bukietlisci
21.07.23, 16:42
A dorośli święci. Dziś kolejny raz dorośli usiłowali nauczyc moje dziecko uprzejmości, uczciwości, empatii itd. Corka ( 12 lat) była ze mną na zakupach. Stanęła w kolejce do piekarni, ja obok - po nabiał. Nadeszła jej kolej, zdążyła powiedzieć "poproszę" gdy została odepchnięta przez babsko stojące za nią. Zamurowało mnie, sprzedawczyni zaczęła babsko obsługiwać. Podeszłam i pytam, czemu odepchnęła moją córkę. A ta ... Łże że poprosiła o przepuszczenie a dziecko się zgodzili. Dziecko powiedziało, że to nieprawda, z tyłu kolejki odezwał się głos że się baba wepchnęła
Baba złapała swój chlebek i wyszła. Stoiska są obok siebie, widziałam i słyszałam jak było i o mało co babie nie przygrzmocilam torba.
A potem poszłyśmy do Actio...n. Znalazlysmy prawdopodobnie fajne psie posłania. Prawdopodobnie, bo były zwinięte w ciasny rulon szczepiony plastikowymi (?)trytkami. Kolory na oko właśnie takie ,jak szukałam. Wysłał Młodą do kasy aby porosila o przecięcie ( inne posłania były normalnie wyeksponowane, widocznie te dopiero przyszły). Panie myślały że dziecko jest same i się zaczęło. Nie, nie rozpakuje. Bo nie . Takie jest. Chyba poduszka. Jakie w środku? Nie wiadomo ale nie rozpakuje. Długość posłania? Nie wiadomo ale nie przetnie frytki. Bo nie. Podeszłam do kasy i zapytałam, czy gdyby to była zwinięte bluzka to klient też nie mógłby obejrzeć jak wygląda tylko musiałby wnioskować po zwiniętym ruloniku? Pani , gdy zobaczyła że dziecko nie jest samo, zrobiła się milsza, ale podziękowałam .
To z dzisiaj. W zeszłym tygodniu, w owadzim sklepie dwóch małolatów z paczką chipsów grzecznie zapytało czy mogą przejść w kolejce przed kobietę z pełnym wózkiem. Kobieta się zgodziła, dziad stojący przed nią o mało co się nie zadziamotal. Bo bezczelni gówniarze, bo on w ich wieku to... A teraz gnoje wszystko mają i nawet im się nie chce w kolejce stać. Pluł się jak kasjerka lądowała jego zakupy, pluł się jak wychodził. Obrażał dzieciaki bo tak.
Jak młodzież nasza kochana ma się zachowywać , skoro dorośli takim przykładem świeca