elenelda 24.07.23, 11:36 Najlepiej do 2 tys. W domu 2 koty (futro i żwirek). Czy warto kupować z funkcją mopowania - mam parkiet i obawiam się o nadmierne moczenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b-b1 Re: Odkurzacz samojezdny - jaki? 24.07.23, 13:51 Nie moczy parkietu- jest do wyboru kilka opcji nawilzenia mopa wodą-ustawiasz jak chcesz-na kaflach mocniej, na parkiecie delikatniej. Nie wiem ile teraz kosztuje, czy ponizej 2 tys, ale warto nawet dolozyc- mam roborocka S7 i sporo zwierzat-jest bezkonkurencyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
greatbarrierreef Re: Odkurzacz samojezdny - jaki? 24.07.23, 15:26 Mam Roborock S5 max. Nie namoczysz podłogi zbyt mocno - ma kilka ustawień poziomu wilgotności mopa. U mnie na panelach jeździ na najniższym poziomie i zostawia mniej wilgotny ślad niż zwykły, ręczny mop. Odkurza całkiem nieźle, ale nie do końca radzi sobie z domyciem podłogi. Umówmy się - raczej tą podłogę przetrze, ale jak trafi na plamę to raczej jej nie domyje. Jeździ u mnie co 2 dzień, zwierząt na stanie brak, za to jest mały gostek, który dość mocno zaśmieca podłogę okruchami wszelakimi i lubuje się w chlapaniu wodą po podłodze. Jak odkurzacz jeździ w miarę regularnie, to białe skarpetki mlodego, po paru godzinach noszenia, są nadal względnie białe. Odpowiedz Link Zgłoś