos w tej retoryce zmienić?
      • dramatika Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 21.07.23, 13:22
        71tosia napisała:

> no Kaczynski daje Tuskowi premierostwo i resorty siłowe, dla PIS zostaje kultur
        > a i sport wink

Nie, rządzą raz jedni, raz drudzy, a bycie "opozycją" też nie jest w czynie społecznym. Urządzeni jak pączusie w maśle, a ciemny lud to kupuje smile

> Kto niby ma powstrzymać faszystów?

• 71tosia Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 21.07.23, 13:32
          Tak wiem tamci kradli ośmiorniczki a ci swojskie śledzie?
          Akurat nie mam wątpliwości ze pare osob z opozycji dorobiło się sporych pieniędzy niezbyt uczciwie, ale jednak stopień złodziejstwa chyba nie osiągał nigdy takich rozmiarów jak za PiS.
          • dramatika Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 04.08.23, 10:51
            71tosia napisała:

> stopień złodziejstwa chyba nie osiągał nigdy t
            > akich rozmiarów jak za PiS.

Dlatego trzeba systemowo ograniczyć okazje do złodziejstwa, czyli ograniczać rolę państwa. Czyli je odfaszyzować.
            A czy to w ogóle realnie możliwe, to już inny temat.
        • profes79 Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 03.08.23, 22:45
          Konfa i ograniczenie roli państwa? Lepszego dowcipu już chyba dzisiaj nie przeczytam. Tak, wiem na pewno Mentzen to dokładnie opisał w tych stu zaginionych ustawach.
          • dramatika Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 04.08.23, 10:47
            profes79 napisał:

> Konfa i ograniczenie roli państwa? Lepszego dowcipu już chyba dzisiaj nie przec
            > zytam.

Lewacy najpierw płacza, że Konfa chce likwidacji ZUSu, NFZ czy państwowego szkolnictwa, a potem bredzą o faszyzmie 🤣
            • iwles Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 04.08.23, 11:09

No ale przecież konfa chce tych wszystkich likwidacji właśnie po to, by państwo, czyli krul, mogło decydowac o wszystkim.
              Czyli wychodzi na scenę krul i mowi: Państwo to JA.
              • asia-loi Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 04.08.23, 14:01
                iwles napisała:

>
                > No ale przecież konfa chce tych wszystkich likwidacji właśnie po to, by państwo
                > , czyli krul, mogło decydowac o wszystkim.
                > Czyli wychodzi na scenę krul i mowi: Państwo to JA.
                >
                >

😄😄😄😄
    • bistian Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 21.07.23, 13:06
      Masz w rodzinie kogoś, kto jest stale pijany, robi pod siebie i na siebie, zarabia kradzieżami. Postanawiasz go wyściskać i wycalować, bo się okazało, że macie wspólnego przodka.

Takie dziwne skojarzenie wink
    • chococaffe Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 21.07.23, 13:14
      W tym wątku chodzi tylko o to, żeby odwrócić uwagę od koalicji PiS i Konfederacji. Jest on skierowany do wyborców Konfederacji, którzy czytają tylko tytuły.
      • seaview Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 04.08.23, 13:35
        Tak wygląda większość działalności forumowej tego odklejeńca.
    • antykontynentalista Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 21.07.23, 20:12
      Wiesz, jakby Konfederacja była tylko konserwatywno-liberalna, antyaborcyjna itp., to mi by nie przeszkadzała, po prostu nie byłaby z mojej bajki. Jednak nie uczą się na błędach i dalej na listy wrzucają reprezentantów opcji prorosyjskiej. Jedynkę dostał Zapałowski Andrzej
    • tanebo001 Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 03.08.23, 22:40
      A gdzie lewica? To lewica jest przyczyną tego że rośnie konfederacji. PiS to partia małomiasteczkowych z kompleksem niższości. PO to partia wielkich miast. A lewica? Prawa kobiet, gejów, tranwestytów, czarnoskórych. A jeśli nie jesteś żadnym z nich? To sorry, jesteś gwałcicielem i rasistą. OK. Powiedzmy że jestem takim facetem. Murzyna widziałem w realu ze cztery razy w życiu. Nic do nich nie mam. Czy molestowałem jakąś kobietę? W życiu! Chciałbym ale jak spróbuję to najpierw dostanę z liścia a potem szef wywali mnie z pracy. Nie jestem prezesem któremu konar płonie. Czy atakuję inne orientacje? Jak skoro nie znam takich osób? Jednocześnie nie mieszkam w małym mieście ale nie jestem japi który pracuje w korpo żeby za parę lat zostać prezesem. Czyli odpada PO, PiS i lewica. I co zostaje?
      • feel_good_inc Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 04.08.23, 08:16
        tanebo001 napisał:
        > Czy molestowałem jakąś kobietę? W życiu! Chciałbym (...)

Ty weź już może nie pisz na ematce.
        • tanebo001 Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 04.08.23, 08:22
          A znasz pojęcie ironii?
      • dramatika Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 04.08.23, 10:54
        tanebo001 napisał:

> Czy atakuję inne orientacje? Jak skoro nie znam takich osób?

Za mało się starasz tanebo, aby nie być przedmiotem nienawiści lewicy. Rozważ zmianę płci 🤣
      • pursuedbyabear Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 04.08.23, 16:53
        Ty już naprawdę dostałeś do głowy.

Poza tym i tak wiadomo od dawna, że na żadne wybory nie pójdziesz, tylko będziesz znowu potem skomlał, że inni źle wybrali.
    • bulzemba Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 04.08.23, 07:11
      Czyli co? Będą staną przed lustrem i będa się policzkować?
    • cegehana Re: PO+PiS przeciwko brunatnemu faszyzmowi... 04.08.23, 17:08
      Może się to komuś wydawac nierealne, ale tak by zapewne było: gdyby brunatny faszyzm albo jakąkolwiek inną sila rzeczywiście zagroziła monopolowi PO-PiS to prawdopodobnie doszłoby do koalicji na tak długo, jak długo trwalby polityczny w tym interes.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka