Dodaj do ulubionych

Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️

22.07.23, 22:22
Jutro mamy jechać do Polski. Stwierdziliśmy, że nie będziemy wyjeżdżać w pośpiechu w piątek po pracy, tylko ruszymy w niedzielę. Cała sobota będzie na przygotowania, wyśpimy się i jak się zbierzemy, to ruszymy, bez stresu. Taaaa. Ja dostałam okres gigant i co się ruszę, to powódź. Przed chwilą przyszedł młodszy syn i oświadczył, że ma rozwolnienie 🤬. Trzymajcie kciuki, żeby to nie była grypa żołądkowa, która rozłoży nas wszystkich 🙏🏻.
Obserwuj wątek
    • turbinkamalinka Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 22:34
      A czym jedziecie i czy np do hotelu? Jeśli samochodem i do domu rodzinnego to (przepraszam za dosłowność) nie spinajcie się, wykurujcie i wyruszycie dzień poźniej smile Gorzej jak macie wykupione noclegi.
      • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 22:45
        Jedziemy samochodem i do rodziców, ale mój ojciec jest aktualnie chory i wolałabym nie dokładać mu jeszcze wirusa grypy żołądkowej. Opóźnienie jednodniowe, to żaden problem. Gorzej, jak będzie nas rozkładać po kolei i zajmie to tydzień 😩
        • geez_louise Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:11
          Kup pieluchomajtki dla dorosłych. Nie wiem jak żyłam jak nie znałam tego patentu. Jak mam okres gigant, albo ktokolwiek w rodzinie ma biegunkę, to pakuję tyłki w pieluchy i można bez strachu jechać samochodem albo położyć się spać.
          • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:16
            Jakoś nie bardzo wyobrażam sobie jazdę kilkanaście godzin autem w pieluchomajtkach. W domu można zastosować, na okres w sumie też niezły patent, ale z rozwolnieniem to już dla mnie odpada. Poza tym chodzi głównie o to, żeby nie zawlec czegoś do rodziców.
            • geez_louise Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:22
              Z biegunką w pełni rozkwitu rzeczywiście nie bardzo, ale w fazie „już nie biegam do wc, ale nadal boję się wyjść z domu” Pielucha pomaga.
            • bi_scotti Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:24
              eliszka25 napisała:

> Jakoś nie bardzo wyobrażam sobie jazdę kilkanaście godzin autem w pieluchomajtk
              > ach.

Sorry, przypomnialas mi Lisa Nowak story no ale ja gnalo do kochanka, moze wtedy jest jakos inaczej w tych Depends wink
              Odpytaj mlodego czego sie najadl wczoraj - to przciez nie musi byc grypa zoladkowa, to moze byc old-fashion, classic "sraczka" po ... bo ja wiem ... czeresniach i kefirze czy innych tego typu wakacyjnych combinations smile
              Nie stresuj sie. Dajcie znac rodzicom, ze wyruszycie w poniedzialek rano. Im szybciej oni beda wiedziec, ze przyjedziecie pozniej, tym Ty sama bedziesz spokojniejsza. No i spoko. Mlodemu zero food - niech sie z niego wyleje, co ma sie wylac. Ty powolutku sie pakuj - good news: nastepny period bedzie po wakacjach!
              Take is easy, wszystko sie ulozy smile Cheers.
              • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:33
                Młody twierdzi, że chyba mu przeszło, więc mam nadzieję, że to po prostu rewolucja po jakiejś jedzeniowej kombinacji. Opóźnieniem się jakoś bardzo nie przejmuję, tylko nie chcę zawlec choroby do rodziców.

Okres mam nadzieję do jutra trochę się uspokoi.
              • kamin Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 09:25
                -" good news: nastepny period bedzie po wakacjach"

Śmiała teza, ja bym następny miała jeszcze w pierwszej połowie sierpnia.
                • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 09:40
                  W połowie sierpnia już będę w domu, więc w sumie po wakacjach.
                  • kamin Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 09:49
                    A ok, ja żyję wakacjami szkolnymi w PL
            • jozefrobotnik Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:27
              A majtki menstruacyjne+ podpaska?
              • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:29
                Nie mam majtek menstruacyjnych, a teraz już nigdzie nie kupię do poniedziałku.
                • kanna Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:54
                  W Rossmanie nawet widziałam smile
                  macie Rossmana?
                  • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 00:07
                    Nie ma u nas rossmanna, a w niedzielę sklepy zamknięte. Ja widziałam takie majtki w coopie (sieć marketów u nas) i nawet się zastanawiałam, czy nie kupić i ostatecznie nie kupiłam. Ale coop też otworzą w poniedziałek.
                    • mayaalex Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 00:16
                      teraz juz za pozno ale kup sobie, to swietny wynalazek. Ja nie moge sie przekonac do noszenia ich zamiast podpasek ale zakladam jako dodatkowe zabeapieczenie na noc lub na pierwszy/drugi dzien, bo czasami tez zdarzaja mi sie obfite krwawienia - sa super, nic nie przecieka.
                      • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 01:04
                        Napewno kupię, dzięki!
                      • ayelen40 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 08:21
                        Też polecam. Genialne.
                    • mikams75 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 09:49
                      w Müllerze widzialam tez.
                      • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 10:47
                        Müllera też nie mam akurat nigdzie w pobliżu, ale na 100% widziałam w jakimś większym coopie albo migros. A jak już dotrzemy do Polski, to w rossmannie popatrzę.
          • brenya78 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:22
            Ale w sensie ze jak się ma biegunkę to pieluchomajty zakładamy i sramy do tychże?
            • simply_z Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:31
              jezu wez
              • suki-z-godzin Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 07:46
                Nastolatek na pewno sie ucieszy na taka propozycje big_grin
                • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 08:45
                  Nastolatkowi nawet nie próbowałabym zaproponować podróży w pieluchomajtkach 😄. Ten pomysł odpada.
          • ichi51e Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 09:49
            Boże… co?
          • mava1 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 13:45
            >Kup pieluchomajtki dla dorosłych. Nie wiem jak żyłam jak nie znałam tego patentu

ale, przepraszam, po co? jeśli jedzie sie do domu rodzinnego (czyli nie ma terminów, rezerwacji tp) to nie widze sensu, żeby siedzieć przez kilka godzin we własnych odchodach, w samochodzie.
            A nawet jak ktos ma biegunke w domu to do głowy nie przyszłoby mi pakowanie go w pieluchomajtki. Nie wiem jakie to okolicznosci musza sprawic, żeby człowiek z biegunka nie był w stanie doleciec do łazienki. Chyba, że choruje cała rodzina a łazienka jest jedna. Albo masz pałac (a nie dom, mieszkanie) a jedyna łazienka znajduje sie na 2 pietrze owego.
            I tak twoi członkowie rodziny, dorosli mniej lub bardziej, bez protestu daja się pakować w te pieluchomajtki?
            Jako zywo nigdy nie zdarzyło mi się, że ktos z członków mojej rodziny zdefekował na podłogę, w łózku, bo "nie zdążył". A wychowałam 2 dzieci, ktorym przytrafiały sie rózne przypadłosci.
            I jesli ma się biegunke to siedzi sie w domu a nie "wychodzi z domu". Opanowanie "prostej" biegunki jest zazwyczaj łatwe (wegiel) a jesli jest to choroba to ma sie zwolnienie (w przeciwieństwie do rozwolnienia), od lekarza.
            Pakowanie w pieluchomajtki i podróżowanie we własnych odchodach, uważam za nieco upokarzajace. Ale moze sie nie znam. W kazdym razie u mnie w domu nie ma pieluchomajtek. Mąz kupował dla leżącego, chorego, teścia i chyba wystarczy nam doswiadczeń z owymi.
            • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 14:09
              Dla mnie podróżowanie z biegunką w pieluchomajtkach nie wchodzi w ogóle w grę. Nie mówiąc już o tym, że żaden z moich członków rodziny nie zgodziłby się na coś takiego.
            • mikams75 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 14:10
              tez sobie nie wyobrazam, nawet maluchowi zmienia sie pieluche natychmiast, zeby nie siedzial we wlasnym g... i nie odparzal sobie tylka.
        • wapaha Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 08:16
          eliszka25 napisała:

> Jedziemy samochodem i do rodziców, ale mój ojciec jest aktualnie chory i wolała
          > bym nie dokładać mu jeszcze wirusa grypy żołądkowej. Opóźnienie jednodniowe, to
          > żaden problem. Gorzej, jak będzie nas rozkładać po kolei i zajmie to tydzień ?
          > ?

Opatrzność czuwa , ty się kobieto ciesz ze nie zalało cie w podróży z zygaczem na siedzeniu z tyłu. I na bank świeży wirus zostałby sprzedany ojcu
          • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 08:47
            Tak! Jeśli to wirus, to masz rację. Lepiej, że się cholerstwo ujawniło przed wyjazdem.
    • barbibarbi Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:10
      Na okres gigant pomaga ibuprofen oraz hemorigen z polskiej apteki. Z giganta robi się mały pikuś, przynajmniej u mnie.
      • barbibarbi Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:11
        Hemorigen femina
      • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:13
        Do polskiej apteki to ja najpierw muszę dojechać do Polski.
      • agnes_gray Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:29
        Jak działa ten hemorigen? Trzeba brać stale czy tylko w czasie obfitego okresu i wtedy działa natychmiast? Jeśli obfity okres trwa dzień albo dwa to jest szansa, że zadziała w tym czasie?
        • barbibarbi Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:35
          Bierze się wtedy, jak jest krwawienie, zaczyna działać po około 3-4 godzinach. U mnie kombo hemorigen i Ibuprom ( też zmniejsza krwawienie) działa świetne.
          • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:38
            Ibuprofen akurat zmniejsza krzepliwość krwi, więc biorąc taką kombinację zażywasz dwa leki o przeciwstawnym działaniu.
            • hanusinamama Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 00:18
              NO nie do konca, bo akurat ukłąd krzepnięcia jest dość skomplikowany. Nie działą jak wyłącznik
          • agnes_gray Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:42
            Dzięki, to super szybko działa 👍
            Przeciwbólowych nie potrzebuję, ale coś na ograniczenie krwawienia byłoby idealne.
            Nawet nie wiedziałam, że taki suplement istnieje, ginekolog nawet się nie zająknęła 🤦😔
            • kira_03 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 08:22
              Z domowych polecam picie herbaty z pokrzywy. Tez ogranicza krwawienie, a dodatkowo dostarcza żelaza.
              • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 08:48
                Herbaty z pokrzywy akurat też nie mam, ale chyba się zaopatrzę na przyszłość.
                • kira_03 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 09:03
                  Sprzedają w każdej Biedronce 😉 Jak tam u Was dzisiaj sytuacja?
                  • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 09:42
                    Biedronki u nas nie ma, ale herbata z pokrzywy jest w każdym markecie, tylko dziś wszystko zamknięte. U mnie za wiele się nie zmieniło 🤨, a reszta jeszcze śpi.
      • berdebul Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:32
        Ibuprofen akurat nie pomaga, a wręcz zmniejsza krzepliwość.
        • barbibarbi Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:43
          No nie, tutaj masz wyjaśnione opieka.farm/jakie-leki-preferowane-sa-w-bolu-miesiaczkowym/
          • barbibarbi Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:45
            leki.pl/poradnik/leki-na-obfite-miesiaczki-bez-recepty/
            • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:50
              A tutaj piszą co innego

upacjenta.pl/poradnik/kiedy-nie-nalezy-stosowac-ibuprofenu#:~:text=przykrych%20skutków%20ubocznych.-,Obniżona%20krzepliwość%20krwi,ibuprofenu%20lub%20przyjmować%20go%20ostrożnie.
              • barbibarbi Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:53
                U mnie działa, zauważyłam to wcześniej jak wzięłam parę razy od bólu i przy okazji zmniejszył się okres.
            • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:52
              Ale ten hemorigen sobie kupię. Ja nie mam bolesnych miesiączek, tylko ostatnio są dziwne, więc i tak pójdę do lekarza.
              • snakelilith Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 00:44
                eliszka25 napisała:

> Ale ten hemorigen sobie kupię. Ja nie mam bolesnych miesiączek, tylko ostatnio
                > są dziwne, więc i tak pójdę do lekarza.

Lepiej nie kupuj, tylko poradź się najpierw lekarza. U kobiet w twoim wieku przyczyną nagłych obfitych okresów bywa często estrogenowa przewaga i nadmierny wzrost endometrium. To leczy się inaczej niż redukcją krwawienia, bo krwawienie wynika ze złuszczania się większej ilości śluzówki niż do tej pory. Jak wezmiesz coś z polecenia forum, to jeszcze ci się skrzepy porobią, albo śluzówka zacznie niedokładnie złuszczać, czym narobisz sobie tylko kłopotów.
                U mnie też przyszło znienacka. Gdy dostałam pierwszy taki okres, to cały dzień wycieczki na wyspie Sylt przesiedziałam w pobliżu portowej toalety i jedyne co na wyspie widziałam, to kadry z filmu Polańskiego Ghostwriter (wisiały w hali) i najbardziej wysuniętą na północ niemiecką aptekę, bo musiałam kupić dodatkowe podpaski.
                • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 01:07
                  Heh, może ty masz i rację w sumie. No u mnie to mniej więcej tak wygląda dziś. Do lekarza wybierałam się tak czy tak, bo mi się te miesiączki jakieś dziwne zrobiły ostatnio.
            • berdebul Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:58
              O ile obfitość wynika z nadmiernego wydzielania prostaglandyny, jeżeli wynika z problemu z krzepliwością/anemia to ibuprofen nie jest zalecany.
              W artykule polecają tez zioła, osobiście wybrałabym jednak wizytę u lekarza. Zmiana obfitości miesiączkowania jest wskazówka do konsultacji.
              • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 00:08
                I ja taki mam właśnie zamiar, ale wizytę mam po powrocie z wakacji.
              • hanusinamama Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 00:19
                Ja mam obfite od pierwszej ciązy. Zbadane wszystko i taki moj urok Pomaga pokrzywa pita ciurkiem od 1 dnia okresu przez 10 dni.
                • arista80 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 00:35
                  Moze byc tez zwiazane z wiekiem. U mnie po' przekroczeniu 40 Roku zycis miesiaczko staly sie krotsze ale bardziej obfite.
                  • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 01:10
                    Ja myślę, że to jak najbardziej może być związane z wiekiem. Mam 45 lat i ostatnio mi się zaczęły takie rewolucje dziwne. U lejarza byłam kilka miesięcy temu, ale wychodzi na to, że muszę wybrać się znowu.
                • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 01:11
                  Owoc mojej pierwszej ciąży będzie niedługo pełnoletni, a mi się tak zrobiło ostatnio, więc to raczej nie po ciąży 😉
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 09:43
        Ibuprofen akurat nasila krwawienia.
    • yenna_m Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:16
      Może to tylko jednorazowe zdarzenie.
      Trzymam kciuki 👍
      Zdrowia!
      • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:16
        Dzięki, mam taką nadzieję!
    • 18lipcowa3 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:17
      Ale to okres który powoduje powódź to jest to leczenia
      • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:20
        Normalnie tak nie mam, ale po powrocie z wakacji i tak wybieram się do lekarza, bo mi się ostatnio okres rozregulował i nawet trudno mi było wyliczyć, kiedy powinien przyjść.
        • bi_scotti Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:27
          Niech Ci zbada poziom zelaza, tak przy okazji smile Cheers.
          • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:34
            Każę się przebadać wzdłuż i wszerz.
    • ga-ti Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:36
      Ups, współczuję. Może młody się czymś przytruł, brudne ręce, jedzenie na mieście z kiepskiego źródła, gorąco i się coś podpsuło, muchy napadły, czy połączenie niefortunne, zdarza się. Oby szybko się skończyło.
      A okres gigant to może szybko minie, wyleje się to, co ma się wylać i już.
      Trzymam kciuki!
      • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 22.07.23, 23:39
        Dzięki! Mam nadzieję, że tak będzie, jak piszesz.
    • shmu Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 09:17
      Czytam, że już powoli lepiej (przy okazji zalalam sie łzami na pomyśl nastolatka z pieluchomajtkami). Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze do jutra i miłej podróży!
      • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 09:46
        Synowi nawet nie wspominałam o tym pomyśle. O ile mogę sobie wyobrazić, że w sytuacji podbramkowej ratuję się pieluchomajtkach przy bardzo obfitym okresie, o tyle pakowania kogokolwiek z rozwolnieniem w pieluchomajtki na podróż sobie nie wyobrażam.

Młody spał i nie wstawał na kibelek, więc mam nadzieję, że jest faktycznie lepiej i to była jednorazowa akcja. Jak nic się nie wykluje u nikogo innego, to chcemy ruszyć dzisiaj.
    • mikams75 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 09:52
      Trzymam kciuki!
      Pilnujcie higieny, typu osobna lazienka tylko dla "pacjenta", zmywarka na max temperature, zachowanie odleglosci i higieny jak z covidem i dacie rade, zeby reszta sie nie pochorowala. Na okres to juz nic nie poradze, oby do menopauzy choc nie wiem tez czy to dobra opcja. Jak sie dzis czujecie?
      • ritual2019 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 10:31
        Na okres to lekarz oczywiscie a potem moze spirala hormonalna? Natomiast na wirusa nic sie nie poradzi, jesli to wirus to oby szybko przeszlo.
        My jedziemy na wakacje w piatek, a ostatni piatek odkrylismy ze synowi skonczyl sie paszport 11 lipca. Musimy skorzystac z serwisu paszport w dwa dni takze paszport bedziemy odbierac w czwartek no i trzeba bedzie po niego jechac. Dobrze ze zajrzelismy tydzien wczesniej a nie na granicy....
        • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 10:56
          Na wirus, to ja mam nadzieję, że to jednak coś innego. Do lekarza się wybieram, ale przed wyjazdem już nie zdążę. Wcześniej takich okresów nie miałam. Chodziłam tylko na okresowe kontrole i po antykoncepcję.

Macie szczęście z tym paszportem.
          • alex_vause35 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 12:41
            To już ten wiek może? Nie wiem, ile masz lat. U mnie dziwne niespodzianki z miesiączkami, łącznie z poprzednią, która była jak bolesny poród i to tydzień wcześniej, zaczęły się w wieku 44 lat.
            • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 13:16
              Tak, całkiem możliwe, że to już ten wiek.
      • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 10:53
        Dzięki za kciuki! Młody jeszcze śpi, w nocy go nie ganiało, nikogo innego też nie, więc chyba nie jest źle. Mam 4 opakowania bioflorinu, 2 opakowania tabletek węglowych i jeszcze jakiś probiotyk z Polski. Wszystko spakowane do podróżnej apteczki 😄.

W domu higiena jest do ogarnięcia, młody sam z siebie chodził do łazienki na dole, więc kontakt od razu ograniczony. U rodziców tak się nie da. To stary dom i łazienka byłaby wspólna dla wszystkich. Dlatego gdyby coś się jednak dzisiaj działo, to opóźnimy wyjazd, bo jak zawieziemy wirusa, to osłabiony chorobą organizm na 100 % go złapie.
        • mikams75 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 14:12
          zazwyczaj choroba jest najbardziej zarazliwa znim sa objawy i na samym poczatku. Dobrze bedzie!
          • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 16:34
            Tego typu wirusy zwykle tak właśnie mają. Dlatego czekamy dziś do wieczora. Młodszy póki co skacze jak szczygiełek i mówi, że mu przeszło. Nikt z nas objawów nie ma, mój okres też po południu się trochę uspokoił i jak tak dalej pójdzie, to wieczorem ruszamy.

Tak sobie teraz pomyślałam, że młodszy już bardzo nie mógł się doczekać i może zwyczajnie to z emocji było? On jest bardzo wrażliwy i wszystko bardzo przeżywa, więc u niego to jak najbardziej możliwe.
            • snakelilith Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 17:18
              eliszka25 napisała:

> Tak sobie teraz pomyślałam, że młodszy już bardzo nie mógł się doczekać i może
              > zwyczajnie to z emocji było?

Reisefieber jak byk. big_grin
              • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 17:21
                Wcale bym się nie zdziwiła 😄
    • krypteia Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 11:15
      Załóż sobie Mirene, będziesz miała okres z głowy na 5 lat
      • ayelen40 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 11:18
        Tylko to hormony, nie każda może.
      • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 13:17
        To też chcę omówić z moim ginekologiem. Już mi na ostatniej wizycie wspominał o takiej opcji.
    • nieeznaajoomaa Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 12:18
      Na obfity okres stosuję zawsze watę bawełnianą, oprócz podpasek, do kupienia w Rossmanie za 5 złotych
      • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 13:17
        Nie nam rossmanna, a poza tym sklepy i tak dziś u nas zamknięte.
    • beaucouptrop Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 15:46
      Zupełnie nie na temat, ale cię nie mogę złapać na mój wątek 😉 to zapytam tutaj. Kiedyś podawalas nazwę podrozniczego bloga dziewczyny, Polki, która pisze o Włoszech. Możesz mi tutaj podrzucić? Dzięki
      • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 16:37
        Spoko, pewnie, że mogę podrzucić. Pewnie chodzi o bloga Italia poza szlakiem, bo z porad tej dziewczyny intensywnie korzystam, gdy jedziemy do Włoch. Bardzo polecam.

www.italiapozaszlakiem.com/
        • beaucouptrop Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 17:05
          Dzięki 🙂
          • eliszka25 Re: Jak nie urok, to sraczka 🤦🏼‍♀️ 23.07.23, 17:09
            Nie na za co. W twoim wątku też odpisałam. Możesz też odnaleźć grupę Magdy na fb, ona tam pomaga zorganizować podróże do Włoch. Może z wyspami Eolskimi też ci pomoże.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka