niezwykladziewczyna
22.07.23, 11:31
Zawsze będziemy przestrzegać nauk papieża - zapewniał dyrektor kolbuszowskiego szpitala Zbigniew Strzelczyk podczas poniedziałkowej uroczystości nadania imienia placówce.
To stary materiał z 2005, a jakże na czasie.
Centrum Medyczne HCP w Poznaniu (niepubliczny zakład opieki zdrowotnej, który ma podpisany kontrakt z NFZ) zaznacza, że placówce nadano imię Jana Pawła II "po wielomiesięcznych staraniach", decyzją metropolity poznańskiego, abpa Stanisława Gądeckiego.
Powiedzcie mi po co?
Episkopat rżnie głupa, że Kościół nie ingeruje w szpitale. Praktyka wskazuje na co innego.
Episkopat przekonuje dziś, że szpitale nie muszą prosić władz kościelnych o zgodę, jeśli chcą nadać placówce imię Jana Pawła II. Stoi to jednak w sprzeczności z tym, że niejednokrotnie szpitale zwracały się z takimi prośbami, a władze kościelne tej zgody nie wyrażały. Po naszych tekstach Ogólnopolski Strajk Kobiet wezwał do pisania listów z żądaniem ratowania życia kobiet - ich adresatami są dyrektorzy placówek noszących imię papieża. Wysłano ich już kilkadziesiąt tysięcy.
Kobiety proszą aby w szpitalach kremówkowych wreszcie zaczęto je ratować. - Kurwa, niepojęte!
Rozumiem że kuria utrzymuje te szpitale? Pytanie retoryczne.
Gdzie ja kurwa żyję, rzygam tą katopatologią, rządem i niespełnionymi chłopcami.
PS. Nigdy nie są mi obojętne sprawy kobiet, dlatego chodzę na wybory.