Dodaj do ulubionych

To ile macie w mieście świętych szpitali?

22.07.23, 11:31

Zawsze będziemy przestrzegać nauk papieża - zapewniał dyrektor kolbuszowskiego szpitala Zbigniew Strzelczyk podczas poniedziałkowej uroczystości nadania imienia placówce.
To stary materiał z 2005, a jakże na czasie.

Centrum Medyczne HCP w Poznaniu (niepubliczny zakład opieki zdrowotnej, który ma podpisany kontrakt z NFZ) zaznacza, że placówce nadano imię Jana Pawła II "po wielomiesięcznych staraniach", decyzją metropolity poznańskiego, abpa Stanisława Gądeckiego.
Powiedzcie mi po co?

Episkopat rżnie głupa, że Kościół nie ingeruje w szpitale. Praktyka wskazuje na co innego.
Episkopat przekonuje dziś, że szpitale nie muszą prosić władz kościelnych o zgodę, jeśli chcą nadać placówce imię Jana Pawła II. Stoi to jednak w sprzeczności z tym, że niejednokrotnie szpitale zwracały się z takimi prośbami, a władze kościelne tej zgody nie wyrażały. Po naszych tekstach Ogólnopolski Strajk Kobiet wezwał do pisania listów z żądaniem ratowania życia kobiet - ich adresatami są dyrektorzy placówek noszących imię papieża. Wysłano ich już kilkadziesiąt tysięcy.

Kobiety proszą aby w szpitalach kremówkowych wreszcie zaczęto je ratować. - Kurwa, niepojęte!
Rozumiem że kuria utrzymuje te szpitale? Pytanie retoryczne.
Gdzie ja kurwa żyję, rzygam tą katopatologią, rządem i niespełnionymi chłopcami.
PS. Nigdy nie są mi obojętne sprawy kobiet, dlatego chodzę na wybory.
Obserwuj wątek
    • ophelia78 Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 22.07.23, 11:55
      Jeden, bardzo niszowy szpital rehabilitacyjny św.Kafola Boroneusza - niedawno przejął go kościół (wg ich nomenklatury- odzyskał bo przer wojna należał do zgromadzenia); dla mieszkańców miasta nadal to Kolejowy.

Pozostałe placówki beziminne albo swiecko nazywane

Nawet "swietych" szkół nie mamy. Z publicznych podstawówek kojarzę jedną im.JP2, i dwie katolickie i jedno katolikiem LO.
      W szkole w której uczę był jakiś czas pomysł nadania imienia JP2, rada pedagogiczna zagłosowała na nie. Szkoła została bezimienna.

Ale tu jest Szczecin. Tu prawica nigdy nie wygrała wyborów a diecezja od lat plasuje się na ostatnim miejscu jeśli chodzi o liczbę osób uczęszczających do kościoła - wg ostatnich badań które KK co roku robi w listopadzie to chodź jakieś 23 czy 24% ludzi.

20 km do granicy a za nią szpital gdzie podwiązywanie jajowodów i aborcję wykonuje polskojęzyczny personel.
      • niezwykladziewczyna Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 22.07.23, 13:29
        Ale jak wydarzy się jakieś nieszczęście, to jednak karetka zawiezie do polskiego. Niemieckie szpitale tylko dla zdrowych.
        • semihora Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 22.07.23, 18:39
          Po której stronie granicy miałby być ten wypadek?
          • niezwykladziewczyna Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 22.07.23, 18:45
            Krwawienie ciężarnej w Polsce.
    • majenkirr Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 22.07.23, 13:03
      Nie wiem ile, sama jeżdżę na kampus świętych na zastrzyki, sam Jezus mnie przy drzwiach wita 😉
      • niezwykladziewczyna Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 22.07.23, 13:33
        Jezus był lewakiem, nie ma się czego bać 😉.
    • jkl13 Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 22.07.23, 13:36
      Zero. I co z tego, jak nie ma w nim kto leczyć, a szpital tylko udaje, że dalej funkcjonuje...
      • niezwykladziewczyna Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 22.07.23, 14:03
        Niestety tak jest w wielu szpitalach, ale szpitale JPII mają swoją "specjalizację" : zabijanie kobiet.

Po śmierci ciężarnej Doroty w Podhalańskim Szpitalu Specjalistycznym w Nowym Targu dowiedzieliśmy się, że w placówce są relikwie Jana Pawła II. Szpital nosi też imię papieża. Jaki to ma ze sobą związek? Jeszcze w 2005 roku ówczesny dyrektor nowotarskiego szpitala zadeklarował, że skoro placówka nosi imię Jana Pawła II, to zobowiązuje go to do przestrzegania boskiego prawa i nauk papieża, które stoją w sprzeczności z zabiegami przerywania ciąży.
    • pkt4a Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 22.07.23, 14:58
      Właśnie teraz powinny powstawać programy TV , radiowe , artykuły prasowe oraz książki pokazujące jak od ponad 30 lat księża domagali aby było tak jak jest teraz .
      Cieszą się że domknęli system . Udało im się to zrobić . Jak w Salwadorze , Iranie i jak kiedys w Irlandii z tymi domami dla "samotnych" matek .
    • geez_louise Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 22.07.23, 15:09
      U nas w św. Wojciechu na Al. Jana Pawła na gineksach rządzi antychryst wcielony, prywatnie i jako współpracownik trudny do strawienia, ale mam ogromną satysfakcję że jest, działa w moim mieście i wszyscy świeci nie mają do niego startu.
      • pkt4a Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 22.07.23, 15:20

pl.wikipedia.org/wiki/Aleja_Jana_Paw%C5%82a_II_w_Gda%C5%84sku

aleja , szpital , pomnik , park
        brr...
        • geez_louise Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 22.07.23, 15:33
          Rodziłam tam, kobiety na trakcie porodowym leżały kroczami skierowanymi prosto w okna plebanii 🤣
          • niezwykladziewczyna Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 22.07.23, 15:42
            A ksiądz na to:
    • millli40 Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 22.07.23, 15:58
      Wszystkie w moim mieście są święte, ale nie mieszkam w Polsce.
      • niezwykladziewczyna Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 22.07.23, 16:27
        ale leczą?
        • majenkirr Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 22.07.23, 16:35
          Nie, modlą się o wyzdrowienie 🙄
          • livia.kalina Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 22.07.23, 18:49
            Pytanie o leczenie bardzo zasadne. Bo w Polskim szpitalu im obrońcy pedofilów lekarze tylko czekali aż kobieta, z uszkodzonym płodem i bezwodziem, umrze.
          • niezwykladziewczyna Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 22.07.23, 19:29
            U nas tak robią.
    • kozica111 Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 22.07.23, 20:09
      Świętych to nie wiem ale byłam na cito z zębem na Ludnej, wisiał krzyż,a pani doktorka i tak dal mi "po krzyżu"...
      Generalnie nie polecam.
      Tak na serio krzyż nic nie zmieni jeśli jest na ścianie a nie w sercu.
      • kozica111 Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 22.07.23, 20:13
        Krzyż jest symbolem, wielkiej, absolutnej solidarności i miłości, nie należy się z tego śmiać to jest symbol tego za czym tęsknimy...akceptacji i miłości poza wszystko.
        • alicia033 Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 22.07.23, 20:22
          kozica111 napisała:

> Krzyż jest symbolem, wielkiej, absolutnej solidarności i miłości,

znaczy wyrazem miłości jest posyłanie dziecka przez ojca na okrutną śmierć?

To dziękujemy, postoimy.
          Ale ty się nie krępuj, idź w ślady swojego boga i też, w imię tej "miłości" poślij swoje jedyne dziecko na śmierć. Przecież twój bóg nie może się mylić!
        • livia.kalina Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 22.07.23, 22:13
          Dla mnie jest symbolem władzy i pychy kleru. To taki odpowiednik obsikania przez psa. Zaznaczony w ten sposób przez kk teren, w szkole, urzędzie, sejmie, szpitalu, jest miejscem krzywdy i wykluczenia każdego, kto ośmiela się w najmniejszy sposób być inny i jednocześnie symbolem całkowitej bezkarności kleru, który z niczym i nikim nie musi się liczyć.
          • ariathedevil Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 23.07.23, 09:28
            Dla mnie jest zwyczajnie narzędziem tortur. Ciekawe czy gdyby, tak czysto teoretycznie się okazało, że Jezus zmarł na szafocie, to szybko by się przyzwyczaili do człowieczka dyndającego na stryczku jako "symbolu miłości "?
    • alicia033 Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 22.07.23, 20:19
      Okrągłe 0 (słownie: zero). Od pięciuset lat jest tu w zasadzie monopol szpitala uniwersyteckiego (w nazwie z dodatkiem miasta li i jedynie).
    • szmytka1 Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 23.07.23, 13:32
      Mam tylko święta szkole i kilka świętych dębów.
    • pkt4a Re: To ile macie w mieście świętych szpitali? 23.07.23, 14:55

"...Wiosną rozegra się zapewne decydująca batalia o ochronę nienarodzonych dzieci . Spotka się ona z histerycznym sprzeciwem lewicy ..." - 17 XII 2017 , ks.Marek Gancarczyk , red. nacz. Gościa Niedzielnego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka